18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Spilforslag til uge 20 fra ekspertpanelet

Der er sket en masse ting på det nye SpilXperten, og en af disse er vores nye tipssystem, som i fremtiden skal gøre det mere overskueligt for jer brugere, i skal have mulighed for at se flere statistikker på eksperterne og generelt skabe en bedre oplevelse med vores produkt. Lige nu er det desværre sådan, at ikke alle spilforslag kan blive oprettet i vores system – Det er noget vi arbejder på højtryk på at få fikset. Indtil da skal i ikke snydes for alle de spil, der kunne gå til spilde. De vil i stedet blive postet herinde. Ligesom alle andre spil vil de tælle i eksperternes regnskab.

(Artiklen opdateres løbende med spil)

Aktive spilforslag til uge 20 fra ekspertpaneletSpilforslag under afvikling

Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 – 8. maj, 14:00
Tip: Egan Bernal vinder løbet
Odds: 4,50
Bookmaker: Cashpoint*
Antal Units: 3

Giro d’Italia står for døren med en spændende rute, der blandt andet byder på masser af bjerge, hvide grusveje og enkelte enkeltstarter. Det er dog klart i bjergene og på gruset, at løbet skal afgøres, da der er under 50 kilometers enkeltstart.

Bookmakernes trio af favoritter hedder Simon Yates, Egan Bernal og Remco Evenepoel. Simon Yates kommer til løbet i storform, men han har været svingende i Grand Tours. I 2018 vandt han Vueltaen, mens han i samme år nuppede tre etapesejre i Giro og længe lignede en vinder – indtil han fuldstændig faldt igennem på de afgørende etaper. Efterfølgende har han haft svært ved at nå op på det niveau.

Måske er han tilbage på det niveau, i al fald var han stærk i et (ret beset) svagt besat felt i Tour of the Alps. Jeg ser dog ikke samme lys i ham, som mange andre gør, og jeg er lidt tilbageholden med at tro på ham.

I min bog har Remco Evenepoel det højeste potentiale af alle, og er han på toppen, så har han bevist, at han kan smadre de fleste. Men han har ikke kørt siden Lombardiet Rundt, hvor han styrtede ud over en bro, og han har ingen Grand Tour-erfaring. Det er de færreste, der går ind og vinder i deres debut, men det er også de færreste, der er Remco Evenepoel.

Og så er der Egan Bernal. Colombianeren vandt Tour de France 2019, og man frygtede måske at han ville vinde de efterfølgende mange Tour de France. Året efter udgik han dog med en rygskade, og ryggen nager ham stadig, beretter han. Ikke desto mindre har han kørt fint i år, og det ligner at han er på rette vej. Især var hans kørsel i Strade Bianche imponerende, og det var et løb, der lover godt for grusetapen i årets Giro.

Bernal flankeres af Daniel Martinez og Pavel Sivakov, og generelt har Ineos det stærkeste hold. Blandt de tre favoritter er han min primære favorit, og derfor går jeg med ham til odds 4. Jeg synes, den er spilbar ned til omkring odds 3. Hele markedet står højere.

Odds 4,50 hos Cashpoint. Odds 4,33 hos Betfair Sportsbook, odds 4,00 hos Bet365. Resten af markedet er over odds 3, men under odds 4, så værdi over hele linjen.


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er jc2.png
Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 – 8. maj, 14:00
Tip: Alexander Vlasov vinder mindst én etape
Odds: 2,50
Bookmaker: bet365*
Antal Units: 3

Spillet går på at Alexander Vlasov vinder mindst én etape til odds 2,50. Det er et pænt odds for en rytter, hvis formkurve er opadgående. Vlasov er ikke den store vinder, men han er en aggressiv rytter, der i alle etapeløb siden 2020 har kredset om sejre: I Tirreno 2020 blev det til tre top5-placeringer. I Vuelta 2020 blev det til tre top5-placeringer. I Paris-Nice 2021 blev det til to top5-placeringer. I Tour of the Alps 2021 blev det til to top5-placeringer.

Vlasov er blandt de stærkeste bjergfolk i løbet, og i takt med at løbet bliver fastlåst mod slutningen, vil han få muligheder for at tage sine sejre. Også selvom tendensen er at flere og flere etaper vindes af store udbrud. De første 14 dage giver givetvis ikke mange chancer for Vlasov, så i løbets tredje uge skal han slå til. I Vueltaen 2020 viste han, at han stadig kan holde niveau der.

