18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Birmingham – Swansea: Odds og optakt d. 2. april 2021

Birmingham tager hjemme mod Swansea fredag aften. Værterne roder rundt i bunden af Championship og er aktuelt nummer 21 lige over nedrykningsstregen. Gæsterne fra Swansea er omvendt lige under en streg, men det er stregen for direkte oprykning, og de har 6 point op til nærmeste konkurrent. Begge har brug for pointene, men hvem får dem? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Birmingham – Swansea. Der er kampstart fredag d. 2. april 2021 kl. 21:00. Se kampen på TV3 Sport eller på Viaplay.

Odds på Birmingham – Swansea

Oddsene peger på, at bookmakerne venter et mere lige opgør, end man umiddelbart skulle tro ved at kigge på stillingen. Swansea er dog deres favorit til at vinde kampen.

Birmingham – Swansea: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Tony Harrington
Stadion: St. Andrew’s. Birmingham
Vejret: 7° og let brise

Optakt til Birmingham – Swansea: Skader, karantæner og startopstillinger

De mangler desperat point i Birmingham. Nedrykning til League 1 truer med bare 8 kampe tilbage at spille. Desværre står de med hele rækkens ringeste hjemmebanestatistik, og det er bare blevet til 4 hjemmesejre i sæsonens foreløbige 19 forsøg. Måske kan de glæde sig over, at 3 af de 4 hjemmesejre er kommet mod mandskaber fra rækkens øverste halvdel? I hvert fald lige nu hvor Swansea, som er nummer 3, kommer på besøg. Og de kan måske også glæde sig over, at de seneste 3 hjemmekampe har givet 2 sejre. Er det en forsigtig slutspurt, de er ved at sætte ind? Dén er i hvert fald nødvendig, for forud for de 2 sejre var gået 12 hjemmekampe uden sejr. Det er den slags statistikker, nedrykning er gjort af.

Birmingham mangler blandt andet at møde Rotherham, Nottingham Forest og Derby af deres nærmeste konkurrenter i bunden, og da Birmingham har vundet flere kampe på udebane end hjemme, kan det måske glæde dem, når de ser, at af de 3 kampe er det kun mod Nottingham Forest, de er på hjemmebane. De 3 points afstand netop nu til Rotherham under stregen, hviler på et spinkelt fundament, for Rotherham har spillet 4 (fire!) kampe færre end Birmingham. Så potentielt kan man godt forestille sig, Rotherham får samlet mindst 4 point i de 4 kampe, og så er det altså Birmingham, der hænger med en skrøbelig og flækket legemsdel i kanten af vandet. De rykkede ud af Premier League i 2011, og i den følgende sæson blev de nummer 4 i Championship men tabte i playoff. Siden er de dalet ned gennem tabellen og ikke endt højere end nummer 10. De seneste 4 sæsoner hedder slutplaceringerne for Birmingham 19, 19, 17 og 20. Fra 22 og ned rykker ud. Det bliver næppe ved at gå godt, når de sæson efter sæson danser på nedrykningsstregen.

Hvis de danser i Swansea, er de vist i gang med en form for breakdance, der har brudt deres ellers fine sæson ned i mindre enheder, hvor det kniber at få sejre i store nok mængder. Den aktuelle 3. plads vil de selvsagt gerne bytte med en position et nøk længere fremme, så de slipper for playoffspil, og selv om de tabte de sidste 2 kampe før landskampspausen, har de stadig Watford på 2. pladsen inden for rækkevidde. De er 6 point bagefter og har en kamp i hånden. Watford og Swansea møder hinanden på allersidste spilledag – 8. maj – i London. Så hvis Swansea kan stoppe med at tabe, vil de stå med en potentiel finale om den direkte oprykningsplads på sidste spilledag. Dette er deres 3. sæson i Championship siden nedrykningen fra Premier League. Første sæson sundede de sig og sluttede nummer 10. Sidste sæson blev de nummer 6 men tabte til Brentford i playoffs. Nu sigter de efter direkte oprykning, men lige bag dem i tabellen lige nu – et point efter – er Brentford, som gerne agerer ond ånd endnu engang.

