18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Betvalue – lær at udregne det

Hvordan udregnes værdien – kaldet betvalue – af et væddemål så? Et godt eksempel vil fx være et spil på, hvem der bliver topscorer i Superligaen. Vi antager, at du har indsamlet og gennemarbejdet informationer om kandidaterne til titlen, hvorfor du er kommet frem til, at Morten Nordstrand bør have 10 % chance for at score flest mål i sæsonen.

Alligevel kan du hos en bookmaker hente odds 12 på, at Morten Nordstrand bliver topscorer, og så er det frem med lommeregneren. For at finde værdien ganger du nemlig din chancevurdering med det fundne odds, som i dette tilfælde er 10*12 = 120. Vi har altså med et ganske pænt værdispil at gøre, og så kommer det vigtige:

Morten Nordstrand vil vinde topscorertitlen hver tiende gang, hvis din procentvurdering holder stik, så den kvikke læser har opdaget, at det kræver tålmodig at vinde i det lange løb. På den korte bane glipper dette spil muligvis, men spiller man 100 kr. på Marc Nygaard til dette odds ti sæsoner i træk alt, så vil man – alt andet lige – have investeret 1000 kr. over denne periode, men når han så vinder den ene gang, så kan man til gengæld også sætte 1200 kr. i banken, hvilket altså efterlader et overskud på 200 kr.

Dette lyder som en meget langsommelig proces, men det skyldes vi naturligvis, at vi har brugt et sæsonspil som eksempel. Havde der været tale om et almindeligt 1X2-spil, så havde princippet været fuldstændig det samme, men da du spiller 1X2-spil langt oftere end sæsonspil, vil tidsfrekvensen naturligvis være langt kortere.

Kan ens egen betvalue slå bookmakerne?

Kan det så overhovedet lade sig gøre at blive så meget klogere end bookmakeren og finde frem til bedre betvalue? Ja, uden tvivl – i nogle ligaer. Bookmakerne sætter efterhånden odds på så mange kampe hver uge, at de også vil lave store fejl engang imellem. Derfor gælder det om at være klar til at straffe dem, når de gør det. Det bedste råd vil nok være at sætte sig ekstremt meget ind i én eller to ligaer (helst i de små sportsgrene, hvor bookmakerne ikke har adgang til så meget information), hvor du bliver eksperten, der med tiden kan forudsige hvilke hold der højst sandsynligt har størst chance for at vinde den enkelte kamp. Det vil nok ikke være i den engelske Premier League eller den tyske Bundesliga, der er aller nemmest at finde værdiodds, for her er næsten al viden tilgængelig for den enkelte bookmaker. Men kommer man bare ned i den næstbedste engelske, tyske eller sågar danske række, så er bookmakerne ofte på vildspor – især hvis der pludselig kommer skades- eller sygdomsinfo, som ikke var eksisterende, da oddset blev lanceret. Så kan en procent-vurdering på holdet, der gav odds 2,00 hurtigt hoppe fra de 49% du måske havde til at starte med (ingen værdi) til 53-54%, og så snakker vi pludselig god værdi.

Betvalue – det tager tid at lære

Men hvordan kommer man så tæt på den rigtige procentvurdering? Enhver kan jo sige, at Manchester United vinder ni ud af ti opgør, men det er jo ikke sandheden. Kunsten at sætte de rigtige procenter og chancevurderinger på en kamp er noget, som tager tid at lære. Der er mange huller på vejen til denne succes, men et godt sted at starte er research. Undersøg hvordan holdene stiller op til kampen, om der er vigtige skader, hvordan motivationen ser ud, statistikker osv. Det kan være med til at give et retvisende billede af kampens chancevurdering, som dog altid vil være subjektivt. Derfor skal man heller ikke tro, at man altid kan sætte procenter på et 1X2-væddemål med helt nøjagtighed som 47 % for 1-tallet, 24 % for X’et og 29 % på 2-tallet, men man vil kunne indsnævre det med tiden, når man også får holdene og erfaring ”ind under huden.”

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Gå tilbage til FAQ