18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Tour de France odds

2021-udgaven af Tour de France skydes i gang d. 26. juni og køres frem til 18. juli, hvor rytterne traditionen tro ruller ind på Champs-Élysées i Paris. Tre spændende uger venter os, og alle de største stjerner er selvfølgelig med. Vi har samlet de bedste Tour de France odds her på siden, hvor du finder odds på vinderen, bjergtrøjen, pointtrøjen og meget mere. Få også adgang til live stream af Touren. Kan Primoz Roglic forsvare den gule trøje, eller sætter Tadej Pogacar sig på tronen til sidst? Glæd dig til tour-underholdning i topklasse!


Tour de France 2021 odds

Herunder finder du odds på Tour de France.


Hvem vinder Tour de France?

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er ikke tilgængelige.

KLIK HER* for at se odds på etapevindere.


Spil på tourens 21 etaper

Hvis du vil spille på dagens etape, kan du klikke på linket og blive ført direkte til bookmakeren med de bedste odds. Du kan spille både før etapestart og under selve etapen. 1. etape – (29. august): (122 km.) 

1. etape – (29. august): Nice Moyen Pays – Nice* (156 km.)

2. etape – (30. august): Nice Haut Pays – Nice* (187 km. TTT)

3. etape – (31. august): Nice – Sisteron* (198 km.)

4. etape – (1. september): Sisteron – Orcières-Merlette* (157 km.)

5. etape – (2. september): Gap – Privas* (183 km.)

6. etape – (3. september): Le Teil – Mont Aigoual* (191 km.)

7. etape – (4. september): Millau – Lavaur* (168 km.)

8. etape – (5. september): Cazères-sur-garonne – Laudenvielle* (140 km.)

9. etape – (6. september): Pau – Laruns* (154 km.)

Hviledag (7. september)

10. etape – (8. september): Île d’Oléron Le Château-d’Oléron – Île de Ré Saint-Martin-de-Ré* (170 km.)

11. etape – (9. september): Châtelaillon-Plage – Poitiers* (167 km.)

12. etape – (10. september): Chauvigny – Sarran Corrèze* (218 km.)

13. etape – (11. september): Châtel-Guyon – Puy Mary Cantal* (191 km.)

14. etape – (12. september): Clermont-Ferrand – Lyon* (197 km.)

15. etape – (13. september): Lyon – Grand Colombier* (175 km.)

Hviledag (14. september)

16. etape – (15. september): La Tour-du-Pin – Villard-de-Lans* (164 km.)

17. etape – (16. september): Grenoble – Méribel Col de la Loze* (168 km.)

18. etape – (17. september): Méribel – La Roche-Sur-Foron* (168 km.)

19. etape – (18. september): Bourg-en-Bresse – Champagnole* (160 km.)

20. etape – (19. september): Lure – La Planche des Belles Filles* (36 km. – ITT)

21. etape – (20. september): Mantes-la-Jolie – Paris Champs-Élysées* (122 km.)

Hos LeoVegas kan du spille på alle etaper LIVE. Altså, når de er startet. Så kan du se rytterne an og reagere på udbrud, punkteringer mv. Vi har taget et kig på de fem største favoritter til at vinde Tour de France i 2021.


Favoritterne i Tour de France 2021

Teksten herunder opdateres frem mod eventstart.


Primoz Roglic
Den 30-årige slovenske rytter, Primoz Roglic, regnes som en af favoritterne til at triumfere ved Tour de France 2020. Rytteren, som har sin hverdag hos Team Jumbo-Visma, vandt det hårde, opslidende etapeløb Vuelta a España sidste år – og samtidig præsterede han at køre på podiet i Giro d’Italia. I år har Primoz Roglic så fået chancen for igen at teste talentet i Tour de France, hvor han skal forsøge at forbedre den samlede 4. plads, som han opnåede, sidst han deltog i cykelsportens allerstørste løb (i 2018). Primoz Roglic har netop trukket sig sejrrigt fra Tour de l’Ain, hvor han sluttede foran Egan Bernal og Nairo Quintana. Primoz Roglic førte også Dauphine, men måtte inden sidste etape trække sig fra løbet pga. et styrt dagen før. Primoz Roglic har vist sig at være en af de stærkeste i feltet, når det går opad. Derudover er han en utroligt god afslutter, og han er også ganske stabil på enkeltstartscyklen. Team Jumbo-Vismo ser ud til at være det stærkeste hold i feltet lige nu, og Roglic kan forvente at få alt den hjælp, der skal bruges til at ende øverst på sejrsskamlen.

Spil på Primoz Roglic HER >>*


Egan Bernal
Den 23-årige colombianer, Egan Bernal, kommer ind til Tour de France 2020 som forsvarende mester, og derfor er det kun naturligt, at han regnes for en af favoritterne. Team Ineos-kometen gav prøver på sit unikke talent i 2019-udgaven af det franske etapeløb, hvor han strøg til tops foran sin team-kollega Geraint Thomas. Sidste år skrev Egan Bernal også Tour de Suisse og Paris-Nice på CV’et, og meritterne viser, at der næppe var tale om nogen engangsforestilling ved Touren. Bernal har ikke set så skræmmende ud i optaktsløbene, men mon ikke han stille og roligt finder sig til rette i det franske løb. Som rytter har Bernal sine styrker i bjergene, når det bliver rigtigt høje stigningsprocenter. Derudover kører Bernal også en hæderlig enkeltstart. Hans største svaghed er positionskampen i feltet på de mindre krævende etaper, og her kræver det, at hans holdkammerater holder ham til ilden.

Spil på Egan Bernal HER >>*


Tom Dumoulin
Efter et skadetspræget og resultatmæssigt sløjt år i 2019, skiftede hollandske Tom Dumoulin Team Sunweb ud med Team Jumbo-Vismo, og det ligner umiddebart et rigtigt godt match. Den 29-årige hollænder ser ud til at have fundet cykelglæden igen, og han er også begyndt at vise en form, der peger i retning af tidligere flotte niveau. Tilbage i 2016 vandt Dumoulin to etaper i Tour de France, og året efter, i 2017, vandt han samlet Giro d’Italia. I 2018 endte Tom Dumoulin som nummer to i både Giro d’Italia og Tour de France, mens 2019 var anonymt fra hans side. Hans primære rolle i årets Tour de France bliver højst sandsynligt at hjælpe Primoz Roglic med at ende øverst på podiet, men skulle Roglic have en off-day, så står Tom Dumoulin klar i kulissen. Hollænderen er tidligere verdensmester i enkeltstart, og det er stadig hans største styrke, men han har udviklet sig til også at kunne begå sig i bjergene – og dermed udgøre en stærk kandidatur til at køre klassement. I opvarmningsløbet, Dauphine, endte Dumoulin som nummer syv i det samlede klassement uden at have kørt sig helt ud.

Spil på Tom Dumoulin HER >>*


Thibaut Pinot
30-årige Thibaut Pinot var en af de større, positive overraskelser ved Tour de France sidste år. Den franske klatrer så ud til at være i forrygende form, inden han desværre måtte udgå på 19. etape med en skade. Er tiden inde for revanche til Groupama-FDJ-rytteren? Thibaut Pinot har talentet, men spørgsmålet er, om han kan gennemføre – franskmanden har måttet trække sig undervejs fra samtlige sine tre seneste Tour-deltagelser, ligesom det også blev til et tidligt Giro-exit i 2018. Thibaut Pinot kører rigtigt stærkt opad – alligevel bliver der sat spørgsmålstegn ved Pinots udholdenhed og psyke. I Dauphine lå Pinot godt til, og var faktisk i løbets førertrøje på sidste etape, men her gik franskmanden ned med flaget, og det er ganske systematisk for Thibaut Pinot. Desuden er Pinot ikke gode venner med enkeltstartscyklen, men med tanke på, at årets Tour kun har en enkeltstart og har rekordmange højdemeter, så er det måske den største chance, som Thibaut Pinot får for at skabe et topresultat i Touren.

Spil på Thibaut Pinot HER >>*


Tadej Pogacar
Hvis man ikke allerede var opmærksom på den 21-årige slovener, Tadej Pogacar, så blev man det for alvor, da UAE Team Emirates-rytteren cyklede sig til en samlet 3. plads ved Vuelta a España i 2019. Tidligt i 2020 gav Tadej Pogacar også prøver på talentet, da han blev 1’er ved Volta a la Comunitat Valenciana og 2’er ved UAE Tour. Tadej Pogacar har masser af power i benene, men han mangler lidt rutine i de store etapeløb i forhold til det øvrige favoritfelt. Pogacar endte på en samlet fjerdeplads i Dauphine, endda efter at flere af løbets favoritter måtte udgå undervejs. Det vidner om, at sloveneren har masser af talent, men at han lige mangler den sidste erfaring. Ingen tvivl om, at vi nok skal se ham med fremme, men spørgsmålet er, om han kan holde sig skarp i tre uger. Hans forcer ligger i de stejle bjerge.

