18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Benjamin Leander: “Man forstår godt Mathew Ryans udtalelser”

FC København offentliggjorde sent mandag aften, at den australske målmand Mathew Ryan ikke længere er i klubben, men i stedet er blevet solgt til hollandske AZ.

Dermed sættes der punktum mellem en af de mest intense målmandskampe i Superligaens historie, hvor polske Kamil Grabara og Ryan bramfrit var i åbenlys krig på både præstationer og ord.

Marginal forskel mellem to dygtige målmænd

Et dybere kig ned i de to herrers præstationer i 2022/23-sæsonen afslører også, at FC København har rådet over to dygtige keepere. 

Blot 100 minutters spilletid adskiller de to spillere i de 26 kampe FCK har spillet i Superligaen, Champions League og pokalturneringen, hvor svenske Kalle Johnsson har stået de fire af dem, heraf den ene som indskifter for Kamil Grabara, som udgik skadet efter et hårdt sammenstød med Mathias Ross i udekampen mod AaB

SpilXpertens ekspert Benjamin Leander´s har dykket ned i statistikkerne og giver således også sit besyv med på de to målmænd. 

“Farlige returbolde karakteriseres som pareringer, der bokses eller slås uforholdsmæssigt kort væk. Kamil Grabara har fire af slagsen, hvoraf to af dem fører direkte til scoringer mod sig mod hhv. Manchester City og Sevilla”, indleder SpilXpertens ekspert. 

“Disse er også karakteriseret som et drop, der fører til en scoring, fordi det må forventes at målmænd på eliteniveau, at de afværger situationerne med en parade, der ikke ryger lige ud i fødderne på en angriber.”

“Man forstår godt Matthew Ryan”

I løbet af de seneste måneder har der været en sand ordkrig i gang mellem de to karismatiske målmænd, og Benjamin Leander forstår godt, hvorfor Matthew Ryan har været skuffet over den manglende spilletid. 

“Man forstår godt Ryans udtalelse om, at Grabara ”muligvis spiller på grund af politiske årsager”, for der har ikke været en finger at sætte på australierens præstationer.”

“Han har været prisgivet ved en tredjedel af de 12 mål som FCK har lukket ind med Ryan som sidste skanse, og samtidig har australieren ikke lavet graverende fejl eller givet unødige returbolde væk.”

Fremover er Matthew Ryan dog ikke at finde i FC København, men selv om de mister en dygtig målmand, bør hovedstadsklubben dog være trygge ved Kamil Grabara, der for nyligt også høstede kollegaernes anerkendelse, da polakken vandt “det gyldne bur” for 2022. 

Skriv første kommentar

Skriv et svar