18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Belgien – odds på belgiernes VM

Belgien er klar favorit i Gruppe F foran Kroatien, Marokko og Canada. Men selv med De Bruyne til at trække dem op er De Røde Djævle ikke hvad de har været. Avancerer de trods alt, og de gør de jo nok, lurer Tyskland eller Spanien i ottendedelsfinalen. Svært. Find odds, trup og kampe til Belgiens VM på denne side.


Odds på Belgien

Belgien vinder VM15,00 – SPIL HER >>*
Belgien vinder Gruppe F1,54 – SPIL HER >>*
Belgien går videre fra Gruppe F1,11 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 1. juli 2022 kl. 15:16. Odds kan ændre sig.

VM gruppe F
K
1
Belgien
0000000000
2
Canada
0000000000
3
Kroatien
0000000000
4
Marokko
0000000000
VM gruppe F
23/11/202223/1111:00
Ikke startetIS
-
-
23/11/202223/1120:00
Ikke startetIS
-
-
27/11/202227/1114:00
Ikke startetIS
-
-
27/11/202227/1117:00
Ikke startetIS
-
-
01/12/202201/1216:00
Ikke startetIS
-
-
01/12/202201/1216:00
Ikke startetIS
-
-


Belgiens trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 3-4-2-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Courtois
Forsvar:Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen
Midtbane:Castagne, Witsel, Tielemans, T. Hazard
Offensiv midtbane:De Bruyne, E. Hazard
Angreb:Lukaku

Nøglespillere: Kevin De Bruyne, Romelo Lukaku, Thibaut Courtois

Stjerneskud: Alexis Saelemaekers, Arthur Theate, Jérémy Doku, Loïs Openda, Charles De Ketelaere

Straffeskytte: Romelo Lukaku
(Kevin De Bruyne)

Frisparksskytte: Kevin De Bruyne
(Eden Hazard)

Skader/tvivl: Jason Denayer

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres

Belgiens forventede startopstilling til VM i fodbold


Belgiens VM chancer: De Røde Djævle skranter

Belgien kratter ved i toppen af verdensranglisten (fire års førsteplads er dog blevet til en andenplads), men det reflekterer næppe holdets reelle styrke. Lige nu virker De Røde Djævle et stykke fra Brasilien, Frankrig og Argentina. De Bruyne er stadig et fænomen, men forsvaret er aldrende, og offensive nøglespillere som Hazard og Lukaku havde en elendig 21/22-klubsæson.

Robert Martinez, der kom til i 2016, står for en målsøgende, boldbesiddende spillestil i et 3-4-2-1-system med meget offensive wingbacks. Det kan give problemer mod hold der overbefolker midtbanen og slår kontra, men Belgien har været en magtfaktor under den spanske træner. Det har dog været op og ned: VM-bronze i 2018, gruppe-andenplads i Nations League samme år, gruppe-førsteplads i NL i 2020 (hvor Danmark og England var underlegne), kvartfinale ved EM-2020, spillet i sommeren 2021.

2021 var i det hele taget ret tung for belgierne bortset fra en nem VM-kvalifikation foran Wales og Tjekkiet. Ved EM vandt Djævlene deres gruppe (stak igen treforken i Danmark) og slog så Portugal, men dén sejr var hamrende ufortjent, og derefter blev de udspillet af de senere mestre fra Italien. I efterårets final four i NL røg de, trods 2-0-føring, fortjent rundt mod Frankrig i semifinalen og tabte bronzekampen mod italienerne.

2022 så heller ikke fantastisk ud med 2-2 i Irland i marts i sidste VM-kvalrunde og pinlige 1-4 mod lokalrival Holland i NL i juni, men 6-1 over Polen få dage senere hjalp.


Holdanalyse af Belgien

Herunder følger en komplet gennemgang af det belgiske herrelandshold.


Målmænd:
Kæmpestore Thibaut Courtois er stadig en stærk førstemand på det belgiske landshold. Den 30-årige klassekeeper vandt det spanske mesterskab med Real Madrid i 21/22 og snuppede desuden sin første CL-titel (efter sølv med Atlético i 2014) som MOM i finalesejren over Liverpool. Han er ikke synderligt god til spillet med fødderne, men en fremragende shotstopper og også dominerende i luften.

I 34-årige Simon Mignolet fra Club Brügge er der en erfaren afløser. Med ry for at have sæbehænder, men han gjorde det godt for sin klub i 21/22. Der er desuden solide folk som Casteels fra Wolfsburg og Seels fra Strasbourg.

Midterforsvar:
Da Kompany (stoppede i 2019) og Vermaelen (stoppede efter EM i 2021) var på toppen, var Toby Alderweireld og Jan Vertonghen henvist til at spille backs på landsholdet, men de seneste år har de mangeårige Tottenham-holdkammerater været faste startere i midterforsvaret. Alderweireld med kontant forsvarsspil og stærke, lange afleveringer, Vertonghen med udsøgt venstrepote-teknik.