Spil på Tadej Pogacar HER >>*

Danskere i Tour de France

Jakob Fuglsang deltager ikke i Tour de France i 2020, men der vil til gengæld være en række andre danske profiler at holde øje med, når de franske landeveje gennempløjes fra d. 29. august til d. 20. september.


Michael Mørkøv
Michael Mørkøv er blandt de mest rutinerede rytterne i feltet, og han er ekspert i at positionere sig, når feltet nærmer sig målstregen. Han bliver vigtig for sit hold, Deceuninck-Quick-Step, hvor han, især på de flade etaper, skal hjælpe holdets sprinter, Sam Bennett. Michael Mørkøvs mange år i feltet gør ham til en respekteret rytter, og hans rutine bliver også vigtig, hvis Deceuninck-Quick-Step skal gøre sig forhåbninger om, at Julian Alaphilippe skal køre på podiet.


Kasper Asgreen
Kasper Asgreen fik sin debut i Tour de France sidste år og spillede en stor rolle i Deceuninck-Quick-Steps succes, hvor Julian Alaphilippe formåede at holde førertrøjen indtil 19. etape. Kasper Asgreen ydede et stort stykke arbejde i føringsarbejdet i feltet, og han var blandt de ryttere, der trak feltet mest gennem de tre uger. Kasper Asgreen forsøgte sig også på egen hånd på 17. etape, men måtte nøjes med en andenplads. I år bliver opskriften den samme for Kasper Asgreen, med hårdt arbejde for kaptajnerne på Deceuninck-Quick-Step. Kasper Asgreen er nykåret dansk mester og skal dermed lufte Dannebrogstrikoten på de franske landeveje.


Christopher Juul-Jensen
Christopher Juul-Jensen får også en rolle som hjælperytter hos Mitchelton-Scott. Her skal han hjælpe Adam Yates og Jack Haig, hvor han især på de flade og lidt kuperede etaper skal beskytte de to kaptajner. Christopher Juul-Jensen skal køre sit tredje Tour de France, efter at have deltaget i 2016 og sidste år, men han må nok indstille sig på at skulle hente vand fremfor at søge sin egen chance, ligesom tilfældet var sidste år.


Michael Valgren
Michael Valgren kører for NTT Pro Cycling, hvor Bjarne Riis er team manager. Michael Valgren ser ud til at få en fri rolle, hvor han kan jagte etapesejre. Dog skal han også hjælpe Louis Meintjes og Domenico Pozzovivo, hvis de gør sig til i klassementet. Michael Valgren har kørt Tour de France de sidste fem år, hvor hans bedste etapeplacering er en fjerdeplads i både 2015 og 2018. Michael Valgren skal gøre sig til på de etaper, som er for hårde for sprinterne, men for milde til klassementsrytterne.


Søren Kragh Andersen
Søren Kragh Andersen skal ud og vise sig frem for Team Sunweb for tredje år i træk i Tour de France. Team Sunweb ser ud til at stille med et hold uden en decideret klassementsrytter, hvor Teisj Benoot ligner det bedste bud, uden at han ligner en mand der kan køre i top 3. Det giver Søren Kragh Andersen lidt flere frie tøjler, hvor han skal forsøge at finde de rigtige udbrud på de rigtige dage.


Casper Pedersen
Casper Pedersen blev lidt overraskende udtaget for Team Sunweb, og hans opgave i feltet bliver nok lidt mere låst, end tilfældet er med Søren Kragh Andersen. Casper Pedersen er stadig relativt ung med sine 24 år, og så er det hans første Tour de France. Casper Pedersen er tidligere banerytter, og hans største kompetencer er at træde de helt store watt. Hans primære opgave i Tour de France bliver at være en del af Sunwebs leadout på de flade etaper, hvor han skal forsøge at hjælpe deres hollandske sprinter, Cees Bol, så godt som muligt. Han fik sin Grand Tour-debut i sidste sæsons Vuelta, så han har lidt erfaring med at køre lange etapeløb.


Mads Pedersen
Vores danske verdensmester, Mads Pedersen, skal også vise regnbuetrøjen frem i Frankrig. Mads Pedersen er på kontrakt hos amerikanske Trek-Segafredo. Mads P., som han kaldes, er en hårdtarbejdende cykelrytter, der altid sætter holdet foran sig selv. Derfor er det heller ikke usandsynligt, at størstedelen af Mads’ Tour de France kommer til at gå med, at han skal hjælpe Trek Segafredos klassementshåb, Richie Porte, med at opnå en topplacering. Hvis vi er heldige, får vi lov til at se Mads Pedersen lufte regnbuetrøjen i et udbrud i løbet af de tre uger.


Niklas Eg
Niklas Eg er det seneste skud på stammen blandt de danske Tour de France-ryttere, og skal køre sit første Tour de France i år. Tidligere har Niklas Eg kørt både Giro’d’Italia og Vuelta Espana. Niklas Eg skiller sig lidt ud i forhold til de andre danske ryttere i feltet, da han er bedre til at køre opad end gennemsnittet. Hans evner i bjergene skal hjælpe Richie Porte hos Trek Segafredo. Det bliver interessant at følge, om Niklas Eg kan sidde med, når de helt store favoritter byder op til dans.

Spil på Tour-danskerne HER >>*Tourens rute i 2021: Fem nøgle-etaper

Tour de France 2020 starter i oplandet til Nice og slutter (som altid) i Paris på den 21. og sidste etape. Hele cykelløbet er rykket to måneder i forhold til vanlig dato, og det er sket som en konsekvens af coronavirussens indtog. I det følgende kigger vi nærmere på løbets fem største etaper.


2. etape: Nice – Nice (190 km)
Selvom ruteprofilen måske ikke ser så skræmmende ud igen, så kommer man ikke udenom, at 2. etape er en nøgleetape i årets Tour de France. Det er yderst usædvanligt, at arrangørerne allerede på 2. etape har arrangeret bjerge. Men ikke desto mindre så betyder det, at de ryttere, der har forventninger om at køre klassement, skal være klar fra start – er de ikke det, så kan de allerede tabe Touren, før den nærmest er skudt i gang. 2. etape byder på i alt tre stigninger, som strækker sig over i alt 190 kilometer, der skal køres i området omkring Nice, hvor Grand Départ også var, dagen forinden. Efter 47 kilometer rammer rytterne det første bjerg, Col de la Colmiane, som er en kategori 1-stigning på 16,3 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent på 6,2 %. Herefter følger Col de Turini, som også er en kategori 1-stigning. Denne gang venter der 14,9 kilometer og en gennemsnitlig stigning på 7,4 %. Flere gange på bjerget er stigningsprocenten over 10 %. Herefter venter et dalstykke, inden rytterne rammer kategori 2-stigningen Col d’Eze, der stiger med 7 % i gennemsnit over 7,8 kilometer. På vej mod mål venter faktisk endnu en stigning, men denne er ikke kategoriseret – i stedet har arrangørerne valgt, at der på toppen af Col des Quatre Chemins, som stigningen hedder, skal uddeles bonussekunder til de tre første på toppen. Herfra er der 9 kilometer hen til målstregen, som i øvrigt er placeret på den engelske promenade i Nice.


13. etape: Châtel-Guyon – Puy Mary (191 km)
På 13. etape af årets Tour de France venter der rytterne en dag, hvor det udelukkende går op eller ned i Massif Central-området. Den første store udfordring kommer efter 26 kilometer, når rytterne skal over kategori-1 stigning, Col de Ceyssat. 10,2 kilometers stigning, som gennemsnitligt stiger med 6,1 %. Herefter venter der hele fem kategoriserede stigninger i henholdsvis kategori-3 og kategori-2 terræn, inden dagens helt store udfordring venter i slutningen af etapen. Efter at have passeret dagens sidste kategori 2-stigning, Col de Neronne, som er en kort eksplosiv stigning, som stiger hele 9,1 % i gennemsnit over 3,8 kilometer, venter et kort stykke fladt plateau hen mod bjerget, hvor den helt store finale skal stå. Den sidste stigning på denne 13. etape er Pas De Peyrol i målbyen Puy Mary. Endnu en kort, men eksplosiv stigning, hvor især de sidste par kilometer kan vise sig at have stor betydning for det samlede klassement. I alt er stigningen 5,4 kilometer og stiger i gennemsnit med 8,1 %, men det er værd at bemærke, at den stiger med op mod 12 % på de to sidste kilometer inden målstregen.


