18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Spread Betting – Hvad er det?

Spread Betting er en anderledes måde at spille på sportsbegivenheder. Med Spread Betting har du flere muligheder for at spille på forskellige sportsgrene. Det handler ligesom ved en traditionel sportsbook om at forudsige udfaldet af et givet marked, såsom vinderen af en fodboldkamp eller hvor mange mål der scores i en kamp.

Med Spread Betting hos SpreadEx kan du både købe og sælge et Spread på et givet marked. Du kan ovenikøbet vinde mange gange din indsats hvis udfaldet ligger langt over/under det spread, som du har spillet på, og hvis du har valgt den rigtige side af spreadet. Du kan dog også tabe mange gange din indsats. Lad os se nærmere på hvordan Spread Betting fungerer.

Hvordan fungerer Spread Betting?

Med Spread Betting hos platformen SpreadEx spiller man på et spread, eller en forudsigelse, for en given kamp. Det kan f.eks. være et spread for antal mål i en håndboldkamp, antal hjørnespark i en fodboldkamp eller et handicapspil. Spreadet er altid angivet med to priser på køb-sælg linjerne.

Hvis SpreadEx f.eks. forudsiger at der bliver scoret 2 mål i en fodboldkamp, kan du måske finde et spread på 1.8-2 mål. Hvis du tror at der bliver scoret mere end 2 mål i kampen, kan du købe spreadet til 2, og hvis du tror at der scores færre end 2 mål, kan du sælge til 1.8.

Når væddemålet skal afgøres, fungerer Spread Betting meget anderledes end traditionel sportsbetting med faste odds. Hos traditionelle sportsbooks gælder det “kun” om at ramme rigtigt på et spil, og rammer man rigtigt får man sin gevinst, som kendes på forhånd. Med Spread Betting udregnes gevinster og tab dog ud fra hvor langt udfaldet er fra spreadet. Man kan tænke på det som en stor gevinst når man rammer “meget” rigtigt og et stort tab hvis man rammer langt ved siden af.

Hvordan vinder man eller taber man på Spread Betting?

Lad os tage et eksempel. Du har købt spreadet 1.8-2 foroven, og har dermed spillet på at der bliver scoret mere end 2 mål i kampen. Med en indsats på 10 kr., vil du modtage 30 kr. hvis der bliver scoret 5 mål i kampen, da der er en forskel på 3 mål (5-2) fra udfaldet til spreadet. Denne forskel ganges med din indsats for at få din gevinst. Hvis kampen derimod ender 0-0, vil du tabe 20 kr., da den negative forskel nu er 2 mål og din indsats er 10 kr.

På denne måde kan man altså både vinde og tabe mange gange sin oprindelige indsats på Spread Betting markeder. Dermed kan volatiliteten og risikoen også blive meget højere end du er vant til.

Hvor kan man spille på Spread Betting?

SpreadEx er en online handelsplatform, som har tilbudt Spread Betting i mere end to årtier. Her kan du spille på tusindvis af markeder indenfor sportsbetting hver dag hele året rundt, og det gælder både prematch og live.

Udvalget af sportsgrene er ganske bredt og dækker bl.a. fodbold, tennis, basketball, ishockey, dart, e-sport, hestevæddeløb, snooker og meget mere. På de fleste kampe kan du finde spreads på en lange række forskellige markeder såsom vinderspil, handicapspil og over/under på mange forskellige områder.

Hos SpreadEx har du også adgang til en bet builder-funktion, som giver dig mulighed for at sammensætte dine helt egne væddemål med en kombination af forskellige spreads. Du kan også spille på den traditionelle måde med en sportsbook, hvor du finder fastsatte odds, og hvor dine gevinster og tab udregnes på samme måde, som du er vant til.

Alt i alt tilbyder SpreadEx et hav af muligheder for sportsbetting på en ny og anderledes måde, end du måske er vant til. Det åbner også op for nye muligheder for at udarbejde en strategi.

Hvad er den bedste strategi?

En af de nye muligheder man har til rådighed med Spread Betting er at man kan sælge et spread. Hos en traditionel sportsbook kan man kun købe et odds til en på forhånd fastsat pris. Når man benytter Spread Betting, har man derimod også muligheden for at sælge et odds på et marked. Det kan f.eks. være at man sælger oddset på over 2 mål i en fodboldkamp, hvor man dermed opnår gevinst hvis kampen ender med under 2 mål.

Netop salg af spreads kan vise sig at være en gylden mulighed for at opbygge en solid strategi for Spread Betting. Der er nemlig mange fordele ved at sælge spreads i stedet for at købe dem.

På mange markeder opstår der en forskydning af spreads fordi mange spillere foretrækker at købe et spread på favoritten på et marked. Det kan f.eks. være handicaplinjen på en kamp mellem en stor fodboldklub, som er storfavorit til at vinde mod et bundhold. Fans af Liverpool, Manchester City og Manchester United køber ofte spreadet på deres hold, uanset hvad prisen er. Det kan resultere i en flokmentalitet, som forskyder spreadet, og som derfor kan gøre et salg af favoritten til en god handel.

På samme måde er der ofte en tendens til at mange spillere foretrækker at købe spreads på over-linjer. Det ses f.eks. med Spread Betting på fodbold, hvor de fleste spillere foretrækker at købe oddset på antal mål i kampen. De vil nemlig hellere sidde og heppe på en underholdende kamp med masser af mål, i stedet for at sælge spreadet og håbe på en kedelig 0-0’er. Det kan du udnytte ved at gå imod flokken og sælge spreadet på antal mål i kampen, og dermed få en god pris på en målfattig kamp.

En anden god strategi er at holde sig til ét eller flere markeder, hvor man specialiserer sig og opnår stor viden. Det kan f.eks. være at du vil fokusere på Spread Betting på hjørnespark i fodbold eller antal mål i håndbold. Det er umuligt at være ekspert på tværs af flere sportsgrene, ligaer og turneringer. Ved at fokusere på et snævert område, kan du opnå stor viden om dette specifikke marked.

Hvorfor vælge Spread Betting?

Spread Betting er anderledes end traditionel betting, hvor man indgår væddemål mod en bookmaker ud fra deres på forhånd fastsatte odds. Med Spread Betting spiller du mod andre spillere, og med mange køb-sælg linjer åbnes helt nye muligheder.

Først og fremmest giver det som sagt gode muligheder for at gå imod markedets flokmentalitet, som ofte forskyder odds og spreads i favoritternes favør. Med Spread Betting kan du gå imod favoritterne og over-linjerne, og spille de “kedelige” spil, som hyggespillere ikke har lyst til at spille. Over tid kan du udvikle en fornemmelse for om der er for meget “hype” omkring et hold, og om det kan være værd at gå imod markedet.

Med Spread Betting kan du også være mere fleksibel i dine indsatser og justere dem løbende. Hvis du f.eks. køber et spread på antal mål i en fodboldkamp, kan du senere sælge det samme spread hvis det har rykket sig, og være sikker på en gevinst. Mulighederne er mange.