18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 12. runde i Bundesligaen d. 24 – 26. november 2023

Sideoversigt

Kan Union med nyt trænerteam vinde for første gang i 15 kampe? Hvor dyb er Dortmunds krise? Og hvem af målmaskinerne Kane og Guirassy scorer flest mål denne weekend? Nicolai Lisberg, redaktør på www.bulibold.dk, er klar med sin dom over 12. spillerunde i Bundesligaen.

IMAGO / Sportfoto Rudel

FC Köln – Bayern München 2 (0-3)

Fredag d. 24. november kl. 20:30

Mr 100 procent kaldes Harry Kane i Tyskland, da han efter 100 dage i München har sat et væld af rekorder. Den engelske landsholdsanfører brager derudaf med 17 mål i 11 kampe og scorede da også to senest. En kamp som Bayern vandt med 4-2 over Heidenheim, hvor de førte 2-0, før Heidenheim udlignede, men hvor Bayern til sidst vandt med 4-2.

Jeg fastholder, at de rent strukturmæssigt fortsat har lidt udfordringer, særligt når de møder aggressive hold, som Köln kan betegnes som, men de har offensivt så meget kvalitet hos Kane og hans angrebskollegaer, at de alligevel får sejrene i land trods visse koncentrationssvigt.

Gedebukkene fik et point mod Bochum senest, og dermed gik de forbi Union i tabellen, så de nu er oppe som nummer 17, men det fungerer altså ikke for Baumgarts tropper, og måske et stort nederlag her kan udløse en fyreseddel. Kane leverer igen, og Köln får et nyt nederlag i Kimmichs comeback.

Lisbergs bud: Bayern -2,5 (AH) til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund – Gladbach 1 (2-0)

Lørdag d. 25. november kl. 15:30

Krise er et ord, man skal være varsom med, men der er om ikke andet noget alarmerende galt i Dortmund for tiden. Intern kritik, uenighed om retning og splittelse mellem de tre øverste chefer kombineret med to nederlag i træk på baggrund af forfærdelige præstationer. Eneste gode nyhed er vel, at de nu møder Gladbach i Borussia-derbyet, da die Fohlen må betegnes som værende en god Aufbaugegner, da det heller ikke ligefrem er imponerende, hvad Gladbach leverer både på og udenfor banen.

Gladbach spillede dog deres bedste kampe i sæsonen, da de vandt hele 4-0 mod Wolfsburg før vinterpausen, men ligesom Dortmund har jeg endnu til gode at se et stabilt niveau over flere kampe fra deres side.

Generelt har Dortmund overhånden i disse mini-derby kampe, og selvom præstationerne mod både Bayern og Stuttgart var forfærdelige, så leverede de i mellem de to kampe også en af de bedste præstationer i sæsonen mod Newcastle. Jeg forventer at se en trodsreaktion, og selvom det nok ikke bliver en målfest, så tager de sejren.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,47 – SPIL HER >>*

Union Berlin – Augsburg 1 (2-0)

Lørdag d. 25. november kl. 15:30

Så gik den ikke længere for Urs Fischer, der efter 14 kampe i træk uden sejr, heraf 13 nederlag, valgte at sige farvel og tak til den klub, han har været så uløseligt forbundet med de seneste fem et halvt år. 

Til denne kamp er det derfor Marco Grote, der står i spidsen for Union sammen med Marie-Louise Eta, der bliver Bundesligaens første kvindelige assistenttræner. En med al sandsynlighed midlertidig duo, men kan de være med til at give Union noget nyt blod mod Jess Thorup og hans ubesejrede Augsburg-mandskab?

Augsburg har gjort det til lidt af en vane at hente point, trods det at de er kommet bagud, og det vidner om god moral og offensiv pondus, men også defensive sårbarhed. 

Det er altid svært at spå om disse kampe, når der kommer en ny træner ind på et hold, hvor intet har fungeret i to måneder, og alle problemer i Berlin er langt fra løst med farvel til Fischer, men det kan sagtens være det, der lige giver det ekstra til at få den sejr, de så hårdt har brug for.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Freiburg – Darmstadt 1 (3-1)

Lørdag d. 25. november kl. 15:30

Oprykkerne var i seneste runde involveret i en af de mest chancefattige kampe, som Bundesligaen nogensinde har set, og vi skulle hen til de absolut sidste minutter, før der blev åbnet op, uden hverken de eller Mainz dog kunne score af den grund.

Nu skal de så forsøge at holde Freiburg fra fadet, men det bliver svært. Freiburgs point er i høj grad hentet på hjemmebane, og selvom de offensivt har været lidt for afhængige af Grifo i de første 11 runder, så har de væsentlig mere at skyde med end Darmstadt, der samtid er ramt af, at Klarer er ude med karantæne efter fem gule kort.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,57 – SPIL HER >>*

VfL Wolfsburg – RB Leipzig 2 (1-2)

Lørdag d. 25. november kl. 15:30

Det er kun et par uger siden, at Wolfsburg slog Leipzig ud af pokalen på selvsamme bane i en af deres bedste præstationer i sæsonen. Til gengæld ramte de så det absolutte bundniveau med 0-4 ude mod Gladbach senest, så hvor står dette Kovac-hold henne? De har blot hentet et enkelt point i den seneste fem Bundesliga-kampe, hvor det også kun er lykkedes Jonas Wind at score en enkelt gang, men måske han og landsholdskammerat Mæhle kommer tilbage med en smule selvtillid efter det lykkedes at kvalificere Danmark til EM næste sommer.

