18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Ballon d’Or odds

Se de bedste Ballon d’Or odds på denne side. Bliver det Lionel Messi, Erling Haaland eller en helt tredje, der løber med hæderen som verdens bedste fodboldspiller d. 30. oktober 2023?

Vi gennemgår Ballon d’Or odds favoritterne på denne side!

Odds på Ballon d’Or 2024‌

SpillerOdds
Lionel Messi1,04 – SPIL HER >>*
Erling Haaland10,00 – SPIL HER >>*
Jude Bellingham41,00 – SPIL HER >>*
Rodri51,00 – SPIL HER >>*
Kylian Mbappe81,00 – SPIL HER >>*
Vinicius Junior81,00 – SPIL HER >>*
Kevin De Bruyne81,00 – SPIL HER >>*
Karim Benzema101,00 – SPIL HER >>*
Harry Kane101,00 – SPIL HER >>*

KLIK HER* for at se odds på flere potentielle Ballon d’Or-vindere. Odds er senest opdateret d. 17. oktober 2023 kl. 11:30. Odds kan ændre sig.

Bemærk: betfair har placeret deres Ballon d’Or odds under ”Fodbold”, ”Specialspil”, ”Spiller Specials”, ” Ballon d’Or 2024‌ vinder”.

Favoritterne til Ballon d’Or 2024‌

De aktuelle Ballon d’Or odds afslører Lionel Messi som den største Ballon d’Or favorit. Han forfølges af Erling Haaland, og så er springet ned til alle andre stort.

Af Nicolai Lisberg


Messi og alle de andre

Når der mandag den 30. oktober skal kåres en vinder af Ballon d’Or, er det svært at komme uden om særligt en spiller. Lionel Messi. Argentineren, der allerede har modtaget fodboldens mest prestigefyldte individuelle trofæ hele syv gange, er kæmpefavorit til at lade sig kåre en ottende gang.

En favoritværdighed, der allerede blev grundlagt i begyndelsen af den periode, som trofæet uddeles på baggrund af. For da Lionel Messi den 18. december sidste år endelig kunne løfte VM-trofæet som anfører for Argentina, var det kulminationen på en glorværdig karriere. Og det var en triumf, der kom i stand med den argentinske nummer ti i en altoverskyggende hovedrolle.

Messi scorede i seks af syv VM-kampe, heriblandt to mål i finalen, ligesom det blev til fantastiske assists undervejs. Først mod Holland i kvartfinalen, og så isoleret set VM’s bedste detalje, da han af flere omgange drev gæk med, det der senere skulle bliver verdens dyreste forsvarsspiller, Joško Gvardiol, før han serverede bolden på et sølvfad for sin angrebskollega Julián Álvarez. Og på landsholdet er formen blot fortsat for Lionel Messi i 2023, hvor han med 13 mål i de seneste 11 landskampe nok en gang har vist sine enorme kvaliteter.

Historien siger, at vinderen af Ballon d’Or i VM-år helst skal gøre det godt til slutrunden, og det er derfor den måned i Qatar, der særligt har skabt grundlaget for Messis kandidatur som Ballon d’Or vinder. I 2018 vandt Luka Modric således trofæet efter en VM-slutrunde, hvor han var omdrejningspunktet på det kroatiske landshold, der gik hele vejen til finalen. Så er der overhovedet nogen tvivl om, hvem der får prisen? Kan nogen med rette hævde, at de har været bedre i samme periode end VM’s bedste spiller?

Lionel Messi vandt VM - hvad med Ballon d'Or?

Kan VM-vinderen Lionel Messi også stryge til tops ved Ballon d’Or 2023? Foto: IMAGO / NurPhoto


Haaland og Mbappé byder sig til

I Manchester City vil en nordmand ganske givet vurdere, at han om ikke andet er en værdig kandidat. Erling Braut Haaland var ikke med til VM-slutrunden, da Norges landshold ikke for alvor gør sig i den slags, så han var bagud på point fra start af, men mens Messi gjorde det hæderligt i foråret for PSG, der dog floppede i Champions League med exit allerede ottendedelsfinalerne, så satte Haaland scoringsrekord i Premier League, blev topscorer i Champions League, nettede fem gange undervejs i en ottendedelsfinale mod Leipzig som den blot tredje spiller i historien (Den ene naturligvis Messi) og vandt rub og stub med Manchester City. Så hvor meget mere kunne han reelt gøre, når nu han ”lider under” at være født i et land, der næppe kommer til at spille nogen stor rolle til slutrunder? Og hvor meget bør det trække ned, at Messi nu spiller i den amerikanske MLS for det dårligste hold i ligaen, i forhold til de forsvarsspillere, som Haaland hver weekend står overfor.

Nordmanden ligner den eneste reelle udfordrer til Messi, men en tredje kandidat til podiet må være Kylian Mbappé. Franskmanden blev for femte år i træk topscorer for PSG og vandt naturligvis de samme titler på klubplan som den nu tidligere holdkammerat Lionel Messi, og selvom Messi fik prisen som slutrundens bedste spiller, så var Kylian Mbappé ikke langt fra efter en finalepræstation, der må gå over historien som den bedste individuelle præstation i en VM-finale, hvor han noget nær ene mand sparkede Frankrig tilbage i kampen med tre scoringer. Man kunne sagtens argumentere for, at Mbappé har spillet bedre end Messi i den givne periode, men en tabt finale er en tabt finale. Endelig så kunne en outsider til en podieplads være Julián Álvarez. For hos Manchester City-angriberen behøver vi ikke vurdere, hvad der vejer tungest af et VM-trofæ og en treble. Han har nemlig vundet det hele. Så ligesom Jorginho kom på podiet i 2021 efter sejr i Champions League og ved EM, så kan Álvarez måske snige sig op i feltet lige uden for podieplaceringerne, selvom argumentet naturligvis vil være, at han jo spillede andenviolin i alle triumferne efter netop Messi og Haaland.


Cristiano Ronaldo ude af det gode selskab

I alt kan der stemmes på 30 spillere til Ballon d’Or-prisen, og med fire argentinere og fire franskmænd blandt de nominerede, er det ikke svært at se, at VM har en helt særlig plads i kriterierne.

For mens eksempelvis Kolo Muani og Emiliano Martinez begge fik hovedroller ved den slutrunde og er blandt de 30 udvalgte, så kan det undre, at der ikke blev plads til spillere som Citys treble-vindende Ederson eller John Stones. Manchester Uniteds Marcus Rashford, der nettede 30 gange i sæsonen, og Théo Hernandez, der havde en stor aktie i, at AC Milan spillede sig i semifinalen i Champions League og også var en del af det franske landshold i Qatar, er der heller ikke blevet plads til. Men ellers er det mest markante fravær målt alene på navnet Cristiano Ronaldo. Portugiseren har dog været på retur et stykke tid og blev bænket under VM, da turneringen gik ind i sin afgørende fase, ligesom det er svært at vurdere, hvor højt vi skal vægte hans mål i Al-Nassr i den saudiarabiske liga. Så selv de mest loyale CR7-tilhængere må acceptere det rimelige i, at portugiseren, der har vundet Ballon d’Or fem gange, ikke længere er blandt de bedste 30 spillere i verden for første gang siden 2003.

De 30 nominerede til årets Ballon d’Or

Herunder følger en oversigt over de nominerede til Ballon d’Or.

SpillerKlub
André OnanaInter/Manchester United
Josko GvardiolLeipzig/Manchester City
Karim BenzemaReal Madrid/Al Ittihad
Jamal MusialaBayern München
Mohamed SalahLiverpool
Jude BellinghamDortmund/Real Madrid
Bukayo SakaArsenal
Randal Kolo MuaniFrankfurt/PSG
Kevin De BruyneManchester City
Bernardo SilvaManchester City
Emiliano MartínezAston Villa
Khvicha KvaratskheliaNapoli
Rúben DiasManchester City
Nicolo BarellaInter
Erling HaalandManchester City
Yassine BounouSevilla/Al Hilal
Martin ØdegaardArsenal
Julián ÁlvarezManchester City
Ilkay GündoganManchester City/Barcelona
Vinícius JúniorReal Madrid
Lionel MessiPSG/Inter Miami
RodriManchester City
Lautaro MartínezInter
Antoine GriezmannAtletico Madrid
Robert LewandowskiBarcelona
Kylian MbappéPSG
Kim Min-jaeNapoli/Bayern München
Victor OsimhenNapoli
Luka ModricReal Madrid
Harry KaneTottenham/Bayern München

Tidligere vindere af Ballon d’Or

Herunder får du en liste over tidligere vindere af Ballon d’Or.

2022: Karim Benzema

2021: Lionel Messi

2020: Ingen vinder kåret

2019: Lionel Messi

2018: Luka Modric

2017: Cristiano Ronaldo

2016: Cristiano Ronaldo

2015: Lionel Messi

2014: Cristiano Ronaldo

2013: Cristiano Ronaldo

2012: Lionel Messi

2011: Lionel Messi

2010: Lionel Messi

2009: Lionel Messi

2008: Cristiano Ronaldo

2007: Kaka

2006: Fabio Cannavaro

2005: Ronaldinho

2004: Ronaldinho

2003: Zinedine Zidane

2002: Ronaldo

2001: Luis Figo

2000: Zinedine Zidane

1999: Rivaldo

Mest vindende spillere ved Ballon d’Or

Om de toppede på bookmakernes Ballon d’Or odds eller ej, så har spillerne i tabellen nedenfor vundet den eftertragtede titel mere end én gang. I alt 10 spillere har præsteret den bedrift.

SpillerAntal titler
Lionel Messi7 (2021, 2019, 2015, 2012, 2011, 2010, 2009)
Cristiano Ronaldo5 (2017, 2016, 2014, 2013, 2008)
Michel Platini3 (1985, 1984, 1983)
Johan Cruyff3 (1974, 1973, 1971)
Marco van Basten3 (1992, 1989, 1988)
Franz Beckenbauer2 (1976, 1972)
Ronaldo2 (2002, 1997)
Alfredi Di Stéfano2 (1959, 1957)
Kevin Keegan2 (1979, 1978)
Karl-Heinz Rummenigge2 (1981, 1980)


Messi har vundet Ballon d’Or flest gange (7)

Lionel Messi er den spiller i historien, der har vundet Ballon d’Or oftest, og han ligger typisk højt i hierakiet på Ballon d’Or odds. Messi udmærker sig blandt andet ved at besidde en sublim teknik, en enesteående spilforståelse og en målnæse udover det sædvanlige. En anden, der optræder frekvent i toppen af bookmakernes Ballon d’Or odds, er Cristiano Ronaldo (som dog ikke er med i 2023-udgaven).

Reglerne for Ballon d’Or

Forud for 2018-ceremonien blev der ændret lidt i regelsættet omkring uddelingen af Ballon d’Or-trofæet. Tidligere annoncerede France Football – fodboldmagasinet, der uddeler prisen – en liste på 30 nominerede spillere, som senere blev skåret ned til tre kandidater. Dette har man nu droppet, og i stedet vil der helt frem til vinderkåringen være 30 mulige kandidater. En anden og måske vigtigere ændring er, at landstrænere og anførere på landshold ikke længere vil have medbestemmelse i forhold til, hvem der vinder Ballon d’Or. I stedet er det nu udelukkende en række højtrespekterede fodboldjournalister, der agerer jury og derved vælger, hvem der skal vinde prisen. Dette foregår som sædvanligt ved, at jurymedlemmerne afgiver deres stemmer ved at vælge en første-, anden- og tredjeprioritet, som får henholdsvis fem, tre og et point.


Ballon d’Or og The Best er ikke det samme

France Football og FIFA har tidligere været sammen om at uddele prisen FIFA Ballon d’Or, men samarbejdet er fortid. Derfor eksisterer der nu to priser i moderne fodbold, Ballon d’Or – som uddeles af France Football – og The Best (FIFA Men’s Player) – som uddeles af FIFA.

Glem ikke at tjekke andre populære underholdning odds her hos SpilXperten.

1️⃣ Hvornår kåres Ballon d’Or 2024?

Ballon d’Or kåres d. 30. oktober 2023.

2️⃣ Hvor mange gange har Lionel Messi vundet Ballon d’Or?

Lionel Messi har vundet Ballon d’Or 7 gange, hvilket er rekord.