18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Overblik: Alle hold til Tour de France 2024

Hvilke hold er med ved Tour de France 2023? Og hvilke ryttere stiller til start i Bilbao? Komplet holdoverblik med deltagerliste til Touren, der afvikles fra d. 1. til d. 23. juli. Se hvilke danskere, der deltager ved Tour de France i år.

Blåt kort over Tour de France-mobilens rejse, fysisk geografi symbol

Holdene ved Tour de France 2024

Herunder finder du en tabel, der viser samtlige hold ved Tour de France 2023. I alt 22 hold deltager i Touren.

Holdliste for Tour de France
AG2R CITROËN TEAMMOVISTAR TEAM
ALPECIN – DECEUNINCKSOUDAL – QUICK STEP
ASTANA QAZAQSTAN TEAMTEAM ARKEA SAMSIC
BAHRAIN VICTORIOUSTEAM JAYCO ALULA
BORA – HANSGROHETEAM DSM
COFIDISTEAM LIDL-TREK
EF EDUCATION – EASYPOSTUAE TEAM EMIRATES
GROUPAMA – FDJLOTTO DSTNY
INEOS GRENADIERSTOTALENERGIES
INTERMARCHÉ CIRCUS WANTYUNO-X CYCLING TEAM
JUMBO – VISMAISRAEL PREMIER TECH

Danskere i Tour de France 2024

I alt 11 danskere stiller til start i Tour de France 2024. Hvem er Tourens danskere? Det får du svaret på lige her:

 • Jonas Vingegaard
 • Mattias Skjelmose
 • Mads Pedersen
 • Søren Kragh Andersen
 • Magnus Cort
 • Kasper Asgreen
 • Mikkel Bjerg
 • Jonas Gregaard
 • Anthon Charmig
 • Michael Mørkøv
 • Chris Juul-Jensen


Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)

Jonas Vingegaard stiller ikke bare op som forsvarende Tour de France-vinder. Han stiller også op som bookmakernes største favorit. Det er måske ikke så overraskende med tanke på sidste års triumf, men havde en skade ikke forpurret store dele af Tadej Pogacars optakt, tror jeg, at de som minimum havde været helt jævnbyrdige. Det bliver en måned, hvor meget af snakken kommer til at handle om den ydmyge gut fra Thisted, der helst er alt medieståhejet foruden. I stedet vil han lade benene tale. Der bør være særdeles gode chancer for mindst én etapesejr, ligesom også en podieplacering synes mere end realistisk. Måske endda en ny triumf.


Mattias Skjelmose (Lidl-Trek)

Mattias Skjelmose starter Tour de France som én af de mest formstærke ryttere. Amager-rytteren vandt først Schweiz Rundt og siden var han uhyre stærk ved de danske mesterskaber, hvilket betyder at han kører løbet i Dannebrog. Det helt store spørgsmålstegn ved Skjelmose, er hvorvidt han har udholdenheden til at være med i en Grand Tour. Det er ikke alle ryttere, der kan holde sig fremme over tre uger. Selv mener han, at han mærkede en god restitutionsevne under sidste års Tour de France, men i mange ugelange etapeløb har det lignet, at han er stærkest i den indledende fase. Det er det store spørgsmålstegn for Skjelmose, der ellers har evnerne til at køre med om en top10-placering – og eventuelt en etapesejr i bjergene.


Mads Pedersen (Lidl-Trek)

Havde Lidl-Trek udtaget holdet tilbage i maj, havde Mads Pedersen været holdets klare kaptajn. Men siden missede Giulio Ciccone Giro d’Italia, mens Mattias Skjelmose har udviklet sig til en topprofil, og dermed er Mads Pedersen én blandt flere profiler på Lidl-Trek-holdet. Den spurtstærke dansker vil være i spil på alle flade etaper, men som han viste for et år siden, så er han også god på hårdere etaper, hvor han kan gå i udbrud. Målet er en etapesejr, men måske… måske frister den grønne trøje også? Det vil ikke blive nemt, men han har egenskaberne til at vinde trøjen, særligt hvis Wout van Aert ikke er aktuel i konkurrencen.


Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck)

Søren Kragh Andersen har allerede to etapesejre på CV’et. Før denne sæson skiftede han til Mathieu van der Poels Alpecin-Deceuninck, og han har ved flere lejligheder vist sig at være meget stærk. Den store styrke for Kragh Andersen er at han kører på hold med Philipsen og van der Poel, hvilket betyder at han kan få mere frihed. Samtidigt er det også en stor ulempe, da han kan risikere at skulle arbejde for de to superstjerner dybt inde i finalerne. Der er en chance for en etapesejr, men det hele skal flaske sig for ham.


Magnus Cort (EF Education)

Magnus Cort gennemførte sit hattrick, da han vandt en etapesejr i Giro d’Italia tidligere på året. Dermed har danskeren nu vundet en etapesejr i alle tre Grand Tours. Han vandt også en etape for et år siden, efter at han tidligt i løbet havde kørt sig i prikker på de danske etaper. Helt samme frihed får rytteren fra Bornholm ikke i år. Hos EF handler meget om Richard Carapaz, og Cort kommer til at være én af Carapaz’ folk. Han går stadig efter en udbrudssejr på et par udvalgte etaper, men chancerne bliver færre end for et år siden.


Kasper Asgreen (Soudal-Quick Step)

Kasper Asgreen var én af de ryttere, hvis plads blev debatteret. En overgang lignede det ikke, han kom med, men i sidste ende blev der plads til Asgreen. Det er ikke danskerens styrke, der er problemet, men derimod at Soudal-Quick Step råder over et stærkt mandskab. Faktisk virker Asgreen til at være stærkere end længe, og sejren ved DM i enkeltstart vidner om god form.


Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates)

Slidstærke Mikkel Bjerg skal forsøge at hjælpe Tadej Pogacar til sin tredje triumf. Danskeren har været en fast del af Pogacars slæng i de seneste tre udgaver, og han er kun blevet bedre og bedre. Allerede for et år siden lignede han en rytter, der havde løftet sit niveau, men i 2023 har han været stærkere end nogensinde før. Det understregede han blandt andet med en etapesejr på enkeltstarten i Criterium du Dauphine. Han kommer ikke til at vinde her i Touren, hvis alt går efter planen, for så skal han køre solen sort for Tadej Pogacar.


Jonas Gregaard (Uno-X)

På det norske hold, Uno-X, stiller de med seks nordmænd og to danskere. Én af disse er Jonas Gregaard, der tidligere på året vandt bjergtrøjen i Paris-Nice. Gregaard er en puncheur-rytter, for hvem de indledende etaper i Baskerlandet passer glimrende. Han kommer ikke til at køre om sejren på de etaper, men det er ikke utænkeligt, at han går efter prikkerne i starten af løbet, selvom han selv har været mere lunken over for den idé. Ellers står den på hjælpe-arbejde for Gregaard.


Anthon Charmig (Uno-X)

Der er Grand Tour-debut til Anthon Charmig. Den unge dansker har stille og roligt udviklet sig over de senere år, og nu har han altså fundet vej til Tour de France. Han gør sig bedst i bjergene, hvorfor han kommer til at være en støtte for Tobias Halland Johannessen, der besidder et stort potentiale, men endnu mangler at få det helt store gennembrud. Charmig kan også tænkes at gå i udbrud på bjergetaper, men det bliver svært at gøre det færdigt.


Michael Mørkøv (Soudal-Quick Step)

Michael Mørkøv er vigtig for Soudal-Quick Step. Han er nemlig holdets leadout-mand, der skal levere sprinteren Fabio Jakobsen i optimal position. Og Mørkøv er én af de bedste til den rolle. Til tider er der lidt udfordringer i og med at Jakobsen ikke virker til at stole fuldt ud på Mørkøv, hvilket gør at han af og til finder sin egen vej, men som oftest leverer Mørkøv varen. Til gengæld vinder han ikke selv en etape. Han er holdets mand.


Chris Juul-Jensen (Jayco-AlUla)

Chris Juul-Jensen er udtaget til årets Tour de France for australske Jayco. Den danske arbejdshest er bundloyal og kommer til at arbejde i holdets tjeneste. Måske ser vi ham i et udbrud eller to undervejs, men selvom han er en glimrende allrounder, er det svært at se ham gøre tingene færdige. Men det er ok: det er ikke hans rolle at vinde. Han skal hjælpe holdet.

Tour de France ryttere

Se den kompette deltagerliste til Tour de France herunder.

100 % bonus op til 1.000 kroner
NY BOOKMAKER
Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af Tour de France er sponsoreret af Betinia.

Hvor mange hold er med i Tour de France 2024?

I alt 22 hold deltager i Tour de France 2024.

Hvilke danskere er med i Tour de France 2024?

Se listen med danskere i Tour de France 2024 her.