18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

5. etape i Tour de France 2022: Odds og optakt d. 6. juli

Den 5. etape i Tour de France 2022 er en kuperet etape, der strækker sig fra Lille til Arenberg Porte du Hainaut, med afvikling onsdag d. 6. juli. I denne artikel klæder vi dig på til etapen med odds, optakt og spilforslag. Du finder desuden både etapeprofil og rutegennemgang for 5. etape, favoritgennemgang, analyse af danskernes chancer, samt resultater. Du kan se etapen direkte på TV2 og TV2 Play.


Odds på 5. etape i Tour de France 2022

Herunder finder du de bedste odds på 5. etape i Tour de France.

RytterVinderodds
Mathieu van der PoelOdds 4,50 – SPIL HER >>*
Wout van AertOdds 5,50 – SPIL HER >>*
Mads PedersenOdds 10,00 – SPIL HER >>*
Matej MohoricOdds 13,00 – SPIL HER >>*
Florian SenechalOdds 15,00 – SPIL HER >>*
Yves LampaertOdds 17,00 – SPIL HER >>*
Fabio JakobsenOdds 23,00 – SPIL HER >>*
Jasper PhilipsenOdds 23,00 – SPIL HER >>*
Jasper StuyvenOdds 26,00 – SPIL HER >>*
Stefan KüngOdds 29,00 – SPIL HER >>*

Odds: 5/7 – 20:15. Odds kan ændre sig. Se flere odds på 5. etape hos bet365*.

Spil på 5. etape

*Reklamelink


Etape 5 Tour de France 2022: Lille Métropole – Arenberg Porte du Hainaut

Kuperet – 154 km.

Lille - Arenberg Porte du Hainaut

Etape 5 - 0 KM / 157 KM- 157 KM Ikke begyndt- 157 KM Afsluttet
Ikke begyndt
Udgået
Tour de France

5. etape / Lille > Arenberg Porte du Hainaut /157 km /flat /normal

Jack HaigJ. Haig
Bahrain VictoriousTBVDNF
Michael GoglM. Gogl
Alpecin-DeceuninckAFCDNF


Optakt: Ruten på 5. etape i Touren

For første gang siden 2018 er Paris-Roubaix-brostenene tilbage i Tour de France. Dengang vandt John Degenkolb, men denne etape er meget mere end blot en kamp om at blive etapevinder. Der er også potentiale for at tabe meget tid her som klassementsrytter.

I alt er der 11 brostenspassager på rutens sidste 70 kilometer, og selvom dagen ikke kan sammenlignes med Paris-Roubaix, så er det utvivlsomt den etape i løbets begyndelse, som flest ryttere har haft mareridt over. Det bliver uden tvivl en intens og hård dag for rytterne, og tidligere har vi oplevet i Tour de France, at flere ryttere har været nervøse før brostenene har ramt ruten.

Tilbage i 2014 var brostensetapen uhyre afgørende, da Vincenzo Nibali (og Jakob Fuglsang) satte alt og alle på plads. Året efter var brostensetapen markant mindre afgørende, da de fleste af favoritterne kom i mål i samme gruppe. I 2018 var der lidt mere splid i grupperne, om end de fleste af favoritterne endte i samme gruppe. Og det er nok noget lig det scenarie, vi skal forvente til denne etape. Altså medmindre vejret spiller ind: kommer der regn bliver det Ragnarok.

I alt er der lige knap 20 kilometers brostenspassager på rutens sidste 70 kilometer. Passagerne følger lige efter hinanden, og det kan blive en intens affære, hvor der både køres om etapesejren, men hvor der også er et spil om den gule førertrøje.


Favoritterne i Etape 5 Tour de France

I det følgende gennemgås de tre største favoritter til etapesejren på 5. etape.

Etapens største favorit er for mig ganske klart Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck). Van der Poel har vundet Flandern Rundt to gange i karrieren. I Paris-Roubaix har det været en anelse sværere, men i sidste sæson blev han nummer tre. Han kan soleklart tage sejren her. Modsat mange af de øvrige dygtige brostensfolk, er han ikke låst af andre roller – tværtimod: målet er den gule førertrøje efter etapen. Jeg tror, han har en chance.

