18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.50
1/10
Portugal
Tjekkiet
Tipped at 2.50
Dagens Spil-avatar
18. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.20
4/10
Portugal
Tjekkiet
Tipped at 2.20
Higuain-avatar
18. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

2.55
1/10
Kroatien
Albanien
Tipped at 2.55
Dagens BetBuilder-avatar
19. jun.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

1.88
1/10
Skotland
Schweiz
Tipped at 1.88
Dagens Spil-avatar
19. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.71
3/10
USA
Bolivia
Tipped at 1.71
BettingGuru-avatar
24. jun.
02:00
sport-icon

Anbefalet til

1.75
3/10
Albanien
Spanien
Tipped at 1.75
MJN1999-avatar
24. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.82
3/10
Colombia
Paraguay
Tipped at 1.82
BettingGuru-avatar
25. jun.
02:00

Brasilien – odds på brasilianernes VM

Verdensetter Brasilien er topfavorit ved VM og bør naturligvis vinde Gruppe G trods interessant modstand i solide Schweiz samt modige Serbien og Cameroun. Det ligner en 1/8-finale mod Uruguay (som Selecão har besejret i seneste fire møder), kvartfinale mod Spanien/Tyskland, semifinale mod Holland/Argentina (eller Danmark!). Find odds, trup og kampe til Brasiliens VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Brasilien

Brasilien vinder VM/ – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 10. december 2022 kl. 10:35. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Brasiliens trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 4-2-3-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Alisson
Forsvar:Militao, Marquinhos, Silva, Danilo
Midtbane:Casemiro, Paqueta
Angreb:Raphinha, Neymar, Vinicius
Angreb:Richarlison

Seneste opstilling (kvartfinale mod Kroatien): 4-2-3-1: Allison – Militao, Marquinhos, Silva, Danilo – Casemiro, Paqueta – Raphinha, Neymar, Vinicius – Richarlison

Nøglespillere: Neymar, Marquinhos

Stjerneskud: Vinicius Junior, Antony, Martinelli, Rodrygo

Straffeskytte: Neymar

Frisparksskytte: Neymar

Skader/tvivl: Alex Sandro (skadet mod Schweiz)

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Gabriel Jesus, Alex Telles

Brasilien startopstilling

Brasiliens VM chancer: Teknikere kan tage titel med taktisk tæftige Tete ved trænerroret

Brasilien indtager verdensranglistens førsteplads og er fortjent favorit til at tage titlen som verdensmester i slutrunden i Qatar.

Som altid har det store land med den stolte fodboldtradition et væld af talenter at tage af; truppen ser faktisk bedre ud end i 2014 og 2018. Men der er desuden en snu træner der har haft succes med at effektivisere den legesyge brasilianske Jogo bonito-mentalitet. Brasiliens landshold er stadig teknisk fremragende, men det er også taktisk stærkt og defensivt velorganiseret.

Der arbejdes hårdt, også uden bold. Typisk i en 4-2-3-1-formation med to solide balancefolk. Brasserne kan stadig score mange mål, men det sker sjældent i kampe mod farlige modstandere. Så er fokus på at stå godt såvel som at spille fint.

Brasilien landshold

Tite kom til i 2016 efter Dungas fiasko ved Copa America hvor Brasilien hang fast i indledende gruppe. Selecão kvalificerede sig til VM-2018 og tabte en ulykkelig kvartfinale hvor brasilianerne spillede bedre end Belgien, men brændte store chancer og scorede et uheldigt selvmål. Året efter vandt Tites tropper Copa America på hjemmebane, og i 2021 (igen på eget græs) spillede de atter en god Copa-turnering (5-1-1, 12-2), men var uheldige i 0-1-finalen mod Argentina.

Det er (per oktober 2022) det eneste nederlag Brasilien har lidt siden november 2019, og Selecão tog en suveræn førsteplads i VM-kvalifikationen. Jep: Tite, der trækker sig efter VM, har pæn mulighed for at tage afsked på bedste vis: med en titel.

