18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Australien – odds på australiernes VM

Australien levnes ikke mange chancer i Danmarks gruppe C, hvor den store favorit til at gå videre er Frankrig, og danskerne sammen med Peru ser ud til at skulle dyste om den anden plads videre til slutspillet. Socceroos er gruppens måske mest ordinære hold, men der skal findes noget ekstraordinært frem, hvis det ikke skal blive australsk exit fra gruppen. Du finder odds, trup og kampe til Australiens VM på denne side.

Australien vinder VM: 401 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Tim Cahill: 751 – SPIL HER >>*
Tom Rogić: 751 – SPIL HER >>*

Australien vinder gruppe C: 21,00 – SPIL HER >>*

Vi har samlet de bedste odds på Australiens gruppekampe, så du kun er et klik fra den bookmaker, der har det højeste odds på det udfald, du tror på.

16. juni 2018
12:00 Frankrig – Australien: 1,24 – 6,55 – 16,50*
21. juni 2018
14:00 Danmark – Australien: 1,75 – 3,60 – 5,10*
26. juni 2018
16:00 Australien – Peru: 3,60 – 3,40 – 2,22*

Australien bliver kastet for løverne i deres allerførste kamp, som de næppe forventer at få noget pointmæssigt udbytte af. Men kampen mod Frankrig kan muligvis være med til at skærpe australierne, der skal have noget med fra opgørene mod Danmark og Peru, hvis det ikke skal være et tidligt farvel og tak til VM, hvilket de fleste dog forventer kommer til at blive tilfældet.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Australiens trup og startopstilling

Brad Jones (Feyenoord)
Mat Ryan (Brighton)
Danny Vukovic (Genk)

Aziz Behich (Bursaspor)
Milos Degenek (Yokohama F. Marinos)
Matthew Jurman (Suwon Samsung Blue Wings)
James Meredith (Millwall)
Josh Risdon (Western Sydney)
Trent Sainsbury (Grasshopper Zurich)

Jackson Irvine (Hull City)
Mile Jedinak (Aston Villa)
Robbie Kruse (VfL Bochum)
Massimo Luongo (QPR)
Mark Milligan (Al-Ahli)
Aaron Mooy (Huddersfield)
Tom Rogic (Celtic)
Tim Cahill (Millwall)

Daniel Arzani (Melbourne City)
Tomi Juric (Luzern)
Mathew Leckie (Hertha Berlin)
Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds)
Dimitri Petratos (Newcastle Jets)
Jamie Maclaren (Hibernian)

Forventet startopstilling: Ryan – Risdon, Sainsbury, Degenek, Behich – Luongo, Jedinak – Leckie, Mooy, Rogic – Juric


Profiler: Kan veteranen Cahill overraske med Socceroos?

Tim Cahill
Australiens rutinerede angriber kan stadig finde vej til netmaskerne. Han scorede 11 mål i 16 opgør for Australien. Med sine 38 år og i alt 50 landsholdsscoringer i over 100 optrædener for Socceroos, har Cahill erfaringen, men kan han blive ved med at være i god nok form til at gøre en positiv forskel? Grundet manglende spilletid forlod Cahill Melbourne City i slutningen af forrige år, og inden forårssæsonen frem mod VM, er angrebsveteranen skiftet til Millwall i håbet om at få spilletid nok til at holde sig på toppen frem til VM.

Mile Jedinak
Der gemte sig et stort smil bag Mile Jedinaks fuldskæg, da han med noget så overraskende som et hattrick mod Honduras var med til at sikre Australiens kvalifikation til VM-slutrunden. Den 33-årige midtbanespiller fra Aston Villa er anfører og en meget vigtig brik for Socceroos. Han er en kriger, går forrest for sit hold og sparer aldrig sig selv. Denne tilgang har også ført skader med sig, men forhåbentlig for Australien er Jedinak skadesfri og fit, når VM fløjtes i gang.

Matthew Leckie
For et år siden var der ikke mange, der havde forestillet sig, at kantspilleren Mathew Leckie skulle kunne blive en profil ved VM. Han blev betragtet som en entaktet og lettere ordinær fløjspiller, og i sine 30 optrædener for Ingolstadt i 16/17-sæonen blev det med et rundt nul ud for antal scoringer af australieren, der dog fik mange muligheder, men spillede fuldstændig uden selvtillid. Det har ændret sig for den nu 27-årige Leckie, der er blomstret op siden skiftet til Hertha Berlin. Nu løber han med overskrifterne og får stor ros og anerkendelse for sin indsats i begge ender af banen.


Analyse: Australien bør ikke blive en trussel ved VM

Australien var godt tilfredse med lodtrækningen til VM, der sendt dem i en gruppe med Frankrig, Danmark og Peru. Holdet er med ved verdensmesterskaberne for fjerde gang, men på vej dertil har holdet ikke været i stand til at spille særligt overbevisende. Det kostede også landstræner Ange Postecoglou jobbet, da han valgte at takke af som chef for holdet, da presset og den hårde kvalifikation havde tæret for hårdt på den 52-årige træner, der har en meget offensiv ideologi, hvilket har mødt megen kritik i hjemlandet, hvor mange gerne ser en mere kontrolleret udgave af Socceroos. Bert van Marwijk er kommet til som ny landstræner. Han har allerede løftet sløret for, at han vil benytte en Pep Guardiola’sk taktik med det australske landshold. Der skal da også en genistreg til, hvis Australien skal komme godt igennem gruppespillet, for holdet har ikke samme kvalitet som de tre andre hold i gruppe C. Holdets midtbaneakse med to kendinge fra britisk fodbold, Celtics Tom Rogic og Huddersfields Aaron Mooy, har klasse nok til at gøre holdet mere end gældende i den asiatiske VM-kvalifikation, men de mangler nok klassen til at kunne løfte holdet op på et niveau, der gør, at Australien kan bejle til slutspilspladserne ved VM. I angrebet er Australien tvunget til at hænge hatten på en snart pensionsmoden Tim Cahill, for der er simpelthen ingen seriøs arvtager at finde i den nærmeste fremtid for Socceroos.

Et avancement fra gruppen vil komme bag på de fleste. Og med danske briller behøver australierne ikke at levere nogen overraskelse ved VM.


Historien om Australien ved VM i fodbold

Australien har siden 2006 været en fast deltager ved VM, men før dette var det yderst småt med kvalifikationer til det prestigefulde mesterskab. Fra 1930 til 1962 deltog Australien ikke ved kvalifikationen til VM. VM i 1966 og 1970 blev uden Australien, da nationen ikke klarede kvalifikationen.

VM i 1974 blev Socceroos første optræden ved VM. Nationen var endt i gruppe med både Øst- og Vesttyskland samt Chile. De første to kampe ved slutrunden mod Øst- og Vesttyskland endte med to klare nederlag, inden nationen sluttede af med et point mod Chile. Derfor røg Australien ud af gruppespillet.

Derefter måtte Australien vente indtil 2006, før at der var VM-fodbold igen. Ved VM i Tyskland i netop 2006 leverede australierne det bedste VM-resultat til dato. Socceroos var ellers endt i en svær gruppe med Brasilien, Kroatien og Japan. Det skræmte dog ikke Australien, der vandt over Japan med 3-1 og spillede uafgjort med Kroatien (2-2). Fire point var nok til at gå videre til 1/16-finalerne, hvor Italien vandt en snæver sejr på 1-0 efter en straffesparksscoring af Francesco Totti i fem minutters overtid.

Australien var igen repræsenteret ved VM i 2010 og 2014. I 2010 var australierne millimeter fra at spille sig videre fra gruppen, hvor en dårligere målscore end Ghana var udslagsgivende. Ved denne slutrunde blev det til en sejr over Serbien, en uafgjort mod Ghana og et nederlag til Tyskland.
Fire år senere i 2014 ved VM i Brasilien blev ikke den store succes for nationen, der tabte klart til både Chile, Spanien og Holland.

Nu gælder det VM i 2018, men det var ved at gå galt for australierne. Australien vandt godt nok deres første pulje, hvor der ikke var den store modstand, men i tredje runde af kvalifikationen kiksede den direkte kvalifikation for australierne. Nationen endte blot som nummer tre i gruppen efter Japan og Saudi Arabien. I gruppen tabte Australien dog kun én kamp, til gengæld spillede australierne hele fire kampe uafgjort mod blandt andet Japan. Derfor skulle australierne ud i to nervepirrende og afgørende kampe mod Honduras om en plads til VM. Første kamp endte med 0-0 på Estadio Olímpico Metropolitano i Honduras. Derfor havde australierne fordelen inden returopgøret i Sydney. Den fordel udnyttede Australien, der vandt med 3-1 på tre mål af Mile Jedinak. Selvom Jedinak scorede hattrick i den afgørende kamp, var han ikke den mest scorende spiller for Australien. Det var den garvede målræv Tim Cahill til gengæld. Den 38-årige forward puttede hele 11 mål i kassen. Australien scorede 16 mål i de 10 kampe, og det var et mål færre end både Saudi Arabien og Japan.

Australierne er kommet i gruppe med Frankrig, Peru og selvfølgelig Danmark. På papiret ligner det en meget svær opgave, da Australien burde være det dårligste hold i gruppen. Cahill og co. starter ud mod Frankrig og slutter af mod Peru.

I starten af året fandt Australien manden, der skulle tage over for Ange Postecoglou, der stoppede som landstræner i november måned efter kvalifikationen til VM. Det bliver den 65-årige Bert Van Marwijk, der med det australske landshold skal forsøge at levere et godt resultat ved VM.