Reklamelink*

Vinter OL 2018: Discipliner i PyeongChang Spil på de danske OL-deltagere

Når du i de kommende uger skal fornøje dig med Vinter OL foran flimmerkassen, så kan du se frem til at se intet mindre end 102 konkurrencer fordelt på 15 forskellige discipliner. Disciplinerne ved OL 2018 i PyeongChang spænder fra klassikere som alpint skiløb, langrend og skiskydning over curling, ishockey og bobslæde til aktiviteter som speedskating, snowboard og freestyle. Få dit overblik over alle disciplinerne ved Vinter OL 2018 her.

Spil Vinter OL i PyeongChang

Disciplinerne ved OL i PyeongChang

Herunder trakterer vi med et overblik over, hvilke discipliner, der konkurreres i ved Vinter OL.

- Alpint skiløb (inkl. styrtløb, slalom, storslalom, super G og kombineret) - 11 konkurrencer (SPIL HER)

- Skiskydning - 11 konkurrencer (SPIL HER*)

- Bobslæde - 3 konkurrencer (SPIL HER*)

- Langrend - 12 konkurrencer (SPIL HER*)

- Curling - 3 konkurrencer (SPIL HER*)

- Kunstskøjteløb - 5 konkurrencer (SPIL HER*)

- Freestyle - 10 konkurrencer (SPIL HER*)

- Ishockey - 2 konkurrencer (SPIL HER*)

- Kælk - 4 konkurrencer (SPIL HER*)

- Nordisk kombineret - 3 konkurrencer (SPIL HER*)

- Kortbane speedskating - 8 konkurrencer (SPIL HER*)

- Skeleton - 2 konkurrencer (SPIL HER*)

- Skihop - 4 konkurrencer (SPIL HER*)

- Snowboard - 10 konkurrencer (SPIL HER*)

- Speedskating - 14 konkurrencer (SPIL HER*)

Konkurrencerne ved Vinter OL

Konkurrenceformatet varierer alt efter, hvilken disciplin, der er tale om. Nogle konkurrencer afvikles på bare én dag (eksempelvis konkurrencen på en given distance i langrend), mens andre konkurrencer (som eksempelvis curling og ishockey) strækker sig over flere uger.

KLIK HER for at gå til program og sendeplan

Hvad går OL-disciplinerne ud på?

Mens du formentlig kan nikke genkendende til flere af disciplinerne ved Vinter OL, er der nok også nogle stykker, hvor du umiddelbart ikke er helt sikker i formatet. Herunder giver vi en kort introduktion til disciplinerne ved OL i PyeongChang.

Alpint skiløb
Alpint skiløb består af sub-disciplinerne styrtløb, slalom, storslalom, super G og kombineret. Det er alle discipliner, der foregår på ski. Styrtløb og super G er discipliner, der tilgodeser de tempostærke deltagere, mens slalom og storslalom stiller større krav til deltagernes tekniske formåen på vejen ned af pisterne. Den kombinerede kategori består af både styrtløb og slalom.

Læs meget mere om alpint skiløb – KLIK HER

Skiskydning
Skiskydning kombinerer den klassiske olympiske disciplin langrend med riffelskydning. Deltagerne står på ski, og de skal tilbagelægge mange kilometer på disse. Undervejs på vejen mod mål skal deltagerne dog flere gange skyde til måls med riffel. Misser deltagerne med riflen, koster det strafomgang, inden løbet kan fortsættes. Skiskydning afvikles på forskellige distancer, hvor 10 km. hos herrerne er lig med sprint, mens 20 km. udgør det lange seje træk.

Læs meget mere om skiskydning – KLIK HER

Bobslæde
Bobslæde foregår i hold bestående af to eller fire mand, der sætter sig i en specialbygget slæde og ”rutsjer” ned gennem en is-bane, der svinger og stiller krav til teknik på vejen mod mål. I bobslæde handler det i alt sin enkelthed om at komme først i mål.

