18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Units

Hvad er en unit?

Units er med til at bestemme din indsats på et bestemt væddemål, som du har fundet værdi i. Har du afsat 10.000 kr. til at spille for, kan du vælge at sige, at du vil spille med units fra 1-10, og at én unit skal symbolisere 50 kr. Finder du således et spil, som fortjener fem af dine units, placerer du altså 250 kr. på det givne spil. Tommelfingerreglen er, at desto bedre et spilforslag er (hvor høj betvaluen er), desto flere units sætter man på det.

Måder at bruge units på

En unit værdisættes alt efter temperament og budget, så det kan både dreje sig om 10 og 1000 kr. per unit, men det er fuldstændig individuelt. Det klassiske system er at køre med units fra 1-10, som repræsenterer spillets værdi. Nogen ønsker dog også at indregne en risiko, som kan få betydning for, om der skal sættes fx tre eller fem units på væddemålet.

3 gode grunde til at spille efter units

1) Units er en nem måde at vise, hvor godt et spil er uden at snakke beløb, som jo er forskelligt fra spiller til spiller.
2) Du er ikke i tvivl om, hvor meget du skal spille per spil, hvis du fra start fastlægger dine units.
3) Har du styr på dine units, kan det i sidste ende betyde en større indtjening.

Units på SpilXperten.com

1-2 units – Minimal værdi (Chancespil, typisk spil i større ligaer)

3-4 units – Fin værdi (God værdi i spillet, og oddset står næppe til kampstart. Her vil hovedparten af en normal gamblers spil oftest ligge)

5-6 units – Rigtig god værdi (Oddset falder med meget stor sandsynlighed, og bookmakeren har taget fejl. Forekommer typisk i gennemsnit 4-5 gange om måneden for en normal gambler)

7-8 units – Ekstremt godt spil (Her har du info, som bookmakeren umuligt kan have, for de har taget helt fejl. Forekommer typisk i gennemsnit 1-2 gange om måneden for en normal gambler)

9-10 units – Guldspil (Du har vild info på kampen, som bookmakeren åbenlyst ikke har – og oddset vil falde enormt når infoen slipper ud. Meget sjældne spil, som i gennemsnit typisk kommer 3-4 gange årligt for de fleste)

Oversigt for units og betvalue

1 unit: 100-102%
2 units: 103-105%
3 units: 106-108%
4 units: 109-112%
5 units: 113-117%
6 units: 118-123%
7 units: 124-129%
8 units: 130-140%
9 units: 141-150%
10 units: 151+ %

Om units generelt

Nogen vælger også kun at køre med fem niveauer af units, ligesom det også kan fås endnu mere enkelt. Der er så også dem, der går helt over i den anden grøft og flatbetter. Flatbetting betyder, at man uanset værdi, risiko og odds sætter det samme beløb på sine væddemål hver gang, ofte begrundet med, at det kan være svært at ramme det rigtige antal units.

Brugen af units kan også være med til at skabe overblik over regnskaberne, som man immervæk bør føre. Her får man hurtigt føling med, hvordan det går ved overblikket af units, i stedet for at man skal rode rundt i pengebeløb.