18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 10. runde i Bundesligaen d. 3. – 5. november 2023

Dortmund og Bayern München står over for hinanden i rundens største kamp, mens Bo Svensson andetsteds kæmper for livet i kampen mod Leipzig, mens Jess Thorup jagter tredje sejr på stribe med Augsburg. Nicolai Lisberg, redaktør på www.bulibold.dk, er klar med sin optakt til 10. spillerunde i Tyskland.

IMAGO / RHR-foto

Darmstadt – VfL Bochum 1 (1-0)

Fredag d. 3. november kl. 20:30

For anden uge i træk indledes runden med lidt af et bunddrama. Darmstadt på 14. pladsen tager hjemme imod Bochum, der er under stregen og fortsat uden sejr i sæsonen. Det var ellers tæt på senest, men Mainz udlignede dybt inde i overtiden og efterlod flere Bochum-spillere knust i græsset.

Jeg begynder at se et mønster gentage sig for Ruhr-klubben. I sidste sæson var det Thomas Reis, der havde leveret over evne i foråret, men fik en dårlig start på efteråret, og spørgsmålet er, hvor længe de holder fast i Letsch, hvis ikke der snart begynder at komme lidt flere point på kontoen.

Bochum får særligt sine point hjemme, så jeg ser Darmstadts vej i dette ekstremt vigtige bundopgør fredag, for selvom de faldt fuldstændig sammen i anden halvleg mod Bayern og har både Gjasula og Maglica i karantæne, så tror jeg nok, de skal få rystet det nederlag af sig. Bochum er i øvrigt uden Ordets, ligesom Schlotterbeck og Masovic ser ud til at glippe kampen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Union Berlin – Eintracht Frankfurt X (1-1)

Lørdag d. 4. november kl. 15:30

Spillerne i hovedstadsklubben har i denne uge givet deres opbakning til Urs Fischer, men der skal efterhånden noget mere end bare ord til for at vende denne krise, som Union er inde i. Heller ikke mod Werder Bremen blev serien af dårlige kampe vendt, og faktisk gik det så galt, at Khedira blev udvist, hvorfor han er i karantæne her.

Midtugen var ikke meget bedre med nederlag i pokalen mod Stuttgart, og dermed lyder totalen nu på ti nederlag i træk. Så er det mod Frankfurt, at det vender? Under normale omstændigheder havde jeg kaldt Union for favorit i en sådan kamp, men deres krise og Frankfurts omvendte opblomstring gør mig noget mere tvvislom.

For Eintrachts trio med Chaibi, Knauff og Marmoush begynder virkelig at vise tænder, så Frankfurt bør som minimum kunne hente point.

Lisbergs bud: X2 til odds 1,50 – SPIL HER >>*

Mainz – RB Leipzig 2 (0-2)

Lørdag d. 4. november kl. 15:30

Mainz kom tilbage og fik et, hvad der kan vise sig, voldsomt vigtigt point mod Bochum, da de udlignede i de døende sekunder af den kamp. De er dog stadig sidst i tabellen, og spillet er langt fra det, vi tidligere har set. I denne uge havde de taget El-Ghazi til nåde efter dennes kommentarer omkring konflikten og krigen mellem Israel og Palæstina, blot for at suspendere ham igen, da han gik imod den officielle klubudmelding om, at han skulle have undskyldt.

Der er med andre ord ikke meget ro i Mainz, der ramte et nyt lavpunkt med 3-0-nederlaget mod Hertha i pokalen. Efter den kamp kunne Martin Schmidt således ikke garantere, at Bo Svensson også er træner til kampen mod Leipzig, så det trækker nok desværre op til et farvel for danskeren.

Så er der lidt mere ro i Leipzig, selvom de tirsdag røg ud af pokalen mod Wolfsburg og igen fik Dani Olmo skadet, således han nu må pausere et godt stykke tid. Normalt ville jeg anfægte, at Svensson og Mainz leverer godt mod hold som Leipzig, men deres form, og alt omkring klubben, er i øjeblikket ét stort kaos, så jeg går med sejr til gæsterne.

*Update: Bo Svensson forlod torsdag aften Mainz, og nu er det i stedet tidligere ungdomstræner Jan Siewert, der står i spidsen for Mainz til denne kamp.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,60 – SPIL HER >>*

FC Köln – Augsburg 2 (1-2)

Lørdag d. 4. november kl. 15:30

Thorup må gå ind til denne kamp med enorm selvtillid, da debutsejren blev fulgt op af endnu en sejr mod Wolfsburg, i en kamp hvor de kom tilbage fra 1-2 og vandt 3-2. Det ville selvfølgelig være lettere, skulle de ikke komme bagud i hver kamp, men der skal lyde stor kredit til Augsburg for at vise god moral i de to seneste kampe.

Mod Köln bør der være fine muligheder for, at det kan blive til flere point. Sejren mod Gladbach i derbyet var en stakket frist, da de i weekenden tabte hele 6-0 mod Leipzig, og tirsdag røg ud af pokalen mod Kaiserslautern. Mod Leipzig blev halvt danske Mathias Olesen i øvrigt udvist, så han glipper dette opgør. Hos Augsburg er Uduokhai i karantæne, men med Augsburgs genfinde offensive form og en velspillende Tietz, så tror jeg på alle gange tre for Throup.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,80 – SPIL HER >>*

TSG Hoffenheim – Bayer Leverkusen 2 (1-3)

Lørdag d. 4. november kl. 15:30

Det kan godt være, at alt fokus er på kampen, der skal spilles 18:30, men skal man have en god forret, så sæt tænderne i Hoffenheim – Leverkusen lørdag eftermiddag. For det kunne sagtens blive rundens mest underholdende kamp, lidt afhængigt af hvordan Hoffenheim tager sig ud i dette opgør.

Begge hold spillede onsdag i pokalen, og her vandt Leverkusen ikke overraskende ude mod Sandhausen med 5-2, i en kamp hvor de roterede en del, mens Hoffenheim tabte ude mod Dortmund.

Leverkusen med en forrygende Wirtz i storform tager sejren, og så er spørgsmålet, om Hoffenheim – måske mest af alt i første halvleg – kan følge med i gæsternes tempo. Grillitsch, Kabak, Skov, Kaderabek og Kramaric kan muligvis alle gøre comeback for hjemmeholdet, men selv med dem fra start bliver det til endnu tre point til Leverkusen.

Lisbergs bud: BTS i 1. halvleg til odds 2,90 – SPIL HER >>*

Freiburg – Gladbach 1 (2-0)

Lørdag d. 4. november kl. 15:30

Streichs mandskab, der har vist sig som lidt af nogle cup-specialister de senere år, skuffede gevaldigt, da de onsdag røg ud af pokalen efter nederlag på 3-1 hjemme mod Paderborn. De kæmper lidt med det i denne sæson, men de leverer stadig på et højere niveau, end tilfældet er det i Gladbach.

To sejre mod Heidenheim – en i ligaen og en i pokalen – har ikke overbevist mig om, at Gladbach kommer til at kravle op ad i tabellen. Til dette opgør er de uden en karantæneramt Koné, og Freiburg er i min optik relativt store favoritter på deres normalt så solide hjemmebane.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund – Bayern München 1 (3-2)

Lørdag d. 4. november kl. 18:30

Det begyndte helt horribelt for mestrene, da Joshua Kimmich allerede efter få minutter trak i nødbremsen og blev udvist mod Darmstadt i sidste weekend. Men det der kunne været blevet en svær opgave blev væsentligt lettere af, at Darmstadt fik to mand smidt ud, og efter 0-0 ved pausen så moslede Bayern hen over oprykkerne og vandt hele 8-0. Naturligvis med Kane i fokus, da englænderen scorede en af tre fra midten og også noterede sig for to assists.

En god sejr i Manuel Neuers comeback-kamp, men med den malurt i bægeret, at Kimmch nu er i karantæne til kampen her, og at Goretzka fortsat er på vippen. Kimmich der plejer at ramme sit ypperste niveau i kampene mod BVB. Kane sad over i pokalen mod Saarbrücken, men de kunne godt have brugt englænderen, for de tabte sensationelt med 2-1 i en voldsomt undervældende præstation, der også kastede en slem skade til De Ligt af sig.

Hos Dortmund var der også fart på, da de to gange kom tilbage mod Frankfurt og fik 3-3 i en kamp, hvor VAR og dommer-teamet ikke havde sin bedste dag, men hvor fejlkendelserne gik omtrent lige op, og hvor uafgjort var et fortjent resultat. En kamp der tydeligt viste, at Dortmund på de to backs har enorme problemer. Positivt er det derfor, at Ryerson er klar til denne kamp, efter han spillede fra start mod Hoffenheim onsdag i pokalen. En kamp som Dortmund vandt relativt komfortabelt med 1-0.

De to hold plejer at spille ganske lige opgør, når de mødes i Dortmund, og det tror jeg også, det bliver dengang. For Dortmund har blot tabt en enkelt kamp i Bundesligaen i hele 2023 og er derfor mest formstærke mandskab.

Uden Kimmich og med store spørgsmål bagude, så er det Kane, der sammen med Musiala skal levere for gæsterne, men jeg går faktisk med Dortmund, i en kamp der bør blive rig på mål, og hvor jeg synes markedet undervurderer hjemmeholdet.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Wolfsburg – Werder Bremen 1 (2-0)

Søndag d. 4. november kl. 15:30

Jonas Wind og Joakim Mæhle fik en flot sejr mod Leipzig i pokalen tirsdag, men det var også nødvendigt efter en lidt dårlig periode i ligaen. Senest med nederlag mod Augsburg, i en kamp hvor de ellers var foran 2-1.

Werder Bremen lukrerede omvendt på Unions dårlige form, da de vandt 2-0 hjemme i sidste weekend, og rykkede lidt op i tabellen. På udebane er de dog fortsat uden et eneste point, og mod et normaltvist stærkt hjemmehold, der igen har Casteels klar i buret, så kan jeg ikke se andet udfald, end at Wolfsburg tager sejren.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Heidenheim – VfB Stuttgart 2 (2-3)

Søndag d. 4. november kl. 17:30

Første kamp uden Guirassy endte med et nederlag, da Union hjemme tabte til Hoffenheim. Undav, der skal erstatte Guirassy i de kommende uger, var ret så selvkritisk efter kampen, men han gav igen ved at score det matchvindende mål i tirsdagens sejr mod Union Berlin i pokalen.

Nu skal de en tur til Heidenheim, der nok er glade for ikke at skulle møde Gladbach, efter de tabte i først ligaen og siden pokalen til die Fohlen. To præstationer, hvor jeg for første gang i sæsonen tillod mig at være en smule skuffet over oprykkerne.

Stuttgart kommer til at nyde godt af Heidenheims offensive stil, der efterlader meget bagrum, og vi kan snildt få en underholdene affære at lukke runden af med.

Lisbergs bud: BTS i 1. halvleg til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

Tips fra Bundesligaen

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar