18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Belgien – Wales: Odds og optakt d. 24. marts 2021


Mens vi spændt venter på sommerens EM-slutrunde, tager vi allerede i denne uge hul på kvalifikationen til næste års VM-slutrunde i Qatar. I gruppe B tager forhåndsfavoritterne fra Belgien på hjemmebane mod Wales, og det er Belgien, der har revanche til gode fra seneste møde. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Belgien – Wales. Der er kampstart onsdag d. 24. marts 2021 kl. 20:45. Du kan se kampen på Eurosport 2 eller på Eurosport Player.

Odds på Belgien – Wales

Kigger vi på oddsene, ser vi, at bookmakerne er temmeligt overbeviste om, at Belgien vinder dette opgør.

Belgien – Wales: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Cüneyt Çakır, Tyrkiet
Stadion: King Power at Den Dreef Stadion, Leuven
Vejret: 9° og svag vind

Optakt til Belgien – Wales: Skader, karantæner og startopstillinger

Træner Roberto Martinez kan glæde sig over at råde over topscorer Romelu Lukaku, der var i fare for at være ude som følge af corona hos hans klub, Inter. Den store frontløber har scoret 57 mål i sine foreløbig 89 landskampe, så det er en vigtig mand at have med på holdkortet. I det hele taget er det en vigtig kamp for Belgien, for de har efterhånden næsten en håndfuld dårlige minder med Wales.

Belgien har godt og grundigt revanche til gode mod Wales. I 2016 vandt waliserne de 2 holds kvartfinale ved EM-slutrunden i Frankrig, og de havde endda også slået Belgien i den ene og spillet uafgjort i den anden af de 2 kampe i gruppespillet forud for slutrunden. Og endnu mere forud for det delte de 2 hold 1-1 i Belgien, da de var i pulje sammen i VM-kvalifikationen til slutrunden i Brasilien i 2014. Aaron Ramsey udlignede dengang for Wales i kampens 88. minut. Han sad ude med en skade for Juventus i weekenden, men han er nu alligevel indkaldt til truppen.

Waliserne bider nok mere negle over deres målmand, Wayne Hennesey, der har spillet en enkelt kamp for Crystal Palaces U23-hold og ellers været ude siden oktober med en skade. Men han er med til opgøret, og hvis han er klar, starter han formentlig endda inde. Det skal assisterende træner, Robert Page, afgøre, for han er i førersædet, mens den sædvanlige mand i spidsen for Wales, Ryan Giggs, er i politiets søgelys og derfor stadig sidder fængslet.

De 3 øvrige hold i gruppen er verdensranglistens nummer 42, Tjekkiet, nummer 88, Belarus, og 108, Estland, og dermed er det for Wales – som er nummer 18 på FIFAs verdensrangliste – deres klart vanskeligste opgave i VM-kvalifikationen, når de møder de belgiske verdensettere. Men kommer de godt fra den, er vejen til Qatar åben for dem.

Belgien:
Axel Witsel (Midtbane, Fast) – Skadet
Eden Hazard (Midtbane, Fast) – Skadet

Wales:
Wayne Hennesey (Mål, Fast) – Tvivlsom
Aaron Ramsey (Midtbane, Fast) – Skadet

Belgien forventet startopstilling: Courtois; Alderweireld, Denayer, Vertonghen; Chadli, Dendoncker, Tielemans, T. Hazard; Mertens, Bruyne; Lukaku.

Wales forventet startopstilling: Hennesey; Mepham, Rodon, Davies; Roberts, Morrell, Ampadu, Norrington-Davies; Bale, Moore, James.

Odds-forslag: Belgien vinder klart

Belgiens seneste 11 VM-kvalifikationskampe på hjemmebane har givet 8 sejre og 3 uafgjorte. Målscoren siger 35:5. Deres seneste 14 EM-kvalifikationskampe hjemme har givet 11 sejre og 3 uafgjorte. Målscore 54:11. De har lavet 89 mål i deres seneste 25 kvalifikationskampe på hjemmebane. I VM-kvalifikationen har de spillet uafgjort mod Kroatien, Grækenland og Wales. I EM-kvalifikationen er de 3 krydser faldet mod Østrig, Tyrkiet og Wales. Igen. Så Belgien er bomstærke på hjemmebane, men der er måske noget med Wales?

Wales har ikke tabt deres seneste 5 betydende kampe på udebane. I efterårets Nations League slog de Finland og Bulgarien på udebane og hentede en uafgjort ude mod Irland. De er et arbejdsomt, flittigt, stolt og viljestærkt mandskab, som ikke giver sig uden kamp. At de i 4 kampe på stribe ikke har tabt til Belgien vidner om karakter og tro på egne evner, og til dette opgør kan de glæde sig over at have flere profiler tilbage efter fravær af den ene eller den anden årsag. Joe Allen er tilbage efter skader. Gareth Bale er tilbage mentalt efter det besynderlige ophold i Real Madrid. Wayne Hennessey formentlig også mellem stængerne.

Men derfra og så til at tro på, at de for alvor kan byde Belgien trods; Der er altså et langt skridt. Også for langt. Belgien havde i mange år et prædikat af potentiale, de ikke fik indfriet. Og det var en kæmpe skuffelse, de røg ud ved sidste EM mod Wales, men de fik trods alt VM-bronze 2 år senere i Rusland, og de er med til sommerens EM-slutrunde, og anbefalingen bliver her at tro på, de også sparker sig selv godt på vej mod næste års VM, når de slår Wales med mindst 2 overskydende mål.

SpilXperten.com anbefaler: (0-1) 1 til odds 1,95 – SPIL HER >>

Belgien – Wales: Statistik, topscorer og H2H

  • Belgiens seneste 16 betydende kampe har givet dem 15 sejre og 1 nederlag – 2-1 ude mod England. Da de i november besejrede Danmark 4-2 i Nations League, sikrede Belgien samtidig gruppesejren og en plads i Final 4 i Nations League.

  • Wales har 7 sejre og 3 uafgjorte i deres seneste 10 betydende landskampe. Med 3-1 over Finland på sidste spilledag i Nations League på niveau B sikrede de sig oprykning til det fineste niveau.

  • Statistikken for Wales i de 6 kampe var 5-1-0 og 7:1.

  • Belgiens topscorer i de 6 kampe i Nations League var Romelu Lukaku, som scorede 6 gange.

  • Kieffer Moore scorede 2 gange i de 6 Nations League-kampe for Wales, og det var nok til at gøre ham til holdets topscorer.

  • Seneste indbyrdes møde var kvartfinalen ved EM 2016 i Frankrig, og det opgør vandt Wales 3-1. De seneste 4 opgør er endt med 2 sejre til Wales og 2 uafgjorte.

  • I denne landskampsrunde spiller Belgien yderligere 2 kampe: Lørdag d. 27. marts ude mod Tjekkiet og tirsdag d. 30. marts hjemme mod Belarus.

  • Wales spiller blot 1 kvalifikationskamp mere i denne omgang, hvor de tager mod Tjekkiet tirsdag d. 30. marts. På lørdag spiller de træningskamp hjemme i Cardiff mod Mexico.

Expected Goals: Belgien vs. Wales – de seneste tre kampe

BelgienResultatxGWalesResultatxG
Belgien – Danmark(4-2)0,99 – 1,08Wales – Finland(3-1)1,88 – 0,48
Belgien – England(2-0)0,80 – 1,93Wales – Irland(1-0)1,61 – 0,97
Belgien – Schweiz(2-1)0,79 – 0,97Wales – USA(0-0)0,31 – 0,75

Skriv et svar