Sagen er bare at det nu er DERES tur til at ældes. Alderweireld er 33, langsomme Vertonghen 35. De er begge over-the-hill og spiller ikke længere i Nordlondon. Alderweireld befinder sig i Al-Duhail i Qatar, hans gamle makker i portugisiske Benfica.

Ikke desto mindre er de måske stadig førstevalg på landsholdet; det var de i hvert fald i kvalifikationen. Typisk med 26-årige Denayer fra Lyon som centermand. Desværre for den dygtige forsvarer med rasta-håret var han skadesplaget i 21/22 og fik kun een klubkamp i foråret.

Et alternativ er fysisk stærke Dedryk Boyata fra Hertha Berlin: han mangler dog noget i opspillet. En anden mulighed er habile Wout Faes fra franske Reims eller den fleksible def-midtbanemand fra Leander Dendoncker fra Wolverhampton. Men fælles for dem er at de er langt fra det niveau som Alderweireld og Vertonghen viste i deres velmagtsdage. Så er der mere potentiale i den venstrebenede Bologna-forsvarer Arthur Theate (der også kan udfylde en venstreback), men den 21-årige er i sagens natur meget landsholdsgrøn.

Den fleksible Leicester-højreback Thimothy Castagne er en mulighed som højremand i tremandsmidterforsvaret; det blev forsøgt et par gange i VM-kvalen.

Højre wingback:
Førstemand på højre wingback – hvis han ikke skal bruges i midterforsvaret (eller som vikar på venstre wingback) – er nok Castagne fra Leicester. Han er bedst defensivt, men kan også spæde til fremad.

Tidligere var idealstarteren den offensivt initiativrige Thomas Meunier, men han har virket tung i Dortmund de seneste par sæsoner og gik glip af det meste af foråret pga en knæskade.

Så er den 22-årige Milan-kantspiller Alexis Saelemaekers (netop kåret som italiensk mester) nok et mere spændende bud hvis landstræner Martinez synes at højresiden skal være lige så offensiv som venstresiden. Skal det være defensivt og kedeligt, er solide (men ret langsomme) Foket fra franske Reims en mulighed.

Venstre wingback:
Hurtige Thorgan Hazard – lillebror til Eden – er egentlig fløjspiller/angriber og meget bedre fremad end defensivt, men på det fremadrettede belgiske landshold passer han glimrende til rollen som venstre wingback. Han scorede fem mål i 10 landskampe i 2021. Han er dog også temmelig skadesplaget (ligger til familien) og fik kun 14 kampe fra start for Dortmund i 21/22-sæsonen.

Der er skarp wingback-konkurrence fra en anden offensivmand, den driblestærke og ligeledes målfarlige Yannick Carrasco fra Atlético Madrid. Skal det være mere defensivt solidt, kan højreback Castagne flyttes til venstre.

Tidligere har Nacer Chadli været en mulighed, men den 32-årige har ikke været med landsholdet siden EM i 2021.

Defensiv midtbane:
Aksel Witzel er 33 år og har været plaget af skader de seneste par sæsoner (nåede dog 22 startkampe for Dortmund i 21/22), men når kampklar er han stadig en knaldhård bolderobrer og en pålidelig defensiv boldfordeler. Er nok stadig idealstarter for Belgien – med fx Dendoncker fra Wolverhampton som solid afløser. 20-årige Amadou Onana fra Lille, stor og stærk, har fremtiden for sig, men er næppe i spil som VM-starter.

Boks til boks-makkeren er som udgangspunkt Leicesters kreative og målfarlige Youri Tielemans der har et godt spark udefra, men også kan tage fra i det defensive arbejde. Blandt afløserne er Dennis Praet fra Torino.

Et alternativ – hvis Belgien ønsker at spille ekstra offensivt – er at bruge Manchester Citys spilfordelergeni Kevin De Bruyne (eller fx Club Brügge-offensivmand Vanaken) på den bageste midtbane, med Witzel (evt Dendoncker) eller Tielemans som balancemanden.

Hvad med Wolfsburg-stortalentet Aster Vranckx? Den 19-årige spiller U21 for Belgien og har (pr juni) endnu sin A-landsholdsdebut til gode. Han når næppe at komme med til VM i denne ombæring.

Offensiv midtbane/fløje:
Hvis han ikke ligger længere tilbage på midtbanen, er 30-årige De Bruyne oplagt på højresiden af den offensive midtbane. Kreativ, skudstærk, gennembrudsfarlig. Sæsonens bedste spiller i Premier League 2021/22. Og djævlen der vendte EM-gruppekampen mod Danmark fra bagud til belgisk sejr.

