18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.79
1/10
Rayo Vallecano
Celta Vigo
Tipped at 1.79
Dagens Spil-avatar
11. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

3.10
4/10
Rayo Vallecano
Celta Vigo
Tipped at 3.10
Stefan Lind-avatar
11. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

1.77
3/10
Røde Stjerne
Manchester City
Tipped at 1.77
BettingGuru-avatar
13. dec.
19:45
sport-icon

Anbefalet til

2.07
5/10
Antwerpen
Barcelona
Tipped at 2.07
Stefan Lind-avatar
13. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

2.10
5/10
Real Betis
Rangers
Tipped at 2.10
Stefan Lind-avatar
14. dec.
22:00
sport-icon

Anbefalet til

3.40
3/10
Emmy Awards 2023
Jesper Carstens-avatar
8. jan.
03:00
sport-icon

Anbefalet til

3.40
3/10
Emmy Awards 2023
Tipped at 3.40
Jesper Carstens-avatar
8. jan.
03:00

1. etape i Tour de France 2023: Odds og optakt d. 1. juli

Den 1. etape i Tour de France 2023 er en kuperet etape, der både starter og slutter i Bilbao lørdag d. 1. juli. I denne artikel klæder vi dig på til etapen med odds, optakt og spilforslag. Du finder desuden både etapeprofil og rutegennemgang for 1. etape, favoritgennemgang, analyse af danskernes chancer, samt resultater. Du kan se etapen direkte på TV2 og TV2 Play.

Odds på 1. etape i Tour de France 2023

Herunder finder du de bedste odds på 1. etape i Tour de France.

RytterVinderodds
Tadej Pogacar3,65*
Mathieu van der Poel4,80*
Wout van Aert6,00*
Mattias Skjelmose12,00*
Julian Alaphilippe14,00*
Thomas Pidcock15,00*
Jonas Vingegaard18,00*
Pello Bilbao20,00*
Richard Carapaz30,00*
Matej Mohoric30,00*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig. Se flere odds på 1. etape hos Betinia*.

Spil på 1. etape

*Reklamelink

Etape 1 Tour de France 2023: Bilbao – Bilbao

Bakker – 182 km.

Optakt: Ruten på 1. etape i Touren

For et år siden var det Danmark, der dannede rammen om Tour de France-starten, men her i 2023 er det Baskerlandet. Og hvilken værdig arvtager: Baskerlandet er et fremragende område til cykelløb.

På cykelkalenderen er Baskerlandet Rundt ét af de hårdeste etapeløb, der findes, og det skyldes at det baskiske terræn er ubarmhjertigt. Det kommer vi også til at se på 1. etape af Tour de France 2023, hvor både start- og målby er i Bilbao. Der er dog ikke mange flade kilometer på de 182 kilometer, som etapen måler.

Dermed er etaperne i Baskerlandet heller ikke etaper for de klassiske sprintere. De må spejde langt efter den gule førertrøje i årets udgave.

Der er fem kategoriserede stigninger, men det er på den sidste – Côte de Pike – at man for alvor kan forvente at festen åbnes. Med to kilometer og en stigningsprocent på 10 % kan man forvente at se de eksplosive ryttere angribe voldsomt. Jeg forventer at se en blanding af puncheur-ryttere såvel som klassementsryttere forsøge sig her. Tidligere var det meldt ud, at der var bonussekunder på Côte de Pike, men de blev fjernet få dage før løbsstart.

Fra toppen af Côte de Pike venter en nedkørsel inden den sidste kilometer stiger igen med omkring 5 %. Det er kulminationen på en meget hård dag, og vi kommer sandsynligvis til at se nogle ryttere, der vil tabe overraskende tid her – også selvom det kun er få sekunder. Det vil blive en nervøs etape, hvor fejl bliver straffet.

Favoritterne i Etape 1 Tour de France

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) er i skrivende stund bookmakernes favorit. Det er også nemt at forstå: Sloveneren er uhyre aggressiv, og selvom bonussekunderne på toppen af Côte de Pike er fjernet, så har jeg en forventning om at han spiller ud. Det plejer han, når vejen er stejl. Det betyder alt andet lige, at det bliver en decimeret gruppe, der skal spurte om sejren på den sidste kilometer – og også her er Tadej Pogacar én af de absolut hurtigste ryttere i feltet. Men måske holder han lidt igen. Det er første reelle løb siden styrtet i Liege-Bastogne-Liege. Godt nok pulveriserede han konkurrenterne ved de nationale mesterskaber, men niveauet er et andet her.

