18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Tips og spilforslag til Emmy Awards

Emmy Awards afvikles natten til mandag d. 20. september (dansk tid), og i denne artikel tilgår løbende tips og spilforslag til begivenheden. Læs om de nominerede i de største kategorier HER.


Aktuelle Emmy-tips

Jesper Carstens

21/09 2021 – 01:00 – Emmy Awards 2021
Tip: MJ Rodriguez vinder bedste skuespillerinde i drama
Odds: 10,00
Bookmaker: Nordicbet*
Antal Units: 
2

I kategorien for bedste skuespillerinde i drama kan det blive svært at overgå Emma Corrin, der stråler som Diana i The Crown. Men én skuespillerinde kan gøre det i min optik: MJ Rodriguez fra Pose.

Har man fulgt Pose vil man måske mene, at hun er the standout fra serien, skønt det er Billy Porter, der har været ansigtet udadtil og som vandt en Emmy Award for første sæson. Han er også strålende og gør det fremragende.

Det er dog første gang, at MJ Rodriguez er nomineret, og det er historie i sig selv. Dermed er hun den første transkønnede person, der bliver nomineret.

Momentum går da også hendes vej. Siden nomineringerne er kommet frem, er det hende der har oplevet den største vækst i opbakning hos Gold Derby. Hun er stadig et stykke efter Emma Corrin i meningsmålingerne, men kigger man på ren momentum, så peger pilen i retningen af MJ Rodriguez.

Om det er nok til at vinde kan jeg godt tvivle på, men i sidste ende er min vurdering også bare at oddset er for højt. Hun er stadig outsideren, men ikke så meget som odds indikerer.

Odds 10 hos Nordicbet er for højt – fair odds bør i skrivende stund være omkring odds 5,00.

Nordicbet
10,00
MJ Rodriguez vinder bedste skuespillerinde i drama
Jesper Carstens

21/09 2021 – 01:00 – Emmy Awards 2021
Tip: Billy Porter vinder bedste hovedrolle i drama
Odds: 10,00
Bookmaker: Nordicbet*
Antal Units: 
3

I en småsvag kategori står Billy Porter tilbage som den største udfordrer til Josh O’Connors trone. Det matcher ikke med odds 10, som man i skrivende stund kan få på den tidligere Emmy-vinder.

Billy Porter spiller hovedrollen i dramaserien Pose, der er nået til tredje og sidste sæson. Billy Porter vandt for sin præstation efter første sæson, og siden har han været noget af en darling ved awardshows. Han har et stort publikum og en stor fanskare.

Pose er en unik lille serie, der sagtens kunne blive hyldet for at have nået sin afslutning. I år har de fået flere nomineringer for skuespillerpræstationerne.

Hos award-sammenligningssiden Gold Derby står Billy Porter som den klareste udfordrer til Josh O’Connor, og det er egentligt her, jeg mener oddset er mest skævt: det afspejler ikke, at han er den primære udfordrer, og med en del buzz omkring sig, er han faktisk en realistisk udfordrer. Han bør ligge omkring odds 4, så odds 9 er afgjort for højt. Oddset er sandsynligvis sat inden han for alvor begyndte at få momentum.

Der tilbydes odds 10 hos Nordicbet, mens Unibet, 888sport og LeoVegas følger efter med odds 9,00.

Nordicbet
10,00
Billy Porter vinder bedste hovedrolle i drama
Jesper Carstens

21/09 2021 – 01:00 – Emmy Awards 2021
Tip: Mare of Easttown vinder bedste miniserie
Odds: 2,75
Bookmaker: Unibet*
Antal Units: 
8

Kategorien for bedste limited serie – eller miniserie, om man vil – er spækket med god kvalitet. Bookmakerne har sat The Queen’s Gambit som favoritten, og jeg anerkender at den kan vinde, men jeg mener ikke, den skal være kategoriens favorit.

Den ære bør i stedet tilfalde Mare of Easttown, der kvalitetsmæssigt overgår de øvrige serier i kategorien. Serien er båret af Kate Winslet, men har også stærke præstationer fra blandt andre Evan Peters og Jean Smart.

Sammenligner man den med The Queen’s Gambit og skruer tiden tre år frem, så er jeg ikke i tvivl om at flere vil omtale Mare of Easttown end den anden. Kate Winslet og resten af holdet tager en velkendt genre og leverer perfektion.

Mare of Easttown er den miniseries, der har opnået flest nomineringer, og det plejer også at være et solidt tegn – jeg tror hurtigt de kan ende med at vinde en del priser. Det er en af årets mest hypede serier – og med rette.

Odds 2,75 findes hos Nordcibet, Unibet, 888sport, LeoVegas og Mr Green. Den er spilbar ned til omkring odds 2,00.

Unibet
2,75
Mare of Easttown vinder bedste miniserie

21/09 2021 – 01:00 – Emmy Awards 2021
Tip: I May Destroy You vinder bedste miniserie
Odds: 11,00
Bookmaker: Unibet*
Antal Units: 
2

I en spændende kategori kigger jeg også lidt mod en outsider. Der er ingen tvivl om at Mare of Easttown er min favorit i den her kategori, mens The Queen’s Gambit er en realistisk udfordrer. En anden realistisk kandidat er I May Destroy You.

Hvor de to øvrige kandidater er stærke serier med få fejl, så er I May Destroy You en anelse mere grov i kanten – til gengæld har den en stemme. Den vil sige noget. Og den siger noget i så høj grad, at du ikke kan undgå at høre den.

