18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Vuelta a Espana odds

2020-udgaven af Vuelta a Espana afvikles fra tirsdag d. 20. oktober til og med søndag d. 8. november. Kan Primoz Roglic revanchere sin tabte Tour, eller bliver han overgået af ryttere som Richard Carapaz og Enric Mas? Vi har samlet de bedste Vuelta a Espana odds her på siden, og så giver vi dig selvfølgelig også en Vuelta optakt, så du kan blive klædt ordentligt på til 18 etaper i kuperet terræn.

Vil du spille på dagens etape? Følg linket ud for den pågældende etape og bliv taget direkte til bookmakeren med de bedste odds. Du kan både spille før og efter (LIVE) etapestart.

1. etape – (20. oktober): Irun – Arrate. Eibar* (173 km.)

2. etape – (21. oktober): Pamplkona – Lekunberri* (151,6 km.)

3. etape – (22. oktober): Ladosa – La Laguna Negra, Vinuesa* (166,1 km.)

4. etape – (23. oktober): Garray. Numancia – Ejea de los Cabelleros* (191,7 km.)

5. etape – (24. oktober): Huesca – Sabinanigo* (184,4 km.)

6. etape – (25. oktober): Biescas – Col du Tourmalet* (136,6 km.)

Hviledag (26. oktober)

7. etape – (27. oktober): Vitoria-Gasteiz – Villanueva de Valdegovia* (159,7 km.)

8. etape – (28. oktober): Logrono – Alto de Moncalvillo* (164,0 km.)

9. etape – (29. oktober): B.M. Cid Campeador. Castrillo del Val – Aguilar de Campoo* (157,7 km.)

10. etape – (30. oktober): Castro Urdiales – Suances* (185,0 km.)

11. etape – (31. oktober): Villaviciosa – Alto de la Farrapona. Lagos de Somiedo* (170 km.)

12. etape – (1. november): La Pola Llaviana/Pola de Laviana – Alto de l’Angliru* (109,4 km.)

Hviledag (2. november)

13. etape – (3. november): Muros – Mirador de Ezaro. Dumbria (CRI)* (33,7 km. – ITT)

14. etape – (4. november): Lugo – Ourense* (204,7 km.)

15. etape – (5. november): Mos – Puebla de Sanabria* (230,8 km.)

16. etape – (6. november): Salamanca – Ciudad Rodrigo* (162,0 km.)

17. etape – (7. november): Sequeros – Alto de la Covatilla* (178,2 km.)

18. etape – (8. november): Hipodromo de la Zarzuela – Madrid* (124,2 km.)

Hos Unibet kan du spille LIVE på alle etaper. Det giver dig mulighed for at se rytterne an – og reagere på eventuelle udbrud, punkteringer og lignende. Herunder finder du odds på den kommende etape af Vuelta a España.

Hvem vinder 18. etape af Vuelta a Espana?
Sam Bennett: 1,72 – SPIL HER!*

Pascal Ackermann: 3,50 – SPIL HER!*

Jasper Philipsen: 4,50 – SPIL HER!*

Max Kanter: 15,00 – SPIL HER!*

Magnus Cort Nielsen: 19,00 – SPIL HER!*

Michael Mørkøv: 81,00 – SPIL HER!*

Odds senest opdateret d. 7. november 2020 kl. 23:57. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* for at se flere odds på dagens etape – inklusive odds på H2H. Herunder tager vi et kig på de fem største favoritter til at vinde Vuelta a Espana.


Favoritterne i Vuelta a Espana


Primoz Roglic

Den slovenske Jumbo-Visma-rytter så længe ud til at skulle ende øverst på podiet i årets Tour de France, men på sidste etape blev han overgået af sin yngre landsmand, Pogacar, som altså løb med hæderen. Efterfølgende ser Roglic ud til at have holdt sin form ved lige, og han vandt senest endagsklassikeren, Liege-Bastogne-Liege, ligesom han endte som nummer seks til VM. Jumbo-Visma ser ud til at tage Vueltaen seriøst, og de kommer med et sublimt hold, som skal sikre, at Roglic kan genvinde Vueltaen.

Spil på Primoz Roglic HER >>*


Tom Dumoulin

Lever Primoz Roglic ikke op til sin favoritværdighed, så står hans holdkammerat, Tom Dumoulin, klar i kulissen som den næststørste favorit. Tom Dumoulin var ikke helt oppe at ringe i Tour de France i september, men måske han har timet formen, så den peaker i Vueltaen. For nyligt blev den 29-årige hollænder nummer 12 i Liege-Bastogne-Liege. Tom Dumoulin har god erfaring med de store etapeløb, da han tidligere har kørt 12 Grand Tours.

