18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

eSport: Guide til betting

Her hos SpilXperten har vi udarbejdet en eSport-sektion med fokus på eSport betting og odds, hvor vi vil fortælle dig om den spændende sportsgren, der oplever kæmpe fremgang. Det indebærer: De bedste bookmakere til eSport, komplet guide til eSport betting generelt og alle spillene specifikt, gennemgang af alle spilmulighederne i en kamp m.m. Ved at gå på opdagelse i vores eSport-sektion, bliver du klædt godt på til den elektroniske sportsgren, der helt sikkert er kommet for at blive.

Mand arbejder med esport og teknologi på kontor om natten

Bookmakere til eSport betting: Top 3

Flere af bookmakerne i Danmark var indledningsvis overraskede over eSportens hurtige fremgang. Der gik dog ikke længe, førend de fleste bookmakere havde fået tilføjet eSport som en del af deres sortiment – og produktet har blot nydt bredere og bredere udbredelse. Vi har udvalgt de tre danske bookmakere, der gør det bedst, når det kommer til eSport betting anno 2024. Bookmakerne er vurderet ud fra deres udvalg af odds, antallet af spilmuligheder på kampene og deres tilbagebetaling.

bet365

Det var et tæt løb om den højst placerede vurdering, men det var bet365, der løb med den foran LeoVegas i sidste ende. bet365 formår altid at have en tætpakket eSport-kalender i deres sortiment. Du finder flere forskellige Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota 2 og StarCraft 2 kampe hver dag. Hver gang der afholdes turneringer, eller spilles ligakampe i andre store eSports, så er bet365 også på pletten og parat med odds og flere spilmuligheder på det. Især bet365s brede udvalg af spilmuligheder på de mange kampe gør dem til en attraktiv eSport bookmaker. Vi oplever, at bet365 så godt som altid er blandt de bedste oddssættere på stort set alle eSport-kampe.

Spil på eSport hos bet365.dk – KLIK HER!*

LeoVegas

LeoVegas har på kort tid markeret sig som en af de mest seriøse og dedikerede bookmakere inden for eSport. LeoVegas er kendt for deres store udvalg af kampe og spilmuligheder, og ligesom bet365 har de flere specials på eSport. Dette er et stort plus i vores bog, og derudover får du konkurrencedygtige odds. LeoVegas deler oddssætning med Unibet sport, 888sport og Mr. Green, som altså ligeledes fortjener en eSport-anbefaling herfra.

Spil på eSport hos LeoVegas – KLIK HER!*

Betfair

Betfair Sportsbook er en bookmaker, der også satser meget på eSport. Faktisk tilbyder Betfair oftest lige så mange eSport-kampe som både bet365 og LeoVegas. Der er kun få punkter, hvor betfair halter efter, hvis man sammenligner dem med de to ovenstående bookmakere. Mest essentielt for deres placering er deres mængde af spilmuligheder på kampene: I mange tilfælde tilbyder betfair kun kampvinder-spilmuligheden, hvor både bet365 og LeoVegas oftest tilbyder en række ekstra spilmuligheder og specials.

Spil på eSport hos betfair – KLIK HER!*

Foto: Bildbyrån

Odds på eSport: Det kan du spille på hos bookmakerne

Selvom der kan være stor forskel på de forskellige eSports, så er der en del spilmuligheder, som går igen ved flere af spillene. Vi fortæller her lidt om de spilmuligheder, der tilbydes på næsten alle former for eSport.

Kampvinder

Kampvinder-spilmuligheden kører i mange tilfælde efter det klassiske 1-X-2 princip. Det er altså muligt at spille på sejr til et af de to deltagende hold eller spillere. Der er en ting ved eSport, der adskiller sig en del fra flere andre sportsgrene; ofte er det ikke muligt for kampene at ende uafgjort. Grunden til dette er, at kampene spilles over flere kort (maps) eller runder. I mange tilfælde spilles der i turneringerne eller ligaerne et ulige antal af kort, hvilket betyder, at kampene ikke kan ende uafgjort. Hvis der kun spilles ét map, så skal mappet i de fleste tilfælde afgøres med et hold som vinder.

Kortvinder

Da mange af kampene for det meste spilles over flere kort/maps, er det muligt at spille på vinderen af de forskellige maps. Når et map er afgjort, så starter spillerne/holdene på ny – enten på samme map eller et andet map, alt efter hvilken eSport, der er tale om.

Kamphandicap

Flere bookmakere udbyder spille handicapodds på eSport. Det kan variere, om handicappet er baseret på antal af runder på kortene, eller om det er baseret på mængden af kort. Bookmakerne fastlægger på forhånd, hvor mange runder, der kan spilles handicapodds på. Det er selvfølgelig muligt at spille henholdsvis plus eller minus handicapodds på det ene eller det andet hold.

Vinder mindst 1 kort

Denne spilmulighed er en af de spilmuligheder, der kan anvendes i begge retninger. I de opgør, hvor der spilles mere end et kort, vil det oftest være muligt at oddse ”Ja” eller ”Nej” på, om holdene vinder et kort eller ej. Det betyder naturligvis, at favoritholdet stort set altid har et lavt odds på ”Ja” og et højt odds på ”Nej”. Det modsatte er gældende for underdog-holdet.

Antal kort over/under

Mængden af maps, der spilles, varierer en del alt efter, hvilket spil, der spilles. Nogle gange kan der være tale om to eller tre maps, andre gange helt op til 11 eller 13 maps. Hos de fleste bookmakere er denne spilmulighed tilgængelig. Det er en spilmulighed, som man ofte kan finde god værdi i, hvis man læser lidt op på holdene på forhånd.

Korrekt score

Hvis man føler sig sikker på at kunne forudsige kampens udfald, så er der mange bookmakere, der tilbyder odds på kampens endelige slutresultat. Slutresultatet er selvfølgelig baseret på mængden af maps i den enkelte eSport. Jo flere maps, der spilles i kampen, jo sværere et odds er det at forudsige.

eSportens forskellige spil og “sportsgrene”

eSport er et bredt begreb, da det dækker over mange forskellige spil. Inden for eSportens verden er der en række forskellige spil, der konkurreres i på professionelt plan. De største eSport hold- og organisationer kan have forskellige hold, der er dedikerede til de enkelte spil. Man betragter eksempelvis League of Legends og Counter-Strike som to af de største eSport, men disse to spil har ikke meget med hinanden at gøre. Vi har lavet en kort gennemgang af de største eSports her, og til alle de forskellige eSport har vi udarbejdet dybdegående guides, der forklarer alt om eSport betting.

League of Legends

League of Legends er verdens største og mest professionelle eSport. League of Legends har været en stor del af den enorme vækst, eSporten har oplevet de seneste år. Det er også eSporten med flest seere og fans i verden. League of Legends er et tempofyldt holdspil, der kaster en masse god underholdning af sig til seerne. Der er fem spillere på hvert hold, der hver især påtager sig rollen som en bestemt ’Champion’. Spillet er simpelt konstrueret, strategisk udfordrende, nervepirrende at følge, svært at mestre og virkeligt underholdende. League of Legends er indbegrebet af eSport.

→ Læs mere om League of Legends

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike er en gammel kending inden for eSportens verden. Det er også en af verdens største eSports på nuværende tidspunkt. Grundlæggende er Counter-Strike en kamp mellem to hold; terroristerne og anti-terroriststyrkerne. Begge hold har forskellige mål, der skal opnås for at sikre sig et point i kampen. For terroristerne gælder det om at aktivere en bombe, og sørge for at den eksploderer. Anti-terroriststyrkerne skal forhindre terroristerne i at aktivere bomben. Hvis bomben alligevel aktiveres, så er det nu deres opgave at desarmere bomben, inden tiden udløber.

→ Læs mere om Counter-Strike: Global Offensive odds

De to største, danske CS:GO hold hedder Astralis og North. Læs mere om de hold her:

→ Læs mere om Astralis odds

→ Læs mere om North odds

DOTA 2

Dota er moderen til MOBA-genren (Multiplayer Online Battle Arena). Det er den genre, som eksempelvis League of Legends og Heroes of the Storm også indgår under. To hold bekæmper hinanden på den samme slagmark. Der er fem spillere på hvert hold. De fem spillere kontrollerer hver deres unikke helt. Holdene har til opgave at destruere modstanderens base. Samtidig skal holdene også forsvare deres egen base fra modstanderholdets ukontrollerbare monstre, og selvfølgelig fra modstanderenholdets egne fem unikke helte.

→ Læs mere om DOTA 2 odds

StarCraft II

StarCraft er en af de mest kendte eSports. Især i Asien er StarCraft kæmpestort. StarCraft er en kamp mellem tre racer i et futuristisk univers. Forviste menneskelige fængselsforbrydere bekæmper to forskellige alien-racer i kampen om overlevelse. I StarCraft spilles der en mod en. Spillerne vælger en af de tre racer. De to spillere møder hinanden på en ud af mange forskellige slagmarker. De har til opgave at bygge og udvikle deres egen base. Spillerne konstruerer og former deres egen hær. Disse hære kontrolleres af spillerne for at destruere modstanderens base og hær.

→ Læs mere om StarCraft II odds

Hearthstone

Hearthstone er en meget ung eSport. Spillet har hurtigt opbygget en enorm spillerbase, da spillet er tilgængeligt på både computer, mobil og tablet. Hearthstone er et kortspil, der finder sted i ’World og Warcraft’-universet. Der spilles en mod en i kortspillet. Spillerne har mulighed for at vælge mellem ni forskellige helte. De forskellige helte har deres egne unikke kort og egenskaber tilgængelige. Spillerne bygger et deck af 30 kort. Deckene er en kombination af heltenes unikke kort og neutrale kort, der er tilgængelige for alle spillere uafhængigt af, hvilken helt, de har valgt.

→ Læs mere om Hearthstone odds

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm er en eSport, der bygger på de samme principper som League of Legends og DOTA 2. To hold spiller mod hinanden på tværs af mange forskellige slagmarker. Der er fem spillere på hvert hold. Spillerne vælger hver deres unikke helt. Til forskel fra både League of Legends og DOTA 2, så spilles der mange forskellige kort i Heroes of the Storm. Holdene har forskellige opgaver at udføre alt efter, hvilket kort, der er blevet valgt.

→ Læs mere om Heroes of the Storm odds

World of Tanks

World of Tanks er et holdbaseret krigsspil. To hold går tilbage i tiden og bekæmper hinanden på slagmarkerne fra midten af det 20. århundrede. Spillerne kontrollerer hver deres egen unikke tank. Der er syv spillere på hvert hold, når der spilles professionelt i spillet. De har til opgave at udrydde modstanderholdet med tanksenes ubarmhjertige skydevåben. Det ene hold forsvarer forskellige zoner på slagmarken, mens det andet hold angriber de selvsamme zoner. Holdene forsvarer og angriber skiftevis.

→ Læs mere om World of Tanks odds

Call of Duty

Call of Duty er en lang serie af krigsspil, der varierer med omgivelser fra anden verdenskrig til futuristiske kampe med højteknologiske våben og udstyr. Call of Duty-franchisen har altid været en af de mest købte og spillede. Med en ny årlig udgivelse siden 2003 har franchisen slået rekord efter rekord. Call of Duty har været en stor del af eSportens vækst, da den tiltaler mange forskellige spillere på tværs af alle platforme. To hold møder hinanden i en kamp om at udrydde hinanden. Der er fire til fem spillere på hvert hold, alt efter hvilken udgave af spillet, der spilles.

Læs mere om Call of Duty odds

Kalender: De største ligaer og turneringer i eSport

Begrebet ’E-Sport’ er en samlet definition af alle de forskellige spil, der konkurreres i på professionelt plan. Desværre er det ikke så let at samle de mange forskellige turneringer og ligaer under samme tag. I afsnittet her forsøger vi at redegøre for de største turneringer og ligaer, der eksisterer i eSportens verden.

Turneringer

Vi har først samlet en række af eSportens største og mest prestigefyldte turneringer.

ESL, ESL One og IEM

Electronic Sports League (ESL) er det største eSports-netværk i verden. ESL-organisationen afholder turneringer og faste sæsonbaserede ligaer i stort set alle spil. De afholder turneringer både på professionelt plan og på amatørplan. ESLs professionelle turneringsplan er opdelt i tre forskellige sektioner: ESL Mega events som ESL One og Intel Extreme Masters (IEM) er de største eSports-turneringer i løbet af året. Derudover har ESL en sektion, der hedder ESL Pro League, som er forklaret i et senere afsnit. Den tredje sektion, som ESL afholder, er ESL National Championships. De nationer, der er mest integrerede i eSport, har hver deres nationale mesterskaber i flere forskellige spil.

MLG

MajorLeagueGaming (MLG) er en amerikanske eSport-organisation, der ligesom ESL afholder kæmpe eSport-events i løbet af året. Det er typisk i spil som Counter-Strike og Call of Duty, som MLG gør sig mest i. Derudover afholder MLG også nogle af de største turneringer i Halo, Smite og Rocket League.

DreamHack

DreamHack er et verdensomspændende eSport-fænomen. DreamHack afholder professionelle eSport-turneringer i hele verden, hvor de bedste hold i de forskellige eSport møder hinanden og kæmper om store pengepræmier under prestigefyldte opsætninger. Turneringerne afholdes i mange forskellige arenaer i verden. Derudover afholder DreamHack to gange om året verdens største computerfestival. Til computerfestivalen fejres eSporten med store turneringer, musik og festivals stemning, salgsboder og deltagere, der medbringer sin egen computer. Deltagerantallet til DreamHack-festivalerne nærmer sig 30.000 mennesker og er således et af de største højdepunkter for eSporten i løbet af året.

Battle.net World Championship Series

Blizzard er en spilproducent med titler som World of Warcraft, StarCraft, Heroes of the Storm og Hearthstone. Det er alle eSport-titler, der er nogle af de mest populære. På årlig basis afholder Blizzard ligaer i de førnævnte titler. De indgår under navnet Battle.net World Championship Series. De bedste spillere i de forskellige Blizzard-spil kæmper i løbet af året om en bestem mængde af point. De spillere, der indsamler flest point i løbet af året, skal deltage ved de respektive World Championships.

The International

The International er en årlig turnering, der afholdes i DOTA 2. Man kan kalde The International for årets højdepunkt i DOTA 2. The International er en turnering, der bliver afholdt af DOTA 2-spiludvikleren, Valve. The International er en særlig turnering for eSporten, da den år på år slår rekorden for den største pengepræmiepulje. I 2015 var pengepræmiepuljen på ca. 18,5 millioner dollars.

Ligaer

Udover at de største eSport-turneringer afholdes, er der en række professionelle ligaer i de forskellige eSports. Vi har udvalgt nogle af de mest nævneværdige her:

LCS

Verdens største eSport, League of Legends, har sin egen lukkede liga, der bliver afholdt af spillets udviklere, Riot Games. League of Legends er den mest fulgte eSport i verden. LCS ligaen er opdelt på tværs af forskellige regioner i verden. Ligaen er opdelt i to sæsoner, Summer og Winther. I løbet af de to sæsoner indsamler holdene i hele verden en mængde point. Når året er omme, og alle sæsonkampene er afsluttet, er det tid til League of Legends’ årlige højdepunkt. 16 hold fra hele verden har kvalificeret sig til den årlige League of Legends-finale. Man kan gå så langt som til at kalde det for hele eSportens årlige højdepunkt, da det er det event, der er flest mennesker, der følger. Højdepunktet hedder League of Legends World Championship, også kaldet Worlds.

→ Læs mere om LCS

→ Læs mere om Worlds

ESL Pro League

ESL Pro League etablerer sæsonbaserede ligaer i en række af spil. Man kan sammenligne disse ligaer med fodboldligaer som Europa League og Champions League. Den største liga er Counter-Strike: Global Offensive ligaen.

→ Læse mere om ESL Pro League

ECS

Esports Championship Series (ECS) er en liga, der indeholder de 10 bedste hold fra Europa og de 10 bedste fra USA. De seks bedste hold fra både Europa og USA mødes til et event som sæsonafslutning.

→ Læs mere om ECS ligaen

Historien om eSport

Hvad er E-Sport? – Det er et spørgsmål, mange stiller sig selv, når de ser sportsgrenen hos deres favoritbookmakere. E-Sport er en forkortelse for ”Elektronisk Sport”. Det indebærer computerspil som League of Legends og Counter-Strike: Global Offensive, og konsolspil som Call of Duty og FIFA. Hele den elektroniske spilverden har de seneste årtier oplevet en utrolig vækst. Det er både antallet af spillere, interesserede tilskuere, fans og professionelle organisationer, der er eksploderet for sportsgrenen. Det hele startede med simple arkadespil i starten af 70’erne. Få mennesker tog disse spil til ekstremerne. De mødtes til små selvafholdte turneringer rundt omkring i verden, for at dyste mod hinanden i de spil, som de elskede at slå tiden ihjel med. Før man vidste af det, blev der afholdt større og større stævner op igennem 80’erne og 90’erne. I slutningen af 90’erne havde spillene udviklet sig med flere længder. Der blev etableret de første internationale E-Sport-organisationer. De mange spilfanatikere verden over havde nu professionelle organisationer og turneringer at gå til. Det at være en computernørd var ikke velanset, men de mange gamere havde nu faste steder at mødes, for at spille deres yndlingsspil mod hinanden. Antallet af spillere og organisationer voksede fortsat. Resten er historie – E-Sporten var blevet født. I dag følger mange E-Sport-entusiaster, i alle aldre, på daglig basis deres yndlingsspillere, hold og organisationer. Spillerne kæmper mod hinanden om præmiepuljer i millionklasserne. De høje pengepræmiepuljer fangede flere menneskers opmærksomhed. I dag er gaming en industri i milliardklassen. Allerede i 2013 var der næsten dobbelt så mange eSport-entusiaster, der så den årlige League of Legends-finaleturnering, Worlds, end der var seere til den verdenskendte NBA basketballfinale. Siden da er det kun gået fremad for den nye kæledægge i sportens verden. En ting er sikkert – E-Sport er kommet for at blive.