eSport: Betting og odds

Reklamelink*

eSportHer hos SpilXperten har vi udarbejdet en eSport-sektion med fokus på betting og odds, hvor vi vil fortælle dig om den spændende sportsgren, der er i en kæmpe fremgang. Det indebærer: De bedste bookmakere til eSport, komplet guide til eSport i sig selv og alle spillene, gennemgang af alle spilmulighederne i en kamp m.m. Ved at læse vores eSport-sektion igennem bliver du klædt fuldkommen på til den nye sportsgren, der ser ud til at være kommet for at blive.

eSport: Guide til betting

Hvad kan du så læse om på denne side? Det får du et hurtigt overblik over.

- Historien om eSport

- Bookmakere

- Odds og spilmulgiheder

- Spillene

- Turneringer og ligaer

Bookmakere til eSport: Top 3

Bookmakerne var overraskede over E-Sportens fremgang. Flere og flere bookmaker tilføjede E-Sporten som en del af deres sortiment, og det gør de stadig på nuværende tidspunkt. Vi har udvalgt de tre danske bookmakere, der gør det bedst, når det kommer til E-Sport. Bookmakerne er vurderet ud fra deres udvalg af odds, antal af spilmuligheder på kampene, deres tilbagebetaling og chancevurdering og til sidst eventuelle bonusser.

bet365*
Det var et tæt løb om den højst placerede vurdering, men det var bet365*, der løb med den foran LeoVegas* i sidste ende. bet365* formår altid at have en tætpakket E-Sport kalender i deres sortiment. Du finder flere forskellige Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2 og StarCraft 2 kampe hver dag. Hver gang der afholdes turneringer eller spilles ligakampe i andre store E-Sports, så er bet365* også på pletten og parat med odds og flere spilmuligheder på det. Især bet365*’s brede udvalg af spilmuligheder på de mange kampe gør dem til en attraktiv E-Sport bookmaker. bet365* er altid blandt de bedste oddssættere på stort set alle E-Sport kampe. Man føler ikke, at man er nødsaget til at kontrollere alle andre bookmakere, for at finde det bedste odds.

Spil på eSport hos bet365.dk – KLIK HER!*

LeoVegas*
LeoVegas* er en af de nye bookmakere på markedet, men har på kort tid markeret sig som én af de mest seriøse og dedikerede. Som den nye dreng i klassen har LeoVegas* fingeren på pulsen, og ved hvad der rører sig. De har derfor også været hurtige til at få øjnene op for E-Sport og den efterhånden ret store efterspørgsel, der er på bookmakere, der forstår spillernes behov.
LeoVegas* er kendt for deres store udvalg af kampe og spilmuligheder, og ligesom bet365* har de flere specials på E-Sport. Dette er et stort plus i vores bog, og derudover får dy rigtig gode odds.
LeoVegas* giver dig 50 kroner uden indbetaling. Så snart du har verificeret dig med NemID, er der nemlig 50 kroner på din konto. Så er du budt ordentlig velkommen. Herefter får du et matched freebet op til 500 kroner, når du spiller for din første indbetaling. Du kan finde et direkte link til LeoVegas*' åbningstilbud her:

Få 50 kr. uden indbetaling og et matched freebet på på op til 500 kr. i velkomstbonus hos LeoVegas - KLIK HER!*

Nordicbet*
Nordicbet* er en bookmaker, der også satser meget på E-Sport. Faktisk tilbyder Nordicbet* oftest lige så mange E-Sport kampe som både bet365* og LeoVegas*. Der er kun få punkter hvor Nordicbet* halter bagefter, hvis man sammenligner dem med de to ovenstående bookmakere. Først og mest essentielt for deres placering er deres mængde af spilmuligheder på kampene. I mange tilfælde tilbyder Nordicbet* kun kampvinder spilmuligheden, hvor både bet365* og LeoVegas* oftest tilbyder en række ekstra spilmuligheder og specials. Hvis man ser bort for den forskel, så er Nordicbet* meget lig de to andre bookmakere. Nordic* tilbyder også en startbonus på op til 1.000 kr. ved første indbetaling. Du kan finde et direkte link til Nordicbets* åbningstilbud her:

Få 1.000 kroner i velkomstbonus hos Nordicbet - KLIK HER!*

Odds på eSport: Det kan du spille på

Selvom der kan være stor forskel på de forskellige E-Sports, så er der en del spilmuligheder, som går igen ved flere af spillene. Vi fortæller jer lidt om de spilmuligheder, der tilbydes på næsten alle E-Sports.

