18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Odds og optakt den 14. maj 2022

Norske Haaland har hamret mål ind for Borussia Dortmund. Kan han gøre det en sidste gang mod Hertha Berlin, før han næste sæson drager til Manchester City? (Foto: Bildbyrån)

Borussia Dortmund tager i sæsonens sidste runde mod Hertha Berlin på Signal Iduna Park. Værterne er sikre på at ende som nummer to, men de vil givet tage god afsked med norske Haaland, der skifter til Manchester City efter sæsonen. Hertha Berlin kæmper med arme og ben for at sikre endnu en sæson i Bundesligaen. Ét point vil sikre dem, men taber de, er de afhængige af VfB Stuttgarts kamp mod FC Köln. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Borussia Dortmund – Hertha Berlin. Der er kampstart lørdag d. 14. maj 2022 kl. 15:30. Se kampen på TV3 Sport eller på Viaplay. 

GÅ TIL

Skader og karantænerForventede startopstillingerOdds, 1-X-2, O/U, HCP
Odds-forslag fra SpilXpertenDetaljeret statistikExpected Goals – WyScout
Spil for 1.000 kr. og få 1.000 kr.

Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen.


Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Dommer, stadion og vejr

Dommer: TBD
Stadion: Signal Iduna Park, Dortmund
Vejret: 21° og let vind


Optakt til Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Skader, karantæner og startopstillinger

Når man slutter som tysk vicemester, vil det vel være utaknemmeligt at kalde sæsonen en skuffelse. Men det kan de nu godt tillade sig hos Borussia Dortmund. De havde faktisk godt fat i nakkeskindet på Bayern München undervejs, men nu ender de formentlig alligevel med at være et tocifret antal point efter sydtyskerne. Det er ikke godt nok for klubben, der drømmer om igen at vriste guldet ud af næverne på rekordmestrene. 

En grum exit fra Europa League efter et stort nederlag på hjemmebane mod skotske Rangers FC – som så i det mindste har haft så meget anstændighed at gå hele vejen til finalen – gjorde også ondt. At blive ekspederet fra Champions League over i Europa League gør ondt i sig selv, og at det så munder ud i exit i første forsøg, er da endnu værre. Holdet kan se frem mod næste sæson, hvor de skal have erstattet alle Haalands mange mål, og de har udset sig tyske Adeyemi som manden, der skal gøre det. Han skifter fra RB Salzburg. 

Måske var det Hertha Berlins vigtigste transfer, de lavede, da de hentede erfarne Felix Magath ind til at sikre holdets overlevelse i bunden. Det har virket. Før seneste runde havde de syv point i tre kampe, men så tabte de 1:2 til Bo Svenssons FSV Mainz 05, og det var dumt. 

For blot et enkelt point dér havde sikret dem endnu en sæson, men nu går de ind til sidste runde med tre points forspring til VfB Stuttgart, som har hjemmebane mod FC Köln i den sidste runde. Sejr til Stuttgart betyder, de overhaler Hertha Berlin på bedre målscore, og så er Hertha Berlin altså tvunget ud i at hente mindst ét point i Dortmund. De seneste to besøg i Dortmund har givet nederlag til berlinerne, men i oktober 2018 hentede de 2:2 – på en udligning i overtiden af Salomon Kalou. Dén napper de sikkert gerne en gentagelse af denne gang.

Borussia Dortmund:

 • Gregor Kobel (Mål, Fast) – Tvivlsom
 • Mats Hummels (Forsvar, Fast) – Skadet
 • Thomas Meunier (Back, Fast) – Tvivlsom
 • Marcel Schmelzer (Back, Reserve) – Skadet
 • Mateu Morey Bauza (Back, Fast) – Skadet
 • Mahmoud Dahoud (Midtbane, Fast/Reserve) – Tvivlsom
 • Thorgan Hazard (Kant, Fast) – Skadet
 • Giovanni Reyna (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet
 • Donyell Malen (Angreb, Reserve) – Tvivlsom
 • Steffen Tigges (Angreb, Reserve) – Skadet

Hertha Berlin:

 • Alexander Schwolow (Mål, Fast) – Skadet
 • Linus Gechter (Forsvar, Reserve) – Skadet
 • Lukas Klünter (Back, Reserve) – Skadet
 • Lee Dong-Jun (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet
 • Kelian Nsona (Angreb, Reserve) – Skadet

Borussia Dortmund forventet startopstilling:  Hitz; Can, Akanji, Zagadou; Passlack, Witsel, Bellingham, Guerreiro; Brandt, Reus; Haaland.