I min optik bør han være prissat på niveau med Bernal og Almeida, der begge giver lavere odds. Hans aggressive kørestil skal nok komme til at give pote, og til oddset smider jeg tre units afsted.


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er jc2.png
Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 – 8. maj, 14:00
Tip: Antonio Pedrero slår Matteo Fabbro (H2H)
Odds: 2,10
Bookmaker: bet365*
Antal Units: 6

Spændende duel mellem Antonio Pedrero og Matteo Fabbro.

Som udgangspunkt har begge ryttere andre folk at arbejde for. Pedrero er en del af Solers hold, mens Fabbro skal hjælpe Buchmann til succes. Som udgangspunkt forventer jeg, at Fabbro er mest bundet af de to, både fordi Bora satser mere ensidigt end Movistar, men også fordi Buchmann er en mere stabil kandidat end Soler, der sandsynligvis smadres ud af klassementet midtvejs gennem løbet.

Ligeledes er der også det faktum, at Movistar gerne jagter holdklassementet, og her er Pedrero en vigtig spiller. Pedrero er en rigtig stærk udbrudsrytter, der kan vinde tid på at gå med i de lange indianerudbrud. Det kan Fabbro også, men han risikerer ofte at blive brugt senere på etapen til fordel for Buchmann.

Der er ingen tvivl om, at der er mere potentiale i Fabbro, hvis de begge kører deres egen chance, men qua hold ser jeg Pedrero som en pæn favorit.

Bet365 topper markedet med odds 2,10, mens de fleste øvrige bookmakere har odds 1,90-2,00 på den. Jeg vil spille den ned til 1,65.

Afviklede spilforslag uge 20

Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021, 11. etape – 19. maj, 12:55
Tip: Hugh Carthy slår Emanuel Buchmann
(18-12)
Odds: 2,20
Bookmaker: ComeOn*
Antal Units:
4

Hverken Buchmann eller Carthy må have sovet specielt godt forud for Giro d’Italias 11. etape, hvor der er masser af grus på programmet. Ingen af de to dieselryttere glæder sig specielt meget til den her dag.

Hidtil har Hugh Carthy set noget skarpere ud end Emanuel Buchmann på stigningerne. Briten har en overgang virket så stærk, at mange har tænkt at han har gode chancer for en stærk placering til sidst i løbet. Det er nemlig velkendt, at Carthy arbejder sig til en bedre form i løbet af et løb qua sin store dieselmotor.

Faktisk har Carthy slået Buchmann i duellen på alle de afgørende etaper. Senest endte Carthy også foran Buchmann på grusafslutningen på 9. etape, men det var et spørgsmål om tilfældigheder – de trillede over lige efter hinanden. Generelt har Buchmann virket lidt svag, mens Carthy måske har set lidt stærkere ud end ventet.

Begge hold har solide domestiques, der kan guide deres klassementskaptajn frem. EF har Bettiol og Keukeleire som de primære motorer, mens Buchmann råder over Sagan og Oss. Hvorvidt de rent faktisk kommer til at arbejde 100 % for deres kaptajn er ikke til at vide – både Bettiol og Sagan er blandt bookmakernes realistiske vinderkandidater.

Odds 2,20 hos Come On og Onsidebetting topper markedet. Nordicbet følger efter med odds 2,05, mens Bet365, Unibet, 888sport, LeoVegas og Mr Green har odds 2,00. Jeg har Carthy som svag favorit, hvilket giver solid værdi på oddset.


Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021, 11. etape – 19. maj, 12:55
Tip: Remco Evenepoel vinder etapen ❌(7)
Odds: 9,00
Bookmaker: Bet365*
Antal Units: 2

Den 11. etape af Giro d’Italia fører rytterne over grusveje på veje mod Montalcino. Etapen dannede også rammen om en Giro d’Italia-etape tilbage i 2010, der står tilbage som én af de bedste etaper nogensinde. Det er italienske grusveje (som vi kender fra Strade Bianche) blandet med halvhårde stigninger. Det er en etape, der kan gøre mere ondt end en bjergetape.

Vi så allerede grusets indvirkning på 9. etape, hvor Egan Bernal sejrede. Colombianeren var uhyre stærk i afslutningen, mens rivalerne var lidt på hælene. Også Remco Evenepoel, men han mistede placeringer i tunnellen til sidst, men som ellers kørte uhyre stærkt.

