18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Brasilien – odds på brasilianernes VM

Brasilianerne har stadig ar på sjælen efter den sidste VM-slutrunde, hvor de løb ind i en tysk lemlæstelse af dimensioner, men tragedien fra 2014 må dog samtidig give brasserne uanede mængder af motivation for at revanchere sig i Rusland. Neymar og co. var meget overbevisende i kvalifikationen og er blandt de allerstørste favoritter til VM-guldet, men kan de leve op til de store forventninger? Du finder odds, trup og kampe til Brasiliens VM på denne side.

Brasilien vinder VM: 5,50 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Neymar: 11,00 – SPIL HER >>*
Gabriel Jesus: 17,00 – SPIL HER >>*
Roberto Firmino: 51,00 – SPIL HER >>*
Philippe Coutinho: 61,00 – SPIL HER >>*
Paulinho: 126 – SPIL HER >>*

Brasilien vinder gruppe E: 1,25 – SPIL HER >>*

Hvordan klarer Neymar og co. sig ved VM? Vi har her samlet de bedste odds på Brasiliens kampe i gruppespillet.

17. juni 2018
20:00 Brasilien – Schweiz 1,41 – 4,90 – 9,20*
22. juni 2018
14:00 Brasilien – Costa Rica: 1,22 – 6,00 – 15,00*
27. juni 2018
20:00 Serbien – Brasilien: 9,55 – 5,05 – 1,39*

Det ligner en yderst overkommelig gruppe for Brasilien, som er store favoritter til samtlige tre gruppekampe. De vil formentlig gå efter sikre sejre i de første kampe, så der potentielt kan spares spillere i den sidste.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Brasiliens trup og startopstilling

Alisson (Roma)
Ederson (Manchester City)
Cassio (Corinthians)

Danilo (Manchester City)
Fagner (Corinthians)
Marcelo (Real Madrid)
Filipe Luis (Atletico Madrid)
Thiago Silva (Paris St-Germain)
Marquinhos (Paris St-Germain)
Miranda (Inter Milan)
Pedro Geromel (Gremio)

Casemiro (Real Madrid)
Fernandinho (Manchester City)
Paulinho (Barcelona)
Fred (Shakhtar Donetsk)
Renato Augusto (Beijing Guoan)
Philippe Coutinho (Barcelona)
Willian (Chelsea)
Douglas Costa (Juventus)

Neymar (Paris St-Germain)
Taison (Shakhtar Donetsk)
Gabriel Jesus (Manchester City)
Roberto Firmino (Liverpool)

Forventet startopstilling: Alisson – Danilo, Miranda, Marquinhos, Marcelo – Casemiro, Paulinho, Renato Augusto – Coutinho, Jesus, Neymar


Profiler: Neymar er nøglen til brasiliansk VM-succes

Neymar
I løbet af årene er ansvaret på Neymars skuldre blevet tungere og tungere, når det kommer til det brasilianske landshold. Der er masser af fremragende spillere på holdet, men Brasiliens nummer 10 er den absolut største stjerne, og det er ham, man giver bolden til, når der for alvor skal ske noget. Med evnerne til både at drible, assistere og score venter der formentlig en stor slutrunde for verdensstjernen, der leverede seks scoringer og otte assists i 14 kvalifikationskampe. Hvis Neymar rammer topniveauet, kan brasserne levere en rigtig god VM-slutrunde.

Gabriel Jesus
Et af Brasiliens problemer ved det seneste VM var, at de var i desperat mangel på en målsluger til 9’er-positionen. Det har dog ændret sig, og til denne slutrunde må man forvente, at Gabriel Jesus har mål i støvlerne. På trods af hans unge alder har han allerede bevist sig som en af de bedste angribere i Premier League, og med service fra spillere som Neymar og Coutinho bør der være gode muligheder for, at den lille frontløber kan stråle.

Joao Miranda
Landstræner Tite har flere fremragende midtstoppere at vælge imellem, men i kvalifikationen var Joao Miranda hans førstevalg. Miranda spillede alle kamp på nær én og havde dermed en stor aktie i, at brasserne kun indkasserede 11 mål i den hårde sydamerikanske kvalifikation. Hvis defensiven kan holde stand, så skal de mange offensive våben bare gøre deres del. Så det bliver afgørende for Brasilien, at Miranda og hans makker i midterforsvaret spiller et godt VM.


