18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Spilforslag til uge 16 fra ekspertpanelet

Der er sket en masse ting på det nye SpilXperten, og en af disse er vores nye tipssystem, som i fremtiden skal gøre det mere overskueligt for jer brugere, i skal have mulighed for at se flere statistikker på eksperterne og generelt skabe en bedre oplevelse med vores produkt. Lige nu er det desværre sådan, at ikke alle spilforslag kan blive oprettet i vores system – Det er noget vi arbejder på højtryk på at få fikset. Indtil da skal i ikke snydes for alle de spil, der kunne gå til spilde. De vil i stedet blive postet herinde. Ligesom alle andre spil vil de tælle i eksperternes regnskab.

Aktive spilforslag til uge 16 fra ekspertpanelet

Afviklede spilforslag uge 16

Søndag d. 25. april 2021

Jesper Carstens

Liege-Bastogne-Liege 2021 – 25. april, 10:00
Tip: Warren Barguil slår Maximilian Schachmann (26-9) ❌
Odds: 2,50
Bookmaker: ComeOn*
Antal Units:
3

Jeg forsøger mig med et højodds i denne duel. Maximilian Schachmann er en af mine personlige outsidere til at vinde Liege-Bastogne-Liege. Tyskeren klatrer bedre end længe og virker ganske fint kørende. I Amstel Gold Race var han en af de toneangivende ryttere.

Men Warren Barguil er også formstærk, og franskmanden har Ardenner-tække. Han var med helt fremme på Mur de Huy forleden, hvor han blev 5’er, og i det opslidende Liege-Bastogne-Liege har han også før vist gode takter.

I en finale holder jeg givetvis lidt på Maximilian Schachmann, men sandheden er at Warren Barguil besidder en fin spurt. Til gengæld har jeg svært ved at se ham rykke væk på det flade stykke nær målstregen.

Summasummarum: Maximilian Schachmann er bedst, han har en tredjeplads i bagagen i dette løb, og han bør også være favoritten i denne duel, men til odds 2,50 går jeg med Warren Barguil, der tilbage i 2016 blev nummer 6 i løbet, mens han i 2020 blev nummer 9. Formen er der til at gentage de bedrifter.

ComeOn og OnsideBetting topper markedet med odds 2,50. Nordicbet følger efter med odds 2,47.


Jesper Carstens

Liege-Bastogne-Liege 2021 – 25. april, 10:00
Tip: Michael Woods ender i top-3 (5) ❌
Odds: 4,95
Bookmaker: Bet25*
Antal Units:
3

Michael Woods har hentet en top10-placering i Liege-Bastogne-Liege i samtlige udgaver siden 2017. Her blev han nummer ni, mens han året efter blev nummer to. De efterfølgende to udgaver har kastet henholdsvis en femte- og en syvendeplads af sig. I alle tilfælde har han været blandt de stærkeste ryttere.

Der er større favoritter end Woods – Pogacar, Roglic og Alaphilippe – men Woods er i høj grad med i kategorien lige efter med ryttere som Valverde, Schachmann, Formolo, Carapaz m.fl.

Senest viste han god form i Fleche Wallonne. Der var ellers lidt spørgsmålstegn ved canadieren efter et styrt i Baskerlandet Rundt, men en fjerdeplads på Mur de Huy vidner om storform. Woods havde ben til mere, men som altid havde han placeringsvanskeligheder – det er mindre aktuelt her i Liege-Bastogne-Liege, da det ikke blot er spurt op af en afslutningsbakke.

Til gengæld kan resultatet i Fleche Wallonne snyde, og i et opslidende maratonløb som Liege-Bastogne-Liege kan det alligevel være, at styrtet i Baskerlandet Rundt har sat ham for meget tilbage. Til oddset satser jeg dog på at Woods er så stærk, som han plejer at være i Liege.

Alternativt er der odds 4,50 hos Unibet, Mr Green, LeoVegas og 888sport. Hos Bwin giver de odds 3,75 på at Woods ender i top4. Den ekstra placering er god at have med. En top3-placering burde give omkring odds 4, altså tæt på 25 %.


Jesper Carstens

Liege-Bastogne-Liege 2021 – 25. april, 10:00
Tip: Matej Mohoric slår Alex Aranburu (10 – 21) ✅
Odds: 1,70
Bookmaker: Bet25*
Antal Units:
5

Matej Mohoric har ikke sat mange ben rigtig i denne sæson, men formen er så småt begyndt at komme, og i de store klassikere viser han sig ofte frem.

I 2020 blev Mohoric nummer fire i løbet. Dengang var det placeret i efteråret, og her er sloveneren ofte stærk. Sandheden er også at Mohoric ikke har set særligt stærk ud i år, men resultatet i Amstel Gold Race vidner om at formen er i fremgang, og så er han farlig i denne finale.

Alex Aranburu er i fremragende form, og spanieren er hurtig på stregen. Det er Mohoric også, men ender de i samme gruppe, vil jeg alligevel give Aranburu fordelen. Efter en hård dag i sadlen er det dog ikke givet på forhånd.

Astana har andre kort at spille ud, men sadler de om i finalen og er modvinden gunstig, så kan det være de kører for Aranburu. 

Jeg tror dog, at Aranburu bliver for tung til den absolutte finale. Liege er ikke nødvendigvis hårdere end at det kan lade sig gøre, men jeg tror at løbet bliver kørt hårdt, blandt andet fordi ryttere som Pogacar og Roglic vil ryste posten. Pogacar er især glad for at køre offensivt, og det øger sandsynligheden for et hårdt løb. 

Alt i alt vil jeg tage Mohoric ned til odds 1,50.

Bet25 med odds 1,70. De fleste bookmakere er omkring 1,60-1,65: ComeOn, OnsideBetting og Bet365 følger efter i den rækkefølge.


Mandag d. 26. april 2021

Jesper Carstens

Oscar Awards 2021 – 26. april, 01:55
Tip: Carey Mulligan vinder Bedste Skuespillerinde (Frances McDormand) ❌
Odds: 2,50
Bookmaker: Bwin*
Antal Units: 4

Oscar-kategorien for bedste skuespillerinde tegner sig til at være én af de mest åbne kategorier forud for årets Oscar-show.

Årsagen er at de store Award-shows har delt priserne godt ud. Andra Day vandt en Golden Globe mod de øvrige nominerede. Viola Davis vandt skuespillernes pris, SAG Awards, mens Carey Mulligan vandt kritikernes award, Critics Choice Award. Og så vandt Frances McDormand BAFTA’en, der traditionelt er et fint fingerpeg. 

SAG Awards plejer at være retvisende, men med til historien hører der at SAG Awards generelt er helt pjattede med Viola Davis, der har vundet adskillige SAG Awards. Således kunne man høste over odds 10 på Viola Davis til Oscars før SAG Awards.  

BAFTA-vinder Frances McDormand? Hun har næsten ingen ’buzz’ i år, og hun vandt BAFTA’en efter at der var gået politik i nomineringsprocessen – hverken Viola Davis eller Carey Mulligan var nomineret, så den er svær at bruge som pejlemærke i år.

Golden Globe-prisen bruger jeg ikke for alvor som indikator, dertil er den simpelthen for tilfældig. Andra Day storspiller, men i en middelmådig film, og jeg tror ikke for alvor på hende.

Gold Derby peger i skrivende stund på Carey Mulligan, men det er på baggrund af brugernes og redaktørernes stemmer, mens eksperterne – anmelderne – er mere delt. Mange af dem skæver mod Viola Davis.

De to tungeste argumenter går dog dels på at Carey Mulligan har haft mest buzz igennem hele awardsæsonen, mens det også ville virke småspøjst at Viola Davis vinder en Oscar for bedste skuespillerinde, mens hendes medskuespiller Chadwick Bosewick efter alt at dømme også vinder for bedste skuespiller – for øvrigt i en film, der ikke er nomineret til ’best picture’. 

Odds 2,50 hos Bwin, 2,30 hos det meste af det øvrige marked. Spilbar ned til odds 2,10.


Jesper Carstens

Oscar Awards 2021 – 26. april, 01:55
Tip: Two Distant Strangers vinder bedste kortfilm (Vandt) ✅
Odds: 2,55
Bookmaker: Nordicbet*
Antal Units: 5

The Letter Room, der er lavet af danske Elvira Lund med ægtemanden Oscar Isaac i hovedrollen, har længe været favoritten i kategorien, men Two Distant Strangers rammer det helt rigtige tidspunkt og bør have store chancer for at vinde en Oscar for bedste kortfilm. Umiddelbart står den mellem de to film, men kategorien kan åbne for overraskelser.

I The Letter Room taler det for filmen at Oscar Isaac er i hovedrollen. Det er også en god kortfilm, men det er en fordel at have et A-liste-navn på rollebesætningen. Det er en rigtig fin og dragende kortfilm. 

Two Distant Strangers handler om en sort mand, der har overnattet hos en kvinde. Han skal hjem og pleje sin hund, men på sin tur hjem møder han en politibetjent. Mødet ender med at den sorte mand bliver slået ihjel – bare for at se dagen blive gentaget om og om igen. En slags Groundhog Day – ja, eller Palm Springs, for at blive i tidens ånd. Historien er blevet til i dagene efter George Floyds død, og gentagelsesvirkemidlet er for at illustrere, at den samme historie gentager sig igen og igen i USA. Det er en krads kritik af systemet.

Kortfilmen risikerer dog at lide backlash for at benytte sig af gentagelse af traume som sit primære omdrejningspunkt. Umiddelbart er det hele dog timet ganske fint for filmen: den sidste stemmeproces fandt sted mens Derek Chauvin fik sin dom for George Floyd-drabet. 

Filmen har momentum på Gold Derby, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis filmen lukker som den helt store favorit forud for showet.

Odds 2,55 hos Nordicbet. Odds 2,50 hos Unibet, 888sport, LeoVegas og Mr Green. Fair odds er omkring 2,25.

1 kommentar

  1. Oddset på Two Distant Strangers står stadig hos Unibet, Mr Green, LeoVegas, 888sport. Seneste prognose er at snart samtlige eksperter peger på filmen. Odds 2,50 er godt, og jeg ville nok skrue et par units op. Fair odds lige under odds 2.

Skriv et svar