18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Handicap odds

Et handicap odds kan bedst beskrives ved, at det ene hold har en fordel eller ulempe fra start i forhold til væddemålet. Således betyder et handicap på et enkelt mål i en fodboldkamp, at der ved dommerens startfløjt allerede er et af holdene, som fører, når vi vel og mærke kigger på væddemålet. Det samme gør sig i øvrigt gældende ved andre sportsgrene, men her vil handicappet typisk være på mere end blot ét mål. Disse typer af handicap, hvor du kan spille på tre udfald, kaldes også for europæisk handicap. En variant at handicap odds er Asian Handicap – og hvis du ikke kender til det, bør du helt sikkert læse mere om.

Eksempel på europæisk handicap

Det klassiske handicap odds, som mange kender fra kiosken, er en meget populær spilform, der kan findes i et opgør mellem Bayern München og Bielefeld. Her er handicappet hos Betfair opstillet sådan:

Bayern München – Bielefeld (0-1)

Vælger man at spille 1-tallet i dette opgør, skal Bayern München vinde med mindst to mål, før der er gevinst. Vinder de til gengæld kun med et enkelt mål, så vil væddemålets resultat være et kryds, da en sejr på 2-1 vil blive udlignet til 2-2 pga. det ekstra mål, som Bielefeld er blevet tildelt af bookmakeren. Har man til gengæld tillid til udeholdet, vil man ved minimum uafgjort vinde væddemålet, da 0-0 vil blive lavet om til 0-1 og en evt. sejr blive udbygget.

Foruden det klassiske eksempel kan du på sportsgrene som håndbold, basketball og amerikansk fodbold støde på handicap spil af en lidt anden størrelse. For at tage et eksempel antager vi, at FC Barcelona og Skjern mødes i en håndboldkamp. Her kan Betfair have opstillet følgende handicap for kampen:

FC Barcelona – Skjern (0-5)

Her fungerer handicapspillet på præcis samme måde som i vores første eksempel. Vælger du at spille på 1-tallet, vil det kræve en spansk sejr på seks mål eller flere for at ramme dit spil. Ender det med en Barcelona-sejr på fem mål, vil spillet med bookmakerens hjælp ende uafgjort, da Skjern jo som bekendt er blevet tildelt fem mål fra start. Taber Skjern maksimal med fire mål, spiller uafgjort eller vinder, er der gevinst, hvis du har spillet på handicap 2-tallet.

Læs også: bonus til bet365

Fra basketverdenen kan du fra tid til anden støde på handicap spil, der er endnu større end ovenstående eksempel. Her er der i nogle ligaer enorm stor forskel på de forskellige hold, og det forsøger bookmakerne at udligne med et stort handicap. For en god ordens skyld tager vi et eksempel. Miami Heat møder Los Angeles Lakers i NBA, og her kan Betfair have opstillet følgende handicap:

Miami Heat – Los Angeles Lakers (0-14)

Spiller du på 1-tallet, skal Miami Heat vinde med mindst 15 overskydende point, før der er gevinst. Ender det med en sejr til Heat på præcis 14 point, vil du få gevinst, hvis du har spillet på uafgjort, mens det vil kræve, at Lakers vinder, spiller uafgjort eller maksimalt taber med 13 point, hvis du har spillet på 2-tallet.

I vores tre eksempler er det hjemmeholdet, der er favoritter. Hvis det i stedet er udeholdet, der er favoritter, vil de nøjagtig samme principper gælde – bare den anden vej rundt.

Vil du være en rigtig haj til at oddse? Læs mere om odds systemer.

Tre mulige udfald

Selvom bookmakeren tilføjer et handicap til kampen, er der altså fortsat tre mulige spiludfald. Du skal fortsat vælge, om du tror på 1, X eller 2, men du skal hele tiden have i baghovedet, at et af holdene jo starter med et eller flere måls forspring på dette væddemål. For mange er handicap odds et rigtigt godt tiltag, da du kan få højere odds på storsejre til favoritterne, men samtidig kan du spille på nogle underdogs med lidt sikkerhed, hvis du også vinder, hvis de “bare” får uafgjort.

Gå tilbage til FAQ eller læs om Units (hvad det er og hvordan du bruger dem).