18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: Schjelderup er et tab, men FCN er stadig guldfavoritter

Superligaens topscorer Andreas Schjelderup har skiftet tilværelsen i Farum ud med Lissabon, da nordmanden er skiftet til storklubben Benfica, og altså dermed følger med den brandvarme Casper Tengstedt til Portugal. 

SpilXperten har kigget nærmere på, hvor stort et tab nordmanden egentlig bliver for FC Nordsjælland, hvor vi også har bedt vores ekspert Benjamin Leander om at fortælle om tabet af topscoreren. 

10 mål er det hidtil blevet for Schjeldrup, hvilket placerer ham øverst på topscorerlisten, så det er umiddelbart en vigtig mand, klubben mister. Men hvordan ser tallene egentlig ud?

Her ses Schjelderups tal for både 21/22 sæsonen og 22/23 sæsonen. 

Der ses altså en stor udvikling hos nordmanden, der har udviklet sig til at være en stor profil for FC Nordsjælland. Schjelderup har forbedret alle sine tal på nær succesfulde driblinger, hvilket også kan være som konsekvens af, at han ofte har ligget tættere på modstanderens felt end tidligere og derfor ikke har været i så mange mand-mod-mand situationer. 

Den røde tråd i FC Nordsjælland

Men selvom det er en stor profil, der forlader klubben, siger SpilXpertens ekspert Benjamin Leander, at han forventer, at FC Nordsjælland kommer til at klare sig fint uden nordmanden, og han tøver ikke med at kalde klubben for titelfavoritter. 

”FC Nordsjælland har med afstand den mest synlige, røde tråd i forhold til deres måde at gøre tingene på. Seneste eksempel på det er, da Johannes Thorup blev udnævnt som ny cheftræner”, indleder Leander. 

Historikken viser også, at FCN alle dage har været leverandør af stortalenter, som nærmest hver eneste sæson er solgt til udlandet blot for at lade et nyt talent stråle på Superliga-scenen”. 

Der er ikke tale om en såkaldt Schjelderup-dependencia

En af de spillere er Emiliano Marcondes, der netop er vendt tilbage til FC Nordsjælland på en foreløbig lejeaftale, og Marcondes kan være med til at udfylde hullet efter Schjelderup sammen med flere andre spillere, mener Leander. 

”FC Nordsjælland mister naturligvis 10 sæsonscoringer, men flyver vi lidt op i helikopteren er 30% af Schjelderups scoringer sat ind på straffespark.”

“Der er ikke tale om i nærheden af samme målscoringsmæssige afhængighed, som Brøndby eksempelvis havde med Mikael Uhre og som AGF ville have med et salg af Patrick Mortensen eller Viborg med et salg af Jay Roy Grot. Her vil hjemvendte Emiliano Marcondes og flere andre offensivspillere sagtens kunne fordele Schjelderups scoringer mellem sig”, fortsætter eksperten. 

Schjeldrup bliver et tab, men…

Schjelderup har været en virkelig dygtig spiller for FC Nordsjælland, men kigger man på de underliggende parametre, har nordmanden faktisk ikke brændt banen af. Han ligger ikke i top i ligaen, når det kommer til store chancer skabte, expected goals, expected assists eller succesfulde driblinger. 

Dette forholder Benjamin Leander sig også til, som roser Schjelderup, men samtidig maner til besindelse omkring tabet af topscoreren. 

”Schjelderups talent taler for sig selv og har gjort det lige siden han var helt ung i Bodø/Glimt, hvor alle storklubber havde ham på radaren. På underliggende parametre har han dog ikke brændt banen fuldstændig af, og det er uden overhovedet at forklejne hans evner som fodboldspiller”

“Men der er andre spillere, der har været mere fremtrædende, som eksempelvis Ernest Nuamah, der har haft en helt forrygende sæson for FC Nordsjælland”, afslutter Leander.

Skriv et svar