18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Dota 2 odds

Dota 2 er en af de mest populære eSports i verden. Flere millioner mennesker spiller spillet på daglig basis. Den professionelle scene i Dota 2 har aldrig været større end nu. Det samme kan siges om den mængde af mennesker, der better på professionelle Dota 2 kampe hver dag. Det er nemlig muligt at oddse på Dota 2, som var det fodbold eller håndbold. Find ud af, hvad alt snakken er om, ved at læse vores Dota 2 guide.

Odds på Dota 2

*Reklamelink

Vi har lavet en guide til dig, der ønsker at vide mere om Dota 2 og odds. Først præsenterer vi nogle gode Dota 2 bookmakere, og så har vi selvfølgelig også lavet en forklaring af de vigtigste principper i Dota 2, så du ikke behøver at føle dig forvirret over den populære E-Sport. Læs guiden for at blive klogere på alt omkring Dota 2 odds. Du får her en oversigt over indholdet i guiden.

Mand arbejder med esport og teknologi på kontor om natten

Bookmakere: Gode valg til Dota 2 odds

Herunder finder du nogle af de bookmakere, der er gode at have ved hånden, når du skal oddse på Dota 2.

bet365

bet365 er den bookmaker, der klart tilbyder flest kampe og spilmuligheder, når det kommer til Dota 2. Især på mængden af spilmuligheder på diverse kampe adskiller bet365 sig fra mange andre bookmakere. Det varierer mellem alt fra first blood og handicap odds, til hvem der vinder hvilke maps og mængden af maps, der spilles i en kamp. Alle disse er spilmuligheder, der også bliver forklaret senere i artiklen. En bred og lang fremadrettet oversigt og et stort spiludvalg er de to faktorer, der gør at bet365 vurderes til at være den bedste af disse fem udvalgte bookmakere.

LeoVegas

Vurderet på udvalg af kampe, spilmuligheder og odds bliver LeoVegas vores næstbedste anbefaling til en bookmaker, du bør benytte, når du skal spille på Dota 2. LeoVegas deler oddssætning med blandt andre Unibet, 888sport og Mr. Green.

Spil på Dota 2 hos LeoVegas – KLIK HER!*

Nordicbet

Nordicbet er en bookmaker, der også tilbyder en del kampe. Det gør altid en kupon væsentligt mere spændende, hvis man har mulighed for at udvælge flere forskellige ting at fokusere på i spillet. Nordicbet tilbyder næsten lige så mange kampe som bet365 og LeoVegas, hvilket gør, at Nordicbet også er en fin kandidat som Dota 2 bookmaker.

Spil på Dota 2 hos Nordicbet – KLIK HER!*

betfair

betfair og Nordicbet er meget lig hinanden med deres udvalg af kampe og spilmuligheder, når det drejer sig om Dota 2. Det er virkelig positivt, at begge bookmakere tilbyder flere forskellige spilmuligheder på størstedelen af deres kampe. betfair er således også et godt bud på en Dota 2 bookmaker.

Spil på Dota 2 hos betfair – KLIK HER!*

Hvis du er til eSports betting, så glem ikke at tjekke andre eSports begivenheder her på SpilXperten.

Odds: De forskellige spilmuligheder i Dota 2

Bookmakerne kommer konstant med nye spilmuligheder til Dota 2. Vi har udvalgt nogen af mest populære og forklaret dem her.

Kampvinder

Den klassiske kampvinder spilmulighed fungerer på samme måde for Dota 2, som det gør i fodbold, nemlig efter 1-X-2 princippet. I modsætning til fodbold er X spilmuligheden ikke altid tilgængelig i en Dota 2 kamp, da en kamp afgøres efter en bestemt mængde kort(maps), og et map kan aldrig ende uafgjort. En Dota 2 kamp ender uafgjort hvis det totale antal af maps ender på et lige antal. Dette kan eksempelvis ske i et bedst-af-to opgør. Man kan sammenligne den måde maps fungerer på i Dota 2, med hvordan et set fungerer i en tenniskamp. De mest almindelige formater er dog bedst-af-en eller bedst-af-tre opgør.