15. etape: Lyon – Grand Colombier (175 km)
15. etape er historisk i Tour de France. For første gang nogensinde skal rytterne passere det samme bjerg tre gange, af tre forskellige veje vel at mærke. Det er legendariske Colombier, der lægger bjerg til. Først og fremmest skal rytterne fra Lyon og hen mod Grand Colombier, og det er godt og vel 100 flade kilometer, inden det for første gang går opad. Her venter Montée de la Selle de Fromentel, som er kategoriseret som en kategori 1-stigningen med en længde på 11,1 kilometer og en gennemsnitlig stigning på 8,1 %. Især den sidste del af denne stigning er voldsom, med stigningsprocenter op mod 15 %. Herefter venter en ganske kort nedkørsel, inden rytterne tager hul på bjerget fra en anden side. Col de la Biche er næste bjerg på menuen. Den er ligeledes en kategori 1-stigning, som strækker sig over 6,9 kilometer og stiger med 8,9 % i gennemsnit. Her er midten af stigningen den værste med stigningsprocenter på 10-11 %. Herefter venter en længere nedkørsel og et lille dalstykke, inden rytterne rammer Grand Colombier. En stigning, der er uden for kategori, med hele 17,4 kilometer og 7,1 % i stigning i gennemsnit. Dog er der flere gange i løbet af stigningen, hvor stigningsprocenten er over 10 %, bl.a. den sidste kilometer. Rytterne passerer målstregen på toppen af Grand Colombier i 1501 meters højde. Der er ingen grund til at holde igen på denne etape, for dagen efter venter en hviledag. Det kunne meget vel ende i et festfyrværkeri, som er med til at afgøre, hvem der for alvor skal gøre sig forhåbninger om en topplacering i Tour de France 2020.


17. etape: Grenoble – Col de la Loze (168 km)
Gårsdagens 16. etape brugte rytterne til at cykle rundt i de franske alper, og man kan vel godt tillade sig at kalde 16. etape for opvarmning til denne 17. etape, hvor rytterne skal op i nogle højdemeter, som de endnu ikke har været i årets Tour de France. Rytterne starter i den franske alpeby, Grenoble, og skal undervejs over to bjerge uden for kategori, inden de rammer målbyen, Col de la Loze. De første godt og vel 90 kilometer er uden de store udfordringer, men så venter Col de la Madeleine, som efterhånden er et kendt bjerg i Tour-regi. Col de la Madeleine rager 2000 meter op i landskabet, og rytterne skal cykle 17,1 kilometer for at nå toppen. Her venter en gennemsnitlig stigning på 8,4 %, og faktisk er det de første par kilometer, der er de stejleste. Herefter venter der rytterne en lang nedkørsel, inden de tager hul på Col de la Loze, som rager endnu længere op i de franske alper med dens 2304 højdemeter. Det er første gang, at Tour de France lægger vejen forbi Col de la Loze, da det hidtil har været umuligt at komme helt op på toppen. Men nu er der anlagt seks kilometers ekstra vej, og det skal Tour-rytterne altså prøve kræfter med. I alt er stigningen hele 21,5 kilometer og stiger i gennemsnit med 7,8 %. Modsat det tidligere bjerg, Col de la Madeleine, så er de stejleste kilometer i slutningen af bjerget. Der er altså lagt i kakkelovnen til en vaskeægte bjergkamp i de franske alper, hvor kun de stærkeste kan sidde med.


20. etape: Lure – La Planche des Belles Filles (36 km)
Der bliver spænding for alle pengene, når rytterne skal ud på en 36 kilometer lang enkeltstart på den sidste reelle etape i årets Tour de France, inden paradekørslen til Paris. Med løbets eneste enkeltstart på 20. etape bliver spændingen trukket helt ud, og det er altså op til den enkelte at præstere og enten hente tid på sine konkurrenter eller forsvare sin nuværende position. Ikke nok med at det er en enkeltstart, så er det også en enkeltstart med højdemeter, hvor især afslutningen kan blive afgørende. Her skal ryttere op til skisportsstedet, La Planche des Belles Filles, som har været hyppigt brug i Tour de France de seneste år. La Planche des Belles Filles strækker sig over 5,9 kilometer og stiger i gennemsnit med 8,5 %. Især slutningen af stigningen skiller sig ud, og her møder rytterne procenter på op mod 20 %. Det bliver interessant at se, hvor mange af klassementsrytterne, der stadig er i spil til den samlede sejr inden denne enkeltstart. Der er ingen tvivl om, at enkeltstarten i hvert fald byder op til, at der kan komme alvorlige rokeringer i den samlede stilling.


Ruten i Tour de France

Rytterne skal i alt tilbagelægge 3.470 kilometer på de 21 etaper fra Nice til Paris. Der er 9 flade etaper, 3 bakkede etaper og 8 bjergetaper. Herudover er der en enkeltstart. Programmet giver plads til i alt to hviledage, der ligger på henholdsvis d. 7. og d. 14. september.

