18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

3.10
4/10
Rayo Vallecano
Celta Vigo
Tipped at 3.10
Stefan Lind-avatar
11. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

1.77
3/10
Røde Stjerne
Manchester City
Tipped at 1.77
BettingGuru-avatar
13. dec.
19:45
sport-icon

Anbefalet til

2.07
5/10
Antwerpen
Barcelona
Tipped at 2.07
Stefan Lind-avatar
13. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

2.10
5/10
Real Betis
Rangers
Tipped at 2.10
Stefan Lind-avatar
14. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

3.40
3/10
Emmy Awards 2023
Jesper Carstens-avatar
8. jan.
03:00
sport-icon

Anbefalet til

3.40
3/10
Emmy Awards 2023
Tipped at 3.40
Jesper Carstens-avatar
8. jan.
03:00

13. etape i Tour de France 2023: Odds og optakt d. 14. juli

Den 13. etape i Tour de France 2023 er en bjergetape, der strækker sig fra Châtillon-sur-Chalaronne til Grand Colombier fredag d. 14. juli. I denne artikel klæder vi dig på til etapen med odds, optakt og spilforslag. Du finder desuden både etapeprofil og rutegennemgang for 13. etape, favoritgennemgang, analyse af danskernes chancer, samt resultater. Du kan se etapen direkte på TV2 og TV2 Play.

Odds på 13. etape i Tour de France 2023

Herunder finder du de bedste odds på 13. etape i Tour de France.

RytterVinderodds
Tadej Pogacar2,27*
Jonas Vingegaard4,80*
Michael Woods19,00*
Felix Gall19,00*
Giulio Ciccone29,00*
Simon Yates29,00*
Valentin Madouas35,00*
Thibaut Pinot35,00*
Daniel Martinez35,00*
Sepp Kuss40,00*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig. Se flere odds på 13. etape hos Betinia*.

Spil på 13. etape

*Reklamelink

Etape 13 Tour de France 2023: Châtillon-sur-Chalaronne – Grand Colombier

Bjerge – 138 km.

Optakt: Ruten på 13. etape i Touren

Det er en dag for klassementsrytterne på 13. etape af Tour de France 2023. I al fald er det de ryttere, der er i fokus på denne etape, hvor storslåede Grand Colombier venter. Med 17,4 kilometer er det en lang, klassisk Tour-stigning. Den stiger med 7,1 % i snit. Og så er etapen blot 137,8 kilometer lang.

Det kan sagtens ske, at et udbrud sejrer på etapen, men jeg hælder mest til favoritkampen. De første 75-80 kilometer er helt flade, hvilket gør at klatrerne vil få svært ved at ramme udbruddet. Derfor kræves et meget stort forspring ved bunden af Grand Colombier, hvis et udbrud skal holde til mål.

Og sådan som klassementsrytterne har kørt i nyere tid, så er det mest sandsynligt at de opsluger et udbrud.

Grand Colombier er ikke den hårdeste stigning i verden. Langt fra. Men den er hård: de 7,1 % sælger den ikke helt korrekt, men det skyldes at den et par steder flader ud. De sidste tre kilometer er ret hårde, inden den til allersidst bliver meget stejl op mod målstregen – nærmest som en rampe.

Der vil komme tidsforskelle, men spørgsmålet er hvor store de bliver. Stigningen er tre-delt med en stejl bund, en stejl midte og en stejl top. I mellem de hver dele er der flade passager, der risikerer at neutralisere en eventuel indsats. Pessimisten siger at der først sker noget på de sidste 3-4 kilometer, mens optimisten tror på at der allerede spilles ud i bunden af stigningen.

De fleste hold vil dog komme til stigningen med noget nær et fuldt mandskab, hvilket også betyder at alle hjælperne er der. Derfor ser vi nok primært et højt tempo, der bliver sat i bunden, inden favoritterne spiller ud til allersidst.

Favoritterne i Etape 13 Tour de France

Hvem vil føre nede i feltet? Det er spørgsmålet. Umiddelbart har tendensen i årets løb på det seneste været, at UAE har ønsket at lade Jumbo-Visma sætte tempo i håb om at hollænderne bruger unødig energi, men desværre vælger Jumbo at trave langsomt afsted – hvilket betyder at udbruddet får så lang snor, at det afgøres deroppe.

Derfor har udbruddet også en pæn chance på den her etape, men med 17 kilometers afsluttende stigning, hvor jeg tænker at både Jumbo-Visma og UAE Team Emirates trods alt har et ønske om at skrue tempoet i vejret, skal udbruddet have et stort forspring, hvis de skal holde favoritterne bag sig.

Og det kan blive svært.

Derfor går jeg med Tadej Pogacar (UAE Team Emirates). Pogacar har set aldeles fokuseret ud på det seneste, og han har vist sig at være umulig at sætte for Jonas Vingegaard siden Col de Marie-Blanque. Tværtimod har sloveneren haft et lille overtag. Hvis han er lige så stærk på denne etape, er der en reel chance for at de to kamphaner kører lige op med hinanden til toppen, hvorefter Pogacar er stærkest i afslutningen.

Der er dog også andre mulige udfald. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) har snakket om at de lange stigninger passer ham bedre end de korte, så derfor skal han udnytte denne stigning, hvis han skal vinde Tour de France. Kelderman og Kuss kommer til at sætte tempo på mod stigningen, og så er det spændende, hvad der så sker. Det er ikke en etape, hvor Jumbo-Visma ellers for alvor kan spille taktisk ud – det tegner til at blive en mand-mod-mand-duel.

Det er svært at se andre vinde, hvis det bliver mellem de bedste klassementsfolk, men måske Carlos Rodriguez (Ineos). Den unge spanier har ikke deres niveau, men til gengæld har han været stærk, og han er en rytter, der bliver bedre og bedre, jo længere stigningen er. Det kan da godt ske, han pludselig triller væk – men umiddelbart er det nok enten Jonas, Tadej eller et udbrud, der vinder denne etape.

Danskernes chancer på 13. etape

Hvilke danskere kan gøre sig gældende på den 13. etape i Touren? Det gør vi dig klogere på lige her.

Jonas Vingegaard skal gå efter at vinde etapen, mens Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) måske vil satse på udbruddet. Jeg tror dog, det bliver en svær mission, men omvendt viste vulkan-etapen forleden, at det kan betale sig at gå i disse udbrud. Der sejlede udbruddet væk fra starten af. Derfor skal forsøget da gøres. Jeg synes også, man har set Anton Charmig (Uno-X) med en stigende formkurve, så måske rammer han det her udbrud?

Andre bud på udbrudsfolk tæller Jonas Gregaard (Uno-X). Magnus Cort (EF) måske også, men det er ikke meget, han har vist hidtil. De kan næppe gøre det færdigt. Og det er kendetegnet for de øvrige danskere: Det er ikke på en etape som denne, de skal ud og vinde.

Odds på 13. etape

*Reklamelink

Spilforslag: Hvem vinder 13. etape i Tour de France?

Tadej Pogacar er favoritten, men jeg synes også, oddset er skruet for langt ned. Eftersom jeg forventer klassementskamp, så går jeg med Jonas Vingegaard. Et odds, der nærmer sig odds 5, er for meget i en duel mod Tadej Pogacar, især fordi de har snakket om, at de lange stigninger er hans domæne. Det skal han vise.


SpilXperten anbefaler: Jonas Vingegaard vinder 13. etape til odds 4,75– SPIL HER >>*

100 % bonus op til 1.000 kroner
NY BOOKMAKER
Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af Tour de France sponsoreres af Betinia.

Tour de France 2023

Øvrige tips til Tour de France

Herunder får du et udpluk af de øvrige spiltips, vi har til Tour de France (opdateres løbende).

Resultaterne efter 13. etape i Tour de France 2023

Bliv opdateret på den samlede stilling efter 13. etape i Tour de France her.

Læs mere om Tour de France 2023

Odds og overblikStillingEtaper
HoldTidligere vindereLive stream
spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar