18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

8. etape i Tour de France 2022: Odds og optakt d. 9. juli

Den 8. etape i Tour de France 2022 er en kuperet etape fra Dole til Lausanne, som afvikles lørdag d. 9. juli. I denne artikel klæder vi dig på til etapen med odds, optakt og spilforslag. Du finder desuden både etapeprofil og rutegennemgang for 8. etape, favoritgennemgang, analyse af danskernes chancer, samt resultater. Du kan se etapen direkte på TV2 og TV2 Play.


Odds på 8. etape i Tour de France 2022

Herunder finder du de bedste odds på 8. etape i Tour de France.

RytterVinderodds
Wout van AertOdds 4,50 – SPIL HER >>*
Tadej PogacarOdds 12,00 – SPIL HER >>*
Michael MatthewsOdds 17,00 – SPIL HER >>*
Mathieu van der PoelOdds 17,00 – SPIL HER >>*
Matej MohoricOdds 19,00 – SPIL HER >>*
Christophe LaporteOdds 23,00 – SPIL HER >>*
Dylan TeunsOdds 26,00 – SPIL HER >>*
Tom PidcockOdds 26,00 – SPIL HER >>*
Alberto BettiolOdds 29,00 – SPIL HER >>*
Bauke MollemaOdds 34,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig. Se flere odds på 8. etape hos bet365*.

Spil på 8. etape

*Reklamelink


Etape 8 Tour de France 2022: Dole – Lausanne

Kuperet – 186,5 km.


Optakt: Ruten på 8. etape i Touren

Tour-festen fortsætter på ottende etape, hvor ruten denne gang tager rytterne ind i Schweiz. Det er det fjerde land, som Touren lægger ruten forbi efter Danmark, Frankrig og Belgien. De starter i den franske by, Dole, inden etapen slutter i schweiziske Lausanne. Det er en kuperet etape, hvor et udbrud sagtens kunne tænkes at have solide chancer.

Det skal dog nævnes, at finalen slutter på en mindre stigning, hvorfor enkelte ryttere i hovedfeltet kan sørge for at der kommer samling. I så fald skal vi kigge mod feltets bedste puncheurs, der med eksplosive ryk kan forsøge at gå efter etapesejren. Det handler meget om hvordan løbet er blevet kørt indtil videre samt hvordan klassementet ser ud. Jeg hælder umiddelbart mod et udbrud.

Det skyldes primært finalen. Med sine 4,8 kilometer og 4,6 % i snit er den nemlig relativt nem, men der er få passager undervejs, der har meget høje stigningsprocenter. I sidste ende er stigningen dog for nem til at kunne lave den store forskel, og etapen bliver næppe særlig relevant i klassementet i sidste ende.


Favoritterne i Etape 8 Tour de France

I det følgende gennemgås de tre største favoritter til etapesejren på 8. etape.

Det er på forhånd en etape, der er tæt på umulig at forudse. Etapen kan ende med at et udbrud kører hjem eller at en reduceret gruppe kører om sejren. I alle tænkelige scenarier er der to ryttere, der kan være i spil: Wout van Aert (Jumbo-Visma) og Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck). Wout van Aert er min primære etapefavorit, og jeg tror, etapens udfald afhænger af ham. Vil han jagte sejren fra udbruddet, så holder udbruddet hjem, men hvis han hellere vil satse på sin spurt i finalen, så hælder jeg til en afgørelse fra feltet. Wout van Aert er den store faktor på den her etape.

Måske rynker du lidt på brynet af mit valg af Mathieu van der Poel – og det forstår jeg godt. Det har set skidt ud. Men hollænderen udtaler selv, at han er i bedring og at 7. etape gik langt bedre end etaperne forinden. Det kan godt ske, at han ikke når helt tilbage på sit højeste niveau, men en skidt kørende Mathieu van der Poel blev altså stadig 5’er på enkeltstarten i København – der er muligheder.

Jeg hælder egentligt mest til et udbrud, og derfor peger jeg på Matej Mohoric (Bahrain-Victorious) som etapens tredjestørste favorit. Mohoric er udbrudsspecialist, men at vinde en etape i Tour de France kræver – for de fleste – at man er i fremragende form, og jeg mangler måske endnu at se Mohoric bevise at formen er helt på toppen.


Danskernes chancer på 8. etape

Hvilke danskere kan gøre sig gældende på den 8. etape i Touren? Det gør vi dig klogere på lige her.

Jakob Fuglsang (Israel) smed tid på 7. etape med vilje, da tingene burde at stramme sig an. Han kunne være et fint bud i et udbrud, om end han nok selv har udpeget de hårdere bjergetaper. Mikkel Honore (Quick Step-Alpha Vinyl) er et stærkt udbrudskort, men han er givetvis for træt efter en masse arbejde. Både Andreas Kron (Lotto-Soudal) og Magnus Cort (EF) er også dygtige udbrudsfolk og i frisk tilstand ville de være oplagte kandidater – men de har arbejdet en del, så måske er energien der ikke helt.

Skulle det hele blive samlet, så holder bookmakerne Tadej Pogacar som én af favoritterne. Det betyder også at det kan blive en dag for Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), men det er ikke umiddelbart hans finale. Formen er dog så god, at underligere ting er sket.

Sandsynligheden for en dansk sejr? Ikke stor — men der er mange danske kandidater til at spille en rolle i finalen.

Odds på 8. etape

*Reklamelink


Spilforslag: Hvem vinder 8. etape i Tour de France?

Analyse med bud på vinder af 8. etape af Tour de France.

Alles øjne vil være rettet mod Wout van Aert. Hvis belgieren rammer udbruddet, vurderer jeg det mest sandsynligt at et udbrud kører om sejren – og her er Matej Mohoric altid et farligt kort. I en taktisk finale tør jeg godt give ham solide chancer i en styrkekamp mod Wout van Aert. Er Mohoric helt på toppen? Det har vi ikke for alvor set endnu, men eftersom oddset på Wout van Aert er skudt i bund og Mathieu van der Poel er ustabil, så er Matej Mohoric et solidt bud.


SpilXperten anbefaler: Matej Mohoric vinder 8. etape til odds 19,00 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Kan Matej Mohoric øjne en etapesejr denne lørdag? Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kan Matej Mohoric øjne en etapesejr denne lørdag? Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix


Øvrige tips til Tour de France

Herunder får du et udpluk af de øvrige spiltips, vi har til Tour de France (opdateres løbende).Resultaterne efter 8. etape i Tour de France 2022

Bliv opdateret på den samlede stilling efter 8. etape i Tour de France her, når etapen er kørt.

Klassement

Bjergtrøje

Pointtrøje

Ungdomstrøje

HoldkonkurrenceLæs om de andre etaper i Tour de FranceLæs mere om Tour de France 2022

Odds og overblikStillingEtaper
HoldTidligere vindereLive stream

Skriv første kommentar

Skriv et svar