Til 2020-udgaven af Tour de France har man valgt at skrotte holdtidskørslen. Dermed har man kunnet klemme en enkelt bjergetape mere ind, og ved præsentationen af ruten konstaterede Chris Froome, at der var udsigt til den hårdeste Tour nogensinde. Hele cykelløbet afvikles i Frankrig, og der bliver således ikke krydset nogen landegrænser undervejs i denne ombæring.

Glæd dig særligt til løbets 17. etape, der ender på en nybygget vej hele 2.304 meter over havets overflade, på toppen af Col de la Loze. Dermed har du altså et plaster på såret, når man har valgt at forbigå ikoniske afslutninger på L’Alpe d’Huez og Mount Ventoux.

En række nye byer og nøglepunkter ser dagens lys i 2020-udgaven af Tour de France. Faktisk drejer det sig om i alt 13 stk. af de samlede 35.


Bonussekunder på udvalgte stigninger
Igen i år kan rytterne hente bonussekunder på udvalgte stigninger i løbet (8 sekunder til første mand, der passerer, 5 sekunder til anden mand og 2 sekunder til tredje mand).

2. etape: Col des Quatre Chemins

6. etape: Col de la Lusette

8. etape: Col de Peyresourde

9. etape: Col de Marie Blanque

12. etape: Suc au May

13. etape: Col de Neronne

16. etape: Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte

18. etape: Montée du plateau des Glières


Overblik over etaperne i Tour de France 2021

Her kan du se, hvordan Tourens etapestruktur er i 2021.

1. etape: Flad (156 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

2. etape: Bjerge (187 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

3. etape: Flad (198 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

4. etape: Bakker (157 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

5. etape: Flad (183 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

6. etape: Bakker (191 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

7. etape: Flad (168 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

8. etape: Bjerge (140 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

9. etape: Bjerge (154 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

Hviledag

10. etape: Flad (170 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

11. etape: Flad (167 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

12. etape: Bakker (218 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

13. etape: Bjerge (191 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

14. etape: Flad (197 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

15. etape: Bjerge (175 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

Hviledag

16. etape: Bjerge (164 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

17. etape: Bjerge (168 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

18. etape: Bjerge (175 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

19. etape: Flad (160 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

20. etape: ITT – individuel tidskørsel (36 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN

21. etape: Flad (122 km.) – LÆS OPTAKT TIL ETAPEN


Sendeplan: Tour de France på TV2

Det er som altid TV2, der har rettighederne til at sende Tour de France. Det bliver muligt at følge cykelløbet på hovedkanalen TV2, og så også på TV2 Play og tv2.dk.

TV2 har en stolt tradition for at dække Tour de France, og foruden selve løbet kan du roligt regne med interessante op- og nedtakter, der indeholder både analyse og humoristiske indslag.


Tour de France live

Følger du Tour de France live, mens det ruller over skærmen, har du en særligt god mulighed for at tjene en skilling. Cykelløb, og Tour de France i særdeleshed (pga. den omfattende dækning), egner sig nemlig særligt godt til live betting. Motorcykelbillederne tillader dig at komme helt tæt på rytterne, og dermed har du fine forudsætninger for at vurdere, hvem er rytterne i udbruddet, der har mest tilbage i tanken. Der sker meget for bookmakerne, mens en etape står på – det giver sig selv, når der skal holdes styr på +170 ryttere – så hvis du har et mere snævert fokus, hvor du holder øje med et begrænset antal ryttere, har du gode forudsætninger for at fange nogle spændende Tour de France liveodds. Særligt hos bet365, der traditionelt er flittigst med live-udbuddet på verdens største cykelløb.


Vender Jørgen Leth tilbage til Tour de France i 2021?

Reaktionen grænsede til folkesorg, da TV2 meddelte, at Jørgen Leth ikke ville blive en del af holdet i 2019. TV-stationen ønskede at lade Jørgen Leth operere fra Odense, men da den 82-årige ikoniske fortæller ikke var tilfreds med at blive rykket ud af Frankrig, kunne parterne ikke nå til enighed om et samarbejde. Desværre får vi heller ikke glæden af Jørgen Leths fortællerstemme i 2020, eftersom han er involveret i et Filmskole-projekt, der overlapper med den corona-flyttede udgave af Tour de France.

I 2020-udgaven kommer du heller ikke til at opleve erfarne Brian Nygaard, der ikke kunne blive enig med TV2 om en kontraktforlængelse tidligere på året.


