18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Argentina – odds på argentinernes VM

Albiceleste skuffede i Rusland i 2018, men sidste års Copa America-vindere står med gode VM-chancer denne gang selv om Messi ikke er så magisk som tidligere. God træner og stærkt hold. Den ventede førsteplads i Gruppe C kan betyde 1/8-finale mod Danmark – forhåbentligt en svær kamp. Vinderen møder nok Holland i kvartfinalen; i semifinalen Spanien/Tyskland/Brasilien. Find odds, trup og kampe til Argentinas VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Argentina

Argentina vinder VM1,90 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 17. december 2022 kl. 08:31. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Argentinas trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 5-3-1-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:E. Martinez
Forsvar:Molina, Romero, Otamendi, Li. Martinez, Acuña
Midtbane:De Paul, Fernandez, Mac Allister
Offensiv midtbane:Messi
Angreb:Alvarez

Seneste opstilling (semifinale mod Kroatien): 4-4-1-1: E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes, Fernandez, Mac Allister – Messi – J. Alvarez

Nøglespillere: Lionel Messi, Cristian Romero, Leandro Paredes, Lautaro Martinez, Thiago Almada

Stjerneskud: Julian Alvarez, Mac Allister

Straffeskytte: Lionel Messi

Frisparksskytte:
Direkte: Lionel Messi
Indlæg: Messi, Paredes, De Paul

Skader/tvivl: Messi (før finale)

Karantæner: Montiel, Acuña

Ude af VM: Giovani Lo Celso, Nicolas Gonzalez, Joaquin Correa

Argentina startopstilling

Argentinas VM chancer: Mindre Messi-magi men god træner og ditto hold

Selv om Messi er mindre fantastisk end tidligere (og han er stadig hamrende god!), kan Argentina meget vel have bedre VM-chancer end længe.

Lionel Scaloni var langt fra førstevalg som landstræner. Han fik kun tjansen efter Sampaolis VM-fiasko i 2018 fordi Simeone og Pochettino takkede nej til jobbet. Men Scaloni har været en succes.

Messi holdt sig fra landsholdet fra VM-2018 til foråret 2019, og det gav Scaloni mulighed for at sætte sit præg på trupudtagelsen der ellers lugtede af nepotisme til fordel for Messis venner.

Dertil kom en klar spillestil. Scaloni spillede 4-3-1-2 ved Copa America-2019 og har siden mest brugt 4-4-1-1 (med og uden midtbanediamant) samt 4-3-3, men fælles er hårdt løbearbejde (af alle andre end Messi der stadig nyder visse fordele), ofte højpres og hurtige omstillinger. Plus farlige dødbolde.

Argentina landshold

Modstanderen tvinges til tidlige boldtab eller til at flytte bolden ud på kanten. Det argentinske forsvar er indlægskompetent trods relativt lavt højde (dog en høj målmand). Opspil er tålmodigt med en boldfast målmand som del af rundspil der tager brodden af modstanderpres.

Efter Copa America-bronze i 2019 har taktikken givet Copa-guld i 2021 med finalesejr over ærkefjende og værtsnation Brasilien samt sikker kvalifikation til VM-2022. Per juni er Scalonis hold uden nederlag siden Copa-semifinalen i 2019: 34 kampe (23-11-0). Inkl 3-0 over Italien i 2022-dysten mellem vinderne af henholdsvis EM og Copa A.

Holdanalyse af Argentina

Herunder følger en komplet gennemgang af det argentinske herrelandshold.

Målmænd:
30-årige Emiliano Martinez blomstrede sent og fik først A-landsholdsdebut i 2021, men har siddet på startpladsen siden og er bedre end den tidligere mangeårige førstekeeper Sergio Romero der ikke har været med siden 2018. Aston Villa-keeperen er 1,95 meter høj, men ikke bare en stærk shotstopper og dominerende i feltet; er også en glimrende boldspiller der deltager kompetent i Argentinas indledende opspil. Han leverer et drop hist og pist, men er alligevel blandt verdens bedste målmænd.

 Emiliano Martinez
Emiliano Martinez her for Aston Villa – Foto: Bildbyrån

Afløserne er også dygtige: River Plates 35-årige Franco Armani og Villarreals Geronimo Rulli. Atalanta-keeper Juan Musso kom ikke med i VM-truppen.

Midterforsvar:
Starter-makkerparret ligner erfarne Nicolas Otamendi til venstre og talentfulde Cristian Romero til højre. Begge er boldspillende forsvarere, men også glimrende i hovedspillet (trods kun 1,83 og 1,85) samt aggressive og kontante tacklere. 34-årige Otamendi havde et par tunge sidste sæsoner i Man City, men er nu fast starter i Benfica og virker ikke synderligt tynget af alderen. Han er ikke just hurtig, men det har han aldrig været. 24-årige Romero er kvikkere på fødderne og gør det fremragende i Tottenham. Når han altså ikke er skadet. Af en jernmand at være er han temmelig skrøbelig… Han er således tvivlsom før Argentinas første VM-kamp.

Afløserne er også relativt små. Pezzella fra Betis er 1,87, og venstrebenede Lisandro Martinez er decideret lille med 1,75. Han gjorde det dog godt i Ajax (hvor han også ind i mellem tog en tørn på den defensive midtbane); så godt at han denne sommer blev købt af Manchester United hvor han har erobret en startplads.

Lucas Martinez
Lucas Martinez spiller til dagligt for ACF Fiorentina – Foto: Bildbyrån


Imponerende i Premier League hvor der som bekendt er mange hovedspilsdueller. Hans timing, aggressivitet og teknik opvejer hans manglende højde – men selvfølgelig kan han have problemer i luften mod høje modstandere.

I septembertruppen dukkede Facundo Medina og Nehun Perez op efter stærke indsatser for franske Lens og italienske Udinese. Men de kom ikke med i VM-truppen.

Højreback:
Kampen om startpladsen har primært stået mellem 24-årige Molina fra Atlético Madrid (sommerskifte fra Udinese) og 25-årige Montiel fra Sevilla. Sidstnævnte mistede sin klubstartplads i foråret, men har generobret den i efteråret. Begge er små og kvikke, og begge er bedre defensivt end offensivt.

Molina
Molina – Foto: Bildbyrån

Det samme gælder alternativet Juan Foyth. Den 24-årige kan også spille i midterforsvaret. Da han var i Tottenham havde han tendens til at foretage hovedløse boldtogter der endte i boldtab eller brutale frispark på modstanderen. Det er blevet lidt bedre efter skifte til Villarreal.

Venstreback:
31-årige Acuña og 30-årige Tagliafico – små og kvikke og gode både defensivt og offensivt – er begge dygtige venstrebacks, men Acuña er nok nr 1. Hvis han altså er klar; er skadestvivlsom før første VM-kamp.

Acuña har været den foretrukne starter på landsholdet de seneste par år, er bedre fremad og spiller fast i Sevilla, mens Tagliafico sad en del på bænken i Ajax i 21/22. Han er dog fast starter i Lyon efter sommerskifte til den franske klub, og formen peger opad efter en tung sæsonstart.

Defensiv midtbane:
Førstevalg som balancemand er nok den teknisk dygtige, men temmelig beskidt spillende Paredes fra Juventus (sommerskifte fra PSG). Altid god for et brutalt frispark og et skænderi med modstanderen, men godt overblik og fin sparketeknik. Afløser kan ære Guido Rodriguez fra Betis. Eller førnævnte Lisandro Martinez, den fleksible Ajax-mand der kan gøre sig på midtbanen såvel som i forsvaret.

Paredes
Paredes – Foto: Bildbyrån

Boks til boks-folk: De Paul fra Atlético og venstrebenede Lo Celso fra Villarreal var nok det foretrukne makkerpar, løbestærke og kreative og begge i deres bedste fodboldalder, 26 og 28. Men Lo Celso blev skadet i oktober og går glip af VM.

Det kan give en startplads, ved siden af De Paul, til Brightons rødhårede og 23-årige Mac Allister. Der er også den 24-årige plæneklipper Palacios der har mere landsholdsrutine og kan spille balancemand såvel som boks til boks, men Palacios er ikke fast starter i Leverkusen.

21-årige Enzo Fernandez fra Benfica er også med i VM-truppen, men er nok mest med for at lære.

Offensiv midtbane og fløje:
Den primære kreatør – uanset om han ligger som højrekant, hængende angriber eller offensiv midtbane – er stadig Lionel Messi. Han fyldte 35 år i juni og har ikke samme speed som i gamle dage, men overblik og teknik er intakte, og hans slalomløb er stadig svære at stopppe. Det tog ham lang tid at finde formen i PSG efter en dårlig sæsonoptakt i Barcelona i eftersommeren 2021 (pga Copa America og uvished om fremtiden), en hård Covid-omgang hjalp heller ikke, men han viste gode ting i foråret i Paris og har fundet en god del af sin gamle træfsikkerhed i efteråret.

Han blev topscorer ved Copa A-2021 og blev også kåret som turneringens spiller. To assists i Argentinas 3-0-sejr over Italien i 1. juni, fem mål i træningskampen mod Estland fem dage senere, samt fire mål i de to september-landskampe tyder på at 2022-Messi er særdeles slagkraftig.

Messi
Messi – Foto: Bildbyrån

Argentina har andre offensivfolk med udsøgt teknik – folk der kan ligge centralt eller på en kant – fx Messis 34-årige ex-klubkammerat Di Maria (sommerskifte fra PSG til Juventus).

Der er også Alejandro ”Papu” Gomez, den lille kreatør, også 34 år, der efter en række magiske år i Atalanta nu er i Sevilla. Hvor han ikke er fast starter, men han spiller en del, og han er stadig en del af landsholdet – dog mest som afløser.

Der er også dygtige Paolo Dybala (sommerskifte fra Juve til Roma hvor han fik en stærk sæsonstart). Han blev skadet i startoktober, men gjorde comeback for romerne 13. november og fik en VM-billet. Han er dog skadestvivlsom før Argentinas første VM-kamp.

Fløjspiller Nico Gonzalez fra Fiorentina (til venstre) er en målfarlig fremdrivere og har pæn chance for en startplads (hvis kampklar; blev skadet i oktober; er dog med i VM-truppen). I en 4-3-3-formation i konkurrence med Di Maria, i en 4-4-2 evt med begge fra start. Men Di Maria har erfaringen på sin side, og han leverede en stærk Copa America-slutrunde sidste år; scorede bl.a. det enlige mål i finalen. Han stopper landsholdskarrieren efter VM og er nok opsat på at præstere en flot svanesang. Desuden har Gonzalez svært ved at få spilletid i Firenze i dette efterår.

OPDATERING 17. november: Gonzalez meldt ude. Erstattes af Angel Correa, angrebs-indskifter i Atlético.

Den lille West Ham-dribler Manuel Lanzini og fremdrivende Ocampos fra Sevilla kom ikke med i VM-truppen. Det gjorde det 18-årige Man Utd-stortalent Alejandro Garnacho heller ikke.

Centreforwards:
Førsteangriber er Inter-skarphugger Lautaro Martinez, lille og hurtig. Flittig målscorer for landsholdet såvel som for Milano-klubben; med 7 mål blev han argentinsk topscorer sammen med Messi i VM-kvalifikationen.

Afløsere: Joaquin Correa er kun indskifter i Inter, men har alligevel fået en VM-billet. Han skal kæmpe om en jokerrolle med en anden klubindskifter, 22-årige Julian Alvarez (kan også ligge på fløjen) der scorede mange mål i River Plate før sommerskifte til Manchester City. Alvarez var med på et ydermandat i sidste års Copa America-trup og har fået spilletid i en håndfuld landskampe i efteråret 2021 og i år.

OPDATERING 17. november: Joaquin Correa meldt ude af VM pga skade. Erstattes af Thiago Almada, 21-årigt offensiv-midtbanetalent fra Atalanta.

En række gode angribernavne der IKKE kom med i VM-truppen:

Hovedstødsstærke Alario, indskifter i Frankfurt. Icardi der har scoret flittigt siden sit septemberskifte fra PSGs bænk til Galatasarays startopstilling – men altså ikke kunne overbevise landstræneren.

Angel Correa
Angel Correa – Foto: Bildbyrån

Efter at have været på landsholds-is siden nogle træningskampe i 2018, dukkede 27-årige El Cholito, Giovanni Simeone (søn af den gamle landsholdspersonlighed og nuværende Atlético-træner Diego, “El Cholo”), frem som ekstra VM-kandidat med en flot 21/22-sæson i Verona. Men efter sommerskifte er han kun indskifter i Napoli, og VM-truppen må han se langt efter.

Helt ude af billedet er gode, gamle Sergio Agüero (41 mål i 101 landskampe). Han stoppede karrieren sidste år pga hjerteproblemer.

Historien om Argentina ved VM i fodbold

Argentina har været med i 16 VM-slutrunder og vundet to gange guld (1978 og 1986), tre gange sølv (1930, 1990 og 2014).

1978-holdet havde Mario Kempes som den store personlighed (topscorer og turneringens bedste spiller), men der var også klassespillere som Passarella, Ardiles og Villa. Og så var der hjemmebanefordelen. Argentinerne tabte til Italien i indledende gruppe, men gik videre og snuppede i mellemrunden finalebilletten foran arvefjenden Brasilien via bedre målscore. Også i finalen mod Holland var det snævert: 3-1, men via forlænget spilletid.