Mit spil går på at belgieren vinder 11. etape. Der var lidt skepsis omkring Remco Evenepoel før løbet, fordi han var bookmakernes topfavorit (sammen med Yates og Bernal), men indtil videre har han klaret løbet med bravour. Jeg tror, gruset kommer til at passe ham glimrende, og han er den rytter i feltet, der har den største motor og som samtidigt også klatrer bedst.

Tag ikke fejl: Egan Bernal er svagt min favorit, men til oddset er det Remco Evenepoel, jeg går med.

Selvfølgelig er der udfordringer for Evenepoel. Især er jeg bekymret, fordi han aldrig har kørt et så langt løb, som han har indtil videre – og hvordan reagerer han dagen efter en hviledag? Det er faktorer, vi ikke kender til endnu.

Men det her odds på at han vinder en grusetape, der kræver gode klatreben samt en stærk motor? Det synes jeg afgjort er for højt. I min optik er et mere korrekt odds omkring 6,00 – også på en uforudsigelig dag som denne. Bet365 topper med odds 9, mens resten af markedet er på odds 8

Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021, 14. etape – 22. maj, 11:30
Tip: Egan Bernal vinder 14. etape
Odds: 3,25
Bookmaker: Betfair*
Antal Units:
2

Det kan synes af et meget lavt odds på en bjergetape – især med tanke på at et udbrud godt kan holde hjem. I min optik er den 70/30 i favoritfeltets favør grundet etapens nemhed i forhold til at kontrollere sagerne. Bliver det favoritterne, der skal afgøre etapen, er Egan Bernal stor favorit og mit bud er at oddset vil falde live, hvis feltet når foden af Monte Zoncolan uden stor tidsforskel.

Det er ikke den hårdeste udgave af Monte Zoncolan, men de sidste fire kilometer er alligevel så hårde, at det er sandhedens time – herfra vinder den stærkeste rytter. Og den rytter har indtil videre været Egan Bernal.

Der er farlige konkurrenter blandt favoritterne: Carthy, Vlasov, Evenepoel, Buchmann, Yates, Ciccone er alle skarpe. De har bare indtil videre vist sig at være et lille niveau under Bernal, der indtil videre har grebet enhver chance for at vinde tid på konkurrenterne – hvorfor ikke igen?

Tja, den primære grund er jo nok, at Egan Bernal i sidste ende kan være ligeglad med om han kører efter etapesejren eller ej, så længe han bare distancerer rivalerne. Det er dog etapens nemhed, der gør at jeg tror på at et udbrud bliver holdt i kort snor.

Ja, oddset er lavt – men det er efter min bedste overbevisning fin værdi i både odds 3,25 hos Betfair samt odds 3,00 hos Unibet, 888sport, Mr Green og LeoVegas. Det kaster jeg to units efter.


Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021, 14. etape – 22. maj, 11:30
Tip: Hugh Carthy slår Simon Yates
Odds: 2,05
Bookmaker: Bet25*
Antal Units:
2

Hugh Carthy har set fint kørende ud i årets Giro d’Italia, og han ligner en rytter, der har timet formen efter at blive stærkere og stærkere i takt med at løbet udvikler sig. Jeg kan godt lide ham som et bud på et godt resultat på Monte Zoncolan.

Nok er Carthy en lang gut, der ikke umiddelbart bør kunne gøre det glimrende på stigningen, men ikke desto mindre imponerede han stort på den sammenlignelige Angliru-stigning i sidste års Vuelta a España.

Han er matchet op mod Simon Yates, der tidligere er blevet 2’er på Monte Zoncolan. Det var i 2018, hvor han havde sin bedste sæson – men også hvor han kørte en del mere aggressivt, end han har gjort i årets Giro d’Italia.

Faktisk har aggressive Yates slet ikke været aggressiv, men derimod haft nok at gøre med at forsvare sig selv. Skyldes det at han er blevet klogere og har omlagt sin stil? Måske – men det kan også betyde, at han slet og ret bare har fejltimet formen, for han var flyvende og ødslede løs i Tour of the Alps.

Jeg ser duellen som tæt på 50/50 men med et lille overtag til Hugh Carthy. Der er odds 2,05 hos Bet25, mens flere øvrige bookmakere giver odds 2,00 lige ud til Carthy.