Kommentatorerne til Touren

TV2s kommentatorhold i Frankrig består af studievært Thomas Kristensen samt kommentatorerne Dennis Ritter og Rasmus Staghøj. Ekspertpanelet er udgjort ved Chris Anker Sørensen, Rolf Sørensen og Lars Bak.

Vi gør dig klogere på kommentatorer og eksperter herunder.


Dennis Ritter
Dennis Ritter er hovedkommentatoren på Tour de France. Han er uddannet journalist og har siden 2004 dækket flere sportsgrene, men er uden tvivl mest kendt for sin dækning af cykling og især Tour de France, som han har kommenteret siden 2007. Selvom navnet Ritter henleder tankerne mod forhenværende cykelrytter Ole Ritter, skulle der efter sigende ikke være nogen familiær relation, der kæder dem sammen. På kommentatorholdet har Ritter traditionelt sørget for dels at sikre overblikket, dels at sikre, at kommenteringen af den enkelte etape ikke løber af sporet, når Rolf bliver optaget af cykeltekniske udredninger.


Rolf Sørensen
Rolf Sørensen, der er Danmarks mest vindende cykelrytter nogensinde, er også på plads i 2020-dækningen. I 2013 erkendte han at have benyttet doping, men dette ændrede imidlertid ikke på hans rolle som ekspert for TV2. Selvom Rolfs karriere som professionel cykelrytter er et overstået kapitel, er han dog stadig at finde på de franske landeveje under Tour-etaperne. Ved flere lejligheder er Rolf Sørensen nemlig ude på ruten bag på en motorcykel, og han har herfra mulighed for at få et indblik i løbet og gøre betragtninger, som det er svært at matche fra kommentatorboksen. Der bliver på disse etaper jævnligt stillet om til Rolf, der, foruden at kunne kommentere begivenhederne, har mulighed for at fange en udtalelse fra en af holdbilerne, mens løbet er i gang.


Rasmus Staghøj
Rasmus Staghøj benyttes som kommentator på den første del af etaperne, hvor han har Chris Anker Sørensen ved sin side. Humøret er højt, og drillerierne flyver på tværs af den lille kommentatorboks. Cykelfans er vant til at se Staghøj foran kameraet, da han som cykelreporter ofte står klar ved målstregen, holdbussen eller et cykelholds hotel for at få en udtalelse fra én af aktørerne og for at berette det seneste nye.


Chris Anker Sørensen
”Oksen fra Hammel” har været et kæmpe hit som ekspert, og derfor kan både han, TV2 og seerne glæde sig over, at han er ved mikrofonen på første del af årets Tour-etaper. Chris Anker Sørensen stoppede karrieren som cykelrytter efter 2018-sæsonen. Det største, Chris Anker har opnået i sin karriere, var at tage en etapesejr i Giro d’Italia i 2010. Han har 12 Grand Tour-starter på CV’et, og han har stor viden om Tour de France, som han deler rundhåndet ud af, når han kommenterer løbet.


Lars Bak
Lars Bak er ny mand i Tour-dækningen på TV2. Lars Bak rullede over målstregen som den ældste mand i 2019-udgaven af Tour de France, så den nyligt pensionerede rytter kommer med dugfrisk indsigt fra verdens største cykelløb.


Top 3: Bookmakerne med bedste odds på Le Tour

Alle bookmakerne har naturligvis odds på verdens største cykelløb, og det betyder, at du har et hav af muligheder for at sætte dine spil. For at gøre det lettere for dig, har vi udvalgt tre bookmakere, som er særligt gode at have ved hånden, når rytterne tager hul på Tour de France i 2020.

*Reklamelink

bet365
*
Betfair
*
Mr Green
*


Betting: Spiltips til Touren

I dette afsnit finder du vores forudsigelser til Tour de France 2020. Du vil desuden løbende kunne finde specifikke etape-spiltips på Tour de France fra eksperten Jesper Carstens. Disse spil finder du HER.


Hvem vinder Tour de France?

Vores dygtige cykelsportsekspert, Jesper Carstens, har givet sit bud på den samlede Tour-vinder.

Jesper Carstens tipper: Thibaut Pinot vinder Tour de France til odds 10,00 – SPIL HER >>*


Hvem vinder vinder pointtrøjen?

Jesper Carstens er også klar med en analyse til kampen om den grønte sprinttrøje, pointtrøjen.

Jesper Carstens tipper: Caleb Ewan vinder pointtrøjen til odds 11,00 – SPIL HER >>*


Hvem vinder bjergtrøjen?