Analyse: Brasiliens superstjerner skal vaske VM-skuffelsen væk

De sidste tre VM-slutrunder har været skuffende for Brasilien, som gang på gang er blevet nævnt blandt de største favoritter. 2018-udgaven er ingen undtagelse og med den smertefulde VM-exit i 2014 er der massivt pres på de brasilianske spillere. Heldigvis stiller de med et super slagkraftigt hold med en håndfuld spillere, der hører til blandt verdens bedste. Ført an af Neymar er det disse, der skal føre Brasilien langt ved slutrunden, og de får rig mulighed for at spille sig varme i den overkommelige gruppe E. Schweiz, Serbien og Costa Rico bør ikke kunne volde brasilianerne de helt store problemer, og det kan betyde, at spillere som Neymar og Gabriel Jesus kan få pudset målformen af tidligt. Rent offensivt er der masser at skyde med, og i midterforsvaret har Tite også et luksusproblem. På højrebacken skal det blive spændende at se, om en aldrende Dani Alves kan holde niveau gennem en hel slutrunde. Men hvis man skal pege på Brasiliens største svaghed, vil det være den centrale midtbane. Den defensive midtbaneposition i Brasiliens 4-3-3 er fint dækket ind med Fernandinho og Casemiro, men på 8’er-positionerne råder Tite ikke over spillere med samme kvalitet som på resten af banen. Den brasilianske landstræner har i de fleste tilfælde foretrukket at have to hårdtarbejdende midtbanefolk med, og hvis man i så fald tager Coutinho ud af midtbaneligningen, mangler der måske en verdensklasse 8’er eller to. Truppen havde rigelig med kvalitet til at vinde den sydamerikanske kvalifikationsgruppe suverænt, men midtbanebesætningen kan måske blive et problem, når brasilianerne når frem til de rigtig alvorlige kampe mod hold som Tyskland og Spanien, der kan mønstre top-top-spillere hele vejen rundt.

Historien om Brasilien ved VM i fodbold

Brasilien i VM-sammenhæng er en stor størrelse. Det sydamerikanske land har været med ved VM hver eneste gang, siden slutrunden første gang blev afholdt i 1930.

Første store resultat kom i 1938, hvor brasilianerne fik bronzemedaljer med hjem fra slutrunden i Frankrig. I 1950 leverede Brasilien endnu bedre, da nationen endte som nummer to og fik sølvmedaljer hængt om halsen.

Brasiliens gyldne VM-tid var fra 1958 til 1970. Her blev det til hele tre VM-titler med den legendariske spiller Pelé i spidsen. I den periode var andre nationer ikke i nærheden af brasilianernes niveau.

Efter 1970 blev det ikke til VM-titler i mange år, hvor Brasilien kæmpede med at finde momentum i verdenstoppen. I 1978 fik Brasilien bronzemedaljer med hjem, og det var den bedste placering indtil 1994.

I 1994 var der store forventninger til brasilianerne, da store spillere som Romário, Bebeto og Dunga blandt andet var at finde på holdet. I gruppespillet gik det glimrende for brasilianerne, da det blev til en gruppesejr foran Sverige, Rusland og Cameroun. Derefter vandt Brasilien tætte kampe over USA, Holland og Sverige. Italien var modstanderen i finalen, og her udspillede sig en ganske dramatisk kamp. Brasilien trak det længste strå efter straffesparkskonkurrence. Her brændte den store italienske stjerne Roberto Baggio et af de afgørende straffespark.

I 1998 spillede Brasilien sig igen i finalen, men denne gang måtte Brasilien gå fra banen som taber. Finalen endte med 0-3 til Frankrig.

Fire år efter var Brasilien igen at finde øverst på sejrsskamlen ved VM i 2002 i Japan og Sydkorea. Ved denne slutrunde var brasilianske Ronaldo den helt store spiller, hvor han endte med at bombe hele otte mål i kassen i løbet af slutrunden. Brasilien var ganske suveræne, da den sydamerikanske nation gik ubesejret igennem turneringen. I finalen slog Brasilien Tyskland med 2-0. Ved den lejlighed scorede Ronaldo to kasser, og han cementerede derfor sin status som verdens bedste fodboldspiller på dette tidspunkt.

De sidste tre VM-slutrunder har dog været med meget begrænset succes. Her er det blevet til to kvartfinalepladser (2006 og 2010) og senest en fjerdeplads ved VM på hjemmebane. Her leverede Brasilien en meget pinlig præstation mod Tyskland i den ene semifinale. Brasilianerne blev ydmyget med hele 1-7 på hjemmebane til stor skuffelse for den ambitiøse brasilianske nation.

Brasiliens vej til VM 2018 har forløbet sig ganske udmærket. Her blev det blot til et enkelt nederlag til Chile i første spillerunde ud af 18 mulige. Brasilien vandt kvalifikationen med hele 10 point ned til nummer 2 Uruguay.

Brasiliens træner er Tite, der har en lang trænerkarriere bag sig. Han har været træner siden 1990, og han har stået i spidsen for blandt andet Corinthians, Al Ain og Gremio. Tite har været brasiliansk landstræner siden 2016. Her skal han forsøge at revanchere skuffelsen fra VM på hjemmebane i 2014.

Brasilien er havnet i gruppe med Schweiz, Costa Rica og Serbien, og her er nationen stor favorit til at vinde gruppen. Derudover er Brasilien en af favoritterne til at løfte trofæet i Rusland, specielt efter landets fremragende VM-kvalifikation.