18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Tilbagebetalingsprocent

Er du i tvivl om, hvordan du udregner tilbagebetalingsprocenten hos bookmakerne? Når du har læst denne artikel, ved du 100 procent, hvordan man gør. Samtidig viser vi dig, hvor du får markedets bedste tilbagebetaling (TBP).

Bookmakernes tilbagebetalingsprocent forklaret

Bookmakernes tilbagebetalingsprocent er et udtryk for, hvad bookmakerne udbetaler til spillerne. Da bookmakerne skal drive en forretning, er den teoretiske tilbagebetalingsprocent altid under 100 %.

Hvor der er flere udfald, som eksempelvis på 1X2-markedet i en fodboldkamp, kan bookmakernes tilbagebetalingsprocent udregnes med følgende formel:

TBP = 100 / (1/Odds) + (1/Odds) + (1/Odds)

Eksempel: LeoVegas har sat odds på 1X2 i Arsenal vs. West Ham (3,65 – 3,80 – 2,00) d. 12. januar 2019.
Altså er LeoVegas’ tilbagebetalingsprocent: 100 / (1/3,65) + (1/3,80) + (1/2,00) = 96,42 %.

Gå efter HØJ tilbagebetalingsprocent

Du bør altid gå efter den højest mulige tilbagebetalingsprocent. Derfor giver det mening for dig at have en konto hos flere forskellige bookmakere, så du altid kan vælge den udbyder, der har det højeste odds på lige netop det udfald, du tror på. Bookmakerne har sjældent gjort den nøjagtigt samme chancevurdering på en begivenhed, så der kan sagtens være værdifulde procenter at hente.

Test: Bookmakernes tilbagebetaling

Nr. 1) Nordicbet*: 97,77 %
Nr. 2) LeoVegas* + 888sport* + Mr. Green* + Unibet*: 95,36 %
Nr. 6) Betfair*: 95,34 %
Nr. 7) bwin*: 95,30 %
Nr. 8) Cashpoint*: 95,15 %
Nr. 9) PokerStars Sport*: 94,91 %

OBS. Testen blev udført d. 8. januar 2019 kl. 17:32 på 1X2-markedet for den 22. runde i Premier League. Odds kan ændre sig, og rangeringen af bookmakerne vil ikke nødvendigvis være den samme, hvis testen blev udført på andre sportsbegivenheder.

Følgende bookmakere indgik i testen: Betfair, 888sport, Bethard, bwin, LeoVegas, Nordicbet, Mr. Green, Betsafe, Cashpoint, Unibet, Jetbull og BetStars.

Sportsgrene med højeste og laveste tilbagebetaling

Generelt gælder det, at bookmakernes tilbagebetaling er højest på de største markeder. Jo mindre og mere nicheprægede sportsgrenene bliver, jo lavere bliver bookmakernes tilbagebetalingsprocent (som et værn mod, at du potentielt kan sidde inde med mere viden end dem). Du finder de højeste tilbagebetalingsprocenter på sportsgrene som fodbold, basketball og ishockey (hvis du vel at mærke spiller på de mest kendte rækker), mens sportsgrene som håndbold, volleyball og boksning er garant for den laveste tilbagebetaling.

Ofte får du “mindre for pengene” på små sportsgrene

I forlængelse af ovenstående: Du får typisk ”mindre for pengene” på de små sportsgrene. I hvert fald er det her, at bookmakerne er mest varsomme med tilbagebetalingsgenerøsiteten. Det er imidlertid også på de små sportsgrene, at du har de bedste muligheder for at tilegne dig mere viden end bookmakerne. Foretrækker du at spille på kæmpestore Champions League, må du affinde dig med, at bookmakerne så godt som altid er mere vidende end dig.