Vi har mest fidus til sidste års vinder af bjergtrøjen, Romain Bardet. AG2R-rytteren svinger meget i niveau, men er trods alt en god klatrer, når alt kommer til alt. De mange kuperede og bjergrige etaper i årets Tour åbner for, at han kan forsøge at ramme de rigtige udbrud på de rigtige dage. Han kommer ikke til at koncentrere sig om klassementet, men i stedet etapesejre og bjergtrøjen. Julian Alaphilippe, som er bookmakernes største favorit til at vinde bjergtrøjen, var sidste år tæt på at snuppe den samlede sejr, men måtte tage til takke med en femteplads. Det må have givet blod på tanden hos franskmanden, som nok vil forsøge at sidde med klassementsrytterne så langt hen så muligt, og det betyder også, at han ikke vil søge de udbrud, hvor han kan samle point til bjergkonkurrencen. Sidste års vinder af prikkerne er ikke et urealistisk bud på igen at kunne iføre sig den prikkede bjergtrøje.

SpilXperten.com anbefaler: Romain Bardet vinder bjergtrøjen til odds 10,00 – SPIL HER >>*


Hvem vinder ungdomstrøjen?

Det er svært at komme udenom en af de største favoritter til den samlede sejr, og i øvrigt sidste års vinder af den gule trøje og den hvide ungdomstrøje, når man snakker om, hvem af de unge ryttere, der bliver bedst placeret. Egan Bernal behøver vel ingen nærmere introduktion, og som bookmakernes næststørste favorit til den samlede sejr, må han også være storfavorit til at vinde den hvide ungdomstrøje. Den eneste, der umiddelbart kan true Bernal i denne konkurrence, er Pogacar, men han har ikke samme erfaring som Bernal, og hans hold er heller ikke lige så stærkt som Bernals. Derfor forventer vi, at Bernal endnu engang kan iklæde sig den hvide ungdomstrøje.

SpilXperten.com anbefaler: Egan Bernal vinder ungdomskonkurrencen til odds 1,61 – SPIL HER >>*


Tidligere vindere af Tour de France

Her har du en oversigt over de sidste ti års vindere af Tour de France – samt hvem der vandt henholdsvis den grønne pointtrøje, den prikkede bjergtrøje og den hvide ungdomstrøje.

Samlet vinder
2019: Egan Bernal
2018: Geraint Thomas
2017: Chris Froome
2016: Chris Froome
2015: Chris Froome
2014: Vincenzo Nibali
2013: Chris Froome
2012: Bradley Wiggins
2011: Cadel Evans
2010: Andy Schleck
2009: Alberto Contador
2008: Carlos Sastre

Vinderen af den grønne pointtrøje
2019: Peter Sagan
2018: Peter Sagan
2017: Michael Matthews
2016: Peter Sagan
2015: Peter Sagan
2014: Peter Sagan
2013: Peter Sagan
2012: Peter Sagan
2011: Mark Cavendish
2010: Alessandro Petacchi
2009: Thor Hushovd
2008: Óscar Freire

Vinderen af den prikkede bjergtrøje
2019: Romain Bardet
2018: Julian Alaphilippe
2017: Warren Barguil
2016: Rafał Majka
2015: Chris Froome
2014: Rafał Majka
2013: Nairo Quintana
2012: Thomas Voeckler
2011: Samuel Sánchez
2010: Anthony Charteau
2009: Slettet
2008: Carlos Sastre

Vinderen af den hvide ungdomstrøje
2019: Egan Bernal
2018: Pierre Latour
2017: Simon Yates
2016: Adam Yates
2015: Nairo Quintana
2014: Thibaut Pinot
2013: Nairo Quintana
2012: Tejay van Garderen
2011: Pierre Rolland
2010: Andy Schleck
2009: Andy Schleck
2008: Andy Schleck


Tour de France kommer til Danmark i 2021

Det skal selvfølgelig først og fremmest handle om Tour de France 2020, men vi kan altså ikke lade være med at kigge en anelse frem mod udgaven i 2021 også. Her går starten nemlig i Danmark, nærmere bestemt København – fredag d. 2. juli. Først skal der køres enkeltstart i det københavnske, og på de efterfølgende to etaper ruller feltet så indover både Sjælland, Fyn og Jylland.

Lørdag d. 3. juli 2021 skal rytterne tilbagelægge cirka 190 kilometer over Storebæltsbroen fra Roskilde til Nyborg, inden Tourens tredje etape afvikles søndag d. 4. juli med start i Vejle og målby i Sønderborg (cirka 170 kilometer).