18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 14. runde i Bundesligaen d. 8. – 9. november 2022

Bayern München er nyt tophold og jagter flere point hjemme mod Werder Bremen. Imens skal Dortmund og Freiburg på svære udebaneture, når de møder henholdvis Wolfburg og Leipzig. Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, giver dig den komplette optakt til midtugens kampe i 14. runde af Bundesligaen, hvor Bo Svensson og Mainz også gerne igen skal til at have point.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg


Wolfsburg – Dortmund 2 (1-2)

Det er to hold i fin form, der mødes i Wolfsburg. Dortmund har taget tre sejre i træk i Bundesligaen og kunne lørdag give comeback til Marco Reus, da Bochum sikkert blev besejret med 3-0. Sikkert, fordi de allerede var komfortabelt foran ved pausen, men på nær Mats Hummels og Yossoufa Moukoko, var der ikke rigtig nogen, der ramte niveau. Faktisk var Bochum vel næsten bedste hold i spillet mellem felterne, men Dortmund havde kynismen.

Jeg er til tider lidt efter de sort-gule, selvom det resultatmæssigt går godt, men det er baseret på individuelle kvaliteter mere end et godt kollektiv. Hos Wolfsburg er det lige omvendt. Efter en svær start på sæsonen er de nu uden nederlag i de seneste syv kampe i træk. Senest med en flot 3-0-sejr ude mod Mainz. Så det er kun Kruse og Arnolds interne stridigheder, der i øjeblikket trækker negative overskrifter i Folkevognsklubben. Det bliver en tæt kamp, men Dortmund har de seneste par gange haft godt styr på Wolfsburg, og kan de vinde, når de spiller dårligt, kan de vel også vinde, hvis de spiller godt?

Gæsterne må muligvis undvære Özcan grundet den skade, han pådrog sig på næsen mod Bochum.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*


Bayern München – Werder Bremen 1 (3-1)

Werder vandt oprykkerdysten mod Schalke lørdag aften, da de viste stor effektivitet på omstillinger, og hvor først Füllkrug og siden Ducksch nød godt af Weisers forbilledlige overblik i to situationer. Vi har tidligere på sæsonen set dem vinde i Dortmund, og modstander betyder ikke alverden for den måde, de spiller på. Men det gør det til gengæld, at Füllkrug nok er ude med en skade, som han pådrog sig mod Schalke.

Også hos Bayern er der skader, da Davies glipper de to sidste kampe inden VM, men det overlever Bayern trods alt bedre, for Choupo-Moting bliver bare ved og ved med at score. Selv med venstre knæ, når han forsøger at afslutte med højre tå. 

Neuer gjorde comeback i sejren mod Hertha, hvor Bayern hurtigt kom foran 3-0, men også indkasserede to gange undervejs i første halvleg, inden de fik kontrol over kampen i de sidste 45 minutter. De tager de tre point, men det er der sjovt nok heller ikke den store værdi i at jagte. Så kunne begge hold igen score i de første 45 minutter?

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 3,50 – SPIL HER >>*


VfL Bochum – Gladbach 1 (2-0)

Fodbold handler om at være kynisk. Og det er ikke Bochum ikke. Mod Dortmund spillede de faktisk ganske fint i store perioder af kampen, men graverende fejl i begge ender blev dyrt, og derfor er de fortsat bundhold og bedste bud på en af de direkte nedrykkere. Så er historien lidt anderledes i Gladbach. Her spiller de måske ikke altid lige godt, men de får en del point. Senest med 3-1-sejr mod Stuttgart, hvor Hofmann vendte tilbage med mål, og hvor Marcus Thuram igen kom på tavlen.

Bochum har dog været ganske fint spillede hjemme og slog blandt andet Frankfurt med 3-0 for et par runder siden, mens det er værd at notere sig, at Gladbach endnu ikke har vundet på fremmed græs. Jeg forstår godt, hvorfor gæsterne er gjort til favorit, men der er flere ting, der peger i retning af en lille overraskelse her. Sommer ser ikke ud til at nå at blive klar for Gladbach, der omvendt kan håbe på, at både Lainer og Elvedi har overstået henholdvis corona og forkølelse.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,75 – SPIL HER >>*


VfB Stuttgart – Hertha BSC X (2-2)

Det kan virke underligt at skrive efter nederlag hjemme, men Hertha har vel næppe befundet sig et bedre sted, end de gør netop nu de sidste efterhånden mange år. Rent økonomisk står det skidt til, men der er en samhørighed mellem hold og fans, som man også så udspille sig efter kampen mod Bayern, hvor de viste fin moral ved næsten at levere et comeback, efter de hurtigt kom bagud 3-0.

Men samhørigheden kan lide et knæk, skulle de ikke få point mod Stuttgart, i hvad der er et vigtigt opgør i den nedre del af tabellen. Stuttgart tabte som ventet mod Gladbach, og jeg synes stadig ikke at kunne se noget, der indikerer, at de gør klogt i at forlænge med Wimmer på den anden side af jul. 

Jeg har svært ved at udpege en klar favorit, og så kunne det jo godt ende med en pointdeling eller om ikke andet point til Hertha.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,93 – SPIL HER >>*

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår


FC Köln – Bayer Leverkusen 1 (2-1)

Det er tilsyneladende alt eller intet med Leverkusen. Og søndag var det så alt. I hvert fald i anden halvleg, da de kørte topholdet Union Berlin over og vandt hele 5-0. Alle fem mål scoret i de sidste 45 minutter. 

Så var det koden, der blev knækket for Alonso? Eller var det bare et udslag på en forholdsvis ustabil skala, hvor højdepunkter og nedture går hånd i hånd? Det får vi måske en indikation af, når de onsdag gæster Köln, der søndag tabte med 2-0 mod Freiburg.

Baumgarts drenge virker en smule udkørte, men de skal nok kunne sætte sig op til et derby, og jeg skal som nævnt lige se Leverkusen levere mere konstant, før jeg bare kaster favoritværdighed efter dem i en kamp mod Köln.

Hector forventes at kunne vende tilbage for hjemmeholdet, mens Schick er tvivlsom hos Leverkusen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,30 – SPIL HER >>*

RB Leipzig – Freiburg X (1-1)

Det har været et par gode dage for Leipzig, der fulgte op på det videre avancement i Champions League med at besejre Hoffenheim på udebane med 3-1. Naturligvis med Nkunku som dobbelt målscorer, mens Olmo kom på tavlen for anden gang i træk. De to skal igen levere offensivt i Werners fravær, når de gæster Freiburg, der udnyttede Union Berlins nederlag til at rykke op på andenpladsen i tabellen.

De to hold mødtes også i sidste sæsons pokalfinale, hvor Leipzig vandt trods en mand i undertal, og generelt er det østtyskerne, der har det med slå Freiburg, som de rykkede op sammen med tilbage i 2015/16 sæsonen. 

Men Freiburg er svære at have med at gøre og til at gøre rummene små, så de kan godt få point ud af dette opgør. Bookmakerne fortsætter, ligesom alle andre, med at undervurdere dette Streich-mandskab. Leipzig har i øvrigt Henrichs tilbage fra karantæne.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,25 – SPIL HER >>*

Union Berlin – Augsburg 1 (1-0)

Sikke et sammenbrud. 0-0 ved pausen ude mod Leverkusen blev til 5-0 og dermed en decideret ydmygelse af Union, der også måtte overlade førstepladsen i ligaen til Bayern München. Efter 13 runder ligger de nummer tre, og det er jo mere end bare godkendt, men var nederlaget mod Leverkusen et varsel, eller rejser de sig bare igen, som de har gjort det før, når de allerede tre dage senere tager imod Augsburg?

Jeg hælder mest til det sidste. Også selvom Augsburg på mange måder et det hold, der minder mest om Union Berlin i spillestil, hvorfor det ikke bliver nogen let kamp for Urs Fischer og co.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,54 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – TSG Hoffenheim 1 (2-1)

Det er altså imponerende, hvad Frankfurt præsterer. Mod Augsburg kom de bagud efter få sekunder, Kamada var ude med sygdom, og alligevel formåede de at komme tilbage og vinde 2-1. Ikke, at Augsburg er noget videre godt hold, men det viser noget om kvaliteten og moralen, der er på dette mandskab efter nogle hårde uger med dobbeltbelastning.

Kvalitet er nok ikke ordet, jeg vil klistre på Hoffenheim. Eller de har egentlig rigeligt af det, men de har nu kun hentet et enkelt point i de tre seneste Bundesligakampe. Indrømmet, Leipzig og inden da Bayern er svære modstandere, så måske det bare er Hoffenheims niveau. Et stykke fra de bedste og næstbedste.

Nu gælder det højtflyvende Frankfurt, og det der kan blive rundens lidt oversete kamp. Frankfurt spiller friskt til, og det gør Hoffenheim også på dagen, selvom de har virket lidt mere låst i de seneste par kampe.

Det er endnu tvivlsomt, om Kamada når at blive klar, ligesom Rode muligvis glipper kampen med en mindre skade. Hos Hoffenheim er det godt nyt, at Kabak er tilbage efter overstået karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*


Schalke – Mainz 2 (1-2)

Jeg kan godt se, hvad Thomas Reis gerne vil i Schalke. Og til en vis grad er han allerede også lykkedes med det. I hvert fald i forhold til udtrykket. Pointene er en anden snak. Indsatsen mod Werder var blandt de bedste i sæsonen, og pludselig ligner S04 et hold, vi igen skal til at regne som en værdig Bundesliga modstander. Således også for Mainz, der fortsætter op-og nedturene med et nyt nederlag. Denne gang med 0-3 hjemme mod Wolfsburg.

Der er ingen grund til panik for Bo Svensson, for det er fortællingen om Mainz. At det går op og ned. Onsdag aften går det op.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Læs også:

Skriv et svar