18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til 1. runde i Bundesligaen d. 18. – 20. august 2023

Den mest målrige af de store ligaer er tilbage. Den liga der forkælede os med unge talenter, masser af danskere og en historisk mesterskabsduel i sidste sæson. Så hvad kan Bundesligaen byde på i denne sæson? Nicolai Lisberg, redaktør på bulibold.dk, er klar med sin dom over første spillerunde.

Foto: IMAGO / Jan Hueber

Werder Bremen – Bayern München 2 (1-3)

Fredag d. 17. august kl. 20:30

Sikke et antiklimaks. Sidste fredag lykkedes det endelig for Bayern München at lande Harry Kane. Han blev også præsenteret forud for Super Cup kampen mod RB Leipzig, og så var der ellers lagt op til, at englænderen endelig skulle vinde et trofæ. Men særligt Danny Olmo havde andre ideer, og med et hattrick fra Spaniens side fik Bayern i stedet en øretæve på 3-0. På et øjeblik var alle de gode indkøb i denne sommer og snak om en nystart i München fuldstændig forduftet, og det var da også en rystet Thomas Tuchel, der efter kampen skulle udlede teksten. 

Meget bedre gik det ikke for Werder Bremen, der røg ud i pokalen allerede i første runde lørdag. Det skal dog med til den historie, at Amos Pieper fik et rødt kort allerede efter få minutter, hvorfor de trods føringer på både i 1-0 og 2-1 alligevel endte med at tabe kampen. De seneste par år har Bayern haft et urimeligt stærk tag på grønblusede Werder-spiller, og der skal også mere end en pinlig indsats mod Leipzig til, før jeg ikke ser sydtyskernes vej i denne kamp. Harry Kane er formentlig med fra start, og selvom målmandspositionen stadig volder en del problemer med Neuers fravær, så lykkes det for Bayern at tage sæsonens første sejr og for en stund parkere snakke om krise.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,57 – SPIL HER >>*

Bayer Leverkusen – RB Leipzig 1 (3-2)

Lørdag d. 18. august kl. 15:30

I min optik rundens kamp. For det er to af de hold, jeg glæder mig allermest til at se i denne sæson. Det gav Leipzig os en forsmag på, da de på imponerende vis, og for anden gang inden for kort tid, sejrede i München. Dani Olmo blev den store helt med tre scoringer i den kamp. Leipzig har haft et vindue, hvor store profiler er røget ud, men de forbliver tro mod filosofien og har hentet flere spændende navne til. Uden at vi skal gøre 90 minutter til andet end en mellemregning, så var det positivt at se, hvor hurtigt nogle af de spillere så ud til at opfange Marco Roses ideer.

Hos Leverkusen er der også sket en hel del i vinduet, men det er næsten uden undtagelse i forhold til at få spillere ind, og de lagde fra land i pokalen med en 8-0-sejr. For mig at se er de det bedste bud på en mesterskabsbejler til Bayern, og skal den selvproklamerede profeti gå i opfyldelse, så skal de også lægge fra land med en sejr mod Leipzig. Et opgør, der stinker af offensiv fodbold og godt spil.

Leverkusen er uden Adli og Hincapie, der begge pauserer med karantæne.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,50 – SPIL HER >>*

Wolfsburg – Heidenheim 1 (2-0)

Lørdag d. 18. august kl. 15:30

Kovacs mandskab smed i sidste sæson  Europa på gulvet på sidstedagen med et dumt nederlag til allerede nedrykkede Hertha. Dermed har de kun Bundesligaen at bekymre sig om i år. Og her har de en del arbejde forude med at spille flere nye spillere sammen. Senest er Lovro Majer hentet til, hvor han skal forsøge at give midtbanen noget af den kvalitet, de har mistet med afgangen af Nmecha.

Generelt ser det spændende ud for Wolfsburg, som jeg forventer kan blande sig i kampen om top 6. Deres udfordring kan godt blive at score nok med mål, men mod Heidenheim bør det række til sejr. Også selvom oprykkerne i Kleindienst og Beste har en af de slags duoer, det bliver spændende at holde øje med.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,62 – SPIL HER >>*

TSG Hoffenheim – Freiburg 2 (1-2)

Lørdag d. 18. august kl. 15:30

Begge mandskaber spillede sig videre i pokalen, og begge mandskaber drømmer vel om at kunne spille med om de europæiske pladser. Men her ophører lighederne også mellem de to klubber, der også på præstationer de seneste par sæsoner ligger et godt stykke fra hinanden.

Freiburg har været forholdsvis anonyme på transfermarkedet, men de har stadig en yderst sammenspillet trup, og så har de for vane at lægge godt fra land i ligaen. Jeg frygter lidt på Hoffenheims vegne, at de ender i den nederste halvdel af tabellen igen, fordi de trods flere gode spillere ikke rigtig har et koncept. Sejr til gæsterne, hvis kløgt bliver udslagsgivende, og det til endda rigtig pæne odds, der også stiger lidt af, at Höfler er ude med karantæne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 3,00 – SPIL HER >>*

Augsburg – Gladbach 1 (2-0)

Lørdag d. 18. august kl. 15:30]

Måske ikke en kamp, der oser af storhed, men der er grund til lørdag 15:30 at holde lidt øje med Augsburg mod Gladbach. Augsburg ser efter en svag sæson ud til at have sammensat en rigtig spændende trup og luget lidt ud i nogle af de velkendte navne. Det gav dog ikke umiddelbart bonus, da de yderst skuffende røg ud af pokalen allerede i første runde. Gladbach er omvendt det helt, helt store spørgsmål forud for denne sæson, da de har solgt alt, hvad der minder om offensiv kvalitet, ligesom Beyer også er væk i midterforsvaret. Vil Seoane gentage opskriften fra Leverkusen, kommer vi til at se et Gladbach-hold i yderste offensiv potens, men er truppen virkelig til at udfolde de ideer?