Hertha Berlin forventet startopstilling: Lotka; Pekarik, Boyata, Kempf, Plattenhardt; Ascacibar, Tousart; Richter, K.-P. Boateng, Serdar; Selke.


Odds på Borussia Dortmund – Hertha Berlin

Kampens odds viser, at Borussia Dortmund er temmeligt klar favorit.


Odds-forslag: Afskedsfest for Haaland men gæsterne er ikke kommet for at feste

En passende afsked for Erling Haaland vil jo være et gevaldigt festfyrværkeri på banen med masser af mål og flere norske scoringer. Sådan plejer det at gå mellem de to hold. Når de mødes i Berlin. Senest blev det 3:2 til Hertha, mens sidste sæsons møde blev sejr til Borussia Dortmund på knusende 5:2. Før det? 2:1 og 3:2 til gæsterne. Altså 20 mål i de seneste fire kampe i Berlin. 

Det ser noget anderledes ud, når kampene spilles i Dortmund. Seks af de seneste syv opgør er endt med højst to scoringer. Fire sejre til værterne og to uafgjorte, men altså med en samlet score på 9:4. Det giver lige godt to scoringer per duel. Unægteligt et noget mere fedtet udtryk end Borussia Dortmund normalt smykker sig med. Holdets 33 kampe i sæsonen har indtil nu budt på lidt mere end fire scoringer i gennemsnit, men Hertha Berlin kommer formentlig ikke for at levere en fest af en kamp, for de vil meget hellere fest for overlevelse efter kampen. 

Anbefalingen tror på, gæsterne vil forsøge at holde kampen i meget kort snor, og så er det op til Borussia Dortmund at løsne linen og levere festlighederne. Men de har jo intet at spille for. Det vil givet blive løssluppent, men vil det have den nødvendige nerve til at køre gæsterne over? Det er tvivlsomt.

Der kan selvfølgelig komme besked undervejs, at VfB Stuttgart er bagud, men Hertha Berlin vil næppe slippe tøjlerne og lade sig køre over alligevel. Derfor går vi med færre end fire mål. Vi kan altså leve med gennemsnittet fra de seneste seks møder plus et ekstra mål. I en kamp Hertha Berlin for alt i verden vil holde snæver og helst have et point med fra. Den er købt.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
2,08
Under 3,5 mål
Gå til marathonbet *


Borussia Dortmund – Hertha Berlin: Statistik, topscorer og H2H

 • Borussia Dortmund er før sidste runde sikker på at slutte som nummer 2 i Bundesligaen. De har aktuelt 66 point for 33 kampe. 

 • Tallene for Borussia Dortmund siger 21-3-9 og 83:51.

 • Hertha Berlin ligger på 15. pladsen med 33 point efter 33 kampe.

 • Hertha Berlins statistik lyder på 9-6-18, mens deres måltal er 36:69.

 • Borussia Dortmunds topscorer er Erling Haaland, som er noteret for 21 sæsonmål. 

 • Hos Hertha Berlin er Stevan Jovetic flittigste målskytte med 6 træffere indtil nu.


Expected Goals: Borussia Dortmund – Hertha Berlin – de seneste tre kampe

Borussia DortmundResultatxGHertha BerlinResultatxG
Greuter Fürth – Borussia Dortmund(1-3) 0,87 – 1,47Hertha Berlin – FSV Mainz 05(1-2)1,31 – 0,95 
Borussia Dortmund – VfL Bochum(3-4) 3,67 – 2,79Arminia Bielefeld – Hertha Berlin (1-1)
0,26 – 1,29 
Bayern München -Borussia Dortmund(3-1) 1,93 – 1,55 Hertha Berlin – VfB Stuttgart(2-0)1,60 – 0,90 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Borussia Dortmund – Hertha Berlin?

Borussia Dortmund – Hertha Berlin spilles lørdag den 14. maj 2022 klokken 15:30.

Hvor spilles Borussia Dortmund – Hertha Berlin?

Borussia Dortmund – Hertha Berlin spilles på Signal Iduna Park i Dortmund i Tyskland.

Skriv et svar