Langrend
I langrend skal deltagerne tilbagelægge varierende distancer i kuperet terræn på kortest mulig tid iført langrendsski. Der konkurreres i alt fra sprint til 50 kilometer, så kondition og udholdenhed kan blive en anseelig faktor – foruden den tekniske formåen.

Læs meget mere om langrend – KLIK HER

Curling
Curling er en af de discipliner, hvor Danmark er stolt repræsenteret. I curling spilles der med sten på is. Skipperen sender stenen af sted, og så kan holdkammeraterne forsøge at feje stenen til en placering tættest muligt på huset.

Læs meget mere om curling – KLIK HER

Kunstskøjteløb
Som enkeltperson, et par eller en gruppe skal deltagerne danse koreografier på is foran et sæt dommere, som giver karakter. Komplicerede tricks, der udføres korrekt, giver naturligvis en høj score, mens fald og fejl i det hele taget trækker ned.

Freestyle
Freestyle er en disciplin, der foregår på ski. Som navnet antyder er der en ret stor frihedsgrad i disciplinen, men hvis man vil have en flot score, skal man selvfølgelig forsøge at lande nogle spektakulære tricks i løbet af gennemløbet.

Ishockey
Ishockey er en klassiker. To hold kæmper mod hinanden, og deltagerne er iført skøjter. Der spilles med stave, og det handler om at få pucken i mål flere gange end modstanderen.

Kælk
I kælk konkurrerer man enten som enkeltperson eller som tomandshold. Deltageren eller deltagerne sætter sig på den flade kælk med fødderne først, og skal herfra forsøge at tilbagelægge is-banen hurtigst muligt. Disciplinen foregår i rigtigt højt tempo, så der er dårligt råd til fejltagelser på vej mod mål.

Nordisk kombineret
Hvis man skal have succes i nordisk kombineret, skal man have forcer inden for både langrend og skihop. Man konkurrerer i begge discipliner og pointene lægges herefter sammen. Det er kun herrer, der konkurrerer – enten som enkeltpersoner eller på hold.

Speedskating og kortbane speedskating
Iført skøjter skal deltagerne forsøge at tilbagelægge afstande på isen i lynhurtigt tempo. I de fleste af konkurrencerne løber deltagerne én ad gangen, men i PyeongChang er der også en massestart på programmet. Og netop i massestarten skal man holde særligt øje med vores tre danske deltagere.

Læs meget mere om speedskating – KLIK HER

Skeleton
Skeleton er en individuel fart-disciplin, hvor deltagerne lægger sig på en slæde og rutsjer ned af en is-bane med hovedet først. Det handler i alt sin enkelthed om at gennemføre banen i hurtigst mulige tid.

Skihop
I skihop-disciplinerne er deltagerne iført ski. En ad gangen styrer de ned af en stejl bakke, der løfter sig i enden – og dermed skyder deltagerne afsted ud over klippesiden. Der gives både point for den tekniske udførsel af springet og point for selve længden.

Læs meget mere om skihop – KLIK HER

Snowboard
I snowboard-disciplinerne er deltagerne ikke overraskende iført snowboard (og ikke ski 😊). I snowboard er der mange forskellige konkurrencer – både parallel storslalom, halfpipe, big air, slopestyle og cross.

Læs meget mere om snowboard – KLIK HER

Odds på disciplinerne ved OL

09-02-2018 13:40

Menu

Her har du et overblik over disciplinerne ved vinter OL 2018 i Pyeongchang, som du kan læse mere om på vores site.

--> Odds på Vinter OL 2018

--> Danskerne ved Vinter OL 2018

--> TV-program og sendeplan til Vinter OL 2018

--> Disciplinerne ved Vinter OL 2018

---

--> Alpint skiløb

--> Curling

--> Langrend

--> Skihop

--> Skiskydning

--> Snowboard

--> Speed skating

Bonusser til Vinter OL 2018

Reklame.

bet365
bethard
unibet
betfair
bwin
leovegas
betfair spillebørs
comeon
888sport
mrgreen
nordicbet
tipwin
onsidebetting