Kortvinder

Denne spilmulighed gør det muligt at spille på hvilket hold, der vil vinde de bestemte maps. Det er en spilmulighed, der kun er gældende, når der spilles mere end et map. I et bedst-af-tre opgør vil det ikke være muligt at spille på det tredje map, da der er sandsynlighed for at kampen ender 2-0, og derved vil det tredje map ikke blive afviklet. Dette er typisk også en spilmulighed, der er gældende, når der er liveodds på Dota 2 kampe.

Korrekt score – kort

Hos nogle bookmakere er det muligt at spille på kampens præcise udfald. Det går flere steder under navnet ”korrekt score”. Det betyder, at man kan vælge at spille på det korrekte slutresultat af en Dota 2 kamp, eksempelvis at hold 1 vinder 2-0 over hold 2. Det er en spilmulighed, der typisk giver et væsentligt højere odds, da chancerne for at forudsige den korrekte score er væsentlig lavere, end eksempelvis at forudsige kampvinderen.

Antal kort over/under

Dette er endnu en spilmulighed der fokuserer på maps i en Dota 2 kamp. I dette tilfælde er det mængden af maps, der gør sig gældende. I en kamp der afvikles over tre maps, vil det eksempelvis være muligt at spille på over eller under 2,5 maps i kampen. I en kamp mellem to hold, der ligger forholdsvis tæt på hinanden rent niveaumæssigt, vil der typisk være god værdi i at spille på over 2,5 maps, da holdene rent taktisk er gode til at læse hinandens spillestil efter det første map er afviklet.

Vinder mindst 1 kort

Denne spilmulighed tilbyder at spille på hvorvidt hold 1 eller hold 2, formår at vinde et map eller ej i en kamp, hvor der spilles mere end et map. Denne spilmulighed er som regel en af de spilmuligheder, der er mere ”sikker” end andre, hvis man spiller på et favorit hold. Samtidig er der også mulighed for god værdi, hvis to hold, der er meget lige rent niveaumæssigt, skal møde hinanden.

Kamphandicap

Ved kamphandicap kan man spille på, at et hold enten er foran eller bagud med maps ved kampstart. Det betyder at hvis hold 1 er storfavoritter til at vinde den givende kamp, så vil kamphandicap -1,5 eksempelvis betyde at hold 1 går ind til kampen bagud med 1,5 maps. Det er en spilmulighed, der kan tilføje god værdi i kampe, der formodentligt vil blive domineret af den ene part.

First blood

Denne spilmulighed åbner muligheden for at give et bud på, hvilke af de to hold, der først formår at dræbe en af modstanderens helte. Dette er omtalt som et såkaldt first blood. Det er en spilmulighed, der kan være svær at forudsige, da holdenes helte alle er af forholdsvis samme styrke i de tidligere stadier af spillet, som er der, hvor first blood for det meste falder.

Guide: Gode råde til succesfuld Dota 2 odds

Der er mange forskellige faktorer, der kan påvirke dine Dota 2 odds. Vi har her beskrevet nogen få ting, der har hjulpet os til at vinde over bookmakerne.

Det er altid vigtigt at lave sin research og kontrollere statistikker, inden man bestemmer sig for et odds. Et godt sted at finde den nødvendige information til en Dota 2 kamp er på http://www.gosugamers.net/Dota2.

Her oplyses diverse statistikker, ranglister, kommende kampe og allerede afsluttede kampe. Det er vigtigt at overveje ting som et holds nuværende form, for at se om holdet er i en god stime eller ej. På denne måde er det også muligt at lære et holds stærke og svage sider.
Det er derudover også væsentligt at vide, hvilket format den enkelte kamp bliver spillet i. Altså om kampen afgøres over et, to, tre eller flere maps. I en kamp der afgøres over et enkelt map, så vil chancerne for at en underdog løber med sejren være væsentligt højere, da de bedste holds styrke ofte ligger i deres strategiske evner. De største stjerner formår at ændre deres spillestil, alt efter hvilken modstander de møder. Det betyder at de bedste hold ændrer deres spillestil i løbet af en kamp. Det betyder, at når et map er afgjort, så oplever man ofte drastiske ændringer i et holds strategiske tilgang til det næste map.

Et par grundlæggende informationer om Dota 2

For at have en forståelse om hvilke odds, der er de værdifulde odds, hvilke odds, der er de ”sikre” odds og hvad spillet, Dota 2, i det hele taget drejer sig om, så er der her lavet en kort gennemgang af de basale elementer i spillet.

I bund og grund handler Dota 2 om at smadre modstanderholdets ancient (Deraf navnet ’Defense of the Ancients’), hvilket er hovedbygningen i holdenes base. Kampen består af to hold, der har til opgave henholdsvis at angribe og forsvare modstanderens base og sin egen base. På hvert hold er der 5 spillere. De 5 spillere har hver påtaget sig rollen som en bestemt helt. De forskellige helte besidder unikke magiske evner, som spillerne skal udnytte i fællesskab for at løbe med sejren i kampen.

Dota 2 kortet

dota map

  • Rød ring = Holdenes Ancient og de to stærkeste towers
  • Sort ring = Holdenes barracks og de sidste lane towers
  • Gul ring = Holdenes anden række af lane towers
  • Blå ring = Holdenes første række af lane towers

På dette kort vises den bane hvorpå en Dota 2 kamp spilles. Det er altid den samme bane, der bliver spillet, og når en kamp afgøres over flere maps, så vil banen blive genstartet på ny, når den første er afgjort. Kortet er opdelt i tre veje(lanes), henholdsvis Top-lane, Middle-lane og Bottom-lane. Hver lane er tildelt en bestemt mængde spillere med bestemte roller. Disse varierer alt efter hvilken strategi det enkelte hold bruger. Som sagt er hovedopgaven for begge hold at ødelægge modstanderens ancient. For at få adgang til modstanderholdets ancient, så skal holdet først bryde igennem minimum en lane. Det er en fordel for holdene at ødelægge flere lanes, da det gør det muligt at angribe og presse fra flere vinkler samtidig. I et bestemt tidsinterval vil der blive sendt ukontrollerbare monstre(creeps) ud på hver lane fra hvert hold. Disse monstre er spillernes hovedkilde til guld, hvilket de kan bruge til at styrke deres valgte helte med.

Bygninger

Hver base består af flere bygninger af betydning. De tre vigtigste former for bygninger er towers, barracks og selvfølgelig hovedbygningen ancient. Når først en bygning er blevet ødelagt, vil bygningen ikke være en del af spillet længere.

Ancient dikterer hvilket hold, der vinder kampen. Det første hold der smadrer modstanderens ancient eller får modstanderen til at overgive sig, har vundet.

Barracks er den bygning, der udsender holdenes creeps. Hver lane består af 2 barracks. Hvis et hold formår at ødelægge modstanderens barracks på en lane, så vil der fremover i resten af spillet blive udsendt betydeligt stærkere creeps på den lane tilhørende det hold, der formåede at ødelægge barracksne. Det er derfor en stor fordel at fokusere på at ødelægge disse barracks.

Towers er en række af tårne, der udelukkende har til formål at forsvare et holds base. Holdenes towers øges i styrke, jo tættere et hold kommer på modstanderens ancient. Når et hold ødelægger et tower, så vil hele holdet modtage en større mængde guld.

Helte (heroes)

Dota 2 indeholder på nuværende tidspunkt 111 forskellige helte, som er tilgængelige for spillerne. Det medbringer en enorm stor dybde til spillet, da holdende kan sammensætte deres valg af helte på så mange forskellige måder, og hver af disse måder at sammensætte sine helte på indebærer en bestemt strategi. Alle heltene udfylder nogle bestemte roller. Det varierer en del fra hold til hold, hvordan de vælger at placerer og udnytte disse roller på kortet. Som udgangspunkt er holdene bygget op omkring minimum en spiller på hver lane.

Odds på Dota 2

*Reklamelink