1986-holdet havde færre stjerner, men til gengæld den måske største nogensinde: Diego Maradona. Kollektivet var stærkt, men El Pibe de Oro udgjorde forskellen. Fx da han eliminerede England via to guddommelige mål, eet smukt, eet beskidt. Det ene med fantastiske driblinger, det andet med ”Guds hånd”. I finalen vandt Argentina 3-2 over Vesttyskland.

Argentina vinder VM 1986 – Foto: Bildbyrån

Tyskerne fik hævn fire år senere med 1-0-finalesejr mod et hårdtspillende argentinerhold der blev ramt af to udvisninger. Maradona så kun gult, men var mildt sagt sur på dommeren.

Maradona var langt fra topformen i 1990 (drog hjem uden at score, bortset fra i en straffesparkskonkurrence). Han kom på turneringens hold, men blev ikke kåret til turneringens bedste spiller (hvad han naturligvis blev i 1986).

Det blev derimod arvtager Lionel Messi i 2014 hvor han førte Albiceleste i finalen. Hvor han dog blev holdt i skak af Lahm, Boateng, Hummels, Schweinsteiger, Kroos & Co. Modstanderen var naturligvis Tyskland der fortjent vandt en chancefattig kamp på Götzes overtidsmål.

Messi var også med til VM-slutrunderne i 2006 og 2010. To kvartfinale-nederlag mod – godt gættet – Tyskland. (I 2006 sad han dog på bænken). 4-0 lød 2010-nederlaget på; en pinlig lussing som Argentina altså ikke formåede at hævne fire år senere.

2018 blev opfattet som Messis sidste reelle chance for at vinde guld ved VM. Han fyldte 31 år en lille uge før Frankrig Frankrig slog Argentina ud i 1/8-finalen. Et brag af en kamp (Messi leverede to assists i 4-3-nederlaget), og sejrsherrerne var de senere verdensmestre, men det tidlige farvel blev anset som en fiasko i Argentina. Medmindre han skades, får Messi dog en chance mere i Qatar.

Lige nu ligger Argentina nr. 3 på FIFA verdensranglisten.

3 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Hvordan stiller Argentina i finalen mod Frankrig?

  Messi døjer med en skade og spares derfor til træning, men mon dog ikke han er med når det går løs søndag.

  Offensivkollega Di Maria meldes klar efter sin skade, men jeg tror ikke han starter inde. Landstræner Scaloni valgte en forsigtig formation mod både Holland i kvartfinalen og Kroatien i semifinalen: 5-3-1-1 og 4-4-1-1 (uden fløje). Mod hurtige Mbappé & Co tror jeg også argentinerne vælger en forsigtig løsning. Mit bud er tremandsmidterforsvar med kvikfodede Lisandro Martinez som ekstramand.

  Bemærk i øvrigt at venstreback Acuña (og højreback-afløser Montiel) er klar efter karantæne, og han får nok sin startplads tilbage selv om afløser Tagliafico var solid mod Kroatien.

  Startbud:
  5-3-1-1: E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Li. Martinez, Acuña – De Paul, Fernandez, Mac Allister – Messi – Alvarez

 2. Jens Bøye

  Argentinas forventede opstilling mod Australien i lørdagens ottendedelsfinale:

  Fernandez og Alvarez (mål) gjorde det så godt på midtbanen og i angrebet mod Polen at de nok holder fast i deres startpladser, dvs holder bl.a Paredes og Lautaro på bænken. Men i midterforsvaret kan Lisandro Martinez meget vel vende tilbage til startopstillingen efter bænk mod Polen. Konkurrent Romero gjorde det ganske vist ok, men det var mod fysisk stærke Lewandowski. Mod australierne der som udgangspunkt har en ret letbenet offensiv, er Lisandros speed nok et praktisk våben at have på banen.

  Dvs:
  4-3-2-1: E. Martinez – Molina, Otamendi, Li. Martinez, Acuña – De Paul, Fernandez, Mac Allister – Di Maria, Messi – Alvarez

 3. Jens Bøye

  I første runde mod formodentligt defensive Saudi-Arabien stiller Argentina i 4-2-3-1, ikke den normale 4-3-3. Dvs at afløseren for skadede Lo Celso ikke er ligeledes arbejdssomme Mac Allister, derimod den erfarne og driblestærke venstrekreatør Gomez. Bemærk også Taglifico på venstrevback i stedet for Acuña. Tagliafico belønnes for den gode form han har vist for Lyon på det seneste. Eller også er det fordi Acuña, der har været skadestvivlsom, ikke er helt klar. Med er derimod Romero der også har døjet med en skade.

  Opstilling: E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes – Di Maria, Messi, Gomez – L. Martinez