18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Overblik: Alle hold til Tour de France 2024

Hvilke hold er med ved Tour de France 2024? Og hvilke ryttere stiller til start i Firenze? Komplet holdoverblik med deltagerliste til Touren, der afvikles fra d. 29. juni til d. 21. juli. Se hvilke danskere, der deltager ved Tour de France i år.

Holdene ved Tour de France 2024

Herunder finder du en tabel, der viser samtlige Tour de France hold. I alt 22 hold deltager i Touren 2024.

Holdliste for Tour de France
ALPECIN – DECEUNINCKISRAEL – PREMIER TECH
ARKEA-B&B HOTELSLIDL-TREK
ASTANA QAZAQSTAN TEAMLOTTO DSTNY
BAHRAIN VICTORIUSMOVISTAR TEAM
BORA – HANSGROHESOUDAL QUICK-STEP
COFIDISTEAM DSM-FIRMENICH POSTNL
DECATHLON AG2R LA MONDIALE TEAMTEAM JAYCO ALULA
EF EDUCATION – EASYPOSTTEAM VISMA | LEASE A BIKE
GROUPAMA – FDJTOTALENERGIES
INEOS GRENADIERSUAE TEAM EMIRATES
INTERMARCHÉ – WANTYUNO-X MOBILITY

Danskere i Tour de France 2024

I alt 8 danskere stiller til start i Tour de France 2024. Hvem er de danske Tour de France ryttere? Det får du svaret på lige her:

  • Jonas Vingegaard
  • Magnus Cort
  • Christopher Juul-Jensen
  • Michael Mørkøv
  • Mads Pedersen
  • Jakob Fuglsang
  • Søren Kragh Andersen
  • Casper Pedersen


Jonas Vingegaard (Visma | Lease-a-Bike)

Jonas Vingegaard styrtede i Baskerlandet Rundt og var således tvivlsom til det sidste, men danskeren stiller op i årets Tour de France. Tidligere på året var retorikken, at Vingegaard ikke ville køre Tour de France, medmindre han var 100 %, men i forbindelse med udtagelsen var snakken anderledes: Nu er Vingegaard udtaget i håb om at han kan konkurrere med om sejren. Det er ikke til at vide, hvor han for alvor står, men jeg tror han har et solidt udgangspunkt. Jeg tror, han kan kæmpe med om sejren og herunder også etapesejre, men jeg tør ikke på samme vis garantere at han vinder løbet, som jeg ellers ville have gjort, hvis han havde startet løbet uden problemer.

Mads Pedersen (Lidl-Trek)

Mads Pedersen er efterhånden blevet så god, at det vil være en skuffelse, hvis han kommer hjem fra Tour de France uden en etapesejr. Danskeren er en meget dygtig rytter, der brillerer på de hårde, klassikerdage, men det kan alligevel blive svært for danskeren: På mange af de hårde udbrudsdage, vil der være puncheurs som Mathieu van der Poel og Wout van Aert, der kan drille, og i spurterne er der både Philipsen og de Lie. Ja, og Wout van Aert, hvis han spurter med. Pedersen er dog en væddeløber, og han skal nok få sat sig selv i nogle positioner, hvor han kan køre med om sejren.

Magnus Cort (Uno-X)

Magnus Cort er Uno-X’s helt store stjerne. De har dygtige folk – herunder sprinteren Alexander Kristoff – men det er Magnus Cort, der leverer resultaterne. Siden juni har Uno-X leveret på et meget, meget højt niveau – ny cykel, siger folk omkring holdet – og jeg forventer egentligt at se et Uno-X-hold, der er i fuld flor. Magnus Cort er én af de skarpeste udbrudsfolk i feltet, hvilket blandt andet hænger sammen med hans hurtige afslutning. Han har en fornuftig chance for at vinde en etape, men der er få etaper, der passer en rytter som ham.

Chris Juul-Jensen (Jayco-AlUla)

Chris Juul-Jensen har atter fået valg til Tour de France. Den erfarne dansker er én af feltets mest loyale og dedikerede hjælperyttere i feltet. Han er efterhånden så erfaren, at han er holdets landevejskaptajn, der dirigerer tropperne til succes. Det er sjældent, at han får lov til at køre sin egen chance, og når han gør det, så er det sjældent at han holder til stregen. Han har ikke spidskompetencerne inden for ét terræn, men er mere allround i sit udtryk. Man skal nok ikke sætte næsen op efter en etapesejr fra hans side af.

Jakob Fuglsang (Israel – Premier Tech)

Erfarne Jakob Fuglsang gik benhårdt efter en plads på Tour de France-holdet, og selvom det lignede en urealistisk drøm en overgang, formåede han at bevise under Criterium du Dauphine, at han fortsat kan klatre. Det er klart, at Fuglsang ikke længere er den kaptajn, han var engang. I stedet skal han nok snarere hjælpe sine holdkammerater – Derek Gee, ligner det – frem på enkelte etaper. Men måske får vi ham at se i et udbrud eller to undervejs. Jeg har dog gevaldige tvivl om hvorvidt han kan gøre det færdigt.

Michael Mørkøv (Astana)

Michael Mørkøv skal på rekordjagt. Det skal dog forstås sådan, at han skal hjælpe Mark Cavendish til at tage den rekordgivende 35. etapetriumf, der vil sende briten alene i spidsen af rekordlisterne. Mørkøv er en dedikeret leadoutrytter, og der er minimal chance for at han kommer til at køre egen chance. Ja, faktisk er han vel næsten ikke garanteret på at være næstsidste mand længere, da han i perioder er blevet rykket lidt længere tilbage i toget. En god Tour for Mørkøv, er hvis Cavendish ender med at være konkurrencedygtig.

Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck)

Søren Kragh Andersen er én af vores dygtigste ryttere, men rytteren med det fynske ophav ender tit i en situation, hvor han skal arbejde for andre. Sådan er det hos Alpecin-Deceuninck, hvor Mathieu van der Poel og Jasper Philipsen er de absolutte profiler. Der vil komme muligheder på udbrudsetaper, men som udgangspunkt skal danskeren støtte de to profiler. Han er en luksusrytter, der kan hjælpe til i ethvert terræn, og når han virkelig rammer formen, så er han god nok til at vinde Tour-etaper. Desværre er han lidt svingende i sit niveau.

Casper Pedersen (Soudal-Quick Step)

Casper Pedersen har for alvor fundet en plads som en del af Remcos entourage. Danskeren har i al fald været nær den belgiske rytter i en lang periode nu, og da der var højdetræningslejr for det meste af Remco-holdet i Spanien, var Casper Pedersen med. Danskeren er semi-hurtig på stregen, og ville helt sikkert kunne opnå solide placeringer i udkanten af top10, hvis han kørte sin chance der, men det er ikke hans rolle. Han blev købt ind som leadourtrytter, men har siden fundet en anden plads som den rytter, der guider Remco på de flade passager. Der kommer ikke en dansk etapesejr herfra, medmindre han pludselig får fri snor, og det er svært at forestille sig.

Tour de France ryttere

Se den kompette deltagerliste til Tour de France herunder.

100 % bonus op til 1.000 kroner
NY BOOKMAKER
Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af Tour de France er sponsoreret af Betinia.

Hvornår starter Tour de France?

Tour de France 2024 starter lørdag d. 29 juni og slutter igen søndag d. 21 juli.

Hvor mange hold er med i Tour de France 2024?

I alt 22 hold deltager i Tour de France 2024.

Hvilke danskere er med i Tour de France 2024?

Se listen med danskere i Tour de France 2024 her.