18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Spilforslag til uge 19 fra ekspertpanelet

Der er sket en masse ting på det nye SpilXperten, og en af disse er vores nye tipssystem, som i fremtiden skal gøre det mere overskueligt for jer brugere, i skal have mulighed for at se flere statistikker på eksperterne og generelt skabe en bedre oplevelse med vores produkt. Lige nu er det desværre sådan, at ikke alle spilforslag kan blive oprettet i vores system – Det er noget vi arbejder på højtryk på at få fikset. Indtil da skal i ikke snydes for alle de spil, der kunne gå til spilde. De vil i stedet blive postet herinde. Ligesom alle andre spil vil de tælle i eksperternes regnskab.

(Artiklen opdateres løbende med spil)

Aktive spilforslag til uge 19 fra ekspertpaneletSpilforslag under afvikling

Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 – 8. maj, 14:00
Tip: Egan Bernal vinder løbet
Odds: 4,50
Bookmaker: Cashpoint*
Antal Units: 3

Giro d’Italia står for døren med en spændende rute, der blandt andet byder på masser af bjerge, hvide grusveje og enkelte enkeltstarter. Det er dog klart i bjergene og på gruset, at løbet skal afgøres, da der er under 50 kilometers enkeltstart.

Bookmakernes trio af favoritter hedder Simon Yates, Egan Bernal og Remco Evenepoel. Simon Yates kommer til løbet i storform, men han har været svingende i Grand Tours. I 2018 vandt han Vueltaen, mens han i samme år nuppede tre etapesejre i Giro og længe lignede en vinder – indtil han fuldstændig faldt igennem på de afgørende etaper. Efterfølgende har han haft svært ved at nå op på det niveau.

Måske er han tilbage på det niveau, i al fald var han stærk i et (ret beset) svagt besat felt i Tour of the Alps. Jeg ser dog ikke samme lys i ham, som mange andre gør, og jeg er lidt tilbageholden med at tro på ham.

I min bog har Remco Evenepoel det højeste potentiale af alle, og er han på toppen, så har han bevist, at han kan smadre de fleste. Men han har ikke kørt siden Lombardiet Rundt, hvor han styrtede ud over en bro, og han har ingen Grand Tour-erfaring. Det er de færreste, der går ind og vinder i deres debut, men det er også de færreste, der er Remco Evenepoel.

Og så er der Egan Bernal. Colombianeren vandt Tour de France 2019, og man frygtede måske at han ville vinde de efterfølgende mange Tour de France. Året efter udgik han dog med en rygskade, og ryggen nager ham stadig, beretter han. Ikke desto mindre har han kørt fint i år, og det ligner at han er på rette vej. Især var hans kørsel i Strade Bianche imponerende, og det var et løb, der lover godt for grusetapen i årets Giro.

Bernal flankeres af Daniel Martinez og Pavel Sivakov, og generelt har Ineos det stærkeste hold. Blandt de tre favoritter er han min primære favorit, og derfor går jeg med ham til odds 4. Jeg synes, den er spilbar ned til omkring odds 3. Hele markedet står højere.

Odds 4,50 hos Cashpoint. Odds 4,33 hos Betfair Sportsbook, odds 4,00 hos Bet365. Resten af markedet er over odds 3, men under odds 4, så værdi over hele linjen.


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er jc2.png
Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 – 8. maj, 14:00
Tip: Alexander Vlasov vinder mindst én etape
Odds: 2,50
Bookmaker: bet365*
Antal Units: 3

Spillet går på at Alexander Vlasov vinder mindst én etape til odds 2,50. Det er et pænt odds for en rytter, hvis formkurve er opadgående. Vlasov er ikke den store vinder, men han er en aggressiv rytter, der i alle etapeløb siden 2020 har kredset om sejre: I Tirreno 2020 blev det til tre top5-placeringer. I Vuelta 2020 blev det til tre top5-placeringer. I Paris-Nice 2021 blev det til to top5-placeringer. I Tour of the Alps 2021 blev det til to top5-placeringer.

Vlasov er blandt de stærkeste bjergfolk i løbet, og i takt med at løbet bliver fastlåst mod slutningen, vil han få muligheder for at tage sine sejre. Også selvom tendensen er at flere og flere etaper vindes af store udbrud. De første 14 dage giver givetvis ikke mange chancer for Vlasov, så i løbets tredje uge skal han slå til. I Vueltaen 2020 viste han, at han stadig kan holde niveau der.

I min optik bør han være prissat på niveau med Bernal og Almeida, der begge giver lavere odds. Hans aggressive kørestil skal nok komme til at give pote, og til oddset smider jeg tre units afsted.


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er jc2.png
Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 – 8. maj, 14:00
Tip: Antonio Pedrero slår Matteo Fabbro (H2H)
Odds: 2,10
Bookmaker: bet365*
Antal Units: 6

Spændende duel mellem Antonio Pedrero og Matteo Fabbro.

Som udgangspunkt har begge ryttere andre folk at arbejde for. Pedrero er en del af Solers hold, mens Fabbro skal hjælpe Buchmann til succes. Som udgangspunkt forventer jeg, at Fabbro er mest bundet af de to, både fordi Bora satser mere ensidigt end Movistar, men også fordi Buchmann er en mere stabil kandidat end Soler, der sandsynligvis smadres ud af klassementet midtvejs gennem løbet.

Ligeledes er der også det faktum, at Movistar gerne jagter holdklassementet, og her er Pedrero en vigtig spiller. Pedrero er en rigtig stærk udbrudsrytter, der kan vinde tid på at gå med i de lange indianerudbrud. Det kan Fabbro også, men han risikerer ofte at blive brugt senere på etapen til fordel for Buchmann.

Der er ingen tvivl om, at der er mere potentiale i Fabbro, hvis de begge kører deres egen chance, men qua hold ser jeg Pedrero som en pæn favorit.

Bet365 topper markedet med odds 2,10, mens de fleste øvrige bookmakere har odds 1,90-2,00 på den. Jeg vil spille den ned til 1,65.

Afviklede spilforslag uge 19

Mandag d. 10. maj 2021

Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 (3. Etape) – 10. maj, 12:20
Tip: Davide Cimolai slår David Dekker
✅ (2-172)
Odds: 2,25
Bookmaker: Unibet*
Antal Units: 5

David Dekker startede som lyn og torden i UAE Tour tidligere på året. Her blev det til et par topplaceringer i spurterne, men siden har han ikke vist meget. Der er dog ingen tvivl om at David Dekker er en hårdfør sprinter, der afgjort kan lave nogle pæne ting i fremtiden, hvis han fortsætter den udvikling, der har været i gang de seneste par år.

Jeg er dog ikke overbevist om, at han skal være favorit i den her duel. Davide Cimolai er skarp på bakkerne og bør overleve. I en spurt er han ikke den hurtigste, men han er heller ikke langsom, hvilket han beviste med sin niendeplads på 2. etape. En pæn placering, men der er en årsag til at Cimolai i de senere år primært er blevet leadout-rytter: hans bedste dage er bag ham.

Alligevel bør man mane til besindighed. Cimolai er dygtig, har erfaring og er snu på etaper som denne. David Dekker har potentiale til at gøre det godt, men alt taget i betragtning har jeg svært ved at se en favoritstatus som den her. Vi har en formodning om at Dekker klarer finalen godt, men reelt set ved vi det ikke. 

Jeg ser duellen som 50/50 og har dermed fin værdi i odds 2,25. Oddset findes hos Unibet, Mr Green, LeoVegas og 888sport.


Tirsdag d. 11. maj 2021

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er jc2.png
Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 (4. Etape) – 11. maj, 12:05
Tip: Dan Martin slutter i top3 ❌
(19)
Odds: 6,00
Bookmaker: Unibet*
Antal Units: 2

4. etape af Giro d’Italia slutter med en skrap stigning på 4 kilometer og med 9,9 % i snit efterfulgt af flad vej mod stregen. Det betyder at klassementsrytterne spiller ud.

Spørgsmålet er om de får hentet et eventuelt udbrud. Ineos tager næppe ansvar, så hvem vil vinde etapen? Deceuninck-Quick Step, der har et par favoritter, har nok snarere øjnene på klassement end etapesejr. Bike Exchange har en sølle historik i forhold til at arbejde – men begge hold vil have interesse i at køre om bonussekunderne. Det samme vil Israel-holdet.

Jeg tror, der kommer samling til sidst. Vi er stadig tidligt i løbet, holdene er friske og alle er sultne.

Jeg kigger mod Dan Martin, der i Tour of the Alps viste strålende form. Martin har det svært ved nedkørsler, men på den her etape bør han have gode chancer for at sidde med i finalen. Måske kan han ikke helt sidde med, hvis Bernal/Yates/Evenepoel lukker 100 % op, men mindre kan også gøre det. I en spurt er han blandt de hurtigste.