Holdanalyse af Brasilien

Herunder følger en komplet gennemgang af det brasilianske herrelandshold.

Målmænd:
Som noget temmelig usædvanligt for et land der ikke just er kendt for at masseproducere målmænd af høj klasse (om end der har været nogle stykker gennem tiderne), råder Brasilien lige nu over to i den absolutte verdenstop. 30-årige Allison fra Liverpool og 29-årige Ederson fra Manchester City. Fremragende shotstoppers og dominerende i feltet.

Allison
Allison – Foto: Bildbyrån

Nr 1 i hierakiet ligner 1,93 meter høje Allison der fik otte VM-kvalstarter. Ederson (1,88) er nok en bedre tekniker med fødderne, men Allison udstråler ro og fordeler boldene med fornuft og overblik.

34-årige Weverton fra Palmeiras fik i øvrigt lige så mange VM-kvalstarter som Ederson: Fem styk.

Midterforsvar:
Starter-parret er som udgangspunkt 28-årige Marquinhos og 38-årige Thiago Silva der kender hinanden ud og ind fra en årrække sammen i PSG. Dér er Marquinhos stadig, mens Silva i 2020 skiftede til Chelsea hvor han har vundet Champions League og er en knalddygtig ankermand i Londonklubbens tremandsmidterforsvar. På landsholdet spiller Silva mest til venstre; er højrebenet, men fleksibel.

Begge er teknisk dygtige og har godt overblik. Trods relativt lav højde er de desuden fremragende i hovedspillet. Men hvor Marquinhos er hurtig (og kun dummer sig med farlige boldtab når han ind i mellem lader sig lulle i søvn af den dårlige modstand i den franske Ligue 1), er aldrende Silva ret langsom efterhånden og kan, trods sin erfaring og forudseenhed, se skidt ud mod speedy angribere.

I Chelsea er han typisk omgivet af to hurtigere kollegaer i midterforsvaret, men på landsholdet har han normalt kun Marquinhos. Det kan betyde VM-start til Real Madrids 24-årige og hurtige Eder Militao der fik næsten lige så mange kvalstarter som Silva.

Eder Militao
Eder Militao – Foto: Bildbyrån

I september af 2021 sluttede Benfica-forsvarer Lucas Verissimo sig til landsholdstruppen, men han blev alvorligt knæskadet i november samme år og vendte først tilbage for sit klubhold i slut-oktober i år. For sent til at sikre sig en VM-billet. 33-årige og 1,9 meter høje Felipe (kun to landskampe) skal heller til Qatar; han tilbringer mere tid på bænken end på banen i Atlético Madrid.

Miranda er noteret for 58 landskampe, men den gamle Atlético- og Inter-kæmpe, der nu er reserve i Sao Paolo, er 38 år og har ikke været med Selecão siden september sidste år.

I stedet har to yngre folk ligget på spring: 25-årige Bremer, fast starter i Juventus, og 23-årige Roger Ibañez, ditto i Roma. Begge er kun noteret for een landskamp, men de var med i septembertruppen. I sidste ende var det Bremer der tog billetten som Brasiliens fjerde midterforsvarer.

Hvad med Arsenals 1,9 meter høje og hovedstødsmålfarlige Gabriel? Han er venstrebenet i modsætning til alle de ovennævnte. Men selv om han var med i landsholdstruppen fire gange i efteråret 2021 og foråret, har den 24-årige endnu sin A-landsholdsdebut til gode. VM-billet blev det ikke til i denne ombæring.

Højreback:
Klar nr 1 er 31-årige Danilo. Han kunne ikke erobre en startplads i Man City hvor den hurtigere Kyle Walker sad på højrebacken, men han er fast starter i Juventus, er defensivt solid og leverer glimrende frem- og indlæg med en god højrepote. Han kan vikariere til venstre, men er klart bedst til højre.

Danilo
Danilo – Foto: Bildbyrån

Afløser: 23-årige Emerson har potentiale. Men hans 21/22-sæson i Tottenham var dog meget ujævn, dette efterår ligeså. VM-billet blev det ikke til. Potentiale (og speed) er der til gengæld ikke i Dani Alves der har rundet de 39, men den gamle tekniker kratter ved; fik en del spilletid i Barcelona i 21/22 og var med i tre landskampe i foråret. Nu er han i mexicanske Pumas, og Tete har taget Alves med som i VM-truppen – nok til dels pga den erfaring han bidrager med. Den er meget værd i omklædningsrummet.

Som Emerson må disse se VM via TV: Den højreback-kapable midtbanemand Edenilson, 32 år og fra Internacional i hjemlandet. Og 30-årige Lucas Moura, Emersons klubkammerat i Tottenham (indskifter). Spurs-træner Conte har et par gange brugt den lynhurtige fløjspiller som wingback. Men lige som de rene fløjevner – der ellers er glimrende – ikke ikke givet ham landsholdsudtagelse siden 2018, var wingback-forsøgene heller ikke nok.

Venstreback:
Nr 1 er nok 31-årige Alex Sandro, temmelig fast starter i Juventus efter en mere spilletidstynd 21/22-sæson. (Det skal dog med at han i efteråret mest har spillet højremand i Torino-klubbens tremandsmidterforsvar; ikke wingback eller back.) Han er stærk defensivt, knapt så god fremad. Han missede Brasiliens septembertrup pga en skade, men var tilbage for Juventus i startoktober og kom da også med i VM-truppen.

Afløser: Tete har haft en del at vælge imellem, fx 24-årige Renan Lodi fra Nottingham Forest, 29-årige Alex Telles fra Sevilla og 24-årige Guilherme Arana fra Atlético Mineiro i hjemlandet (efter forgæves forsøg på at få europæisk gennembrud i Sevilla og Atalanta). Telles trak det længste strå og skal til VM. Nok som sufflør for den klart mere landsholdserfarne Sandros, men en startplads er ikke udelukket.

Defensiv midtbane:
Man skulle tro at idealmakkerparret var de to CL-vindere, 30-årige Casemiro fra Man United (sommerskifte fra Real Madrid) og 29-årige Fabinho fra Liverpool, to erfarne og knalddygtige balancespillere der også kan gå med frem. Casemiro er den bedste bolderobrer, Fabinho den bedre boldfordeler.

Casemiro og Fabinho
De to brasilianer i duel i deres respektive klubber – Foto: Bildbyrån

Men faktisk fik jævnaldrende Fred flere kvalkampe fra start end Fabinho (otte mod seks), så Tite må mene at den lille og venstrebenede Manchester United-mand – trods manglende kreativitet og en del fejl på Old Trafford – passer godt til Selecãos spillestil. Måske fordi han er hurtigere end langsomme Fabinho.

Fred har ikke fået ret mange starter for Man Utd i dette efterår – skarp konkurrence fra Casemiro, Christian Eriksen og Mctominay. Men får det Tite til at vælge Fabinho som VM-starter? Jeg tvivler. Jeg tror landstræneren forsøger at holde fast i det han ser som sin vinderformel.

Et alternativ med fysisk styrke, pæn fart (mere end Fabinho) og mere kreativitet end Fred er 25-årige Bruno Guimaraes der i januar skiftede fra Lyon til Newcastle hvor han ud over at vise vilje til at tackle hårdt gør sig bemærket ved at være både kreativ og målfarlig.

Målfarlig er også teknisk stærke Gerson, men han sidder på bænken i Marseille, og det kostede en VM-billet. Med i VM-truppen er heller ikke den lille tekniker Arthur fra Liverpool (hvor han sidder en del på bænken) samt sparketekniske Douglas Luiz fra Aston Villa.

Offensiv midtbane/fløje:
Den bedste kreatør-trio i 4-2-3-1-formationen er nok den erfarne PSG-superstjerne Neymar omgivet af den 25-årige tekniker Paqueta fra West Ham og den 22-årige hurtigdribler Vinicius Junior fra Real Madrid.

Vinicius er højrebenet og især dødbringende til venstre hvor han kan skære ind i banen og afslutte efter at have sat to-tre modspillere langs linjen. Kreative Paqueta er venstrebenet, men kan også ligge centralt eller til højre.

Den højrebenede dribler og fremragende oplægger Neymar (brasiliansk kvaltopscorer med otte mål, fire på straffe) er bedst til venstre eller centralt. I Paris har han haft tendens til at varme bolden for meget, men det er blevet bedre efter Messi er kommet til. På landsholdet nyder Neymar nok også at der er gode folk omkring ham (bedre end i tidligere år); dvs at han har mindre ansvar på sine skuldre.

Neymar
Neymar Jr. spiller normalt for PSG – Foto: Bildbyrån

Afløsere: Diverse interessante. Driblerne Raphinha (sommerskifte til Barcelona fra Leeds) og Antony (sommerskifte fra Ajax til Man Utd) til højre; Arsenals hurtige Martinelli, den målfarlige Real-joker Rodrygo til venstre. Martinelli kan også ligge i angrebet, Rodrygo til højre.

Raphinha scorede to gange i septemberkampen mod Tunesien og banker måske på til en startplads.

Der er desuden den 33-årige Flamengo-offensivmand Everton der kan ligge som fløj eller offensiv-midtbane.

Med i VM-truppen kom derimod ikke fysisk stærke Cunha fra Atlético, Claudinho fra Zenit samt skudstærke og kreative Coutinho fra Aston Villa. Sidstnævnte er kun 30 og kan stadig sparke til en bold, men er ikke på højde med hvad han viste for Liverpool for 5-10 år siden.

Angribere:
Den hyppigst brugte centreforward i VM-kvalifikationen var den lille hurtigløber Gabriel Jesus, men han scorede faktisk ikke eet eneste mål i 11 kampe, syv fra start. Det kan dog være at den målnæse han pludseligt fandt frem i april for Man City – og som han også har vist efter sommerskifte til Arsenal – smitter af på landsholdet. Landstræner Tite så dog bort fra ham i septembertruppen. Han er med i VM-truppen, men en startplads ligger ikke nødvendigvis i kortene.

Den kan meget vel gå til fysisk stærke og aggressive Richarlison (sommerskifte fra Everton til Tottenham) der faktisk scorede flest kvalmål (hvis man ikke tæller straffespark) af alle brasilianere: seks styk i otte kampe (seks fra start). Han kan også ligge på en kant, primært til venstre, men fik lov til at ligge i front i septemberkampene mod Ghana og Tunesien og scorede i alt tre mål plus leverede en assist.

Den 25-årige Flamengo-angriber Pedro, der scorede mod Tunesien i sin blot anden landskamp, er også med i VM-truppen. Førnævnte Rodrygo kan også ligge som frontangriber. Endelig KAN Tite finde på at spille med falsk nier, fx Neymar eller Paqueta.

Som lidt af et chok var der ikke plads i VM-truppen til intelligente og erfarne Firmino (ingen målæder, men dog 17 kasser i 55 landskampe) fra Liverpool. Ej heller til lille Gabriel Barbosa fra Flamengo (18 landskampe/fem mål).

Endrick Felipe har scoret masser af mål på Palmeiras ungdomshold, men er kun 16 år. Det kan godt være han kommer til at spille VM for Brasilien engang, men det bliver ikke i år.

Historien om Brasilien ved VM i fodbold

Selecão har været med til alle VM-historiens 21 slutrunder og vundet guld fem gange.