Mandag d. 24. maj 2021

Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021, 16. etape – 24. maj, 11:00
Tip: Romain Bardet slår Dan Martin
(7-12)
Odds: 1,72
Bookmaker: Unibet*
Antal Units:
7

Jeg elsker denne duel. Begge ryttere har i glimt set gode ud, men i store træk er de et stykke fra deres bedste niveau fra tidligere i karrieren. Til gengæld kunne de i ikke være mere forskellige i forhold til den etape, der venter dem på 16. etape.

Det er nemlig løbets konge-etape med ikke mindre end tre hårde stigninger i finalen. Der er også tre nedkørsler, og etapen slutter ovenikøbet efter nedkørslen fra Passo Giau.

Det er ekstremt relevant i det her spil, for mens Dan Martin givetvis har været en anelse stærkere end Bardet, når det går opad, så er Bardet bare et niveau eller fire over Martin, når det går nedad. Det forventes yderligere at regne i store dele af finalen, hvorfor de ikke bare skal forcere tre nedkørsler: De skal forcere tre våde nedkørsler. Dan Martin kommer til at have mareridt hele natten.

Vi så senest i Tour of the Alps hvordan nedkørslerne tager pusten fra Martin, og jeg forestiller mig ikke, at det bliver anderledes her – Bardet skal ud og presse på via nedkørsler, og andre hold vil også have interesse i det for at presse nogle af dem, der er svage nedad. Jeg vil spille den hele vejen ned til under 1,50.Jacob Høgh

Vejle – Lyngby, Superligaen – 24. maj, 14:00
Tip: Over 2.5 mål + BHS
(2-2)
Odds: 1,85
Bookmaker: NordicBet*
Antal Units:
4

Der er intet på spil her efter Vejle har sikret sin forbliven i Superligaen og Lyngby er rykket ned i 1. division. Vejle har spillet langt mere frit og ikke mindst målrigt efterfølgende og møder et Lyngby-hold, som efter et miserabelt efterår var tæt på at redde sig med flot offensivt spil og lige så godt kan forberede sig på at spille i 1. division.

Vejles resultater efter deres redning taler for sig selv: 3-3, 4-2, 2-2 og 2-1. I alle 4 kampe er der altså scoret mindst 3 mål mens begge hold er kommet på tavlen. Det var også i den stil de startede sæsonen ud, men da resultaterne begyndte at gå mod dem, gik man over til en langt mere defensivt anlagt spillestil, hvor man endda formåede at spille 0-0 i 4 af 7 kampe i en periode. Missionen med den defensive tilgang lykkedes dog og man er altså nu gået tilbage til en langt mere offensiv stil. Vejle er uden Ezatolahi og Ramadani på midtbanen, som begge har karantæne, mens deres sidste kollega på midten, Schoop, har siddet ude den sidste måned og som minimum må være tvivlsom. Man risikerer altså at mangle hele midtbanen – og dermed en masse balance. I forsvaret mangler man Greve, som også har været ude i længere tid. Til gengæld begynder det offensive stortalent Faghir at ligne en mand, der er klar til flere minutter og det skal være en stor fordel for spillet. Alt i alt synes jeg Vejles team news samt deres tilgang på det seneste taler voldsomt for mange mål.

Lyngby ligner trods deres nedrykning ikke et hold, som har givet op. De har tabt 6 kampe i streg, men har leveret flere fine præstationer på det seneste. Senest skabte de 2.28 xG mod SønderjyskE men måtte se sig slået 2-0. Lyngby har på det seneste manglet Emil Nielsen, hvilket er en ulempe for spillet og en af grundene til jeg trods alt ikke lægger mere end 4 units i en kamp, jeg ellers synes skriger af mål. De mangler Marcel Rømer på den centrale midt, som sidder ude med karantæne, men det skal mest være en ulempe i det defensive og ligner en fordel for spillet. Af de hold, der er rykket ud af Superligaen de seneste år, har de, der har spillet offensiv fodbold, haft størst succes, måske bedst eksemplificeret af Silkeborg, Så Lyngby har formentlig de bedste chancer for at vende retur til Superligaen, hvis de holder fast i den offensive fodbold, de har praktiseret under Carit Falch.  

Nordicbet
Odds 1,85Skriv et svar