Ikke mindst fordi Wout van Aert (Jumbo-Visma), der nok ville have været favoritten, hvis han ikke var bundet af andre ting, risikerer at ende som hjælperytter. Efter 3. etape udtalte Jonas Vingegaard i Veloropa-podcast at hele Jumbo-Visma stillede sig til rådighed for Roglic og Vingegaard på denne etape – også Wout. Efter 4. etape lød han mere usikker på om det var tilfældet. Hvis Wout van Aert får fri snor, kæmper han med om sejren. Men er han bundet til enten Roglic eller Vingegaard, vil det kræve en usædvanlig god dag for en af de to ryttere.

En brostensetape i Tour de France giver ofte lidt overraskelser. Der er så mange små løb i løbet, at det bliver en meget taktisk affære. Trek-Segafredo har gode muligheder for at vinde i det taktiske spil, da de ikke umiddelbart kører helhjertet for en kaptajn. Jeg går med mavefornemmelsen og peger på Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), der ofte leverer i klassikere. Han kan spille offensivt ud på de sidste 25 kilometer, mens Mads Pedersen kan køre mere afventende. Jeg peger på Jasper Stuyven, men sandheden er at et hav af ryttere kunne være nævnt her.

Danskernes chancer på 5. etape

Hvilke danskere kan gøre sig gældende på den 5. etape i Touren? Det gør vi dig klogere på lige her.

I forhold til at vinde etapen er der nok størst forhåbninger til Mads Pedersen (Trek-Segafredo), der har kørt glimrende indtil videre. Han er god i brostensløb og er i tydeligt god form. Han ønskede nok at etapen var noget længere end tilfældet er, men har han gode ben, skal det nok gå alligevel. Han kan vinde.

Kasper Asgreen (Quick Step-Alpha Vinyl) kører på det rigtige hold og har evnerne til at vinde etapen. Til gengæld er formen måske lidt tvivlsom efter en uheldig optakt, og det svækker hans chancer. Er han kommet sig over sygdom og styrt, så er han et godt bud som tidligere vinder af Flandern Rundt.

Magnus Cort (EF) har brugt for meget energi i udbrud.

For Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) handler det om ikke at tabe tid. Han er den klassementsrytter, jeg er mest spændt på. Vi har set, at Tadej Pogacar kan køre brosten. Primoz Roglic også. Men kan Jonas Vingegaard? Generalprøven i Grand Prix de Denain gik ikke godt, men rytteren fra Thisted plejer at være habil på fladbane. Men jeg er spændt…

Odds på 5. etape

*Reklamelink


Spilforslag: Hvem vinder 5. etape i Tour de France?

Analyse med bud på vinder af 5. etape af Tour de France.

Jeg går for første gang i årets løb med en outsider – for det er Jasper Stuyven nok i den brede forstand. Han er dog altid skarp på brosten og samtidigt har han en fabelagtig løbsnæse, der gør at han tit er med i de absolutte finaler. Måske gør det noget ved løbet, at etapen er under 150 kilometer, men Jasper Stuyvens profil passer ellers perfekt til den her etape. Han kan samtidigt lukrere på at køre på hold med formstærke Mads Pedersen, der er et godt bud på en vinder, hvis der opstår samling til sidst. Ned til og med odds 20 synes jeg, den er spændende.


SpilXperten anbefaler: Jasper Stuyven vinder 5. etape til odds 26,00 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Alle regler og vilkår


Øvrige tips til Tour de France

Herunder får du et udpluk af de øvrige spiltips, vi har til Tour de France (opdateres løbende).Resultaterne efter 5. etape i Tour de France 2022

Bliv opdateret på den samlede stilling efter 5. etape i Tour de France her, når etapen er kørt.

Klassement

Bjergtrøje

Pointtrøje

Ungdomstrøje

HoldkonkurrenceLæs om de andre etaper i Tour de FranceLæs mere om Tour de France 2022

Odds og overblikStillingEtaper
HoldTidligere vindereLive stream

Skriv et svar