18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 14. runde i Bundesligaen d. 3. – 5. december 2021

Dortmund kan spille sig op på førstepladsen, hvis de lørdag besejrer Bayern München i rundens helt store duel. Nicolai Lisberg, redaktør på Bulibold.dk, er klar med sin analyse af “Der Klassiker” samt alle rundes øvrige kampe, hvor der blandt andet også skal dystes om håneretten i Østtyskland.

Union Berlin – RB Leipzig 1 (2-1)

Slaget om Østtyskland. Efter at have vundet Berlin-derbyet og vist, at de i øjeblikket er storebror, når det kommer til forholdet mellem dem og Hertha, så kan Union fredag aften distancere RB Leipzig i tabellen.

Red Bull-klubben har haft det svært i tilvænningen fra Nagelsmann til Marsch, hvor der i særdeleshed har manglet stabilitet. En del af årsagen er skader, og det tema spiller også ind fredag, når de må undvære Gulacsi, Olmo, Simakan, Orban og Yussuf Poulsen. På deres bedste dage er Leipzig et yderst underholdende mandskab at følge, men det er bare for sjældent, at vi ser det ske, og jeg synes, der er overraskende flotte odds, ikke mindst gæsternes mange skader taget i betragtning, på, at Union tager sejren, så jeg forsøger med en hjemmesejr i et opgør, jeg faktisk vurderer som næsten helt lige.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 4,10 – SPIL HER >>*


Bayer Leverkusen – Greuther Fürth 1 (3-0)

Rundens største favorit finder vi utvivlsomt her, hvor der skal noget nær mirakler til, hvis ikke det skal ende med en hjemmesejr. Greuther Fürth gør, hvad de kan for at slå rekorden som det dårligste hold i Bundesligaens historie, senest med et 6-3-nederlag hjemme mod Hoffenheim.

Leverkusen er omvendt kommet fint igen efter en mindre god periode, og de tog søndag en flot 3-1-sejr ude mod RB Leipzig. Der er ikke rigtig grund til at lede længe efter argumenter for, hvorfor Fürth skulle få point her, for det kommer simpelthen ikke til at ske.

Lisbergs bud: Bayer Leverkusen -2,5 (AH) til odds 2,60 – SPIL HER >>*


TSG Hoffenheim – Eintracht Frankfurt X (2-2)

To hold der på sine bedste dage kan slå alle, men som desværre for dem har for mange af de dårlige dage. I seneste weekend var der dog fuldt hus, da Hoffenheim scorede hele seks gange mod Fürth i en 6-3-sejr, mens Frankfurt tog den tredje sejr på stribe efter en sen scoring mod Union Berlin. Så hvem er favorit her? Et kig på tabellen siger, at Hoffenheim indtager en femteplads, mens Frankfurt er helt nede som nummer 12, men det er faktisk kun to point, der skiller de to hold, og det ligner også en yderst tæt duel.

Jeg har lidt svært ved at klistre et favoritprædikat på nogle af holdene, og det virker derfor mere oplagt at satse på mål, ligesom det noteres, at en pointdeling er særdeles velbetalt. Bruun Larsen og Skov er fortsat ude med skader for hjemmeholdet, mens Lindstrøm ligner en starter hos Frankfurt.

Lisbergs bud: X’et til odds 4,10 – SPIL HER >>*


Mainz – Wolfsburg 1 (2-1)

Et eller andet sted må Bo Svensson være nogenlunde tilfreds med en aktuel niendeplads og fire point op til top 4, men han vil nok alligevel være lidt skuffet over de seneste par ugers præstationer. Senest mod Stuttgart, hvor de ikke efterlod det bedste indtryk og tabte med 2-1.

Hos Wolfsburg er historien lidt den samme. En 7. plads og fortsat med mulighed for at gå videre i Champions League er ikke helt skidt, men det er blot to sejre i de seneste ni kampe til gengæld. Mod Dortmund kom de ellers foran efter to minutter, men derfra manglede de idé og kvalitet, da BVB fik kæmpet sig tilbage og fortjent vandt. De virkede relativt trætte i det sidste kvarter, og mod et veltrænet Mainz-hold kan de sagtens få det svært.

Bell er tilbage efter endt karantæne hos Mainz, mens det endnu er usikkert, om Wolfsburgs Casteels når at komme sig efter at have været ramt af corona. 

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*


Augsburg – VfL Bochum 1 (1-0)

I ni minutters overtid dukkede Gregoritsch op i Herthas straffesparksfelt, steg til vejrs og sikrede Augsburg et enkelt point i hovedstaden, hvilket udløste en helt vild jubel. Trods det vigtige point hænger Weinzierls mandskab fortsat fast i bunden, men en ny sejr kan sende dem over stregen på bekostning af blandt andre Bochum. Gæsterne er dog også ganske fint kørende og vandt senest med 2-1 mod Freiburg, hvor de dog også, foruden en stærkt spillende Manuel Riemann, havde noget nær alle marginalerne på sin side. 

Oprykkerne har været forholdsvis konstante hele vejen igennem med meget få udfald, men det er dog hjemme, at de har været stærkest, da de har tabt seks af syv udekampe. Af samme årsag vælger jeg her at gå med en sejr til formstærke Augsburg.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,42 – SPIL HER >>*


Arminia Bielefeld – FC Köln X (1-1)

En sejr er altid godt. En sejr mod rivalerne fra Gladbach er ekstra godt, og når de så oven i købet gik forbi selvsamme rivaler grundet bedre målforskel, så var det svært at være utilfreds med det, som Köln leverede i seneste runde, da de slog die Fohlen med 4-1. En flot sejr i en dog noget mere lige forestilling, end resultatet ellers indikerer.

Men det ændrer ikke ved, at Köln gør det godt for tiden og faktisk kun er fire point fra top 4, men hvor de nok stadig skal kigge nedad. Og vender de blikket den vej, ser de Bielefeld. Arminia holdt stand i godt 70 minutter mod Bayern grundet en storspillende Ortega, men der kunne ikke indvendes noget mod, at de fortjente tabe det opgør med 1-0. De har endnu ikke vundet foran egne fans i denne sæson, og det tror jeg heller ikke sker lørdag. Köln og Bielefeld er de to mandskaber, der i sæsonen har delt i porten ved flest lejligheder (begge seks gange), og det ligner også et meget sandsynligt udfald her.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,74 – SPIL HER >>*


Borussia Dortmund – Bayern München 2 (2-3)

Der Klassiker, das Gipfel, Topspiel. Der er mange navne for det opgør, der skal spilles lørdag klokken 18:30, hvor Dortmund i princippet kan gå forbi Bayern München på førstepladsen, skulle de sort-gule hente en sejr. I princippet. For jeg har svært ved at se det ske, selvom favoritværdigheden er blevet mindsket lidt i ugens løb.

Hos Bayern rumsterer det med problemer uden for banen, og på banen er man fortsat ramt af corona, der holder Kimmich ude af denne kamp. Hos Dortmund har man omvendt både Guerreiro og nok vigtigst alt Halland tilbage igen, og selvom nordmanden måske ikke kan spille 90 minutter, så kunne vi sidste lørdag se, hvad han kunne levere på kort tid, da han som indskifter afgjorde kampen mod Wolfsburg. Til gengæld må de nok engang undvære Bellingham grundet en mindre skade.

Dortmund er i klar bedring, og spillet mod Wolfsburg var opløftende, mens Bayern havde svært ved at nedbryde Bielefeld, og nu blot har scoret to mål de seneste to Bundesligakampe. I skrivende stund er der stadig fans på stadion i Dortmund lørdag, uden vi dog ved, hvor mange, og om det kommer til at kunne gøre en forskel. Rammer Bayern deres absolutte topniveau, så har BVB dog ikke en chance. Tilskuere eller ej.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*


VfB Stuttgart – Hertha BSC 1 (2-1)

På et tidspunkt skal godt spil også give gode resultater. Nogenlunde sådan lød min bekymring på Stuttgarts vegne forud for sidste weekendens opgør mod Mainz, og det modbeviste de så med en flot 2-1-sejr.

Hos Hertha er der hverken flot spil eller sejre. I sidste runde smed de to point i den absolutte overtid, og så fik Pal Dardei besked om at forlade butikken. Ny mand er Tayfun Korkut. En træner der har været en fiasko, alle steder han har været, men som af uforklarlige årsager bliver ved med at få chancen. Jeg tør allerede godt nu garantere, at det ikke kommer til at gå godt. Måske det kan give en chokeffekt, som det gjorde, da han var i netop Stuttgart, men det bliver aldrig godt i længere tid ad gangen, og mod et Stuttgart hold, der senest kunne give comeback til Silas, så tager hjemmeholdet nye tre point.

Det der dog værd at nævne, at Hertha igen råder over Boyata, ligesom Darida og Jovetic også er ved at være oppe i fulde omdrejninger.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,27 – SPIL HER >>*


Gladbach – Freiburg 1 (2-1)

To hold der i den grad søger oprejsning. Gladbach tabte derbyet mod Köln med hele 4-1 efter nogle graverende fejl i defensiven, mens Freiburg efter at have været ligaens eneste ubesejrede hold nu har tabt tre i træk. Mod Bochum var de som nævnt andetsteds her på siden dog decideret uheldige, da de skabte et væld af chancer, så der er ingen grund til at male en hvis herre på væggen.

Gladbachs placering som nummer 11 skyldes i høj grad deres resultater på udebane, mens de hjemme har høstet 14 af 18 mulige. Det ligner tre nye point til Gladbach, selvom jeg ikke vil udelukke, at Freiburg måske kan hente det ene point.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv første kommentar

Skriv et svar