18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

1. etape i Tour de France 2022: Odds og optakt d. 1. juli

Den 1. etape i Tour de France 2022 er en enkeltstart i København, som afvikles fredag d. 1. juli. I denne artikel klæder vi dig på til etapen med odds, optakt og spilforslag. Du finder desuden både etapeprofil og rutegennemgang for 1. etape, favoritgennemgang, analyse af danskernes chancer, samt resultater. Du kan se etapen direkte på TV2 og TV2 Play.


Odds på 1. etape i Tour de France 2022

Herunder finder du de bedste odds på 1. etape i Tour de France.

RytterVinderodds
Filippo GannaOdds 2,25 – SPIL HER >>*
Stefan BisseggerOdds 3,25 – SPIL HER >>*
Wout van AertOdds 3,50 – SPIL HER >>*
Stefan KungOdds 13,00 – SPIL HER >>*
Matthieu van der PoelOdds 15,00 – SPIL HER >>*
Mads PedersenOdds 19,00 – SPIL HER >>*
Geraint ThomasOdds 26,00 – SPIL HER >>*
Primoz RoglicOdds 26,00 – SPIL HER >>*
Tadej PogacarOdds 29,00 – SPIL HER >>*
Kasper AsgreenOdds 51,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 27. juni 2022 kl. 14:15. Odds kan ændre sig. Se flere odds på 1. etape hos bet365*.

Spil på 1. etape

*Reklamelink


Etape 1 Tour de France 2022: København – København

Enkeltstart (ITT) – 13,2 km.


Optakt: Ruten på 1. etape i Touren

Tour de France 2022 starter på dansk jord, nærmere bestemt i den danske hovedstad, København. Her indledes løbet med en flad enkeltstart på 13,2 kilometer. I gamle dage var det ofte en enkeltstart – eller måske endda en prolog – der indledte Tour de France, men i de senere år har det været en sjældenhed.

Det er en teknisk rute med mange sving, der tager rytterne forbi seværdigheder som Den Lille Havfrue, Fælledparken og Parken, og der vil utvivlsomt blive produceret pæne billeder fra den danske hovedstad. Grundet rutens tekniske karakter vil der også komme tidsforskelle mellem klatrerne og specialisterne, når de klokker tiden over for Tivoli.

Der er en række 90 grader-sving, hvor farten tages ud af rytterne, så det er en rute, der favoriserer powerfulde ryttere, der kan accelerere hurtigt op i fart igen. En række danske ryttere har utvivlsomt drømt mange drømme om at iklæde sig den gule førertrøje efter strabadserne, men de kan få mere end svært ved at overliste de vanlige tempospecialister på en rute som den her.

Sprinterne? Tjo, der er udsigt til en gul trøje, hvis de kan holde sig fremme på enkeltstarten, men med en længde på 13,2 kilometer er det som udgangspunkt en tand for langt for de fleste sprintere. Det er en rute for de rene specialister.


Favoritterne i Etape 1 Tour de France

Det er Filippo Ganna (INEOS-Grenadiers), der starter som den store favorit. Den italienske verdensmester er i en klasse for sig, når han rammer dagen. Meget få kan matche den kolossale styrke, som Ganna besidder. Der har været et par svipsere på enkeltstarterne, men fælles for Gannas største præstationer er, at de leveres, når der forventes mest af ham på den største scene. Jeg tror, han står særdeles skarpt i København.

Hvis han skal besejres, så kunne én af kandidaterne være Wout van Aert (Jumbo-Visma), der har grønne ambitioner i årets Tour. Belgieren er også én af de skarpeste enkeltstartsryttere, og særligt er han dygtig på ruter med sving. Dem er der alligevel en del af på ruten i Københavns gader. Wout van Aert er så dygtig, at han kan komme meget tæt på Filippo Ganna i sit livs form – og kommer italieneren i mindre end det, ja, så er Wout van Aert et rigtigt godt bud på en gul førertrøje.

Herefter er der et niveauhop ned til de næste. Hverken Mathieu van der Poel eller Stefan Küng er dårlige ryttere, heller ej Stefan Bissegger (EF), der bliver min tredjestørstefavorit, mens Küng tager den næste plads. Bissegger har et uhyre højt topniveau, men han mangler for alvor at levere triumfen på den allerstørste scene. I min optik hænger han lidt efter både Ganna og van Aert.


Danskernes chancer på 1. etape

Hvilke danskere kan gøre sig gældende på den 1. etape i Touren? Det gør vi dig klogere på lige her.

Der er først og fremmest Mads Pedersen (Trek-Segafredo), der har ambitioner om den gule førertrøje. Det skal ske via en solid enkeltstart og måske nogle bonussekunder de øvrige dage i Danmark. Pedersen kørte en fornuftig enkeltstart i Belgien Rundt og med tilføjelsen af en ny fantomdragt, der burde gøre underværker, så er det ikke usandsynligt, at han sniger sig i top10.

Foruden Mads Pedersen kan man også have lidt forhåbninger til Kasper Asgreen (Quick Step-Alpha Vinyl), der dog ikke har haft en fantastisk optakt. Han foretrækker også en længere enkeltstart til sin dieselmotor, hvorfor jeg har svært ved at se ham levere succesen her. Magnus Cort (EF) har efterhånden også udviklet sig til at være en fornuftig enkeltstartsrytter, men han foretrækker de længere af slagsen.

Slutteligt kan man have (få) danske forhåbninger til Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates). Det virker til at han har tilsidesat fokusset på enkeltstarten en anelse, men i princippet vandt han jo VM i enkeltstart tre gange i streg som U23-rytter, så evnerne er der. Det vil dog være en overraskelse, hvis den store gennembrudssejr falder på en enkeltstart i Tour de France – også selvom de danske fans helt sikkert vil bære ham videre. Top15 virker til at være loftet for både Bjerg og Cort.

Odds på 1. etape

*Reklamelink


Spilforslag: Hvem vinder 1. etape i Tour de France?

Tour de France 2022 er fyldt med tempospecialister, men ingen er skarpere end Filippo Ganna. Han har haft et par svipsere hist og her, men historikken viser, at han er på et andet niveau, når alt gælder. Ved VM og under Giro d’Italia i de senere år har han leveret fantompræstationer, og den korte, eksplosive rute i Københavns gader bør passe ham perfekt. Ja, Wout van Aert og Stefan Bissegger er uhyre stærke, men til oddset går jeg stadig med Ganna.


SpilXperten anbefaler: Filippo Ganna vinder 1. etape til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Tour de France starter i København fredag d. 1. juli. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Tour de France starter i København fredag d. 1. juli. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix


Øvrige tips til Tour de France

Herunder får du et udpluk af de øvrige spiltips, vi har til Tour de France (opdateres løbende).Resultaterne efter 1. etape i Tour de France 2022

Bliv opdateret på den samlede stilling efter 1. etape i Tour de France her.

Klassement

Bjergtrøje

Pointtrøje

Ungdomstrøje

HoldkonkurrenceLæs om de andre etaper i Tour de FranceLæs mere om Tour de France 2022

Odds og overblikStillingEtaper
HoldTidligere vindereLive stream

Skriv første kommentar

Skriv et svar