Kampvinder
Kampvinder spilmuligheden kører i mange tilfælde efter det klassiske 1-X-2 princip. Det er altså muligt at spille på sejr til en af de to deltagende hold eller spillere. Der er en ting ved E-Sport, der adskiller sig end del fra flere andre sportsgrene. Det er tit ikke muligt for kampene at ende uafgjort. Grunden til dette er, at kampene spilles over flere kort(maps) eller runder. I mange tilfælde spilles der i turneringerne eller ligaerne et ulige antal af kort, hvilket betyder at kampene ikke kan ende uafgjort. Hvis der kun spilles et map, så skal mappet i de fleste tilfælde afgøres med et hold som vinder.

Kortvinder
Da mange af kampene for det meste spilles over flere kort, også kaldet maps, er det muligt at spille på vinderen af de forskellige maps. Når et map er afgjort, så starter spillerne eller holdene på ny. De spiller på enten på samme eller et andet map, alt efter hvilken E-Sport, der er tale om.

Kamphandicap
Flere bookmakere tilbyder at spille handicapodds på E-Sport kampene. Det kan variere om handicappet er baseret på antal af runder på kortene, eller om det er baseret på mængden af kort. Bookmakerne fastlægger på forhånd hvor mange runder eller maps, der kan spilles handicapodds på. Det er selvfølgelig muligt at spille henholdsvis plus eller minus handicapodds på det ene eller det andet hold.

Vinder mindst 1 kort
Denne spilmulighed er en af de spilmuligheder, der kan anvendes i begge retninger. I de opgør hvor der spilles mere end et kort, vil det oftest være muligt at oddse ja eller nej, på om holdene vinder et kort eller ej. Det betyder naturligvis, at favoritholdet stort set altid har et lavt odds på ja og et højt odds på nej. Det modsatte er gældende for underdog holdet.

Antal kort over/under
Mængden af maps der spilles, varierer en del alt efter hvilket spil, der spilles. Nogen gange kun der være tale om to eller tre maps, andre gange helt op til 11 eller 13 maps. Hos de fleste bookmakere er denne spilmulighed tilgængelig. Det er en spilmulighed, som man ofte kan finde god værdi i, hvis man læser lidt op på holdene på forhånd.

Korrekt score
Hvis man føler sig sikker på at kunne forudsige kampens udfald, så er der mange bookmakere, der tilbyder at oddse på kampens endelige slutresultat. Slutresultatet er selvfølgelig baseret på mængden af maps i den enkelte E-Sport. Jo flere maps, der spilles i kampen, jo sværere et odds er det at forudsige.

eSportens forskellige spil og "sportsgrene"

E-Sport er et bredt begreb, da det dækker over mange forskellige spil. Inden for E-Sportens verden er der en række forskellige spil, der konkurreres i på professionelt plan. De største E-Sport hold- og organisationer kan have forskellige hold, der er dedikeret til de enkelte spil. Man betragter eksempelvis League of Legends og Counter-Strike som to af de største E-Sports. Men disse to spil har ikke meget med hinanden at gøre eller tilfælles. Vi har lavet en kort gennemgang af de største E-Sports her. Til alle de forskellige E-Sports har vi udarbejdet dybdegående guides, der forklarer alt om E-Sport betting.

League of Legends
League of Legends er verdens største og mest professionelle E-Sport. League of Legends har været en stor del af den enorme vækst, E-Sporten har oplevet de seneste år. Det er også E-Sporten med flest seere og fans i verden. League of Legends er et tempofyldt holdspil, der udgiver en masse god underholdning til seerne. Der er fem spillere på hvert hold, der hver især påtager sig rollen som en bestemt ’champion’. Spillet er simpelt konstrueret, strategisk udfordrende, nervepirrende at følge, svært at mestre og virkelig underholdende. League of Legends er indbegrebet af E-Sport. Læs mere om League of Legends ved at trykke her

Counter-Strike: Global Offensive
Counter-Strike er en gammel kending inden for E-Sportens verden. Det er også en af verdens største E-Sports på nuværende tidspunkt. Grundlæggende er Counter-Strike en kamp mellem to hold; terroristerne og anti-terroriststyrkerne. Begge hold har forskellige mål, der skal opnås for at sikre sig et point i kampen. For terroristerne gælder det om at aktivere en bombe, og sørge for at den eksploderer. Anti-terroriststyrkerne skal forhindre terroristerne i at aktivere bomben. Hvis bomben alligevel aktiveres, så er det nu deres opgave at desarmere bomben, inden tiden udløber. Læs mere om Counter-Strike: Global Offensive ved at trykke her

DOTA 2
Dota er moderen til MOBA-genren (Multiplayer Online Battle Arena). Det er den genre, som eksempelvis League of Legends og Heroes of the Storm også indgår under. To hold bekæmper hinanden på den samme slagmark. Der er fem spillere på hvert hold. De fem spillere kontrollerer hver deres unikke helt. Holdene har til opgave at destruere modstanderens base. Samtidigt skal holdene også forsvarer deres egen base fra modstanderholdets ukontrollerbare monstre, og selvfølgelig modstanderenholdets egne fem unikke helte. Læs mere om DOTA 2 ved at trykke her

StarCraft II
StarCraft er en af de mest kendte E-Sports. Især i Asien er StarCraft kæmpe stort. StarCraft er en kamp mellem tre racer i et futuristisk univers. Forviste menneskellige fængselsforbrydere bekæmper to forskellige alien-racer i kampen om overlevelse. I StarCraft spilles der en mod en. Spillerne vælger i mellem en af de tre racer. De to spillere møder hinanden på et ude mange forskellige slagmarker. De har til opgave at bygge og udvikle deres egen base. Spillerne konstruerer og former deres egen hær. Disse hære kontrolleres af spillerne for at destruere modstanderens base og hær. Læs mere om StarCraft II ved at trykke her

Hearthstone
Hearthstone er en meget ung E-Sport. Spillet har hurtigt opbygget en enorm spillerbase, da spillet er tilgængeligt på både computer, mobil og tablet. Hearthstone er et kortspil, der finder sted i ’World og Warcraft’ universet. Der spilles en mod en i kortspillet. Spillerne har mulighed for at vælge i mellem ni forskellige helte. De forskellige helte har deres egne unikke kort og egenskaber tilgængelige. Spillerne bygger et deck af 30 kort. Deckene er en kombination af heltenes unikke kort og neutrale kort, der er tilgængelige for alle spillere uafhængigt af hvilke helt, de har valgt. Læs mere om Hearthstone ved at trykke her

Heroes of the Storm
Heroes of the Storm er en E-Sport, der bygger på de samme principper som League of Legends og DOTA 2. To hold spiller mod hinanden på tværs af mange forskellige slagmarker. Der er fem spillere på hvert hold. Spillerne vælger hver deres unikke helt. Til forskel for både League of Legends og DOTA 2, så spilles der mange forskellige kort i Heroes of the Storm. Holdene har forskellige opgaver at udføre, alt efter hvilket kort, der er blevet valgt. Læs mere om Heroes of the Storm ved at trykke her

World of Tanks
World of Tanks er et holdbaseret krigsspil. To hold går tilbage i tiden og bekæmper i hinanden på slagmarkerne fra midten af det 20. århundrede. Spillerne kontrollerer hver deres egen unikke tank. Der er syv spillere på hvert hold, når der spilles professionelt i spillet. De har til opgave at udrydde modstanderholdet med tanksne ubarmhjertige skydevåben. Det ene hold forsvarer forskellige zoner på slagmarken, i mens det andet hold angriber de selv samme zoner. Holdene forsvarer og angriber skiftevis. Læs mere om World of Tanks ved at trykke her

Call of Duty
Call of Duty er en lang serie af krigsspil, der varierer med omgivelser fra anden verdenskrig til futuristiske kampe med højteknologiske våben og udstyr. Call of Duty franchisen har altid været en af de mest købte og spillede. Med en ny årlig udgivelse siden 2003 har franchisen slået rekord efter rekord. Call of Duty har været en stor del af E-Sportens vækst, da den tiltaler mange forskellige spillere på tværs af alle platforme. To hold møder hinanden i en kamp om at udrydde hinanden. Der er fire til fem spillere på hvert hold, alt efter hvilken udgave af spillet, der spilles. Læs mere om Call of Duty ved at trykke her

Kalender: De største ligaer og turneringer i eSport

Begrebet ’E-Sport’ er en samlet definition af alle de forskellige spil, der konkurreres i på professionelt plan. Desværre er det ikke så let at samle de mange forskellige turneringer og ligaer under samme tag. I afsnittet her forsøger vi at redegøre for de største turneringer og ligaer, der eksisterer i E-Sportens verden.

Turneringer
Vi har først samlet en række af E-Sportens største og mest prestigefyldte turneringer.

ESL, ESL One og IEM
Electronic Sports League (ESL) er det største E-Sports netværk i verden. ESL-organisationen afholder tuneringer og faste sæsonbaserede ligaer i stort set alle spil. De afholder turneringer både på professionelt- og amatørplan. ESL’s professionelle turneringsplan er opdelt i tre forskellige sektioner. ESL Mega events som ESL One og Intel Extreme Masters (IEM) er de største E-Sports turneringer i løbet af året. Det er disse turneringer, der er højdepunkterne i løbet af året. Derudover har ESL en sektion, der hedder ESL Pro League, som er forklaret i et senere afsnit. Den tredje sektion som ESL afholder, er ESL National Championships. De nationer der er mest integrerede i E-Sport, har hver deres nationale mesterskaber i flere forskellige spil.

MLG
MajorLeagueGaming (MLG) er en amerikanske E-Sport organisation, der ligesom ESL afholder kæmpe E-Sport events i løbet af året. Det er typisk i spil som Counter-Strike og Call of Duty, som MLG gør sig mest i. Derudover afholder MLG også nogle af de største turneringer i Halo, Smite og Rocket League.

DreamHack
DreamHack er et verdensomspændende E-Sport fænomen. DreamHack afholder professionelle E-Sport turneringer i hele verden, hvor de bedste hold i de forskellige E-Sports møder hinanden, og kæmper store pengepræmier under prestigefyldte opsætninger. Turneringerne afholdes i mange forskellige arenaer i verden. Derudover afholder DreamHack to gange om året verdens største computerfestival. Til computerfestivalet fejres E-Sporten med store turneringer, musik og festivals stemning, salgsboder og deltagere, der medbringer sin egen computer. Deltagertallet til DreamHack festivalerne nærmer sig 30.000 mennesker, og er derfor et af de største højdepunkter for E-Sporten i løbet af året.

Battle.net World Championship Series
Blizzard er en spilproducent med titler som World of Warcraft, StarCraft, Heroes of the Storm og Hearthstone. Det er alle E-Sport titler, der er nogle af de mest populære. På årlig basis afholder Blizzard ligaer i de førnævnte titler. De indgår under navnet Battle.net World Championship Series. De bedste spillere i de forskellige Blizzard-spil kæmper i løbet af året om en bestem mængde af point. De spillere der indsamler flest point i løbet af året, skal deltage ved de respektive World Championships.

The International
The International er en årlig turnering, der afholdes i DOTA 2. Man kan kalde The International for årets højdepunkt i DOTA 2. The International er en turnering, der bliver afholdt af DOTA 2 spiludvikleren, Valve. The International er en særlig turnering for E-Sporten, da den år på år slår rekorden for den største pengepræmiepulje. I 2015 var pengepræmiepuljen på ca. 18,5 millioner dollars. Der er aldrig set en så stor præmiepulje i E-Sportens historie. Man regner med, at The International 2016 kommer til at slå sidste års turnering med betydelige mængder.

Ligaer
Udover de største E-Sport turneringer afholdes der en række professionelle ligaer i de forskellige E-Sports. Vi har udvalgt nogle af de mest nævneværdige her.