Jeg tror, at Augsburg slutter over Gladbach i tabellen denne sæson, fordi de er et bedre og mere homogent hold, og det kan de så vise lørdag ved at tage sæsonens første tre point. Augsburg, der igen kan råde over Uduokhai, der lidt overraskende har valgt at forlænge kontrakten trods meldinger om et kommende skifte.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,70 – SPIL HER >>*

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

VfB Stuttgart – VfL Bochum X (1-1)

Lørdag d. 18. august kl. 15:30

Die Schwaben overlevede kun lige akkurat efter et par Relegationskampe mod HSV, og jeg har svært ved at se, at de skulle være blevet meget bedre hen over sommeren. I første runde gælder det et opgør mod Bochum, der i sidste sæson særligt leverede på hjemmebane, mens de havde nogle udfald ude, så kan hjemmeholdet komme godt fra land her?

Kampen bliver formentlig uden anfører og defensivt anker, Endo, da japaneren lidt overraskende meldes tæt på Liverpool for omtrent 20 millioner euro.

Jeg synes, det ligner en mere jævnbyrdig affære, end markedet ellers indikerer, og derfor går jeg med et spil på, at Bochum kommer fra Mercedes-byen med point.

Lisbergs bud: X2 til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Borussia Dortmund – FC Köln 1 (5-2)

Lørdag d. 18. august kl. 18:30

Dortmund havde ingen problemer i deres pokalkamp lørdag og vandt i overbevisende stil. I hele 2023 har de blot tabt en enkelt Bundesliga kamp, og sidst to hold mødtes her på banen, vandt Dortmund med 6-1. Med tanke på at Köln ligner et markant svækket hold i forhold til sidste sæson, og at både Uth og Selke meldes tvivlsomme, kan jeg næsten ikke se andet en storsejr. 

Dortmund er for første gang i en betydningsfuld kamp tilbage foran det publikum, de så inderligt skuffede tilbage i maj måned, da de på sidstedagen mistede mesterskabet. Venskabskampene har været gode, i hvert fald rent offensivt og i forhold til at skabe chancer, mens de defensivt stadigvæk giver meget væk. Det bliver et hjemmehold, der kommer blæsende fra start, og det skal udmønte sig overbevisende sejr, men som det nok bliver tilfældet ved flere lejligheder i denne sæson, spiller de heller ikke til nul.

Lisbergs bud: Dortmund -1,5 (AH) til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Union Berlin – Mainz 1 (1-0)

Søndag d. 19. august kl. 15:30

Urs Fisher er netop blevet kåret som årets træner i kicker, og det er da heller ikke noget at sige til, efter han i sidste sæson førte Union Berlin til en plads i Champions League. Kampe der i øvrigt skal spilles på det Olympiske stadion, så deres ikoniske Stadion An Der Alten Försterei er kun aktuel i Bundesliga-regi.

Mainz har under hele og Bo Svenssons regeringstid vist, at de kan få point mod alle med deres gode organisation, men de kommer på en svær opgave søndag mod Union, der har brugt denne uge på at hente Gosens til klubben og inden længe nok også Volland. To hold, der skal have ros for den måde de spiller på, men som særligt er dygtige til at lukke deres modstandere ned, så forvent få scoringer. 

Lisbergs bud: Under 2,5 mål til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Eintracht Frankfurt – Darmstadt 1 (3-1) 

Søndag d. 19. august kl. 17:30

For en klub der har været så aktiv i transfervinduet, hvor der også er kommet ny træner til, og hvor der stadigvæk er en masse rumsteren i forhold til nogle af de allerstørste navne, så må det for den nye træner, Dino Toppmöller, være en taknemmelig opgave at lægge fra land i en søndagskamp mod oprykkerne fra Darmstadt. 

Oprykkerne er blevet markant svækket i transfervinduet med afgang af et par profiler, og de ligner her, allerede inden sæsonen begynder, og vi kommer til at se deres reelle niveau, det mest åbenlyse bud på en nedrykker. Frankfurt har to sæsoner i træk solgt Bundesligaen en smule, for i stedet at jagte først europæisk og dernæst pokalsucces. Dette bør være året, hvor der igen kommer fuldt fokus på den hjemlige liga. Kolo Muani, Jesper Lindstrøm og alle de andre offensive profiler på nær Kamada er der fortsat, så mon ikke Frankfurt får vist sit hjemmepublikum, at de har lidt mere at byde ind med i denne sæson.

Lisbergs bud: Eintracht Frankfurt fører ved pausen til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Bundesligaen sponsoreres af ComeOn.

spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Tips fra Bundesligaen

Skriv et svar