18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Brasilien – odds på brasilianernes VM

Verdensetter Brasilien er topfavorit ved VM og bør naturligvis vinde Gruppe G trods interessant modstand i solide Schweiz samt modige Serbien og Cameroun. Det ligner en 1/8-finale mod Uruguay (som Selecão har besejret i seneste fire møder), kvartfinale mod Spanien/Tyskland, semifinale mod Holland/Argentina (eller Danmark!). Find odds, trup og kampe til Brasiliens VM på denne side.


Odds på Brasilien

Brasilien vinder VM6,00 – SPIL HER >>*
Brasilien vinder Gruppe G1,25 – SPIL HER >>*
Brasilien går videre fra Gruppe G1,11 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 4. april 2022 kl. 05:30. Odds kan ændre sig.

VM gruppe G
K
1
Brasilien
0000000000
2
Cameroun
0000000000
3
Serbien
0000000000
4
Schweiz
0000000000
VM gruppe G
11/24 202224/1111:00
Ikke startetIS
-
-
11/24 202224/1120:00
Ikke startetIS
-
-
11/28 202228/1111:00
Ikke startetIS
-
-
11/28 202228/1117:00
Ikke startetIS
-
-
12/02 202202/1220:00
Ikke startetIS
-
-
12/02 202202/1220:00
Ikke startetIS
-
-


Brasiliens trup og startopstilling

Den endelige trup er endnu ikke udtaget.

Målmænd: TBA

Forsvarsspillere: TBA

Midtbanespillere: TBA

Angribere: TBA

Formation: 4-2-3-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Allison
Forsvar:Danilo, Marquinhos, Silva, Sandro
Midtbane:Casemiro, Fred
Offensiv midtbane:Paqueta, Neymar, Vinicius
Angreb:Jesus

Se også: Benjamin Leander og Rasmus Graff sætter den danske start-11’er i SpilXpoden.

Nøglespillere: Neymar, Marquinhos

Stjerneskud: Vinicius Junior, Matheus Cunha, Antony, Martinelli, Rodrygo, Gabriel

Straffeskytte: Neymar

Frisparksskytte: Neymar

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres


Brasiliens VM chancer: Teknikere kan tage titel med taktisk tæftige Tete ved trænerroret

Brasilien indtager verdensranglistens førsteplads og er favorit til at tage titlen som verdensmester i slutrunden i Qatar.

Som altid har det store land med den stolte fodboldtradition et væld af talenter af tage af (truppen ser faktisk bedre ud end i 2014 og 2018). Men der er desuden en snu træner der har haft succes med at effektivisere den legesyge brasilianske Jogo bonito-mentalitet. Brasiliens landshold er stadig teknisk fremragende, men det er også taktisk stærkt og defensivt velorganiseret. Der arbejdes hårdt, også uden bold. Typisk i en 4-2-3-1-formation med to solide balancefolk. Brasserne kan stadig score mange mål, men sjældent i kampe mod farlige modstandere.

Tite kom til i 2016 efter Dungas fiasko ved Copa America hvor Brasilien hang fast i indledende gruppe. Selecão kvalificerede sig til VM-2018 og tabte en ulykkelig kvartfinale hvor brasilianerne spillede bedre end Belgien, men brændte store chancer og scorede et uheldigt selvmål. Året efter vandt Tites tropper Copa America på hjemmebane, og i 2021 (igen på eget græs) spillede de atter en god Copa-turnering (5-1-1, 12-2), men var uheldige i 0-1-finalen mod Argentina.

Det er det eneste nederlag Brasilien har lidt siden november 2019, og Tites hold tog en suveræn førsteplads i VM-kvalifikationen. (Om end forspringet til Argentina reduceres til tre point hvis rivalen, nok i september, vinder den indbyrdes kamp der blev suspenderet sidste efterår pga coronarod.)

Jep: Tite, der trækker sig efter VM, har mulighed for at tage afsked på bedste vis – med en titel.


Holdanalyse af Brasilien

Herunder følger en komplet gennemgang af det brasilianske herrelandshold.


Målmænd:
Som noget temmelig usædvanligt for et land der ikke just er kendt for at masseproducere målmænd af høj klasse (om end der har været nogle stykker gennem tiderne), råder Brasilien lige nu over to i den absolutte verdenstop. 29-årige Allison fra Liverpool og 28-årige Ederson fra Manchester City. Fremragende shotstoppers og dominerende i feltet.

Nr 1 i hierakiet ligner 1,93 meter høje Allison der fik otte VM-kvalstarter. Ederson (1,88) er en bedre tekniker med fødderne, men Allison udstråler ro og fordeler boldene med fornuft og overblik.

34-årige Weverton fra Palmeiras fik i øvrigt lige så mange VM-kvalstarter som Ederson: Fem styk.

Midterforsvar:
Starter-parret er som udgangspunkt 28-årige Marquinhos og 37-årige Thiago Silva der kender hinanden ud og ind fra en årrække i PSG. Dér er Marquinhos stadig, mens Silva i 2020 skiftede til Chelsea hvor han har vundet Champions League og er en knalddygtig ankermand i Londonklubbens tremandsmidterforsvar. På landsholdet spiller Silva, højrebenet, men fleksibel, mest til venstre.

Begge er teknisk dygtige og har godt overblik. Trods relativt lav højde er de desuden fremragende i hovedspillet. Men hvor Marquinhos er hurtig (og kun dummer sig med farlige boldtab når han ind i mellem lader sig lulle i søvn af den dårlige modstand i den franske Ligue 1), er aldrende Silva ret langsom efterhånden og kan, trods sin erfaring og forudseenhed, se skidt ud mod speedy angribere.

I Chelsea er han typisk omgivet af to hurtigere kollegaer i midterforsvaret, men på landsholdet har han kun Marquinhos. Det kan betyde VM-start til Real Madrids 24-årige og hurtige Eder Militao der fik næsten lige så mange kvalstarter som Silva.

I september af 2021 sluttede Benfica-forsvarer Lucas Verissimo sig til landsholdstruppen, men han blev alvorligt knæskadet i november og har været ukampdygtig siden. Tvivlsomt om han når at blive klar til VM-slutrunden. Der er også 32-årige Felipe (kun to landskampe) fra Atlético, men den 1,9 meter høje forsvarer tilbringer næsten lige så meget tid på bænken som på banen i Madrid.

I stedet kan en trupplads gå til Arsenals 1,9 meter høje og hovedstødsmålfarlige Gabriel. Den 24-årige har sin A-landsholdsdebut til gode, men var med i truppen fire gange i efteråret 2021 og foråret. Gabriel er i øvrigt venstrebenet i modsætning til alle de ovennævnte.

Miranda er noteret for 58 landskampe, men den gamle Atlético- og Inter-kæmpe, der nu er reserve i Sao Paolo, er 37 år og har ikke været med Selecão siden september sidste år.

Højreback:
Klar nr 1 er 30-årige Danilo. Han kunne ikke erobre en startplads i Man City hvor den hurtigere Kyle Walker sad på højrebacken, men han er fast starter i Juventus, er defensivt solid og leverer glimrende frem- og indlæg med en god højrepote. Han kan vikariere til venstre, men er klart bedst til højre.

Afløserne: 23-årige Emerson har fint potentiale. Hans 21/22-sæson i Tottenham har dog været meget ujævn, og han mistede en overgang (indtil irlænderen blev skadet) Spurs-startpladsen til Doherty. Potentiale (og speed) er der til gengæld ikke i Dani Alves der har rundet de 38, men den gamle tekniker kratter ved; får en del spilletid i Barcelona og var med i tre landskampe i foråret. Men lad os se om han stadig er der i efteråret. Alternativt er der fx den højreback-kapable midtbanemand Edenilson, 32 år og fra Internacional i hjemlandet.

Venstreback:
Nr 1 er nok 31-årige Alex Sandro selv om han ikke er fast starter i Juventus. Han er stærk defensivt, knapt så god fremad.

Alternativerne er umiddelbart Renan Lodi (en del på bænken i Atlético Madrid), Alex Telles (ditto i Man Utd) og Guilherme Arana (Atlético Mineiro i hjemlandet efter forgæves forsøg på at få europæisk gennembrud i Sevilla og Atalanta).

Defensiv midtbane:
Man skulle tro at idealmakkerparret var 30-årige Casemiro fra Real Madrid og 28-årige Fabinho fra Liverpool, to erfarne (begge har vundet CL) og knalddygtige balancespillere der også kan gå med frem. Casemiro er den bedste bolderobrer, Fabinho den bedre boldfordeler.

Men faktisk fik 29-årige Fred flere kvalkampe fra start end Fabinho (otte mod seks), så Tite må mene at den lille og venstrebenede Manchester United-mand – trods manglende kreativitet og en del fejl på Old Trafford – passer godt til Selecãos spillestil. Måske fordi han er hurtigere end langsomme Fabinho.

Et alternativ med fysisk styrke, pæn fart og mere kreativitet end Fred er Bruno Guimaraes der i januar skiftede fra Lyon til Newcastle hvor han gør sig bemærket ved at være målfarlig. Målfarlig er også teknisk stærke Gerson, og skal der satses, kan Tite ty til  Marseille-manden der kan rydde op, men er bedst fremad banen.

Der er også den lille tekniker Arthur fra Juventus (hvor han dog sidder en del på bænken).

Offensiv midtbane/fløje:
Den bedste kreatør-trio i 4-2-3-1-formationen er nok den erfarne PSG-superstjerne Neymar omgivet af den 24-årige tekniker Paqueta fra Lyon og den 21-årige hurtigløber Vinicius Junior fra Real Madrid.

Vinicius er højrebenet og især dødbringende til venstre hvor han kan skære ind i banen og afslutte efter at have sat to-tre modspillere langs linjen. Paqueta er venstrebenet, men kan også ligge centralt eller til højre (hvor han mest befinder sig for Lyon).

Den højrebenede dribler og fremragende oplægger Neymar (brasiliansk kvaltopscorer med otte mål, fire på straffe) er bedst til venstre eller centralt. I Paris har han haft tendens til at varme bolden for meget, men det er blevet bedre efter Messi er kommet til. På landsholdet nyder Neymar nok også at der er gode folk omkring ham (bedre end i tidligere år); dvs at han har mindre ansvar på sine skuldre.

Afløsere: Diverse interessante. Fx driblerne Raphinha (Leeds) og Antony (Ajax) til højre; hurtige Martinelli, den målfarlige Real-joker Rodrygo og fysisk stærke Cunha til venstre (Cunha og Martinelli kan også ligge i angrebet, Rodrygo til højre); plus skudstærke og kreative Coutinho centralt eller til venstre. Sidstnævnte er ikke helt på højde med hvad han viste for Liverpool for 5-10 år siden, men er trods alt kun 29 og spiller fast i Aston Villa. En mulighed er også den 33-årige Flamengo-offensivmand Everton eller 25-årige Claudinho fra Zenit.

Angribere:
Den hyppigst brugte centreforward i VM-kvalifikationen var den lille Man City-hurtigløber Gabriel Jesus, men han scorede faktisk ikke eet eneste mål i 11 kampe, syv fra start. Det kan dog være at den målnæse han pludseligt fandt frem i april på Etihad, smitter af på landsholdet.

Alternativt er der den fysisk stærke Everton-angriber Richarlison der faktisk scorede flest kvalmål (hvis man ikke tæller straffespark) af alle brasilianere: seks styk i otte kampe (seks fra start). Han kan dog også ligge på en kant, primært til venstre.

Brasilien råder også over angribere som intelligente Firmino (ingen målæder, men dog 17 kasser i 55 landskampe) fra Liverpool og lille Gabriel Barbosa fra Flamengo.Historien om Brasilien ved VM i fodbold

Selecão har været med til alle VM-historiens 21 slutrunder og vundet guld fem gange.

I modsætning til guldvinder-kollegaerne fra Italien, Tyskland, Frankrig, Argentina, Uruguay og England, er ingen af førstepladserne vundet på hjemmebane. Kun Spanien kan bryste sig af samme præstation, og med kun een spansk guldmedalje er det lissom ikke helt det samme.

Brasilien har skam været vært for VM, i 1950 og 2014, men begge gange endte det med gråd og tænders gnidsel. I 1950 var brasilianerne storfavoritter, men måtte nøjes med sølv efter at have tabt den afgørende kamp på Maracanã i Rio mod Uruguay, den lille nabo mod syd. I 2014 var hensigten at mane traumet fra 1950 i jorden med en storstilet triumf signeret Neymar, men i stedet løb landet ind i en ny depression. I semifinalen i Belo Horizonte fik brasilianerne – uden en skadet Neymar og med elendigt forsvarsspil – tyskertæv på 1-7, og i bronzekampen blev det 0-3 mod Belgien.

Det var også traumatisk da Brasilien i 1998-slutrunden (efter at have elimineret Michael Laudrup & Danmark i kvartfinalen) tabte 0-3 i finalen til værtsnationen Frankrig i en kamp hvor Ronaldo Nazario var en skygge af sig selv efter et mystisk anfald dagen forinden.

I 2018 i Rusland vandt Selecão indledende gruppe foran Schweiz, Serbien (to lande som de også møder i år) og Costa Rica. Derefter blev Mexico udspillet, men i kvartfinalen stod Belgien i vejen.

Men altså, fem brasilianske guldmedaljer. 1958 i Sverige, 1962 i Chile, 1970 i Mexico, 1994 i USA samt 2002 i Japan/Sydkorea. Pelé var hovedmanden bag triumferne i 1958 (som 17-årig!) og 1970, mens han i 1962 missede det meste af turneringen pga en skade.

I 1994 snuppede Romario titlen som turneringens bedste, men han gjorde ikke meget væsen af sig i en dødkedelig nullert mod Italien i finalen. O Baixinho scorede dog i straffesparkskonkurrencen, mens Baggio, italienernes maestro, brændte.

I 2002 fik Ronaldo, Rivaldo og Roberto Carlos det guld de missede fire år forinden, ved at slå Tyskland 2-0 i slutkampen. En ung Ronaldinho (og en ditto Kaká, dog på bænken) var også med.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold