18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Ballon d’Or odds

Her finder du odds på Ballon d’or. Bliver det Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski eller en helt fjerde, der løber med den prestigefulde Ballon d’Or titel d. 29. november 2021? Messi fører kapløbet med 6 titler mod Ronaldos 5, og argentineren er favorit til at vinde en 7. titel i år. Vi giver dig her de bedste Ballon d’Or odds samt en gennemgang af de største favoritter til prisen.


Odds på Ballon d’Or

SpillerOdds
Lionel Messi1,35 – SPIL HER >>*
Robert Lewandowski3,00 – SPIL HER >>*
Karim Benzema41,00 – SPIL HER >>*
Jorginho41,00 – SPIL HER >>*
Kevin De Bruyne76,00 – SPIL HER >>*
Ruben Dias101,00 – SPIL HER >>*
Gianluigi Donnarumma101,00 – SPIL HER >>*
Erling Haaland101,00 – SPIL HER >>*
Harry Kane101,00 – SPIL HER >>*
N’Golo Kanté101,00 – SPIL HER >>*

KLIK HER* for at se odds på flere potentielle Ballon d’Or-vindere. Odds er senest opdateret d. 29. november 2021 kl. 05:50. Odds kan ændre sig.

Bemærk: Unibet har placeret deres Ballon d’Or odds under ”Fodbold”, ”Vinderspil” ”Specials”, ”Ballon d’Or 2021”.


Se ekspertens vinderbud her


Messi er ofte favorit på Ballon d’Or odds

Lionel Messi er den spiller i historien, der har vundet Ballon d’Or oftest. Derfor er det heller ikke overraskende, at argentineren som oftest regnes blandt topfavoritterne, når man kigger på bookmakernes Ballon d’or odds. Messi udmærker sig blandt andet ved at besidde en sublim teknik, en enesteående spilforståelse og en målnæse udover det sædvanlige. En anden, der optræder frekvent i toppen af bookmakernes Ballon d’Or odds, er Cristiano Ronaldo.


Simon Kjær er nomineret til Ballon d’Or

Vores danske landsholdsanfører Simon Kjær er blandt de 30 spillere, som er nomineret til årets Ballon d’Or. Alene det at være nomineret er kæmpe stort for den blonde forsvarsspiller og er et kæmpe skulderklap, har han selv udtalt. Den danske landsholdsanfører spillede en flot EM-slutrunde, hvor han både viste sine fodboldmæssige kvaliteter, men i særdeleshed også lederegenskaber i forbindelse med Christian Eriksens kollaps i første kamp. Derudover har Simon Kjær også spillet en stor rolle i genrejsningen af den italienske traditionsklub, AC Milan. For første gang i mange år sikrede AC Milan sig en plads i Champions League via en tredjeplads i Serie A.


Favoritterne til Den Gyldne Bold

Lionel Messi er gjort til rimelig stor favorit til at vinde Ballon d’Or. Lionel Messi har, langt om længe, vundet et trofæ med Argentina i form af Copa America, hvilket taler til Messis fordel. Hans største konkurrenter til at vinde titlen forventes at blive Robert Lewandowski og Jorginho.


Lionel Messi

Endnu engang er Lionel Messi gjort til stor favorit til at vinde Ballon d’Or. Det skyldes ikke mindst, at han i løbet af sommeren formåede at han var med til at sikre, at Argentina vandt deres første trofæ i Messis tid. Argentina med Lionel Messi som anfører formåede at vinde Copa America med en finalesejr over Brasilien. Selvom Ballon d’Or er en individuel pris, så har man gang på gang set, hvor højt trofæer vægter i bedømmelsen. Og nå ja, så havde Lionel Messi bestemt også en godkendt sæson for FC Barcelona i fjor, hvor han noterede sig for 30 scoringer og ni assists i 35 kampe.

Spil på Lionel Messi som vinder af Ballon d’OR – KLIK HER*


Robert Lewandowski

Robert Lewandowski er en vaskeægte målmaskine, som nærmest slog samtlige målrekorder i sidste sæson i Bundesligaen. Vanvittige 41 mål i 29 spillede kampe formåede polakken at præstere i Bundesligaen, mens det også blev til fem scoringer i Champions League. Desværre for Robert Lewandowski formåede han hverken at føre Bayern München til en sejr i Champions League, ligesom han heller ikke formåede at gøre EM-slutrunden mindeværdig for Polen.

Spil på Robert Lewandowski som vinder af Ballon d’OR – KLIK HER*


Jorginho

Mål på titler i sidste sæson, så fortjener Jorginho at vinde Ballon d’Or. Som den eneste (udover Emerson, der ikke fik meget spilletid), vandt Jorginho både Champions League med Chelsea og EM med Italien. Den kontrollerende midtbane var en stor del af Chelseas Champions League-triumf, da han spillede 12 kampe. Ved EM spillede Jorginho også samtlige syv kampe og var en vigtig del af defensiven hos de italienske europamestre, da han hele tiden lå og beskyttede forsvaret.

Spil på Jorginho som vinder af Ballon d’OR – KLIK HER*


N’Golo Kanté

Ligesom Jorginho, var N’Golo Kanté en stor del af det Chelsea-mandskab, som rejste sig i løbet af sæsonen og i sidste ende endte med at løbe med Champions League-trofæet. N’Golo Kanté har fået en lidt mere offensiv rolle under Thomas Tuchel i Chelsea, hvor han mere er blevet en boks-til-boks spiller. N’Golo Kantés betydning for det franske landshold er heller ikke til at tage fejl af. Et fyldt med mange ego’er har brug for en spiller som Kanté og den rolle udfylder han til perfektion. En rigtig holdspiller, der løber de ekstra meter i holdets tjeneste.

Spil på N’Golo Kanté som vinder af Ballon d’OR – KLIK HER*


Cristiano Ronaldo

Det er vildt at sige, at Cristiano Ronaldo havde sin dårligste sæson i sidste sæson, men målt på både titler og individuelle statistikker, så er der ikke meget galt. Alligevel formåede portugiseren at score 29 mål i 33 kampe i Serie A og gjorde også sit for at Portugal skulle gentage EM-succesen fra 2016. Ved EM formåede Cristiano Ronaldo at score fem mål i fire kampe, hvilket gjorde ham til delt EM-topscorer sammen med tjekkiske Patrik Schick.

Spil på Cristiano Ronaldo som vinder af Ballon d’OR – KLIK HER*


Reglerne for Ballon d’Or

Forud for 2018-ceremonien blev der ændret lidt i regelsættet omkring uddelingen af Ballon d’Or-trofæet. Tidligere annoncerede France Football – fodboldmagasinet, der uddeler prisen – en liste på 30 nominerede spillere, som senere blev skåret ned til tre kandidater. Dette har man nu droppet, og i stedet vil der helt frem til vinderkåringen være 30 mulige kandidater. En anden og måske vigtigere ændring er, at landstrænere og anførere på landshold ikke længere vil have medbestemmelse i forhold til, hvem der vinder Ballon d’Or. I stedet er det nu udelukkende en række højtrespekterede fodboldjournalister, der agerer jury og derved vælger, hvem der skal vinde prisen. Dette foregår som sædvanligt ved, at jurymedlemmerne afgiver deres stemmer ved at vælge en første-, anden- og tredjeprioritet, som får henholdsvis fem, tre og et point.


Ballon d’Or og The Best er ikke det samme

France Football og FIFA har tidligere været sammen om at uddele prisen FIFA Ballon d’Or, men samarbejdet er fortid. Derfor eksisterer der nu to priser i moderne fodbold, Ballon d’Or – som uddeles af France Football – og The Best (FIFA Men’s Player) – som uddeles af FIFA.


De 30 nominerede til årets Ballon d’Or

Herunder følger en oversigt over de nominerede til Ballon d’Or.

SpillerLandKlub
Lionel MessiArgentinaFC Barcelona (nu PSG)
Robert LewandowskiPolenBayern München
JorginhoItalienChelsea
Cristiano RonaldoPortugalJuventus (nu Manchester United)
N’Golo KanteFrankrigChelsea
Kylian MbappeFrankrigPSG
Kevin de BruyneBelgienManchester City
Romelu LukakuBelgienInter (nu Chelsea)
Erling Braut HaalandNorgeDortmund
Gianluigi DonnarummaItalienAC Milan (nu PSG)
Harry KaneEnglandTottenham
NeymarBrasilienPSG
Simon KjærDanmarkAC Milan
Giorgio ChielliniItalienJuventus
Karim BenzemaFrankrigReal Madrid
Ruben DiasPortugalManchester City
Mohamed SalahEgyptenLiverpool
PedriSpanienFC Barcelona
Cesar AzpilicuetaSpanienChelsea
Bruno FernandesPortugalManchester United
Leonardo BonucciItalienJuventus
Luis SuarezUruguayAtletico Madrid
Mason MountEnglandChelsea
Phil FodenEnglandManchester City
Raheem SterlingEnglandManchester City
Nicolo BarellaItalienInter
Lautaro MartinezArgentinaInter
Gerard MorenoSpanienVillarreal
Luka ModricKroatienReal Madrid


Tidligere vindere af Ballon d’Or

Herunder får du en liste over tidligere vindere af Ballon d’Or.

2020: Ingen vinder kåret

2019: Lionel Messi

2018: Luka Modric

2017: Cristiano Ronaldo

2016: Cristiano Ronaldo

2015: Lionel Messi

2014: Cristiano Ronaldo

2013: Cristiano Ronaldo

2012: Lionel Messi

2011: Lionel Messi

2010: Lionel Messi

2009: Lionel Messi

2008: Cristiano Ronaldo

2007: Kaka

2006: Fabio Cannavaro

2005: Ronaldinho

2004: Ronaldinho

2003: Zinedine Zidane

2002: Ronaldo

2001: Luis Figo

2000: Zinedine Zidane

1999: Rivaldo


Mest vindende spillere ved Ballon d’Or

Om de toppede på bookmakernes Ballon d’Or odds eller ej, så har spillerne i tabellen nedenfor vundet den eftertragtede titel mere end én gang. I alt 10 spillere har præsteret den bedrift.

SpillerAntal titler
Lionel Messi6 (2019, 2015, 2012, 2011, 2010, 2009)
Cristiano Ronaldo5 (2017, 2016, 2014, 2013, 2008)
Michel Platini3 (1985, 1984, 1983)
Johan Cruyff3 (1974, 1973, 1971)
Marco van Basten3 (1992, 1989, 1988)
Franz Beckenbauer2 (1976, 1972)
Ronaldo2 (2002, 1997)
Alfredi Di Stéfano2 (1959, 1957)
Kevin Keegan2 (1979, 1978)
Karl-Heinz Rummenigge2 (1981, 1980)