Lørdag møder de landsholdskollega Yussuf Poulsen, der omvendt har en del at smile af for tiden med gode præstationer for både klub og landshold, og generelt gør Leipzig det rigtig godt. Rose er en kløgtig mand, og han må have lært lidt af de fejl, de begik i pokalen, hvorfor jeg ser deres vej lørdag.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Werder Bremen – Bayer Leverkusen 2 (1-4)

Lørdag d. 25. november kl. 15:30

En tur til Kasakhstan torsdag for et par uges siden betød ikke, at Leverkusen ikke havde kræfter til at tromle over Union Berlin med 4-0.

Naturligvis har en del af spillerne været med landsholdet i den forgangne uge, men for Xabi Alonso har det nok været meget godt, at der lige har været en uges tid til at hvile og se frem til et hektisk slutprogram, før den står på juleferie. For selvom der i øjeblikket ikke er nogen antydninger af træthed, må de mange kampe efterhånden også have ramt et Leverkusen-hold, hvor der er trukket veksler på mange af de samme spillere.

Hos Werder Bremen er det nok ikke et spørgsmål om træthed, men mere om kvalitet, der gør, at jeg er lidt i tvivl om, hvad de bringer fra kamp til kamp. Indsatsen, i hvert fald i store dele af kampen, mod Frankfurt var god, men de svinger fortsat for meget, og for en klub der defensivt giver en masse væk og som har svært ved det, når hold spiller med stor fart, så ser jeg en sikker sejr til gæsterne.

Det er dog værd at notere, at Werder igen kan råde over Pavlenka og Stark til at forbedre defensiven.

Lisbergs bud: Bayer Leverkusen -1,5 (AH) til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart X (3-3)

Lørdag d. 25. november kl. 18:30

To af de mest underholdende mandskaber at følge lige nu. Stuttgart spillede fuldstændigt Dortmund ud ad brættet for to uger siden, i en kamp hvor Guirrasy gjorde comeback – med mål naturligvis – og hvor de burde have vundet langt større end 2-1. 

Frankfurt kom fint igen mod Werder, da de vendte 0-2 til 2-2, og jeg synes, at det har været opløftende at følge dem den seneste halvanden måneds tid. Det er to hold, der gerne vil lidt af det samme i deres spil – hurtige omstillinger og masser af fart over kanterne – og spørgsmålet er så, om de to trusler udligner hinanden eller skaber et festfyrværkeri af en kamp. Jeg hælder til det sidste i ren Bundesliga-ånd, og går derfor med mange mål.

Führich, Millot og Zagadou har alle døjet med sygdom, men de to førstnævnte meldes klar, mens der er lidt mere tvivl ud for franskmanden.

Lisbergs bud: BTS i første halvleg til odds 3,75 – SPIL HER >>*

Heidenheim – VfL Bochum 1 (2-1)

Søndag d. 26. november kl. 15:30

Frank Schmidts tropper var tæt på at gentage kunststykket fra Dortmund, da de på to hurtige scoringer i anden halvleg vendte 0-2 til 2-2 ude mod Bayern, men i sidste ende kunne de ikke holde hele vejen, og så tabte de med 4-2. Nok engang var det et comeback leveret af Jan-Niklas Beste, der har været oprykkernes helt store spiller i denne sæson, og som ligner en mand klar til en større adresse.

Men i første ombæring skal han sørge for, at Heidenheim bliver oppe, og i det henseende ville tre point mod Bochum, der er en enkelt plads dårligere i tabellen, jo være en stor hjælp.

Bochum fik deres eneste udesejr mod Darmstadt, men Heidenheim har mere at skyde med ret offensivt, så med mindre Riemann rammer en af den slags kampe, han retfærdigvis rammer et par gange i sæsonen (spørg bare i Leipzig), så skal hjemmeholdet kunne tage sejren.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,20 – SPIL HER >>*

TSG Hoffenheim – Mainz X (1-1)

Søndag d. 26. november kl. 17:30

Også i den anden kamp fik Jan Siewert point, da Mainz ude mod Darmstadt spillede 0-0 for to uger siden. En kamp hvor de ikke skabte noget offensivt, men omvendt heller ikke gav meget væk, hvilket måske er meget positivt, klubbens situation taget i betragtning.

Nu gælder det så en tur til Hoffenheim. Matarazzos tropper ligger fortsat fint til i tabellen, men de har blot vundet en enkelt af de seneste fem kampe, og jeg synes, at noget af den lethed, de lagde ud med i sæsonens første par kampe, er på vej ud af holdet. Skulle jeg finde en overraskelse, kunne den godt komme her, da Hoffenheim blot har hentet tre point i sæsonens første fem hjemmekampe, men Mainz’ lidt pauvre offensiv, samt karantæne til både Berg og Kohr, gør, at jeg nøjes med at gå efter point til gæsterne.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Bundesligaen

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar