18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Belgien – Hviderusland: Odds og optakt den 30. marts 2021

Belgien løb ind i et pointtab, da de gæstede Tjekkiet i lørdags, og det kommer nok til at gå ud over Hviderusland, der besøger Belgien tirsdag aften. De 2 hold har aldrig mødt hinanden i en betydende landskamp før, så de er en form for verdenspremiere, der er i spil. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Belgien – Hviderusland. Der er kampstart tirsdag d. 30. marts 2021 kl. 20:45. Du kan se kampen på Eurosport Player.

Odds på Belgien – Hviderusland

Bookmakerne har Belgien som kæmpe favoritter i dette opgør.

Belgien – Hviderusland: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Donatas Rumšas, Litauen
Stadion: King Power at Den Dreef Stadion, Leuven
Vejret: 15° og svag vind

Optakt til Belgien – Hviderusland: Skader, karantæner og startopstillinger

Sejr hjemme mod Wales og uafgjort i Tjekkiet mod gruppens formentlig næststærkeste mandskab er ikke en skidt start på VM-kvalifikationen for Belgien. Men de måtte slås uventet meget for bare at hente et point med kampen i Tjekkiet. Det skyldtes dog ikke så meget dårligt spil fra Belgien, som det var på grund af en solid indsats af hjemmeholdet. Nu venter så et møde med Hviderusland for træner Roberto Martinez og hans sejrsvante mandskab, som forud for kampen i Tjekkiet havde 5 sejre i rap.

Det er ikke mange pointtab, Belgien løber ind i på hjemmebane. I deres seneste 14 hjemmekampe i EM-kvalifikationen er det blevet til 11 sejre og 3 uafgjorte, mens de i VM-kvalifikationen har hentet 9 sejre og 3 uafgjorte i deres seneste 12 forsøg. Truppen er jo, som den er; spækket med internationale stjerner og talent. De er stadig øverst på verdensranglisten, mens Hviderusland er på en 88. plads. Der bør umiddelbart være klasseforskel i belgiernes favør. De har efterhånden en vis erfaring i at åbne forsvar, der står dybt på banen, og der er forskellige knapper at dreje på for træner Roberto Martinez i løbet af kampen. Romelu Lukaku er en boldfast station, og han kan sagtens affinde sig med lange bolde, som han selv skal holde fast i. Kevin De Bruyne, Dries Mertens og Youri Tielemans er mere til spil langs jorden og hurtige kombinationer i mindre rum. Der er plads til begge dele, for holdet skifter problemfrit mellem korte og lange bolde, mellem tålmodigt og hidsigt, direkte opspil, og de har en løsning til de fleste problemer i løbet af en fodboldkamp.

Hviderusland som selvstændig nation var for første gang med ved en international kvalifikation i kampene frem mod EM i 1996. Siden har de forsøgt men uden held. De ender oftest som nummer 4 eller 5 i deres gruppe med 1 til 3 sejre. Der er dog måske en kende grøde, for i Nations League begyndte de på niveau D og slog sig straks igennem til C, hvor de i efteråret var meget tæt på at sikre endnu en oprykning, men et 3-2-nederlag i Albanien på sidste spilledag betød endnu en omgang på C-niveau. Med oprykningen fra niveau D sikrede Hviderusland også en plads i playoff-spil om en EM-billet, men de tabte 1-0 til Georgien, og så var der ikke flere chancer. Holdet åbnede VM-kvalifikationen med 4-2 hjemme over Estland, men de seneste 4 udekampe i alle turneringer har givet 3 nederlag og en enkelt uafgjort. Modstanden har været Albanien, Georgien, Rumænien og Litauen (uafgjort). Det skræmmer næppe belgierne.

Stilling i VM-kvalifikationsgruppe E
1 Tjekkiet 1-1-0 7:3 4p
2 Belgien 1-1-0 4:2 4p
3 Hviderusland 1-0-0 4:2 3p
4 Wales 0-0-1 1:3 0p
5 Estland 0-0-2 4:10 0p

De næste kampe i gruppen bliver spillet 2. september, hvor programmet er Tjekkiet – Hviderusland og Estland – Belgien.

