18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Hvad er Arbitrage Betting?

Arbitrage Betting bygger på bookmakernes forskellige vurderinger af samme sportsbegivenhed. Metoden kan anvendes til at sikre dig gevinst, uanset udfaldet af den givne sportsbegivenhed.

Der er to måder/metoder, hvorpå man kan udnytte arbitrage bets. Den første omhandler bookmakernes forskellige odds på sammen begivenhed. Her beskæftiger man sig ofte med spil, hvor der er to udfald. Et eksempel kunne være en tenniskamp, hvor enten den ene eller den anden vinder. Ved at sammenligne to bookmakeres vurdering, kan man altså i nogle tilfælde finde et arbitrage bet, der sikrer gevinst ved den rette indsats på de to udfald.

Ved at spille arbitrage betting er der tre ting, du skal gøre.

  • Først skal du udregne den samlede arbitrage procent
  • Derefter skal du udregne den mulige profit og til sidst skal du udregne, hvad du skal spille for. Det lyder måske lidt indviklet og ser en anelse overskuelig ud, men formlerne du skal bruge, er meget lige til.
  • Når du først har foretaget et par udregninger, tager det ikke længe at lave disse beregninger.

Formel til udregning af arbitrage procent

Hvis en bookmaker giver odds 2,10 på under 2,5 mål i en fodboldkamp, og en anden bookmaker giver 2,10 på over 2,5 mål i samme kamp, er det tydeligt for de fleste, at man er garanteret gevinst ved at spille 100 kroner på begge udfald. Men det kan være sværere at gennemskue, hvis man hos den ene bookmaker kan hente odds 1,40 på ”udfald 1”, mens man kan få odds 3,80 på ”udfald 2” hos en anden bookmaker. I denne situation er der ikke tale om et arbitrage bet, hvis der spilles 100 kroner på hvert af udfaldene, men til gengæld er der noget at komme efter, hvis der spilles for bestemte, udregnede beløb på hvert af udfaldene. De to odds fra de to bookmakere skal samlet set have en arbitrage procent på under 100, før der er tale om et arbitrage bet.

Vi bringer her en formel til at udregne arbitrage procenten:

1/1,40*100 = 71,42 %

1/3,80*100 = 26,31 %

Total arbitrage procent = 71,42 % + 26,31 % = 97,73 %

For at finde den totale arbitrage procent skal 1 divideres med hvert af de to bedste odds på de to udfald, og herefter ganges med 100. De to udregnede procenter skal herefter lægges sammen, hvorefter den totale arbitrage procent er fundet. Hvis den er under 100 (som i eksemplet), kan man påbegynde sidste del af sit arbitrage bet: at udregne, hvor mange penge der skal spilles på hvert af de to udfald for, at en gevinst er sikret.

Udregning af mulig profit

Først og fremmest skal den mulige profit udregnes. Det kan gøres ved at bruge følgende formular:

Profit = (Samlet indskud / total arbitrage procent i decimal) – samlet indskud

I vores eksempel vil udregningen altså se således ud, hvis der spilles 1000 kroner:

Profit = (1000 / 0,9773) – 1000 = 23,23 kroner

Udregning af beløb, der skal spilles for

For at udregne hvor meget der skal spilles på hver enkelt udfald, skal man afslutningsvis bruge følgende formel:

(Samlet indskud * individuel arbitrage procent) / total arbitrage procent

Vores regnestykke vil altså se således ud:

(1000 * 71,42) / 97,73 = 730,79 kroner

(1000 * 26,31) / 97,73 = 269,21 kroner

Dermed vil der skulle spilles 730,79 kroner på ”udfald 1” til odds 1,40 og 269,21 kroner på ”udfald 2” til odds 3,80 for at få fat i profitten på 23,23 kroner.

Sådan gør du

1) Udregn den totale arbitrage procent: 1 / odds * 100 – SKAL være under 100
2) Udregn den mulige profit: (Samlet indskud / total arbitrage procent i decimal) – samlet indskud
3) Udregn beløbet, der skal spilles for: (Samlet indskud * individuel arbitrage procent) / total arbitrage procent
4) Placer dit spil for de udregnede beløb

Risici ved denne type betting

Der eksisterer dog også risici ved at benytte sig arbitrage betting. Bookmakerne er meget opmærksomme på spillere, der benytter sig at arbitrage betting og kan uden varsel enten lukke spillerens konto eller slette dit bet, hvis de fatter mistanke. Det skal siges, at arbitrage betting ikke er ulovligt, men at bookmakerne ikke er vilde med konceptet. Derudover skal der oftest store indsatser til, før det for alvor kan betale sig, hvilket samtidig øger risikoen for, at bookmakeren opdager det.

Bookmakere til Arbitrage Betting

Bookmakere til Arbitrage Betting

  1. bet365

  2. Betinia

  3. Expekt

  4. ComeOn

  5. Betsson