18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Borussia Dortmund – SC Freiburg: Odds og optakt den 14. januar 2022

Erling Haaland er i måltørke, for han har ikke scoret de seneste to kampe. (Foto: Bildbyrån)

Der er topkamp i Bundesligaen fredag aften, når nummer to, Borussia Dortmund, får besøg af nummer fire, SC Freiburg. Mens det sejrsvante hjemmehold rutinemæssigt mænger sig i toppen af rækken, er det noget mere usædvanligt, at SC Freiburg halvvejs gennem sæsonen kæmper med om top 4-placeringerne. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Borussia Dortmund – SC Freiburg. Der er kampstart fredag d. 14. januar 2022 kl. 20:30. Se kampen på TV3 Sport eller på Viaplay. 

GÅ TIL


Borussia Dortmund – SC Freiburg: Dommer, stadion og vejr

Dommer: TBD
Stadion: Signal Iduna Park, Dortmund
Vejret: 3° og svag vind


Optakt til Borussia Dortmund – SC Freiburg: Skader, karantæner og startopstillinger

Senest var Borussia Dortmund endnu engang involveret i et gevaldigt målkalas, da de ude slog Eintracht Frankfurt 3:2. Bemærkelsesværdigt nok var det anden kamp i træk, at deres norske topscorer Haaland måtte gå fra banen uden mål, og det er endnu ikke sket i sæsonen, at han har gået tre kampe uden mål. Så det lover jo godt for ham – måske knap så godt for gæsterne. 

Fraværslisten hos hjemmeholdet er en anelse kortere end i sidste uge, men den er stadig uønsket lang. Af de decideret fast spillende er det dog primært Akanji, der er et tab aktuelt, selv om backen Bauza også var meget fast, før han fik en fæl skade i sidste forår.Med sejren i sidste runde drog Borussia Dortmund også fordel af, at Bayern München snublede over Borussia M’Gladbach (igen!), og der er nu faktisk blot seks point op til førstepladsen for de gulsorte helte fra Westfalen. 

Coronareglerne i Tyskland betyder dog, at Die Gelbe Wand denne gang bliver et bittelille plankeværk, for der må højst lukkes 750 tilskuere ind til opgøret. Det skal være nogle ekstremt højtråbende typer, hvis de kan skabe tilnærmelsesvis samme lydhav, som endetribunen gør under normale omstændigheder. 

Gæsterne er dog nok godt tilfredse med de ændrede tilskuerforhold, for turene til Dortmund hører til blandt SC Freiburgs absolutte hadeture. Træner Christian Streich har ført SC Freiburg i kamp ni gange i Dortmund, og det er blevet til otte nederlag og en enkelt uafgjort med samlet målscore på 5:29. Gæsterne kan dog glæde sig over, at de har holdt buret rent deres seneste to ligakampe, og kan de gentage den bedrift fredag aften, er de jo allerede tæt på at hente første sejr i en betydende kamp hos Dortmund siden 2001. Og Drei Weiße Westen i træk vil i øvrigt være klubrekord for SC Freiburg. 

De må stadig undvære målmand Mark Flekken, som sidder ude med corona, og afløseren Benjamin Uphoff gjorde det ikke synderligt tillidsvækkende i seneste opgør, hvor SC Freiburg smed en 2:0-føring væk mod Arminia Bielefeld.

Borussia Dortmund:

 • Roman Bürki (Mål, Reserve) – Skadet
 • Luca Unbehaun (Mål, Reserve) – Skadet
 • Manuel Akanji (Forsvar, Fast) – Skadet
 • Dan-Axel Zagadou (Forsvar, Reserve) – COVID-19
 • Marcel Schmelzer (Back, Reserve) – Skadet
 • Mateu Morey Bauza (Back, Fast) – Skadet
 • Giovanni Reyna (Midtbane, Reserve) – Skadet
 • Marius Wolf (Angreb, Reserve) – COVID-19

SC Freiburg:

 • Mark Flekken (Mål, Fast) – COVID-19

Borussia Dortmund forventet startopstilling: Kobel; Meunier, Can, Hummels, Guerreiro; Dahoud; Brandt, Bellingham; Reus, T. Hazard: Haaland.

SC Freiburg forventet startopstilling: Uphoff; Kübler, Lienhart, Schlotterbeck, Günter; Haberer, Höfler; Sallai, Jeong, Grifo; Höler.


Odds på Borussia Dortmund – SC Freiburg

Oddsene peger på en klar favoritrolle til hjemmeholdet. 


Odds-forslag: Endnu en sikker hjemmesejr til Borussia Dortmund

De seneste 13 gange, SC Freiburg har været på besøg i Dortmund, er det 12 gange endt med hjemmesejr. Én uafgjort. 36:5 hedder scoren for de 13 kampe. Altså knap tre mål per kamp for værterne og under en halv scoring per kamp for de lidende gæster. SC Freiburg kan formentlig godt argumentere for, at de er i gang med en særlig sæson. Deres otte udekampe har i år givet tre sejre, tre uafgjorte og to nederlag: Mod Bayern München og så noget besynderligt mod VfL Bochum. 

Mens der for Borussia Dortmund er seks point op til Bayern München på førstepladsen, har SC Freiburg syv point op til værterne på andenpladsen. Og de har et kobbel af glubske forfølgere i hælene, som meget gerne snupper pladsen i top 4 og den medfølgende CL-kvalifikation. Dét er dog ikke sikkert, det får den store betydning her. På hjemmebane har Borussia Dortmund gjort rent bord i otte af ni kampe, mens den niende var opgøret i december, hvor de kunne have overhalet Bayern München men tabte 3:2. Nu står de med en ny chance for at gøre hoserne grønne i kampen om mesterskabet, og skal de skabe det mindste spænding, er der ikke plads til dumme pointtab i kampe som denne. 

Derfor er anbefalingens bud, at værterne vinder. Ni af de 12 sejre i de seneste 13 hjemmekampe har været på mindst to overskydende mål. Så vi kaster os ud i handikapspillet og går efter hjemmesejr på mindst to overskydende scoringer. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Nordicbet
2,35
Borussia Dortmund -1,5
Gå til Nordicbet *


Borussia Dortmund – SC Freiburg: Statistik, topscorer og H2H

 • Borussia Dortmund er på 2. pladsen i ligaen med 37 point efter 18 runder. 

 • Borussia Dortmunds statistik er 12-1-5 og 44:28. 

 • SC Freiburg er aktuelt på 4. pladsen i Bundesligaen med 30 point efter 18 kampe. 

 • Tallene for SC Freiburg siger 8-6-4, mens deres målforskel er 30:18.

 • Borussia Dortmunds topscorer er norske Erling Haaland, som er noteret for 13 scoringer. 

 • Fire spillere deler pladsen som SC Freiburgs topscorer med hver 4 mål. Det drejer sig om Vincenzo Grifo, Lucas Höler, Jeong Woo-Yeong og Phillipp Lienhart.


Expected Goals: Borussia Dortmund vs. SC Freiburg – de seneste tre kampe

Borussia DortmundResultatxGSC FreiburgResultatxG
Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund(2-3)1,56 – 2,55SC Freiburg – Arminia Bielefeld  (2-2)1,72 – 1,36
Hertha Berlin – Borussia Dortmund(3-2)1,61 – 0,83 SC Freiburg – Bayer Leverkusen(2-1)2,22 – 0,81 
Borussia Dortmund – Greuter Fürth (3-0)2,20 – 0,60Union Berlin – SC Freiburg(0-0)3,09 – 1,24 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Borussia Dortmund – SC Freiburg?

Borussia Dortmund – SC Freiburg spilles fredag den 14. januar 2022 klokken 20:30.

Hvor spilles Borussia Dortmund – SC Freiburg?

Borussia Dortmund – SC Freiburg spilles på Signal Iduna Park i Dortmund i Tyskland.

Skriv et svar