Belgien:
Axel Witsel (Midtbane, Fast) – Skadet
Eden Hazard (Kant, Fast) – Skadet
Divock Origi (Angreb, Reserve) – Skadet

Hviderusland:
Yuri Kavalyow (Midtbane, Reserve) – Skadet

Belgien forventet startopstilling: Courtois; Denayer, Alderweireld, Vertonghen; Castagne, De Bruyne, Dendoncker, Tielemans; Mertens, Lukaku, Chadli.

Hviderusland forventet startopstilling: Gutor; Yuzepchikh, Naumov, Bordachev, Zolotov; Ebong, Kendysh, Yablonski, Stasevich; Lisakovich, Laptev.

Odds-forslag: Belgien banker Hviderusland

Efterårets Nations League var med modstand fra øverste europæiske hylde. Men kigger vi på EM-kvalifikationen frem mod sommerens slutrunde, mødte Belgien på hjemmebane San Marino (9-0), Cypern (6-1), Skotland (3-0) og Kazakhstan (3-0). De kan godt finde ud af at åbne kompakte forsvar fra mandskaber lidt længere nede på fodboldens kvalitative stige.

Pointtabet i Tjekkiet vil – selv om det ingenlunde er kritisk for Belgiens chancer for endelig kvalifikation – være en motivationsfaktor. I seneste VM-kvalifikation vandt Belgien 9 kampe og spillede 1 uafgjort, mens de i kvalifikationen til sommerens EM-slutrunde vandt alle 10 kampe. Så det er ikke helt hverdagskost med pointtab for Belgien. Det kan man levende forestille sig, skal vaskes væk mod Hviderusland – også selv om man fornemmede efter kampen i Tjekkiet, at belgierne godt vidste, de havde været udsat for en ligeværdig modstander af højt niveau. Der var intet tyveri over det tjekkiske point i det opgør.

I udgangspunktet er det en af de kampe, hvor den grundlæggende klasseforskel på de 2 mandskaber alene er med til at pege i retning af en anbefaling. Den ubekendte faktor kan være, at Hviderusland med åbningssejren måske har fået tro på tingene, og kan de holde Belgien fra scoringer i for eksempel hele første halvleg, vil de få øget tro på tingene, og så kan de vise sig vanskelige at bryde ned. Men kvaliteten hos Belgien vil være for stor. De får scoret så tidligt i kampen, der aldrig opstår panik, og så kører de en sikker sejr hjem på mindst 3 overskydende mål.

SpilXperten.com anbefaler: (0-2) 1-tallet til odds 1,58 – SPIL HER >>

Belgien – Hviderusland: Statistik, topscorer og H2H

  • Belgien er lige nu på 2. pladsen i VM-kvalifikationspulje E med 4 point for 2 kampe.

  • Dermed er statistikken for belgierne 1-1-0 og scoren 4:2.

  • Hviderusland har blot spillet en enkelt kamp i gruppen, men da det gav en sejr på 4-2 over Estland, er Hviderusland netop nu placeret som en godkendt nummer 3.

  • I efterårets Nations League var Hviderusland på niveau C i gruppe med Albanien, Litauen og Kazakhstan. Det gav en samlet 2. plads med statistikken 3-1-2 og scoren 10:8. Kun et nederlag på sidste spilledag forhindrede oprykning til Hviderusland.

  • Romelu Lukaku er noteret for 59 mål i 91 landskampe. Han stod for det udlignende mål mod Tjekkiet i lørdag, og han scorede også, da Belgien besejrede Wales 3-1.

  • 23-årige Vitali Lisakovich, som spiller i Lokomotiv Moskva, scorede 2 mål, da Hviderusland lørdag besejrede Estland 4-2, og han scorede også 2 gange i efterårets Nations League, og blev dermed holdets delte topscorer i dén turnering også.

  • Det er første gang, de 2 nationer er matchet i en betydende international kamp.

Expected Goals: Belgien vs. Hviderusland – de seneste tre kampe

BelgienResultatxGHvideruslandResultatxG
Tjekkiet – Belgien(1-1)1,11 – 1,08Hviderusland – Estland(4-2)1,45 – 0,81
Belgien – Wales(3-1)2,10 – 0,42Hviderusland – Honduras(4-2)0,61 – 0,56
Belgien – Danmark(4-2)0,99 – 1,08Albanien – Hviderusland(2-1)0,93 – 1,78
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com

Skriv et svar