Birmingham:

Swansea:
Steven-Andreas Benda (Mål, Reserve ) – Skadet
Tivonge Rushesha (Back, Reserve) – Skadet
Paul Arriola (Midtbane, Reserve) – Skadet
Conor Hourihane (Midtbane, Reserve) – Tvivlsom
Jordan Morris (Kant, Reserve) – Skadet
Liam Cullen (Angreb, Reserve) – Skadet
André Ayew (Angreb, Fast) – Tvivlsom

Birmingham forventet startopstilling: Etheridge; Colin, Dean, Roberts, Pedersen; Halilovic, Harper, Sunjic, Sanchez; Hogan, Jutkiewicz.

Swansea forventet startopstilling: Woodman; Guehi, Bennett, Naughton; Roberts, Fulton, Grimes, Bidwell; Dhanda; Whittaker, Lowe.

Odds-forslag: Kneben sejr til gæsterne

Swansea har ikke tabt 2 kampe i træk på udebane siden 13. april 2019, hvor de så til gengæld havde 7 tabte udekampe på stribe. Så efter deres nederlag på udebane mod Bournemouth senest, vil de kunne hvile trygt på statistisk forvisning om, at de ikke taber dette opgør. De kom ind til landskampspausen med ikke bare nederlaget til Bournemouth men også i lokalopgøret mod Cardiff, så de stirrer ind i 3. nederlag på stribe, hvis de ikke bider fra sig på St. Andrew’s.

Det har så også vist sig at være et sted i denne sæson, hvor gæsterne er velkomne til at gå til makronerne, for i 19 hjemmekampe har Birmingham tabt 12 gange. De har godt nok slået både QPR og Reading i 2 af de seneste 3 forsøg på hjemmebane, men er det nok til at vende tendensen, eller er det bare et par tilfældige bølgeskvulp på vej mod en katastrofal sæson på hjemmebane? De kan stille uden fravær, så der er frit valg på alle hylder, men det er måske ikke nok til at yde ordentlig modstand her?

Swansea har vundet 9 af deres 18 kampe på udebane. 4 gange har de vundet med præcist 1 overskydende mål, mens de øvrige 5 sejre alle har været på præcist 2 overskydende mål. Samme mønster gør sig gældende for Birmingham. Af deres 12 nederlag på hjemmebane har de 6 været på præcist 1 mål, og de øvrige 6 på præcist 2 mål. Lægger vi til det, at Birmingham har lavet 14 mål i 19 hjemmekampe, og Swansea 22 i 18 udekampe, så får vi en målfattig affære med sejr til udeholdet. Dermed bliver anbefalingen, at Swansea vinder med præcis 1 mål.

SpilXperten.com anbefaler: (1-0) X til odds 3,90 – SPIL HER* >>

Birmingham – Swansea: Statistik, topscorer og H2H

  • Birmingham er placeret som nummer 21 i stillingen med 38 point efter 38 runder.
  • Statistikken for værterne er 9-11-18 og scoren 28:50. På hjemmebane står de med 4-3-12 og 14:32. Det er den ringeste hjemmebanestatistik i hele Championship.
  • Swansea er nummer 3 i tabellen med 67 point efter 37 kampe.
  • Tallene for Swansea siger 20-9-8 og 45:29. Når de spiller på udebane, har de samlet følgende statistik sammen: 9-4-5 med målforskellen 22:18.
  • Birminghams topscorer er Scott Hogan, som har stået for 6 pletskud i sæsonen.
  • Andre Ayew er topscorer for Swansea med foreløbig 14 sæsontræffere.
  • De 2 hold mødtes senest med Birmingham som hjemmehold 8. juli 2020, og dengang vandt Swansea 3-1.
  • Seneste møde var i Wales 19. september 2020, hvor det blev 0-0.

Skriv et svar