18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Vuelta a Espana odds

2022-udgaven af Vuelta a Espana afvikles fra lørdag d. 19. august til og med søndag d. 11. september. Kan Primoz Roglic forsvare sin titel, eller bliver sloveneren vippet af tronen? Vi har samlet de bedste Vuelta a Espana odds her på siden, og så giver vi dig selvfølgelig også en Vuelta optakt, så du kan blive klædt ordentligt på til 21 etaper i kuperet terræn.

Vil du spille på dagens etape? Følg linket ud for den pågældende etape og bliv taget direkte til bookmakeren med de bedste odds. Du kan både spille før og efter (LIVE) etapestart.

1. etape – (14. august): Burgos – Burgos* (8 km. – enkeltstart)

2. etape – (15. august): Caleruego – Burgos* (169,5 km.)

3. etape – (16. august): Santo Domingo de Silos – Picón Blanco* (203 km.)

4. etape – (17. august): El Burgo de Osma – Molina de Aragón* (163,6 km.)

5. etape – (18. august): Tarancón – Albacete* (184,4 km.)

6. etape – (19. august): Requena – Alto de la Montana de Cullera* (159 km.)

7. etape – (20. august): Gandía – Balcón de Alicante* (152 km.)

8. etape – (21. august): Santa Pola – La Manga del Mar Menor* (163,3 km.)

9. etape – (22. august): Puerto-Lumbreras – Alto de Velefique* (187,8 km.)

Hviledag (23. august)

10. etape – (24. august): Roquetas de Mar – Rincón de la Victoria* (190,2 km.)

11. etape – (25. august): Antequera – Valdepenas de Jaén* (131,6 km.)

12. etape – (26. august): Jaén – Córdoba* (166,7 km.)

13. etape – (27. august): Belmez – Villanueva de la Serena* (197,2 km.)

14. etape – (28. august): Don Benito – Pico Villuercas* (159,7 km.)

15. etape – (29. august): Navalmoral de la Mata – El Barraco* (193,4 km.)

Hviledag (30. august)

16. etape – (31. august): Laredo – Santa Cruz de Bezena * (170,8 km.)

17. etape – (1. september): Unquera – Lagos de Covadonga* (181,6 km.)

18. etape – (2. september): Salas – Alt d’El Gamoniteiru* (159,2 km.)

19. etape – (3. september): Tapie – Monforte de Lemos* (187,8 km.)

20. etape – (4. september): Sanxenxo – Mos. Castro de Herville* (173,6 km.)

21. etape – (5. september): Pardon – Santiago de Compostela* (33,7 km. – enkeltstart)

Hos LeoVegas kan du spille LIVE på alle etaper. Det giver dig mulighed for at se rytterne an – og reagere på eventuelle udbrud, punkteringer og lignende. Herunder finder du odds på klassementet i Vuelta a España.


Hvem vinder Vuelta a Espana?

Primoz Roglic: 1,03 – SPIL HER!*

Enric Mas: 17,00 – SPIL HER!*

Sepp Kuss: 20,00 – SPIL HER!*

Egan Bernal: 41,00 – SPIL HER!*

Miguel Angel Lopez: 41,00 – SPIL HER!*

Jack Haig: 46,00 – SPIL HER!*

Adam Yates: 56,00 – SPIL HER!*

Felix Grossschartner: 161,00 – SPIL HER!*

Gino Mader: 161,00 – SPIL HER!*

Steven Kruijswijk: 201,00 – SPIL HER!*

Odds er senest opdateret d. 2. september 2021 kl. 10:10. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* for at se flere odds på dagens etape – inklusive odds på H2H. Herunder tager vi et kig på de fem største favoritter til at vinde Vuelta a Espana.


Favoritterne i Vuelta a Espana

Herunder følger en gennemgang af de fem største favoritter til at vinde løbet.


Primoz Roglic

Den slovenske Jumbo-Visma-rytter måtte endnu engang se sin drøm om at vinde Tour de France blive brast, da han styrtede tidligt i løbet og endte med at udgå på 9. etape. Sloveneren havde ellers vist lovende takter med to tredjepladser på Tourens første to etaper. Trods styrtet og undgåelsen af Tour de France, ser det dog ud til, at Primoz Roglic har holdt fast i sin gode form. Ved OL i Tokyo var Primoz Roglic vanvittigt godt kørende på enkeltstarten, hvor han suverænt sluttede som olympisk mester. Primoz Roglic har vundet Vuelta a España de seneste to år, og er også storfavorit til at gøre det igen.

Spil på Primoz Roglic HER >>*


Egan Bernal

Roglic’ største konkurrent bliver højst sandsynligt INEOS Grenadiers-rytteren Egan Bernal, der tidligere på året vandt Giro’d’Italia. Colombianeren har ikke tidligere deltaget i Vuelta a España, men kan i en alder af 24 år ende med at have vundet de tre store Grand Tours, hvilket må siges at være en vanvittig præstation. Udover sejren i Giroen har Egan Bernal ikke leveret nogen bemærkelsesværdige resultater i denne sæson, men med INEOS Grenadiers’ hold og Egan Bernals sult, så er der lagt op til en drabelig duel mellem særligt Roglic og Bernal.

Spil på Egan Bernal HER >>*


Adam Yates

Bookmakernes tredjestørste favorit er briten Adam Yates, som er holdkammerat med Egan Bernal. Spørgsmålet er, om han får lov til at holde sig til i klassementet eller om alt bliver smidt på et bræt for Egan Bernal. Ikke desto mindre, har Adam Yates haft en fornuftig sæson med en samlet sejr i Catalonien Rundt og en andenplads i UAE Tour. Ved landevejsløbet ved OL i Tokyo for nylig var briten også godt kørende, da han kom ind med den nærmeste gruppe og sluttede på en niendeplads.

Spil på Adam Yates HER >>*


Richard Carapaz

Endnu en INEOS Grenadiers-rytter på listen over de største favoritter, hvilket vidner om en utrolig bredde hos det britiske mandskab, og at kommer til at angribe Primoz Roglic fra alle sider. Richard Carapaz kommer ind til Vueltaen med karrierens største triumf, da han overraskede alt og alle og vandt landevejsløbet ved OL i Tokyo. Richard Carapaz viste sig at være mere snu end de andre store navne og kunne derfor køre over stregen alene. Carapaz kommer fra en tredjeplads i Tour de France, og det er tvivlsomt, om han kan holde til endnu et hårdt etapeløb. Han blev i øvrigt nummer to i sidste års udgave af Vuelta a España.

Spil på Richard Carapaz HER >>*


Hugh Carthy

Briten fra EF Education – Nippo er bookmakernes femtestørste favorit, og det er til trods for, at han ikke har vist synderligt højt niveau i denne sæson. Hans bedste resultat er en femteplads på 16. etape af Giro’d’Italia, hvor han endte som nummer otte samlet. Forklaringen på hans outsiderrolle i dette års Vuelta a España skal nok findes i hans samlede tredjeplads i fjor, hvor han kun endte 1:15 bag Primoz Roglic.

Spil på Hugh Carthy HER >>*


Danskere i Spanien Rundt

Efter et rekordhøjt antal danskere i årets Tour de France, ser det ud til at blive en Grandtour uden særlig mange danskere. Herunder følger en karakteristik af de danskere, der stiller op i Vuelta a España 2022.


Andreas Kron

23-årige Andreas Kron har for alvor slået sit navn fast i denne sæson. Danskeren, der kører for Lotto – Soudal har blandt andet vundet en etape i både Catalonien Rundt og Schweiz Rundt. Nu står han foran sin debut i en af de store Grandtours. Andreas Kron er en let rytter, der godt kan gøre sig i bjergene, hvilket hans etapesejre i år også vidner om. Hos Lotto – Soudal ser det også ud til, at han får fripas til at køre sin egen chance og jagte en etapesejr. Holdet ser ikke ud til at have en decideret klassementsrytter, og derfor bliver det spændende at se, om danskeren kan fuldende sin gennembrudssæson.


Mads Würtz Schmidt

Den danske mester i landevejscykling får rig mulighed for at lufte Dannebrogstrøjen i det spanske, da han skal køre Vuelta for første gang. Tidligere har den 27-årige dansker fra Randers deltaget en gang i Tour de France og en gang i Giro’d’Italia og nu fuldender han forhåbentlig listen over for at have gennemført de tre store Grandtours. Udover at have vundet DM i landevejscykling, har Mads Würtz Schmidt også en etapesejr i Tirreno-Adriatico på CV’et i denne sæson, som må siges at være den bedste i de fem år han har kørt på Worldtouren. Danskerens opgave i Vueltaen bliver formentlig at prøve at ramme et par udbrud undervejs, og hvem ved? Måske en topplacering.