I modsætning til guldvinder-kollegaerne fra Italien, Tyskland, Frankrig, Argentina, Uruguay og England, er ingen af førstepladserne vundet på hjemmebane. Kun Spanien kan bryste sig af samme præstation, og med kun een spansk guldmedalje er det lissom ikke helt det samme.

Brasilien har skam været vært for VM, i 1950 og 2014, men begge gange endte det med gråd og tænders gnidsel. I 1950 var brasilianerne, som ligger nr 1 på verdensranglisten, storfavoritter, men måtte nøjes med sølv efter at have tabt den afgørende kamp på Maracanã i Rio mod Uruguay, den lille nabo mod syd. I 2014 var hensigten at mane traumet fra 1950 i jorden med en storstilet triumf signeret Neymar, men i stedet løb landet ind i en ny depression. I semifinalen i Belo Horizonte fik brasilianerne – uden en skadet Neymar og med elendigt forsvarsspil – tyskertæv på 1-7, og i bronzekampen blev det 0-3 mod Belgien.

Fan i Brasilien 2014
Fan i Brasilien 2014 – Foto: Bildbyrån

Det var også traumatisk da Brasilien i 1998-slutrunden (efter at have elimineret Michael Laudrup & Danmark i kvartfinalen) tabte 0-3 i finalen til værtsnationen Frankrig i en kamp hvor Ronaldo Nazario var en skygge af sig selv efter et mystisk anfald dagen forinden.

I 2018 i Rusland vandt Selecão indledende gruppe foran Schweiz, Serbien (to lande som de også møder i år) og Costa Rica. Derefter blev Mexico udspillet, men i kvartfinalen stod Belgien i vejen.

Men altså, fem brasilianske guldmedaljer. 1958 i Sverige, 1962 i Chile, 1970 i Mexico, 1994 i USA samt 2002 i Japan/Sydkorea. Pelé var hovedmanden bag triumferne i 1958 (som 17-årig!) og 1970, mens han i 1962 missede det meste af turneringen pga en skade.

I 1994 snuppede Romario titlen som turneringens bedste, men han gjorde ikke meget væsen af sig i en dødkedelig nullert mod Italien i finalen. O Baixinho scorede dog i straffesparkskonkurrencen, mens Baggio, italienernes maestro, brændte.

I 2002 fik Ronaldo, Rivaldo og Roberto Carlos det guld de missede fire år forinden, ved at slå Tyskland 2-0 i slutkampen. En ung Ronaldinho (og en ditto Kaká, dog på bænken) var også med.

7 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Landstræner Tite er citeret (i brasilianske aviser) for at sige at Danilo spiller venstreback mod Sydkorea, og at Neymar også er klar.

  I så fald ligner det denne startellever:

  4-2-3-1: Alisson – Militao, Marquinhos, Silva, Danilo – Casemiro, Paqueta – Raphinha, Neymar, Vinicius – Richarlison

 2. Jens Bøye

  Hvordan stiller Brasilien i ottendedelfsfinalen mod Sydkorea (mandag)?

  Tjah. Truppen er ramt af en sand skadeslavine:

  Ukampdygtige: Gabriel Jesus (angrebs-afløser; ude af VM) og Telles (venstreback-afløser; nok ude af VM) – begge blev skadet i seneste kamp
  Tvivlsomme: Neymar (kreatør-starter, skadet i 1. runde), Sandro (venstreback-starter, 2. runde), Danilo (højreback-starter, 1. runde)

  Landstræner Tite kørte massivt turnover i tredje-grupperunde mod Cameroun. Der var kun to gengangere fra anden runde: mod Schweiz: midtbanemand Fred og forsvarer Militao. Som begge i øvrigt kun startede mod Schweiz fordi Neymar og Danilo blev skadet i første runde mod Serbien.

  Nu stiller Tite nok i stærkeste mulige opstilling – men det kan meget vel inkludere Militato og Fred.

