18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

LCS betting

LCS er verdens største eSport-liga, der afvikles i verdens største E-Sport, League of Legends. Turneringen indeholder professionel League of Legends i verdensklasse. På årlig basis afvikles to sæsoner af LCS. Det er disse, bookmakerne sætter rigtig mange odds på, som du så kan spille på. Derfor har vi også skrevet denne guide om betting på LCS til dig, så du er klar til blandt andet den internationale og ekstravagante League of Legends World Championship-turnering.

Odds på LCS

*Reklamelink

Denne artikel indeholder alt information man bør kende til, for at oddse på LCS ligaen. Artiklen indebærer alt fra de forskellige spilmuligheder, der bliver tilbudt af bookmakerne. Derudover er der blevet lavet en vurdering af de forskellige danske bookmakere, der tilbyder odds på LCS. Til sidst er LCS ligaens format, kalenderår og generel information om ligaen også inkluderet. Vi har lavet en kort oversigt over artiklen, så du ikke farer vild.

Mand arbejder med esport og teknologi på kontor om natten

Hvad kan man oddse på i LCS?

League of Legends er den E-Sport, hvor bookmakerne tilbyder flest forskellige spilmuligheder på kampene. Spillet er bygget op omkring en række delmål i form af forskellige objekter. Det kan være objekter som towers, dragons eller barons. Det er en stor fordel for holdene at nedlægge disse delmål, før de sætter sig for at gå efter sejren, da de forskellige objekter tildeler holdene mindre fordele. Det fungerer også på samme måde i mange andre spil, men grundet League of Legends kæmpe spiller- og følgebase, så har bookmakerne valgt at uddybe sig i spillets mange forskellige elementer. Nogle af de udbudte spilmuligheder vil blive forklaret herunder. De mange forskellige spilmuligheder, der bliver tilbudt på LCS-kampe, gør det muligt at sammensætte virkelig interessante odds.

Kampvinder

Den klassiske kampvinder spilmulighed er i LCS også baseret på 1-X-2 princippet. Det er i mange tilfælde ikke muligt for kampen at ende uafgjort. Kampene spilles i forskellige formater, alt efter hvor langt holdene er i turneringen, eller hvilket region, der spilles i. Der er forskellige formater i de forskellige regioner. Både regionerne og formaterne i forklaret senere i artiklen. Det kan svinge i mellem alt fra bedst-af-en opgør til bedst-af-fem opgør i kampene. Når der er tale om bedst-af-to opgør, vil det være muligt for kampen at ende uafgjort.

Korrekt score

Hos flere bookmakere er det muligt at spille på kampens endelige cifferresultat. Eksempelvis i et bedst-af-tre opgør, vil det være muligt at spille på slutresultatet 2-1. Det er den mængde af kort(maps), der bliver spillet i kampen, der er tale om. Det er en spilmulighed, der kan være svær at forudsige. Derfor er det også en spilmulighed, der typisk har høje odds.

First blood

Hos størstedelen af bookmakerne finder man spilmuligheden ’First Blood’. Det er en spilmulighed, der omhandler den første spiller, der dræber en modstander. I kampenes tidlige stadier vil ingen af holdene have nogen fordele over hinanden. Det er derfor et odds, der er meget lige fordelt, også selvom det ene hold er mere favoriseret end det andet. Det gør det til et populært odds hos mange LCS-oddsere.

Første dragon

Der findes en række forskellige objekter på League of Legends kortet. En af disse objekter er dragen. Når dragen dræbes af et hold, vil den give en permanent fordel til holdet. Det er derfor et objekt, som holdene fokuserer på tidligt i spillet. Nogle hold er mere fokuseret på dragen end andre, hvilket gør den første drage til en spændende spilmulighed i LCS.

Over / under odds på Towers, Dragons og Barons

Tre af de vigtige objekter er towers, dragon og baron. Hos flere bookmakere er det muligt at spille på, hvor mange af de forskellige objekter, der bliver ødelagt eller dræbt i løbet af en kamp. Det gøres ved en over / under spilmulighed, der bliver fastlagt af den enkelte bookmaker.

Hvis du er til eSports betting, så glem ikke at tjekke andre eSports begivenheder her på SpilXperten.

Hvilke danske bookmakere har odds på LCS?

Eftersom League of Legends er den største af alle E-Sports, så er det stort set alle bookmakere, der tilbyder odds på E-Sport, som følger LCS kampene. De regulære sæsonkampe er skemalagt flere måneder frem i LCS, hvilket gør det let overskueligt for bookmakerne at følge turneringen.

bet365

bet365 er den bookmaker med den største E-Sport kalender. Oftest er bet365 også bookmakeren med flest spilmuligheder på de mange forskellige kampe. Alt i alt er bet365 en god bookmaker at følge E-Sport med. Især League of Legends LCS ligaen er en, som bet365 har stor fokus på. bet365 er også klart den bookmaker, der har flest forskellige spilmuligheder på LCS.

Spil på LCS hos bet365.dk – KLIK HER!*

Nordicbet

Nordicbet er en bookmaker, der også tilbyder odds på alle LCS kampe. I modsætning til bet365 og Unibet, så sker det ofte, at Nordicbet kun tilbyder kampvinder spilmuligheden. Det svinger om de tilbyder flere forskellige spilmuligheder på kampene. Generelt tilbyder Nordicbet dog rimelig høje odds på kampene.

Spil på LCS hos Nordicbet – KLIK HER!*

888sport

888sport er meget lig Nordicbet, når det kommer til LCS. De dækker størstedelen af kampene, dog er det ikke sikkert, at der er flere spilmuligheder til alle kampene.

Spil på LCS hos Betfair – KLIK HER!*

LCS formatet

LCS er opdelt i to forskellige regioner; den amerikanske region, NA LCS, og den europæiske region, EU LCS. Indtil videre har de regulære sæsonkampe i begge regioner været bedst-af-en opgør. Uafgjort har altså ikke været muligt i disse kampe. Der er ti deltagende hold i LCS ligaen. Alle holdene møder hinanden to gange i løbet af en sæson. Holdene får et point per sejr. De seks bedste hold deltager i sæsonens slutspil. De to hold der ender på henholdsvis første- og andenpladsen kvalificerer sig direkte til slutspillets semifinaler.

De tre dårligst placerede hold skal møde hinanden i en promotion-turnering, for at afgøre hvilke hold, der skal rykke ned i den såkaldte ”Challenger-series”. De to bedst hold fra challenger-serien deltager også i promotion-turneringen. Der er altså i alt fem hold, der kæmper om at spille i den efterfølgende sæson af LCS. Både i slutspillet og i promotion-turneringen spilles kampene som bedst-af-fem opgør.

LCS kalender: Sådan ser en LCS sæson ud

Et LCS kalenderår er opdelt i tre dele; Spring, Summer og Worlds. Spring- og Summer split indeholder hver især ti hold. Der spilles 18 sæsonkampe for alle holdene. Sæsonkampene strækker sig over ni ugers spil, hvor hvert hold spiller to kampe om ugen. Med to pauseuger strækker sæsonkampene sig over tre måneder totalt. Spring- og Summer splits er efterfulgt af Spring- og Summer playoffs, altså de førnævnte slutspil. I løbet af Spring- og Summer sæsonerne indsamler holdene i alle verdens regioner World Championship point. Mere information om League of Legends World Championships, også kaldet Worlds, kan findes i næste afsnit.

Generelt om LCS

LCS er den professionelle League of Legends liga. LCS er navnet for den europæiske og amerikanske League of Legends region. Alle sæsonens kampe leder i sidste ende til den årlige ultimative League og Legends turnering, Worlds. Der er i alt 16 deltagende hold til Worlds. I alt kvalificerer seks hold fra LCS ligaen sig til Worlds. Det er tre hold fra henholdsvis den europæiske og amerikanske region, der kvalificerer sig. Udover det kvalificeres tre hold fra den koreanske region, LCK. Der kvalificeres også tre hold fra den kinesiske region, LPL. Yderligere kvalificeres to hold fra den Taiwan, Hong Kong og Macao miksede region, LMS. De resterende to hold, der deltager til Worlds er fra den internationale Wildcard turnering. Worlds er en af E-Sport verdens årlige højdepunkter. Det er den begivenhed, der tiltrækker de største seertal. Det er Worlds turneringen som alle League og Legends hold i sidste ende, kæmper for at deltage ved. Den første Worlds turnering blev afholdt i 2011. Turneringen har været en årlig begivenhed siden da.

Odds på LCS

*Reklamelink