Lille og kvikfodede Dries Mertens er fyldt 35 og er ikke fast starter i Napoli, men er god at have i baghånden som afløser eller indskifter. Han kan ligge i begge sider, men er nok bedst til højre. Længere nede i højre-hierakiet er hurtige Lukebakio fra Wolfsburg samt den lovende Club Brügge-offensivmand Charles De Ketelaere, 21 år.

Til venstre er der Eden Hazard, driblekongen der tidligere har gjort det så flot for Belgien og Chelsea. Men selv om han faktisk kun er 31, virker han langt fra sin storhedstid. Skader og måske mæthed har reduceret hans niveau, og han har kun været reserve i Real Madrid de seneste par sæsoner. Han startede kun inde i to EM-kampe i 2021, men var dog med i fire af efterårets VM-kvalkampe og også med i NL-semifinalen mod Frankrig. Så er han at finde i startopstillingen for Belgien ved VM? Måske. Hvis skadesfri, og hvis han får klubspilletid i efteråret, kan han blive svær at komme udenom. Han har høj status pga sine gamle bedrifter.

Venstre-alternativer, ud over Mertens, er Hazard-lillebror Thorgan og Carrasco. Der er desuden den lille dribler Leandro Trossard fra Brighton, målfarlige Hans Vanaken fra Club Brügge, hurtige Januzaj fra Real Sociedad (hvor han dog ikke er fast starter) samt stortalent Jeremy Doku fra franske Rennes. Den 19-årige har lavt tyngdepunkt og er lynhurtig. Kan også ligge til højre. Desværre missede han det meste af 21/22 pga skader.

Angribere: 
Når i form er store Romelo Lukaku uhyggeligt svær at stoppe. Fremragende targetman og afslutter, men også glimrende til at tage kantløb og levere til medspillerne; er hurtigere end han ser ud. 12 mål i 13 landskampe i 2021. Men lige som Eden Hazard har den 29-årige vist behov for et sommerklubskifte efter en rædderlig 21/22-sæson i Chelsea.

Ligeledes store og erfarne Benteke fra Crystal Palace er ikke fast starter i London-klubben. Divock Origi havde samme problem i Liverpool, men den 27-årige håber på bedre tider efter sommerskifte til Milan. En mulighed er kvikfodede Batshuayi der scorer pænt med mål i Besiktas. Og så har 22-årige Lois Openda fint potentiale: 18 mål scorede den lille angriber for Vitesse i 21/22.Historien om Belgien ved VM i fodbold

Belgien har deltaget i ikke færre end 13 VM-slutrunder. Ikke dårligt for så lille et land. De fleste gange er det kun blevet til gruppespil eller ottendedelsfinale, men undervejs har De Røde Djævle scoret sig en fjerdeplads og en tredjeplads.

Fjerdepladsen kom i 1986 i Mexico. Pfaff, Gerets, Ceuelemans & Co (inkl en ung Enzo Schifo) sneg sig videre som nr tre efter værtslandet og Paraguay, men trådte så i karakter. I et brag af en ottendedelsfinale slog de et stærkt Sovjet-mandskab med 4-3 via forlænget spilletid (efter 2-2), og i kvartfinalen eliminerede de Spanien via 1-1 og straffesparkskonkurrence. Spanien der jo netop havde tævet Danmark med 5-1… Dermed fik belgierne en indirekte hævn for EM-1984 hvor Olsen-Banden jo havde slået dem 3-2. Nå, men i semifinalen ved VM var Diego Maradona & Co for stærke og sendte Belgien hjem med et 2-0-nederlag. Bronzekampen blev tabt mod Frankrig.

I 90’erne og nullerne kneb det for Djævlene – de missede endda VM i 2006 og 2010 – men i 2014 dukkede den gyldne generation op og nåede kvartfinalen. (Hvor Argentina igen stod i vejen, nu med Messi som frontfigur.)

Den gyldne generation havde Kompany og Vermaelen i midterforsvaret (med 36-årige van Buyten på bænken), Alderweireld og Vertonghen på backs, fremdrivende Dembélé og jernmand Witsel på midtbanen, Mertens i angrebet. Og så var der talenterne i starten af tyverne: Med mod Argentina var Courtois, De Bruyne, Hazard, og Lukaku.

I 2018 i Rusland leverede generationen sit svendestykke med bronze. Maksimumpoint i indledende gruppe plus eliminering af Japan og selveste Brasilien i ottendedels- og kvartfinalen. Derefter 1-0-tab mod de senere mestre fra Frankrig, men sejr i bronzekampen mod England – som belgierne også havde slået i gruppen. Eden Hazard blev kåret som turneringens næstbedste spiller, Courtois snuppede målmandskåringen, og Lukaku blev turneringens tredjetopscorer. De Bruyne kom desuden på turneringens hold, udtaget af fans.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold