18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Derfor er NEMID / digital signatur besværligt

Når du skal spille hos en dansk bookmaker, kræver loven i dag, at du logger ind med NEMID. For at få det tekniske til at fungere beder bookmakerne dog også om, at du logger ind med et brugernavn og kodeord oprettet hos dem, hvorfor du reelt set skal logge ind to gange og indtaste tre koder (én til bookmakeren og to til NEM ID). Før i tiden skulle du logge ind én gang hos bookmakeren, og så var du klar til at spille. Det kan du dog stadigvæk, hvis du benytter dig af mobilen.

Sådan undgår du NEM ID, når du vil oddse

Hvis du er træt af at bruge NEM ID, når du skal oddse, er måden at undgå det på ganske enkel. Hvis du spiller via din mobiltelefon, skal du nemlig bare logge ind med det brugernavn og den adgangskode, du selv har valgt. Der er nemlig ikke udviklet et NEM ID-platform til mobiler og smart phones endnu. På mobilen kan du spille på præcis det samme, som du kan på hjemmesiden, og så kan du tilmed have den med på stadion, badeværelset og hvor du ellers bevæger dig hen. Du kan dog ikke oprette din konto via mobilen, så første gang er du nødt til at besøge bookmakeren hjemmeside og bruge NEMID. Herfra kan du dog undgå det.

Bookmakere med apps og mobilsider til betting

Til højre kan du se en liste over bookmakerne med dansk licens. De er kategoriseret efter, hvorvidt de tilbyder en app og en mobilside, kun et mobilsite eller slet ikke betting via telefonen. Du kan også bruge Unibet bonus, fordi Unibet giver 100 kroner udelukkende til folk, der spiller via mobilen. Sammen med Bet365 er de i førertrøjen på den mobile front i øjeblikket, hvor udviklingen formentlig vil være markant i de kommende år.

Hvornår kommer NEM ID til mobiler og smart phones?

Oprindeligt skulle NEM ID til mobiltelefonen have været klar til brug i starten af 2012, men blev udskudt til årets udgang. Tekniske problemer brød dog igen den deadline, som nu hedder første kvartal 2014 – hvis alt går vel. Man er dog kun i fasen, hvor muligheden for at skille sig af med Java undersøges, hvorfor en præcis deadline er svær at spå om. Samtidig er yderligere forsinkelser langt fra utænkelige.

Historien om NEM ID

NEM ID blev taget i brug i 2010 i Danmark, hvor det skulle fungere som fælles log ind og digital signatur til netbank, SKAT og borgernes kontakt til det offentlige på internettet. Da Spilleloven trådte i kraft 1. januar 2012, betød det samtidig, at bookmakerne nu blev pålagt, at deres bruge skulle logge ind på deres hjemmeside via NEM ID.

Kritik af NEM ID

Kritikken af NEM ID har været markant i Danmark – som er det eneste land med ordningen – på grund af manglende oplysning om sikkerhed og brugervenlighed. Således benytter NEM ID den udskældte platform Java, som ofte kræver opdateringer og har flere sikkerhedsbrister, ligesom det lovede sikkerhedsniveau i manges øjne ikke lever op til forventninger.

Samtidig krævede et log ind med NEM ID i starten, at du havde dit nøglekort på dig, da du skulle bruge dette ved hvert log ind. Dette er dog afhjulpet ved, at man nu nemt kan bruge NEM ID appen.