Spil på Tom Dumoulin HER >>*


Emanuel Buchmann

Den 27-årige tysker fra BORA- hansgrohe skuffede under Tour de France og måtte hurtigt omlægge sine klassementsplaner til i stedet at gå efter etapesejre, hvilket heller ikke lykkedes. Derfor må det være en sulten Buchmann, som kommer til Vueltaen. Hans bedste resultat i et stort etapeløb var sidste års fjerdeplads i Tour de France. Tyskeren har kørt Vueltaen to gange før med en samlet 12. plads som sit bedste resultat i 2018.

Opdatering (19-10-2020): Emanuel Buchmann deltager ikke i Vueltaen.


Richard Carapaz

Carapaz var udset til at være Bernals største hjælper i Tour de France, men da colombianeren udgik, fik rytteren fra Ecuador fri leg, og det udmøntede sig i to andenpladser og en andenplads i bjergkonkurrencen. Carapaz vandt Giro d’Italia sidste år og har dermed vist, at han kan begå sig i de længere etapeløb. INEOS Grenadiers har udtaget et stærkt hold, så Carapaz er sikret den optimale hjælp.

Spil på Richard Carapaz HER >>*


Thibaut Pinot

Endnu en slagen kriger fra Tour de France er franske Thibaut Pinot. Franskmanden endte på en samlet 29. plads i det franske etapeløb, selvom han havde ambitioner om at køre klassement. Pinot har tidligere deltaget i Vuelta a España tre gange, hvoraf han er endt som nummer 6 og 7 samlet, mens han den sidste gang udgik. Hans bedste resultat i en Grand Tour er en tredjeplads i Tour de France i 2014.

Spil på Thibaut Pinot HER >>*

Danskere i Spanien Rundt

Herunder følger en karakteristik af de danskere, der stiller op i Vuelta a España 2020.

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard står over for sin debut i en Grand Tour, hvor han skal hjælpe sidste års vinder af Vueltaen og nummer to i årets Tour de France, Primoz Roglic, med at ende øverst på sejrsskamlen. Med sine 23 år er Jonas Vingegaard relativt urutineret, og det vidner hans resultatliste også om. Her har en etapesejr i Polen Rundt 2019 som sin hidtil eneste sejr. Dog har Jonas Vingegaard været godt kørende i år, hvor han endte på en samlet ottendeplads i Polen Rundt i august.

Michael Mørkøv
Med sine 35 år er Michael Mørkøv blandt feltets mest rutinerede ryttere og blandt de bedste lead-out folk i feltet, som han beviste flere gange under Tour de France. Til Vuelta a Espana kommer Deceuninck – Quick Step med Sam Bennett, akkurat som i Tour de France, og ireren må formodes at være den største favorit på løbets flade etaper. Michael Mørkøv er loyal og ekstremt vigtig for at køre Sam Bennett i den rette position.

Magnus Cort
Magnus Cort har været præget af skader og sygdom i løbet af 2020 og har ikke kørt et løb siden han udgik af Tirreno-Adriatico i midten af september. I det italienske etapeløb formåede han dog at sprute sig til to tredjepladser undervejs. Magnus Cort har gode minder fra Vuelta a Espana, da han tilbage i 2016 vandt to etaper i den spanske Grand Tour. Derudover har Magnus Cort en etapesejr i Tour de France fra 2018 på sin resultatliste. Hans hold EF Pro Cycling kommer med et stærkt mandskab, og det er tvivlsomt, om Magnus Cort får lov til at køre sin egen chance.

Michael Valgren
Michael Valgren var godt kørende i det netop overståede Flandern Rundt, ligesom han var det til VM tidligere. Formen har været opadgående siden Tour de France, og det bliver interessant at følge den 28-årige dansker. Umiddelbart har NTT ikke nogen klassementsrytter med, så det giver muligheden for, at Michael Valgren kan jagte en etapesejr i en Grand Tour, som han endnu ikke har på CV’et. Michael Valgren har deltaget i Vueltaen en gang før, tilbage i 2014.

Niklas Eg
Endnu en genganger fra årets Tour de France er Niklas Eg fra Trek-Segafredo. Trods sine 25 år, så har Niklas Eg kørt alle de tre Grand Tours en gang, og han står dermed overfor sin fjerde Grand Tour i alt. Niklas Eg endte på en samlet 37. plads i sidste års Vuelta, hvilket er hans bedste resultat i en af de store etapeløb. Han primære opgave i dette års Vuelta bliver højst sandsynligt at hjælpe Elissonde på de bjergrige etaper.