Stigningen er i al fald guf for ham, og til odds 6,00 for en top3-placering, synes jeg han bliver betalt meget generøst. Jeg ville nok snarere forvente et odds, der lå omkring odds 4,00. Oddset findes hos alle Kambi-bookmakere, men jeg kan også lide vinderodds over odds 15,00 på Martin. Hos ComeOn og Onside Betting kan man få odds 17 med mulighed for at spille E/W-varianten, dvs. et delt væddemål, hvor man også kan få betaling, hvis han bliver nr. 2 eller 3.UnibetOdds 6,00Dan Martin til at slutte top-3.


Onsdag d. 12. maj 2021

Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 (5. etape) – 12. maj, 13:10
Tip: Lawrence Naesen slår Filippo Fiorelli
(140-93)
Odds: 2,65
Bookmaker: Bet25*
Antal Units:
3

Filippo Fiorelli er den hurtigste rytter i denne duel, men italieneren udtalte før løbet, at han havde tabt sig et par kilo med henblik på at klatre bedre, så han i højere grad kunne sidde med i de decimerede gruppespurter.

Alligevel spurtede han flot med på 2. etape, hvor han blev nummer syv, mens han skuffede dagen efter på den kuperede etape, så måske skal man ikke forvente, at farten er forsvundet hos Fiorelli. Til gengæld var Fiorelli i udbrud på 4. etape, og med den brutale afslutning i regnvejret har han i al fald haft en hård dag i sadlen. Kan det mon tage lidt af topfarten fra Fiorelli?

Det bliver der nok brug for, for han er matchet op mod Lawrence Naesen. Naesen er en dygtig rytter, der er stærk i placeringskampen. Jeg vil nok ikke kalde ham en sprinter, men eftersom holdkammeraten Vendrame næppe sprinter i de flade finaler, er det Naesen, der får chancen.

På 2. etape blev de nummer syv og otte i Fiorellis favør, så resultatet var i al fald tættere end oddset antyder. Der er dog ingen tvivl om at Fiorelli er hurtigere, men med lidt møre ben ser jeg værdien på Naesen.

Bet25 topper med odds 2,65, mens Bet365, Unibet, Mr Green, LeoVegas og 888sport følger efter med odds 2,50. Jeg ser den spilbar ned til odds 2,40.


Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 (5. etape) – 12. maj, 13:10
Tip: Fernando Gaviria slår Tim Merlier ✅ (102-162)
Odds: 2,70
Bookmaker: ComeOn*
Antal Units:
4

Tim Merlier vandt 2. etape af Giro d’Italia. Sejren var en kulmination på de seneste par sæsoner, hvor Merlier måned for måned er blevet bedre og bedre. På forhånd var han også top3-favorit til at vinde etapen, så sejren i sig selv var ikke overraskende.

Han er også blandt favoritterne på 5. etape, men jeg synes, han bliver overvurderet i duellen mod Fernando Gaviria. Og det er endda en del.

Først og fremmest har Tim Merlier ikke den bedste historik på WorldTour-niveau. Det skyldes primært at han kun har kørt ganske få løb på højeste niveau, men man kan også registrere en ustabilitet. Jeg er i al fald ikke overbevist om, at han kan holde samme høje niveau, som han gjorde på 2. etape.

Jeg har en fidus til Fernando Gaviria. Jeg synes, hans tog så skarpt ud på 2. etape, hvor de så godt nok fjollede til allersidst, hvilket kostede Gaviria chancen for at spurte. Og Gaviria er stadig hurtig. Det er han. Han er også irriterende at spille på, fordi han stopper op, hvis sejren er uden for rækkevidde.

Men kan de levere ham på samme måde som på 2. etape – og så lige huske at aftale til hvilken side leadoutmanden skal trække ud – så har han gode chancer. Hans klatreevner på især 3. etape vidner i al fald om god form, og til oddset, der hos både Bet25 (2,65), OnsideBetting (2,70) og ComeOn (2,70) er alt, alt for højt, hammer jeg gerne til. Bet365 har tilsvarende odds 2,20 på colombianeren.


BettingGuru

Rumilly-Vallieres – Monaco – 13. maj, 21:15
Tip: 2 & U3,5 Mål
1-5
Odds: 2,00
Bookmaker: bet365*
Antal Units: 1

Spiltip

Coupe de France, Semifinale. Amatørerne fra Rumilly-Vallieres mod storholdet Monaco. Monaco er kæmpe favoritter men kan roterer en smule. Kampen spilles på neturalbane i Annecy. 25km fra Rumilly.

Rumilly-Vallieres fra den franske 4. division (samme række som Monaco’s 2. hold) har spillet sig  frem til semifinalen i Coupe de France. Flot af en klub hvis liga blev aflyst tilbage i slut oktober. På vejen hertil har de spillet seks kampe. To mod hold fra 5. div, to mod andre 4. div hold, én mod et 3. div og senest mod L2 holdet Toulouse. Tre af blev vundet indenfor 90min. Senest mod Toulouse vandt de flot 2-0 men det høre med til historien at Toulouse blot havde to stamspiller med og hele seks med fra deres andet hold. Rumilly-Vallieres er amatøer. Blot fem mand er på kontrakt i klubben, og deres største navne er midtbanespillerne Peuget (tidligere backup spiller for Remis i Ligue 1) og Viglierchio (tidligere Evian). Truppen er på papiret forholdsvis erfaren med en gennemsnitsalder på 27,5 år. Det forøger sandsynligheden for at de bedre kan kontrollere deres nerver op til og under kampen. Værterne stiller op i en 4-4-2 og har indtil videre holdt kæderne tætte i deres kampe. 

Monaco kan indtil videre være tilfredse med deres sæson. De kan selv afgøre om de skal spille Champions League næste sæson og er en kamp fra pokal-finalen. Monaco kunne ikke have ønsket sig en bedre lodtrækning end denne. Kampen kommer midt i et tæt progam, hvor der resterer to kampe i ligaen, som Monaco skal vinde for at holde fast i tredje pladsen og måske overhæle Paris SG på anden pladsen. Den kommende ligakamp mod Rennes, to dage efter denne, kan komme til at spille en rolle for gæsternes indstilling til kampen. Sikkert er det at midtbanespillerne Diop (fast) og Diatta (rotation) samt offensive Pellegri (backup), Geubbles (backup) & Jovetic (rotation) sidder ude. Det betyder formentlig at både Volland og Ben Yedder starter inde. De har begge spillet mange kampe denne sæson, og kan ikke undværes mod Rennes og Lens. På den baggrund har jeg svært ved at forestille mig at begge spiller fuldtid. 

Kampen er en kæmpe oplevelse for Rumilly-Vallieres men formentlig også endestationen for deres cup eventry. De spiller på et tomt stadion udenbys og har haft heldet på deres side, på vejen hertil. Monaco er en helt anden størrelse end de hold de har mødt indtil videre. Seneste roterede Monaco kun på målmandsposten, og det kan blive tilfældet igen. Et par mand mere ville dog ikke overraske mig da Monaco har kvalitet i breden. 
Spørgsmålet er hvordan kampen kommer til at forløbe. Monaco bliver med alt sandsynlighed spilstyrende men kan have et øje rettet mod Rennes i weekenden. Omvendt ville Rumilly-Vallieres komme i deres komprimeret 4-4-2 og nu længere de kan holde Monaco fra at scorer nu bedre. Skulle det ske at Monaco kommer foran 0-2 halvvejs eller senere i kampen, kan det resultere i at de trække håndbremsen, skifter Volland og/eller Ben Yedder ud og spare på krafterne til weekenden. Hvis det bliver tilfældet kan jeg godt have min tvivl om, om værterne har evnerne til at bide fra sig. 

Alt i alt er det en kamp mellem David og Goliath men Goliath har vigtige kampe i vente og kan på den baggrund kontrollere en sikker men ikke for stor sejr hjem. 


Søndag d. 16. maj 2021

Jesper Carstens

Giro d’Italia 2021 (9. Etape) – 16. maj, 12:15
Tip: Davide Formolo slår Marc Soler (11-8)
Odds: 2,10
Bookmaker: Bwin*
Antal Units: 4

9. etape af Giro d’Italia er fyldt med (relativt) nemme stigninger. Etapen slutter af med en skarp, stejl – men også ret kort – rampe på omkring halvanden kilometer. Der er også grus på rampen, hvilket kommer til at spille en smule ind.

I denne duel har bookmakerne matchet to ryttere, der indtil videre har gjort det fornemt, men som er svære at tro alt for meget på i længden. De er dog særdeles interessante til den her rute, da begge ryttere er stærke på grusunderlaget.

Stærkest er nok Davide Formolo, der blev nummer to i Strade Bianche i 2020. Det er også ham, jeg vurderer værdien er på, for nok er Marc Soler formstærk, men spanieren har sine begrænsninger, særligt med henblik på stabiliteten. Det er for øvrigt også Formolos store udfordring.

Umiddelbart er min vurdering, at den her etape passer bedst til Formolo af de to ryttere. I al fald er jeg meget glad for at tage et spil på Formolo til over odds 2,00. Det finder man mange steder på markedet:  Bwin, Cashpoint, Nordicbet, Unibet, Mr Green, LeoVegas, 888sport.

Skriv et svar