18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Odds system(er)

Udover at spille på enkelte kampe eller sportsbegivenheder kan man også sammensætte en spillekupon med flere kampe, begivenheder eller væddemål. Der er flere muligheder for, hvordan dette kan gøres, og vi vil i denne artikel give et indblik i de mest populære af slagsen.

Før du begynder på et oddse, bør du lære units at kende – hvad er det og hvad skal du bruge dem til. Læs om Units.

Hvordan oddser man?

Ligesom med et væddemål på en regulær kamp kan man sammensætte en kupon med flere væddemål. Hvis man spiller lige på, skal alle væddemålene på kuponen gå hjem, hvis man skal have en gevinst. Det vil altså sige, at hvis man har sammensat en kupon med fem væddemål og fire af dem holder, så vinder man ingenting. Hvis alle væddemålene til gengæld går hjem, vil oddsene på hver enkelt kamp/begivenhed blive ganget sammen med de resterende, og til slut blive ganget med indsatsen.

Eksempel på kupon lige på

Vi tager udgangspunkt i et eksempel, hvor indsatsen er 100 kroner og der spilles tre kampe med henholdsvis odds 2,10, 1,75 og 3,00 (en kupon med tre odds kaldes en triple).

Odds 1 * odds 2 * odds 3 * Indsats = Gevinst

2,10 * 1,75 * 3,00 * 100 = 1.102,50 kroner

Med dette eksempel har man altså vundet 1.102,50 kroner, hvis alle tre kampe går hjem. Man spiller ofte lige på, hvis man vil satse, eller hvis man føler sig sikker på sine odds.

Systemspil

I modsætning til spil lige på, er systemspil for dem, der gerne vil have et sikkerhedsnet, hvis et eller flere af de valgte odds på kuponen ikke skulle gå hjem. Man kan blandt andet spille 2/3, 4/5 og 5/7. Hvis man eksempelvis spiller fem ud af syv, skal man vælge syv kampe, som man vil oddse på. For at være sikret en gevinst skal fem af disse kampe gå hjem. Jo flere kampe der går hjem, jo flere penge vinder man selvfølgelig. Systemspil er for spillere, som er interesseret i at have et sikkerhedsnet og undgå at tabe i tilfælde af, at man fx misser én kamp.

Udover et selvvalgt systemspil, findes der også på forhånd sammensatte spilsystemer, hvor der eksempelvis både spilles 2/7, 3/7, 4/7 og så videre i samme spil. Her er nogle af de mest populære inden for denne genre af odds.

Super Heinz
Når du spiller dette system, spiller du på syv spil som danner 120 kombinationer: 21 kombinationer af 2/7, 35 kombinationer af 3/7. 35 kombinationer af 4/7, 21 kombinationer af 5/7, syv kombinationer af 6/7 og 1 kombination af 7/7. For at vinde skal minimum to af de syv valgte kampe altså være rigtige. Gevinsten afhænger af, hvor mange rigtige kampe, du har.

Super Yankee
I dette system spiller du blot på fem kampe, som består af 25 kombinationer: ti kombinationer af 2/5, ti kombinationer af 3/5, fire kombinationer af 4/5 og en kombination af 5/5. Der er gevinst hvis to ud de fem valgte kampe går hjem. Ligesom ved Super Heinz afhænger den endelige gevinst af antallet af rigtige væddemål og de dertilhørende odds på de enkelte valgte kampe.

Yankee Udregner

Decimal
Brøkdel
Each way
Indsats
kr
# Odds Each way Udfald
1
/
2
/
3
/
4
/

Canadian
”Canadian”-systemet er det samme som en ”Super Yankee”, der er beskrevet ovenfor.

3 af 4
Når du spiller 3 af 4, behøver du kun at ramme tre af dine i alt fire væddemål for at få gevinst. Du laver reelt fire tripler, når du spiller 3/4, og dermed forsikrer du dig, så du ikke behøver at ærgre dig over en enkelt misser.

4 af 5
Logikken er den samme, som ovenfor forklaret. Når du spiller 4 af 5, laver du i realiteten fem 4-linger – og du skal da bare ramme fire rigtigt for at få gevinst.

Systemspil Udregner

Decimal
Brøkdel
Total indsats
kr
Spil Odds Korrekt
1
/
2
/
3
/

Trixie
Når du spiller en såkaldt ”Trixie”, kombinerer du tre kampe på tre doubler og en triple. Du skal altså minimum ramme to af dine fire valg rigtigt for at få gevinst. Du får gevinst på én af dine fire kuponer, hvis to kampe går hjem, mens der selvfølgelig er gevinst på alle fire, hvis samtlige tre kampe går hjem.

Trixie Udregner

Decimal
Brøkdel
Each way
Indsats
kr
# Odds Each way Udfald
1
/
2
/
3
/

Goliath
Når du spiller ”Goliath”, kombinerer du reelt otte 8 væddemål på 247 måder; 28 doubler, 56 tripler, 70 firlinger, 56 femlinger, 28 sekslinger, 8 syvlinger og 1 otteling.

Systemspil er som tidligere nævnt for spillere, som ikke er villige til at risikere store pengesummer, men som til gengæld gerne vil have muligheden for at hive noget af det tabte hjem, hvis flere af kampene skulle ende med et ”forkert” udfald. Hvis man er endnu mindre risikovillig, men stadig er interesseret i at vinde den helt store gevinst, kan man forsøge sig med det følgende spilsystem:

Henze
Systemet fungerer på en anden måde end de foregående. Her spiller man ét væddemål af gangen til odds 1,10, hvorefter man satser gevinsten igen og igen. Der er altså tale om væddemål med lav risiko.

Læs mere om Henze-systemet

Eksempel på systemet
1. væddemål: Spiller 100 kroner på kamp til odds 1,10. Gevinsten vil være 110 kroner
2. væddemål: Spiller 110 kroner på kamp til odds 1,10. Gevinsten er 121 kroner
3. væddemål: Spiller 121 kroner på kamp til odds 1,10. Gevinsten er 133 kroner.

Således fortsætter man indtil væddemål nummer 97, hvor man vil runde en million kroner. Umiddelbart er der tale om en dans på roser, men det er faktisk yderst vanskeligt at ramme 97 væddemål i træk til odds 1,10 rigtigt. Ved en enkelt smutter mister man hele det beløb, man givetvis havde optjent. Fordelen er til gengæld, at man i bund og grund kun har tabt de 100 kroner, man lagde ud med i begyndelsen.

Fordele og ulemper ved odds systemer

Der findes fordele og ulemper ved alle former for systemer ligeså vel som væddemål på enkelte kampe. Man skal vælge system alt efter, hvor meget man er villig til at risikere, og hvordan man gerne vil spille. Henze er eksempelvis et spilsystem, som passer godt til spillere, der ikke vil spille for meget og som ikke vil risikere det store. Spil lige på er langt mere risikable og passer godt til mere vovede spillere. Regulære systemspil som 4/5 har den fordel, at man herigennem har mulighed for at ramme forkert med en enkelt kamp og stadigvæk være sikker på en gevinst. Til gengæld vil gevinsten være meget mindre, end hvis man spillede 5 kampe lige på.

Godt råd til system odds

Som det også kommer til udtryk igennem denne artikel, skal man tilpasse sit spil efter temperament og pengepung. Det nytter eksempelvis ikke noget at spille systemet Henze, hvis man gerne vil satse stort her og nu. Vi anbefaler at du læser op på odds og skat af gevinster før du begynder at oddse.

Gå tilbage til FAQ