18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

2. etape i Tour de France 2022: Odds og optakt d. 2. juli

Den 2. etape i Tour de France 2022 er en flad etape, der strækker sig over 202,2 km. fra Roskilde til Nyborg, som afvikles lørdag d. 2. juli. I denne artikel klæder vi dig på til etapen med odds, optakt og spilforslag. Du finder desuden både etapeprofil og rutegennemgang for 2. etape, favoritgennemgang, analyse af danskernes chancer, samt resultater. Du kan se etapen direkte på TV2 og TV2 Play.


Odds på 2. etape i Tour de France 2022

Herunder finder du de bedste odds på 2. etape i Tour de France.

RytterVinderodds
Fabio JakobsenOdds 2,75 – SPIL HER >>*
Dylan GroenewegenOdds 6,00 – SPIL HER >>*
Jasper PhilipsenOdds 7,50 – SPIL HER >>*
Wout van AertOdds 8,50 – SPIL HER >>*
Mads PedersenOdds 8,50 – SPIL HER >>*
Caleb EwanOdds 9,00 – SPIL HER >>*
Peter SaganOdds 15,00 – SPIL HER >>*
Mathieu van der PoelOdds 23,00 – SPIL HER >>*
Alberto DaineseOdds 26,00 – SPIL HER >>*
Alexander KristoffOdds 29,00 – SPIL HER >>*

Odds er opdateret 1/7 – 18:00. Odds kan ændre sig. Se flere odds på 2. etape hos bet365*.

Spil på 2. etape

*Reklamelink


Etape 2 Tour de France 2022: Roskilde – Nyborg

Flad – 202,2 km.

Roskilde - Nyborg

Etape 2 - 0 KM / 202.5 KM- 202.5 KM Ikke begyndt- 202.5 KM Afsluttet
Ikke begyndt


Optakt: Ruten på 2. etape i Touren

Når regnskabet for den danske start på årets Tour de France skal gøres op, kommer meget til at afhænge af den her etape. Etapen til Nyborg er den mest sindsoprivende etape på dansk jord, og turen over Storebæltsbroen var givetvis salgsargumentet over for løbsdirektør Christian Prudhomme.

Der er nemlig særdeles gode chancer for at sidevindskørsel kommer til at dominere finalen – og den bliver væsentlig, hvis den danske start ikke bare skal huskes for tre halv-kedelige etaper. Tilbage i 2015 startede Tour de France omkring Utrecht, og det bød på en tur til Zeeland-området, der kan sammenlignes med Nyborg-finalen. Dengang smed flere favoritter som Nairo Quintana over ét minut i sidevinden.

Det er ikke kun broen til Nyborg, der kan skabe sidevindsravage. Strækningen fra Kalundborg og ned til Korsør langs den sjællandske kyst er også meget blottet, og det betyder i princippet at feltet skal være opmærksomme de sidste 80 kilometer. Det er umiddelbart efter den indlagte spurt.

Det ender i en spurt. Det kan end ikke en tur over Côte d’Asnæs Indelukke i etapens begyndelse ændre på. Spørgsmålet er bare hvor stor gruppen, der sprinter om sejren i sidste ende bliver. Vil sidevindskørsel tynde ud i feltet eller vil festen blæse ud i vandet nær Nyborg? Det må tiden vise.


Favoritterne i etape 2 Tour de France

I det følgende gennemgås de tre største favoritter til etapesejren på 2. etape.

De seneste vejrmeldinger går på at vinden kommer fra sydvest, hvilket betyder at rytterne får modvind hen over Storebæltsbroen. Det øger sandsynligheden for at et stort felt, skal hjem og sprinte om sejren. Til gengæld betyder det, at der kan opstå sidevind fra Kalundborg og ned til broen. Det giver et hektisk indløb til finalen.

Det øger altså chancen for en almindelig sprint. Derfor ligner Fabio Jakobsen (Quick Step-Alpha Vinyl) etapens favorit. Den almene antagelse er at Jakobsen både er den hurtigste og har ét af de stærkeste hold. Jeg ser ham ikke som den allerhurtigste sprinter – den ære tilfalder nok enten Groenewegen eller Ewan – men i kombination med holdet virker han bedst. Hvis det ender i en traditionel sprint, hvor han har Michael Mørkøv foran sig indtil de sidste 150 meter, så vinder han.

Positionskampen bliver essentiel, og én af de stærkeste i den kamp er belgiske Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck). Belgieren er samtidigt også blevet hurtigere og hurtigere over de seneste par år, og derfor er han efterhånden en absolut elitesprinter. Philipsens kvaliteter kommer særligt til spil i en modvindsspurt, og det vil derfor ikke være overraskende, hvis han vinder.

Man kunne gå med Groenewegen som den tredje favorit, men med udsigten til sidevindskørsel i finalen og en potentiel spurt i modvind, så vælger jeg i stedet at pege på Wout van Aert (Jumbo-Visma), der også jagter den gule førertrøje, som han kan nå via bonussekunder. Han har ikke holdet til at kunne diktere tempoet på etapen, men han håber utvivlsomt på at der bliver kørt ufatteligt stærkt på de sidste 50 kilometer.


Danskernes chancer på 2. etape

Hvilke danskere kan gøre sig gældende på den 2. etape i Touren? Det gør vi dig klogere på lige her.

De danske forhåbninger kommer til at være hægtet på Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Danskeren kører på lokale veje undervejs på etapen, og han er suverænt vores hurtigste rytter i en spurt. Han har måske ikke samme topfart som flere af de øvrige topsprintere, men han har et par gange i denne sæson imponeret stort i en spurt. Hvis vinden ydermere gør det til en udmattende dag, ja, så øger det Pedersens chance. Jeg ser ham som en klar top5-kandidat.

Det kan være svært at se andre danskere i en hovedrolle. Michael Mørkøv (Quick Step-Alpha Vinyl) bliver væsentlig i et leadout, hvis det ender i en traditionel spurt. Ender det derimod i et vinddrama, ja, så kommer Kasper Asgreen (Quick Step-Alpha Vinyl) til at spille en tilsvarende væsentlig rolle – men i begge tilfælde ender de altså i en arbejdsrolle i tjeneste for andre ryttere.

Magnus Cort (EF) er naturligvis en hurtig afslutter, men placeringskampen er ikke hans kop te, og det kommer til at hæmme ham for meget. For Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) gælder det om at komme igennem dagen uden uheld.

Odds på 2. etape

*Reklamelink


Spilforslag: Hvem vinder 2. etape i Tour de France?

Det var en indebrændt Wout van Aert, der forlod hotseat efter at Yves Lampaert satte en bedre tid end den belgiske superstjerne. Van Aert havde slået ryttere som Ganna, Pogacar og Küng og sikkert tænkt, at sejren var hjemme – men det var den så ikke. I en potentiel modvindsspurt efter en dag med sidevindskørsel holder jeg på, at Wout van Aert er én af de stærkeste sprintere. Samtidigt kan han nuppe den gule førertrøje, hvis han kører en topplacering hjem. Til oddset går jeg med Wout van Aert.


SpilXperten anbefaler: Wout van Aert vinder 2. etape til odds 8,50 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Alle regler og vilkår

Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma klar til danske landeveje. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix

Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma klar til danske landeveje. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Ritzau Scanpix


Øvrige tips til Tour de France

Herunder får du et udpluk af de øvrige spiltips, vi har til Tour de France (opdateres løbende).Resultaterne efter 2. etape i Tour de France 2022

Bliv opdateret på den samlede stilling efter 2. etape i Tour de France her, når etapen er kørt.

Klassement

Bjergtrøje

Pointtrøje

Ungdomstrøje

HoldkonkurrenceLæs om de andre etaper i Tour de FranceLæs mere om Tour de France 2022

Odds og overblikStillingEtaper
HoldTidligere vindereLive stream

Skriv et svar