Alexander Kamp
Endnu en debutant i Grand Tour-sammenhæng er 26-årige Alexander Kamp. Alexander Kamp kører, ligesom Niklas Eg, for Trek-Segafredo. Alexander Kamp er kendt for sine hurtige evner på stregen, men da Trek-Segafredo stiller med hollandske Koen de Kort og italienske Matteo Moschetti, så kunne det godt tyde på, at danskeren får en rolle som lead-out mand for en af de to sprintere. Det seneste løb, Alexander Kamp gennemførte, var Liège-Bastogne-Liège, og her endte danskeren som nummer 63.


Vueltaens rute i 2020: Fem nøgle-etaper

I det følgende kigger vi nærmere på fem af de mest afgørende etaper i Vuelta a Espana 2020.

1. etape: Irún – Sanctuary of Arrate
Vueltaen starter med stil, når 1. etaper slutter op ad et kategori 1-bjerg. Inden da skal feltet over tre kategori 3-stigninger på etapen, som i alt er 171 kilometer. Vueltaen kan naturligvis ikke vindes på 1. etape, men den kan tabes, hvis ikke man har taget bjergbenene med til Baskerlandet.

6. etape: Biesca – Col du Tourmalet
Første alvorlige bjergslag kommer til at stå på 6. etape, hvor rytterne slutter med at skulle op ad Col du Tourmalet, som mest er kendt fra Tour de France. Undervejs skal feltet dog først over Alto del Portalet (kategori 1) og Col d’Aubisque (uden for kategori). Etapen er blot 136,6 kilometer lang, men med tre vanvittige bjerge vil vi se store tidsforskelle.

11. etape: Villaviciosa – La Farrapona
Endnu en spektakulær bjergetape med hele fire kategori 1-stigninger, bl.a. den afsluttende Alto de la Farrapona, som slutter i 1708 kilometers højde. Etapen er 170 kilometer, og det går op og ned det meste af dagen.

13. etape: Muros – Mirador de Ézaro
Løbets eneste enkeltstart kommer på 13. etape. Her skal rytterne enkeltvis ud på 33,7 kilometer, som størstedelen af tiden er flade. Dog slutter enkeltstarten med kategori 3-stigningen, The Mirador de Ézaro, som er 1,8 kilometer lang, men med en voldsom stigningsprocent på 14,6 % i gennemsnit. I starten af stigningen stiger den på et tidspunkt med 29 %. Det er altså en mur, som rytterne rammer i slutningen af enkeltstarten.

17. etape: Sequero – La Covatilla
Det hele skal afgøres på den næstsidste 17. etape, som undervejs byder på seks stigninger og 178,2 kilometer. Undervejs skal rytterne over følgende i rækkefølgen: en kategori 1, tre kategori 3, en kategori 2 og til sidst slutter det på et bjerg uden for kategori.


Ruten i Vuelta a Espana

Rytterne skal tilbagelægge i alt 2882,8 kilometer fordelt over 18 etaper fra Irun til Madrid. Sædvanligvis består Grand Tours af 21 etaper, men pga. coronapandemien og ændringer afstedkommet heraf, er 2020-udgaven af Vuelta a España altså blevet beskåret en anelse, da løbet oprindeligt skulle være startet med tre etaper i Holland.

Vueltaen er kendt for at være meget hård og kuperet, og årets udgave er værner om traditionerne. Fire flade etaper, otte bakkede etaper, fem bjergetaper, en individuel tidskørsel og to hviledage er på menuen fra tirsdag d. 20. oktober til og med søndag d. 8. november 2020.

Løbets første deciderede bjergetape kommer søndag d. 25. oktober (6. etape), når rytterne skal tilbagelægge 136,6 kilometer fra Biescas til Col du Tourmalet.


Overblik over etapeprofilerne

Her kan du se, hvordan Vueltaens etapestruktur er i 2020.

1. etape: Bakker (173,0 km.)

2. etape: Bakker (151,6 km.)

3. etape: Bakker (166,1 km.)

4. etape: Flad (191,7 km.)

5. etape: Bakker (184,4 km.)

6. etape: Bjerge (136,6 km.)

Hviledag

7. etape: Bakker (159,7 km.)

8. etape: Bjerge (164,0 km.)

9. etape: Flad (157,7 km.)

10. etape: Flad (185,0 km.)

11. etape: Bjerge (170,0 km.)

12. etape: Bjerge (109,4 km.)

Hviledag

13. etape: Individuel tidskørsel (33,7 km.)

14. etape: Bakker (204,7 km.)

15. etape: Bakker (230,8 km.)

16. etape: Bakker (162,0 km.)

17. etape: Bjerge (178,2 km.)

18. etape: Flad (124,2 km.)

Sendeplan: Vuelta a Espana i TV

Du kan følge med i Vueltaen både på TV2 Sport og Eurosport 1 (og de dertilhørende streamingtjenester TV2 Play og Eurosport Player). Dækningen af etapeløbet starter typisk med live-billeder fra kl. 15:00, og så er der studie både inden og efter etapeafvikling.