  Neymar er som sagt tvivlsom, og eftersom Sydkorea ikke just er den farligste modstander, ligner det en god idé at give kreatørgeniet mere tid til at komme sig før han sættes på banen. Det betyder nok at Brasilien som mod Schweiz spiller 4-3-3 efter at have brugt 4-2-3-1 mod Serbien. Dvs nok ny start til Fred.

  Venstreback Sandro (holdets bedste mod Schweiz) er også tvivlsom, og hvis han ikke kan spille, er der et problem på venstreback nu hvor Telles også er ukampdygtig. I de sidste 40 minutter af kampen mod Cameroun var det Marquinhos der tog sig af pladsen, men det gik ikke ret godt (i hvert fald ikke offensivt), og desuden vil man nok nødigt undvære ham i midterforsvaret. Men hvad så? Mit bud er Danilo – højreback, ja, men han KAN også udfylde en venstreback. Han har også døjet med en skade – siden kampen mod Serbien – men det meldes at han er tilbage i træning.

  Hvad så med højrebacken? To muligheder (ud over fleksible Marquinhos): den kvikke midterforsvarer Militao og gamle Dani Alves der udfyldte posten i henholdsvis Schweiz-kampen og i turnover-opgøret mod Cameroun. Hvilket umiddelbart signalerer at Tite foretrækker Militao. Alves er jo decideret højreback, er supererfaren og spillede faktisk bedre mod Cameroun end Militao gjorde mod Schweiz. Men Militao gjorde det såmænd glimrende og er klart hurtigere end Alves. Vigtigt mod Sydkoreas Son.

  Med andre ord er mit bud: Samme opstilling som mod Schweiz – bortset fra venstrebacken som jeg tror Danilo tager:

  4-3-3: Alisson – Militao, Marquinhos, Silva, Danilo – Fred, Casemiro, Paqueta – Raphinha, Richarlison, Vicinius

 3. Jens Bøye

  Hvordan stiller Brasilien mod Cameroun?

  Brasilanerne er sikre på at gå videre fra gruppen og er tæt på førstepladsen. Uafgjort er nok; ja selv tab kan være ok; hvis Schweiz ikke indhenter den tre mål bedre målscore.

  Med andre er turnover meget sandsynligt i dette opgør. Spørgsmålet er hvor meget turnover. Et rent b-hold kunne meget vel ligge i kortene.

  Een ting ved vi: kreatør Neymar og højreback Danilo (ude siden 1. runde) mangler fortsat. Ah ja: Og venstreback Sandro er nyt fravær pga en hofteskade.

  Startbud: 4-2-3-1: Ederson – Alves, Bremer, Militao, Telles – Fabinho, Guimaraes – Rodrygo, Antony, Martinelli – Jesus

 4. Jens Bøye

  Flot indsats af Brasilien der døjede med at bryde et defensivt serbisk hold ned, men lykkedes med det via flot anden halvleg og vandt 2-0. Bemærkelsesværdigt hvor lidt de høje og hovedstødsstærke serbere kom frem til i luftspillet.

  Neymar blev ankelskadet og tvivlsom til næste kamp.

 5. Jens Bøye

  Brasilien stillede som ovenfor anført, en offensiv 4-2-3-1-formation med Paqueta på midtbanen med Casemiro.

 6. Jens Bøye

  Landstræner Tite holder kortene tæt ind til kroppen, men brasilianske medier mener at kunne se i kaffegrumset at en offensiv opstilling vanker mod Serbien. Nemlig med kreatør Paqueta på midtbanen sammen med oprydder Casemiro. Normalt danner Casemiro midtbanepar med en anden defensivmand, fx Fred.

  Den ventede opstilling: 4-2-3-1: Alisson – Danilo, Silva, Marquinhos, Sandro – Casemiro, Paqueta – Raphinha, Neymar, Vinicius – Richarlison