18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Tour de France, 18. etape: Odds og optakt d. 15. juli 2021

Tour de France anno 2021 nærmer sig sin afslutning, og torsdag er det sidste mulighed for de klatrestærke ryttere, hvis de skal hente tid i klassementet eller hente en etapesejr. Carapaz, Vingegaard og Pogacar så stærkest ud i går. Spørgsmålet er, om der er andre end de tre, der byder sig til i klassementet – eller til etapesejren for den sags skyld? Vi bringer her odds, optakt og spilforslag til 18. etape af Tour de France, der vises på TV2 (og TV2 Play) fra kl. 13:50 torsdag d. 15. juli 2021.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Tour-de-france-690x460.jpg
Foto: Bildbyrån


Odds på 18. etape af Tour de France

Se bookmakernes oddssætning på etapen herunder.


Hvem vinder etapen?
Tadej Pogacar: 3,50 – SPIL HER >>*

Jonas Vingegaard: 7,00 – SPIL HER >>*

David Gauda: 7,00 – SPIL HER >>*

Richard Carapaz: 13,00 – SPIL HER >>*

Miguel Angel Lopez: 17,00 – SPIL HER >>*


H2H
Ruben Guerriero: 1,67 – SPIL HER >>*

Wout Poels: 2,02 – SPIL HER >>*


Odds på danskerne
Jonas Vingegaard: 6,50 – SPIL HER >>*

Jakob Fuglsang: 67,00 – SPIL HER >>*

Kasper Algreen: 151,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet (H2H-odds indsat kl. 10:30 d. 15. juli). Odds kan ændre sig.

Odds-forslag: Wout Poels ender foran Ruben Guerreiro på 18. etape

Wout Poels ligger godt til i kampen om den prikkede bjergtrøje med 11 point ned til Tadej Pogacar, og yderligere et point ned til Nairo Quintana og Michael Woods. Problemet for Wout Poels er, at Tadej Pogacar højst sandsynligt kommer til at køre om etapesejren, og dermed snuppe bjergpoint på toppen af dagens sidste stigning. Det betyder også, at Wout Poels er tvunget i offensiven, hvis han skal forsvare sin trøje. Derfor er det ikke urealistisk, at hollænderen vil angribe langt udefra i dag i håbet om at være blandt de første der krydser dagens første alvorlige stigning, Col du Tourmalet.

Ruben Guerreiro har egentlig været fint kørende i dette års Tour de France. I går led hans kaptajn Urán dog et væsentligt tidstab, og skal de have ham tilbage på sporet, kræver det nok en holdindsats. Derfor må man også forvente, at Guerreiro er bundet til Urán, og at han skal udføre et stykke arbejde for ham fremfor at jagte sin egen chance.

Et scenarie, hvor Wout Poels kører på Tourmalet for at hente bjergpoint, og forsøger at fortsætte på den sidste stigning er bestemt ikke urealistisk, og derfor ligner det en fin pris på, at Poels ender foran en af Uráns hjælpere.


SpilXperten.com anbefaler: Wout Poels ender foran Ruben Guerreiro til odds 2,02 – SPIL HER >>*


Optakt til 18. etape: Rutebeskrivelse og et bud på en etapevinder

Årets sidste etape med bjerge – og hvilken en af slagsen! Etapen starter i Pau og er blot 129,7 kilometer lang, men indeholder hele to stigninger uden for kategori. Den første stigning er det velkendte Col du Tourmalet, som er flittigt brugt i Tour-sammenhæng, og som er en sikker kilde for problemer. Stigningen er over 17 kilometer lang og stiger med 7,3 % i gennemsnit. Særligt et par passager på den øverste halvdel af stigningen er voldsomme og stiger med over 10 %. Etapens anden stigning uden for kategori er Luz Ardiden, som ikke er nær så hård som Tourmalet, men den kommer straks efter det første bjerg, og slutter altså i 1726 meters højde. Det kan blive et vaskeægte blodbad – både i forhold til klassementet, men også etapesejren. Umiddelbart ligner det, at klassementsrytterne kommer til at slås om etapesejren med mindre et udbrud får lov til at sejle langt væk.

Jonas Vingegaard pressede Pogacar til det yderste i går, og selvom danskeren blev sat til sidst, og kæmpede sig tilbage, så kan han køre frit på denne vilde etape. På forhånd var der ikke de store forventninger til danskeren, men pludselig er han første udfordrer til suveræne Pogacar. Der er ingen tvivl om, at Carapaz, Vingegaard og Pogacar er de tre stærkeste, når det går opad. Pogacar vandt etapen i går, så mon ikke han stiller sig tilfreds med at kunne følge konkurrenterne til vægs i dag. Det kan åbne døren for en dansk etapesejr. Hvis Jonas Vingegaard kører den klogt eller hvis han går all-in allerede på Col du TOurmalet og sætter pres på Pogacar. Det sidste er nok mest ønsketænkning, men ikke desto mindre ser Jumbo-Visma danskeren stærk ud, og bør også være sulten efter en etapesejr.


SpilXpertens bud på etapevinder: Jonas Vingegaard vinder 18. etape til odds 7,00 – SPIL HER >>*


Hurtige noter om 18. etape i Touren

I denne sektion får du et hurtigt overblik over nogle af de væsentligste faktorer ved etapen.

 • Etapen køres fra Pau til Luz Ardiden 
 • Etapen er 129,7 kilometer lang.
 • Der er fire kategoriserede stigninger på etapen (2 x uden for kategori og 2 x kategori 4).
 • Der er en enkelt indlagt pointspurt efter 62,7 kilometer – lige inden de hårde bjerge.
 • Etapen er den sidste med bjerge i dette års Tour de France.

Tour de France 2021

Se gennemgang af favoritter, danskere, rute og meget mere på vores dedikerede Tour-side.

2 kommentarer

 1. Glæder mig til at følge duellen mellem XX og XX……. 😉

  1. Det lugter unægteligt af en sejr til XX. 😉

   Jokes aside: Optakten er opdateret!

   /SpilXperten.com

Skriv et svar