LCS
Verdens største E-Sport, League of Legends, har sin egen lukkede liga, der bliver afholdt af spillets udviklere, Riot Games. League of Legends er den mest fulgte E-Sport i verden. LCS ligaen er opdelt på tværs af forskellige regioner i verden. Ligaen er opdelt i to sæsoner, summer og winter. I løbet af de to sæsoner indsamler holdene i hele verden en mængde point. Når året er omme og alle sæsonkampene er afsluttet, er det tid til League of Legends årlige højdepunkt. 16 hold fra hele verden har kvalificeret sig til den årlige League of Legends finale. Man kan gå så langt at kalde det for hele E-Sportens årlige højdepunkt, da det er det event, der er flest mennesker, der følger. Højdepunktet hedder League of Legends World Championship, også kaldet Worlds. Læs mere om Worlds og LCS ved at trykke her

ESL Pro League
ESL Pro League etablerer sæsonbaserede ligaer i en række af spil. Man kan sammenligne disse ligaer med fodboldligaer som Europa League og Champions League. Den største liga er Counter-Strike: Global Offensive ligaen. Du kan læse mere om ligaen her ved at trykke her

ECS
Esports Championship Series (ECS) er en nystartet liga, der indeholder de 10 bedste hold fra Europa og de 10 bedste fra USA. Ligaens første sæson løber fra d. 10. april 2016 og ca. 3 måneder frem. De seks bedste hold fra både Europa og USA mødes til et event som sæsonafslutning. ECS har udloddet en præmiepulje på 3,5 millioner dollars. Det er en af de største præmiepuljer i Counter-Strikes historie. Læs mere om ECS ligaen ved at trykke her

Historien om eSport

Hvad er E-Sport? – Det er et spørgsmål mange stiller sig selv, når de ser sportsgrenen hos deres favorit bookmakere. E-Sport er en forkortelse for Elektronisk Sport. Det indebærer computerspil som League of Legends og Counter-Strike:Global Offensive, og konsolspil som Call of Duty og FIFA. Hele den elektroniske spilverden har de seneste årtier oplevet en utrolig vækst. Det er både antallet af spillere, interesserede tilskuere, fans og professionelle organisationer, der er eksploderet for sportsgrenen. Det hele startede med simple arkadespil i starten af 70’erne. Få mennesker tog disse spil til ekstremerne. De mødtes til små selvafholdte turneringer rundt omkring i verden, for at dyste mod hinanden i de spil, som de elskede at slå tiden ihjel med. Før man vidste af det, blev der afholdt større og større stævner op igennem 80’erne og 90’erne. I slutningen af 90’erne havde spillene udviklet sig med flere længder. Der blev etableret de første internationale E-Sport organisationer. De mange spilfanatikere verden over havde nu professionelle organisationer og turneringer at gå til. Det at være en computernørd var ikke velanset, men de mange gamere havde nu faste steder at mødes, for at spille deres yndlings spil mod hinanden. Antallet af spillere og organisationer voksede fortsat. Resten er historie – E-Sporten var blevet født. I dag følger mange E-Sport entusiaster i alle aldre på daglig basis deres yndlings spillere, hold eller organisationer. Spillerne kæmper mod hinanden om præmiepuljer i millionklasserne. De høje pengepræmiepuljer fangede flere menneskers opmærksomhed. I dag er gaming en industri i milliardklassen. Allerede i 2013 var der næsten dobbelt så mange E-Sport entusiaster, der så den årlige League of Legends finaleturnering, Worlds, end der var seere til den verdenskendte NBA basketball finale. Siden da er det kun gået op ad for den nye kæledægge i sportens verden. En ting er sikkert – E-Sport er kommet for at blive.

03-05-2016 10:54

Links til mere eSport

Frisk på mere eSport? Så tjek vores andre artikler om computerspil.

eSport

Spil

League of Legends

CSGO

Dota 2

Hearthstone

Starcraft

Call of Duty

Heroes of the Storm

World of Tanks

Ligaer/turneringer

ESL

LCS

ECS

Blast Pro Series

LoL Worlds

Bookmakere med eSports

Reklame.

bet365
bethard
unibet
comeon
bwin
leovegas
888sport
betfair
mrgreen
nordicbet