Jeg hælder mest til at favoritten er belgisk. Wout van Aert (Jumbo-Visma) var godt nok ikke overbevisende i Schweiz Rundt, men han rammer altid formen, når han skal. Og Wout van Aert i Tour de France er en helt anden rytter. Sidste år leverede han én stor magtdemonstration over 21 etaper, og har han samme niveau, så kommer han til at passere Côte de Pike som én af de første. Derefter er afslutningen perfekt for Wout van Aert, som har fart som en sprinter, men som nægter at lade sig kalde en sprinter. Og han har da også ret: Han er så meget mere end det.

Den ubekendte er for mig Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck). Han har haft en meget rolig sæson i år. Han vandt Paris-Roubaix, men har siden kun kørt mindre løb som Belgien Rundt. Han har set fint kørende ud. I topform er han skræmmende på bakker, men Côte de Pike kan blive en tand for svær, særligt hvis Pogacar og Vingegaard allerede går amok her. Hans form er lidt mere svingende – fx ramte han aldrig formen i sidste års Tour – men hvis han er i topform, så er han svær at slå. Der er andre, der er hurtigere end ham på stregen, men som vi så i Milano-San Remo – som han også vandt – så er det slet ikke sikkert, at han tager nogen med sig til stregen. Jeg er ikke vild med ham til oddset, men jeg kan sagtens acceptere, at han er én af de største favoritter.

Danskernes chancer på 1. etape

Hvilke danskere kan gøre sig gældende på den 1. etape i Touren? Det gør vi dig klogere på lige her.

Mads Pedersen (Lidl-Trek) nåede akkurat lige at lufte drømme om den gule førertrøje i Forhjulslir-podcasten, men han trak hurtigt i land igen efter at have nærstuderet ruten: Den er for hård for den bomstærke dansker. Dermed er det i stedet en rute, der passer de to danske bjergryttere Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) og Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) bedst.

Jonas Vingegaard kører klassement, og jeg tænker umiddelbart ikke, at han har de største planer på denne etape. Han vil følge, hvis Tadej Pogacar går amok på Côte de Pike, men som udgangspunkt tror jeg ikke, han lukker op for posen. Dertil er stykket efter Côte de Pike for nemt. Så er det måske i højere grad Mattias Skjelmose, vi ser i en aggressiv rolle. Lidl-Trek-rytteren er en ægte væddeløber fra Amager, og han er i strålende form. Hvis han kan mærke, der er diamanter i benene – akkurat som under Schweiz Rundt og DM, som han vandt – så kan jeg godt se ham forsøge at køre efter sejren og den gule førertrøje. Det er ikke umuligt.

De øvrige mange danskere har ikke de store chancer på denne etape.

Odds på 1. etape

*Reklamelink

Spilforslag: Hvem vinder 1. etape i Tour de France?

Spørg fem eksperter, og de vil give dig fem forskellige kandidater til sejren her på 1. etape. Det er det fede ved en Grand Tour-start: Vi kender ikke niveauet endnu. Men jeg føler mig overbevist om, at Wout van Aert rammer sit vanlige Tour-niveau, og så kan han blive meget svær at slå på denne etape. Måske er Côte de Pike for svær, men han har tid til at komme tilbage og spurten bør passe ham perfekt.


SpilXperten anbefaler: Wout van Aert vinder 1. etape til odds 6,00 – SPIL HER >>*

100 % bonus op til 1.000 kroner
NY BOOKMAKER
Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af Tour de France sponsoreres af Betinia.

Jonas Vingegaard vandt Tour de France sidste år. Kan han komme godt i gang i 2023? Foto: Bildbyrån

Jonas Vingegaard vandt Tour de France sidste år. Kan han komme godt i gang i 2023? Foto: Bildbyrån

Øvrige tips til Tour de France

Herunder får du et udpluk af de øvrige spiltips, vi har til Tour de France (opdateres løbende).

Resultaterne efter 1. etape i Tour de France 2023

Bliv opdateret på den samlede stilling efter 1. etape i Tour de France her.

Læs mere om Tour de France 2023

Odds og overblikStillingEtaper
HoldTidligere vindereLive stream
spx logo

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen! 📩

Skriv et svar