18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Tour de France vindere

På denne side giver vi dig et overblik over tidligere vindere af Tour de France. Hvem har præsteret at vinde den gule trøje de seneste år, og hvem har egentlig vundet Tour de France flest gange?


De 10 seneste vindere af Tour de France

I tabellen herunder kan du se, hvem der har vundet den gule trøje ved de seneste 10 afviklinger af den prestigefulde Grand Tour, Tour de France.

ÅrstalVinder
2021Tadej Pogacar
2020Tadej Pogacar
2019Egan Bernal
2018Geraint Thomas
2017Chris Froome
2016Chris Froome
2015Chris Froome
2014Vincenzo Nibali
2013Chris Froome
2012Bradley Wiggins


Chris Froome har vundet Tour de France fire gange

Tabellen ovenfor afslører, at Chris Froome har vundet Tour de France i alt fire gange. Det gør ham til den 5. mest succesfulde rytter i løbet nogensinde, eftersom både Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault og Miguel Indurain har formået at vinde Tour de France fem gange.


Ingen Lance Armstrong blandt Tour-vinderne

Lance Armstrong formåede at vinde Tour de France hele syv gange i træk i perioden fra 1999 til 2005, men på grund af en dopingskandale er amerikaneren blevet slettet fra rekordbøgerne.


Bjarne Riis har vundet Tour de France

Bjarne Riis er den eneste dansker, der nogensinde har vundet det samlede klassement i Tour de France. Den nuværende sportsdirektør vandt løbet i 1996, men har sidenhen indrømmet brug af doping.


Danske etapervindere i Touren

Mens det kun er Bjarne Riis, der har formået at stryge helt til tops med Dannebrog, har en række danskere formået at vinde etaper i Tour de France. Det drejer sig om: Kim Andersen, Søren Kragh Andersen, Magnus Cort, Mogens Frey, Bo Hamburger, Jørgen V. Pedersen, Jakob Piil, Michael Rasmussen, Bjarne Riis, Jesper Skibby, Nicki Sørensen, Rolf Sørensen og Johnny Weltz.


Hvem vinder Tour de France i 2022?

Får vi nogle danskere op på vinderskamlerne i 2022? Vi går meget tættere på den kommende udgave af Tour de France på denne side, der er dedikeret til odds og spilforslag.