Michaela Coel står bag serien, og hun er en af de unge, fremadstormende skuespillerinder, der har en stærk stemme. Serien tager udgangspunkt i hendes egne erfaringer med seksuelle overgreb. Sådan en serie står stærk, og Coel har et følge der hyper hende. Jeg kan sagtens se den vinde, selvom mange kan finde serien småirriterende.

Til oddset er der i al fald værdi – hos Gold Derby peger flere og flere eksperter også på den, og opbakningen er stigende. 

Odds 11 findes hos Nordcibet, Unibet, 888sport, LeoVegas og Mr Green. Den er spilbar ned til omkring 8,00.

Unibet
11,0
Jesper Carstens

21/09 2021 – 01:00 – Emmy Awards 2021
Tip: Kate Winslet vinder Bedste skuespillerinde i miniserie
Odds: 2,00
Bookmaker: Unibet*
Antal Units: 
5

Det er en rigtig interessant kategori i limited series-kategorien for skuespillerinder. Bookmakerne har Anya Taylor-Joy som favorit foran Kate Winslet mens Michaela Coel er en fræk outsider.

Der er jeg ikke helt enig: i min optik er Kate Winslet klar favorit, mens Anya Taylor-Joy er en outsider sammen med Michaela Coel. Michaela Coel er stjernen i I May Destroy You, og hun er fremragende.

Nå, tippet her går på Kate Winslet. Oddset holder ikke til prisuddelingen. Kate Winslet var fremragende i Mare of Easttown, ja, faktisk var det én af de bedste præstationer jeg kan mindes i en serie. Hun formår at tage en klichefyldt karakter – for det er Mare – og give den en uhyre stor grad af nuance og detaljer. En anden skuespiller kunne have brækket nakken på den her rolle, men Kate Winslet løfter hele serien. Hun tager én af de mest klassiske historier og skaber noget nyt og spændende. Det er da en præstation, der vil noget.

Det er ikke fordi jeg ikke anerkender at Anya Taylor-Joy leverede stort i The Queen’s Gambit, for det gjorde hun. Jeg mener bare at hele den serie hypes lidt mere end hvad der er fortjent. Jeg er for eksempel ikke i tvivl om hvilken serie, man vil huske om tre-fire år, og det er i høj grad på baggrund af præstationerne.

Odds 2,00 er for højt, som man kan få hos Unibet, 888sport, LeoVegas og Mr Green. Det samme er Nordicbets 1,91. Jeg er ude i at den er spilbar ned til omkring 1,55.

Unibet
2,00
Kate Winslet vinder bedste skuespillerinde i miniserie
Jesper Carstens

21/09 2021 – 01:00 – Emmy Awards 2021
Tip: Jean Smart vinder Bedste skuespillerinde i komedie
Odds: 1,67
Bookmaker: Nordicbet*
Antal Units: 
6

Det er ikke det højeste odds, men værdien er til gengæld i den grad til stede.

Den her kategori skriger Jean Smart. Den 69-årige skuespiller (der bliver 70 inden showet) har haft et par stærke år, hvor hun har været med i seriesucceser som Fargo, Watchmen og senest Mare of Easttown. Hun glimrer dog mest i sin egen serie, Hacks.

Her spiller hun en falleret Las Vegfas-performer, der er ved at tabe grebet om den yngre generation, og derfor søger hun hjælp hos en ung, kvik – men cancelled – forfatter. Jean Smart formår at fange essensen af rollen 100 %. Hun brillerer stort.

Hun er matchet mod Tracee Ellis Ross (Black-ish) og Alison Janney (Mom), der begge har været nomineret en del gange, men ikke virker til at have meget buzz omkring sig. Det har Aidy Bryant (Shrill) heller ikke, så det skal være Kaley Cuoco (The Flight Attendant), der slår Jean Smart.

Cuoco har fået masser af hype, og hun gør det også glimrende, som den fordrukne stewardesse, der bliver involveret i en mordsag. Hendes karakter har masser af lighedstræk med hendes forrige karakter (Penny fra Big Bang Theory), men med en ekstra dimension og dybde, der løfter karakteren.

Hun KAN vinde. Men det vil være en overraskelse. Jean Smart er favoritten, men jeg mener ikke oddsene er korrekte – hun bør være meget større favorit.

Hos Gold Derby peger eksperter, journalister og topbrugere lige så hyppigt på hende, som de gør på Jason Sudeikis i den mandlige-kategori (forskellen at der er lidt flere almene brugere, der peger på Cuoco end på Sudeikis’ rivaler). Han findes i odds noget nær odds 1,10.

Nordicbet topper markedet med odds 1,67. Unibet, LeoVegas, 888sport og Mr Green har alle odds 1,60. Et fair odds er helt nede i odds 1,30.

Nordicbet
1,67
Jean Smart vinder bedste skuespillerinde i komedieserie


Emmy-tips under afviklingAfviklede Emmy-tips

2 kommentarer

  1. Dygtige Jesper Carstens åbner Emmy-ballet med en mindre håndfuld spilforslag til Award-showet. Tjek dem ud i artiklen. 🙂

    /SpilXperten.com

  2. Jesper Carstens’ spiltips er blevet overført til ekspertpanelet, da det er lykkedes os at få forbedret teknikken. 🙂

    God fornøjelse med Emmy Awards!

Skriv et svar