Magnus Cort

Magnus Cort er en af de få gengangere fra årets Tour de France. Den 28-årige dansker fra EF Education – Nippo-teamet blev nummer tre på 7. etape i Tour de France, og har derudover en etapesejr i Paris-Nice og andenplads på en etape i Romandiet Rundt at glæde sig over. Magnus Cort har rigtig gode erfaringer fra Vuelta a Espana, da han tidligere har vundet hele tre etaper i løbet, senest i 2020, hvor han vandt 16. etape foran store navne som Primoz Roglic, Alejandro Valverde og Richard Carapaz. Selvom EF Education – Nippo har Hugh Carthy, der skal køre klassement, så burde Magnus Cort få en fridag eller to, hvor han kan køre sin egen chance.


Vueltaens rute i 2022: Fem nøgle-etaper

I det følgende kigger vi nærmere på fem af de mest afgørende etaper i Vuelta a Espana 2022.


9. etape: Puerto-Lumbreras – Alto de Velefique* (187,8 km.)
Dagen inden første hviledag venter der rytterne en voldsom bjergetape med hele fire kategoriserede bjerge. 9. etape starter i Puerto-Lumbreras i den sydøstlige del af Spanien. Den første halvdel af etapen er uden de store udfordringer, men herfra bliver det voldsomt, startende med kategori 1-stigningen Alto Collado Venta Luisa, som kommer cirka halvdejs på etapen. Den sidste stigning er uden for kategori. Den er 13,2 kilometer lang og stiger i gennemsnit med 7,3 %. Den første kilometer er stigningsprocenterne op mod de 12 %. Det ligner en etape, hvor klassementsfolkene får mulighed for at spille ud overfor hinanden.


14. etape: Don Benito – Pico Villuercas* (159,7 km.)
Endnu en etape, der slutter på toppen af bjerg, denne gang kategori 1-stigningen Pico Villuercas. Midtvejs på etapen er der en kategori 3 og en kategori 1-stigning. Den afsluttende stigning er dog en værste med sine 16,5 kilometer fra bund til top og en gennemsnitlig stigningsprocent på 6,5 %. På anden halvdel af stigningen bliver vejen ganske smal og stigningsprocenter op mod 15 % vil møde rytterne. Endnu en etape, hvor der både kan vindes, men også tabes usædvanlig mange sekunder.


17. etape: Unquera – Lagos de Covadonga* (181,6 km.)
Op, ned, op, ned, op, ned, op. Det er det der kendetegner 17. etape bedst. Kigger man på etapeprofilen, er den ikke til at tage fejl af. De sidste tre stigningen er 2 x kategori 1 og til sidst en stigning uden for kategori. Lagos de Covadonga er efterhånden en legendarisk stigning i Vuelta-regi, hvilket skyldes den spektakulære natur i området, og selvfølgelig også selve stigningen, som er 12,2 kilometer lang og stiger med 7,2 % i gennemsnit. Enkelte steder er stigningsprocenten over de 20 %. En etape, hvor det kun er de stærkeste der overlever.


18. etape: Salas – Alt d’El Gamoniteiru* (159,2 km.)
Hvis ikke 17. etape skulle være hård nok ved rytterne, så kan de se frem til endnu en dag i helvede på 18. etape. Kategori 1, kategori 1, kategori 2 og uden for kategori i nævnte rækkefølge er 18. etapes spisekort. Værsgo. Det er sidste chance for bjergrytterne til at tage tid på konkurrenterne, og der er lagt op til et festfyrværkeri, hvis rytterne har mere at køre med, vel og mærke. Sidste stigning slutter i knap 1800 meters højde, hvor særligt den sidste kilometer op mod toppen trækker tænder ud med stigningsprocenter på 13-14 %.


21. etape: Pardon – Santiago de Compostela* (33,7 km. – enkeltstart)
Ganske usædvanligt slutter Vuelta a España ikke med en formodet massespurt i Madrid, men derimod med en enkeltstart i den nordlige del af Spanien. En rimelig lang enkeltstart på 33,7 kilometer, hvor klassementsfolkene ikke får tid til at fejre deres placering, men skal ud i et forsvar eller en jagt på placering i det samlede klassement.


Ruten i Vuelta a España

Årets Vuelta a España begynder den 14. august med en enkeltstart i Burgos og slutter den 5. september, ligeledes med en enkeltstart – denne gang i Santiago de Compostela. Ruten strækker sig over 3336,1 kilometer, hvoraf de 11 af etaperne indeholder bemærkelsesværdige stigninger undervejs.


Sendeplan: Vuelta a España i TV

Du kan følge med i Vueltaen både på TV2 Sport og Eurosport 1 (og de dertilhørende streamingtjenester TV2 Play og Eurosport Player). Dækningen af etapeløbet starter typisk med live-billeder fra kl. 15:00, og så er der studie både inden og efter etapeafvikling.


Top 3: Bookmakerne med bedste odds på Spanien Rundt

Alle bookmakerne er selvfølgelig klar med odds, når den står på Vuelta a España. Vi fremhæver i det følgende tre bookmakere, som du med fordel kan have ved hånden, når etapeløbet afvikles i 2022.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
Mr Green
*


Betting: Tips til Vueltaen

I dette afsnit finder du vores oddsforslag til Vuelta a Espana 2022.


Vinder af klassementet
INEOS Grenadiers har efter overgivet tronen som det førende klassementshold på Worldtouren, men ikke desto mindre ser mandskabet usvigeligt stærkt ud i årets Vuelta a Espana med bl.a. den olympiske mester i landevejscykling og nylige treer i Tour de France, Carapaz, vinderen af mountainbike i OL, Pidcock, og derudover Simon Yates, Sivakov og Daniel Felipe Martinez, som alle kan hjælpe Egan Bernal på de mange stigninger, som der venter rytterne. INEOS Grenadiers må være sultne og selvom Roglic ser stærk ud, så bør det britiske mandskab kunne lægge så meget pres på sloveneren, at han måske kan ende med at knække i løbet af de tre uger. Man skal også huske på, at der er relativt få enkeltstartskilometer på årets rute, hvilket bestemt taler for Egan Bernal fremfor Primoz Roglic, som viste sine gode evner på enkeltstartscyklen ved OL i Tokyo.

SpilXperten.com anbefaler: Egan Bernal vinder klassementet til odds 6,00 – SPIL HER >>*

Anbefalingen er skrevet forud for løbsstart.


Tidligere vindere af Vuelta a Espana

Her finder du en historik over Vuelta a Espana. Hvem har vundet klassementet, pointtrøjen, bjergtrøjen og ungdomstrøjen de seneste år?

Samlet vinder
2020: Primoz Roglic
2019: Primoz Roglic
2018: Simon Yates
2017: Chris Froome
2016: Nairo Quintana
2015: Fabio Aru
2014: Alberto Contador
2013: Chris Horner
2012: Alberto Contador
2011: Chris Froome
2010: Vincenzo Nibali
2009: Alejandro Valverde
2008: Alberto Contador

Vinderen af pointtrøjen
2020: Primoz Roglic
2019: Primoz Roglic
2018: Alejandro Valverde
2017: Chris Froome
2016: Fabio Felline
2015: Alejandro Valverde
2014: John Degenkolb
2013: Alejandro Valverde
2012: Alejandro Valverde
2011: Bauke Mollema
2010: Mark Cavendish
2009: André Greipel
2008: Greg van Avermaet

Vinderen af bjergtrøjen
2020: Guillaume Martin
2019: Geoffrey Bouchard
2018: Thomas de Gendt
2017: Davide Villella
2016: Omar Fraile
2015: Omar Fraile
2014: Luis Leon Sanchez
2013: Nicolas Edet
2012: David Moncoutie
2011: David Moncoutie
2010: David Moncoutie
2009: David Moncoutie
2008: David Moncoutie

Vinderen af ungdomstrøjen
2020: Enric Mas
2019: Tadej Pogacar
2018: Enric Mas
2017: Miguel Angel Lopez
2016 og tidligere: Ikke uddelt