Top 3: Bookmakerne med bedste odds på Spanien Rundt

Alle bookmakerne er selvfølgelig klar med odds, når den står på Vuelta a Espana. Vi fremhæver i det følgende tre bookmakere, som du med fordel kan have ved hånden, når etapeløbet afvikles i 2020.

*Reklamelink

bet365
*
Betfair
*
Mr Green
*


Betting: Tips til Vueltaen

I dette afsnit finder du vores oddsforslag til Vuelta a Espana 2020.

Vinder af klassementet
Richard Carapaz ligner et god bud på en samlet vinder af Vuelta a España 2020. Mens mange af de øvrige klassementsfavoritter kommer til Vuelta for at reparere et skuffende Tour de France, så brugte Carapaz Tour de France til at teste formen af og vise sig frem efter hans kaptajn, Bernal, udgik. Richard Carapaz ser ud til at have et af de stærkeste hold i ryggen, anført af Froome, Henao, Amador og Sosa, som alle kan hjælpe ecuadorianeren i de stejle bjerge. Umiddelbart ligger ruten godt til INEOS Grenadiers-rytteren, da der er mange bjerge og få enkeltstartsmeter. De enkeltstartsmeter, der er, slutter ovenikøbet op ad en stejl stigning. Carapaz er blandt de bedste klatrere i feltet, og sidste år viste han, at han kan holde hovedet koldt gennem et langt etapeløb, da han sejrede i Giroen.

SpilXperten.com anbefaler: Richard Carapaz vinder klassementet til odds 9,00 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 12. oktober.

Vinder af pointtrøjen
Det er besynderligt, at favoritten til den samlede sejr også er favorit til at vinde pointtrøjen. Det må skyldes ruten, som indeholder mange puncheurafslutningerne. Man kan ikke nævne puncherafslutningerne uden at nævne den spanske veteran, Alejandro Valverde. Skal den 40-årige veteran have noget med sig fra årets Vuelta a Espana, så kunne det meget vel være pointtrøjen.

SpilXperten.com anbefaler: Alejandro Valverde vinder pointtrøjen til odds 7,50 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 19. oktober.

Vinder af bjergtrøjen
Den unge russer, Aleksandr Vlasov, var udset til at være en af Fuglsangs hjælpere i Giro’d’Italia, men måtte allerede på 2. etape udgå. Astana kommer med et stærkt hold, dog uden en decideret klassementsrytter, hvorfor det ligner et hold, der går efter etapesejre. En af de bedste på holdet til at køre opad er netop Vlasov, hvilket han også viste i Tirreno-Adriatico, da han vandt ungdomskonkurrencen. Han vil først og fremmest jagte etapesejre, men med ruten til Vuelta a Espana, så er det meget muligt, at det er en udbrudskonge, der ender med at vinde bjergtrøjen og her er Vlasov et godt bud pga. hans evner, når stigningerne bliver stejle.

SpilXperten.com anbefaler: Aleksandr Vlasov vinder bjergtrøjen til odds 23,00 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 12. oktober.


Tidligere vindere af Vuelta a Espana

Her finder du en historik over Vuelta a Espana. Hvem har vundet klassementet, pointtrøjen, bjergtrøjen og ungdomstrøjen de seneste år?

Samlet vinder
2019: Primoz Roglic
2018: Simon Yates
2017: Chris Froome
2016: Nairo Quintana
2015: Fabio Aru
2014: Alberto Contador
2013: Chris Horner
2012: Alberto Contador
2011: Chris Froome
2010: Vincenzo Nibali
2009: Alejandro Valverde
2008: Alberto Contador

Vinderen af pointtrøjen
2019: Primoz Roglic
2018: Alejandro Valverde
2017: Chris Froome
2016: Fabio Felline
2015: Alejandro Valverde
2014: John Degenkolb
2013: Alejandro Valverde
2012: Alejandro Valverde
2011: Bauke Mollema
2010: Mark Cavendish
2009: André Greipel
2008: Greg van Avermaet

Vinderen af bjergtrøjen
2019: Geoffrey Bouchard
2018: Thomas de Gendt
2017: Davide Villella
2016: Omar Fraile
2015: Omar Fraile
2014: Luis Leon Sanchez
2013: Nicolas Edet
2012: David Moncoutie
2011: David Moncoutie
2010: David Moncoutie
2009: David Moncoutie
2008: David Moncoutie

Vinderen af ungdomstrøjen
2019: Tadej Pogacar
2018: Enric Mas
2017: Miguel Angel Lopez
2016 og tidligere: Ikke uddelt