18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Paris-Roubaix odds

På denne side klæder vi dig på med al den info, du har brug for, når du skal spille på Paris-Roubaix 2022. Find de bedste Paris-Roubaix odds, og se vores spiltips til den nordfranske endagsklassiker. Vi gennemgår favoritterne ved Paris-Roubaix, og så trakterer vi naturligvis med en rutebeskrivelse for 2022-udgaven, så du ved, hvad du kan forvente, når der bliver blæst til start søndag d. 17. april. Løbet køres i øvrigt en uge senere end normalt – årsagen er at søndag den 10. april var helliget det franske præsidentvalg.

Af Jesper Carstens.


Hvem vinder Paris Roubaix?

RytterVinderodds
Mathieu van der Poel3,75 – SPIL HER >>*
Mads Pedersen6,00 – SPIL HER >>*
Wout van Aert7,00 – SPIL HER >>*
Kasper Asgreen12,00 – SPIL HER >>*
Christophe Laporte15,00 – SPIL HER >>*
Stefan Küng17,00 – SPIL HER >>*
Filippo Ganna19,00 – SPIL HER >>*
Yves Lampaert23,00 – SPIL HER >>*
Florian Senechal26,00 – SPIL HER >>*
Alexander Kristoff26,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 16. april 2022 kl. 11:31 Odds kan ændre sig.

Hvis du leder efter cykling odds, så glem ikke at tjekke andre cykelbegivenheder på SpilXperten.


Optakt: Favoritterne ved Paris-Roubaix

Hvilke ryttere har en særligt god chance for at stryge helt til tops ved Paris-Roubaix i 2022? I dette afsnit tager vi et kig på de mest oplagte vinderbud.


Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel var tæt på at tage den forløsende sejr i Paris-Roubaix i slutningen af 2021, men måtte dengang se sig slået. Nu stiller han op igen og går efter triumfen, og denne gang har han en frisk triumf fra Flandern Rundt i bagagen. Mathieu van der Poel står tilbage som den stærkeste rytter i øjeblikket, men uden de belgiske bakker kan det blive svært at sætte de stærkeste konkurrenter, ligesom det franske endagsløb også ofte ender i en taktisk affære. Mathieu van der Poel starter som favoritten, men det er et åbent løb.

Mads Pedersen

Mads Pedersen er i øjeblikket sidestillet med Mathieu van der Poel hos flere bookmakere. Det er jeg ikke nødvendigvis enig med dem i, men han er afgjort én af de fem største favoritter. Danskeren fra Trek-Segafredo er særdeles velkørende og var på vej mod sejr i etapeløbet Sarthe, men han styrtede på sidste etape. Den flade rute i Paris-Roubaix sammenholdt med sidste sæsons pragtpræstation i løbet gør at Mads Pedersen står tilbage som en top5-favorit. Det kan blive en dansk triumf.

Wout van Aert

Wout van Aert var tvivlsom op til løbet, men han blev meldt klar et par dage forinden – Jumbo-Visma pointerede dog, at han primært skal spille en hjælperolle. Det har jeg nok i sidste ende svært ved at forestille mig. Wout van Aert kører efter sejren, men det er klart, at den trælse optakt, der blandt andet kostede Flandern Rundt, nok også sætter lidt spor i Wouts præstation. Han kører med i finalen, men har han de sidste marginaler? Det kan være tvivlsomt.

Stefan Küng

Det schweiziske tempomonster Stefan Küng har været flyvende hele foråret, og nu rammer vi endelig det løb, hvor hans evner passer bedst. Küng vinder sjældent linjeløb, dels fordi han mangler et slutprodukt som en god spurt, dels fordi han mangler den taktiske formåen. En rytter som Küng har sin styrke – og det er det. Han vil næsten altid ende med at arbejde for meget i finalerne. Når det er sagt: Top-placeringer i både Flandern Rundt og Amstel Gold Race indikerer storform. Og Paris-Roubaix er afgjort det løb, der er mest skræddersyet til Küng.

Kasper Asgreen

Danske Kasper Asgreen er fint kørende. Det viste han igen i Amstel Gold Race, og jeg er også overbevist om, at han ville have vist det i Flandern Rundt, hvis han ikke havde fulgt med i Pogacars vanvidsryk. Men det er uhyre nemt at være bagklog – særligt når man sidder i sofaen. Den flade rute i Paris-Roubaix er fin for Asgreen, der efter eget udsagn var særdeles velkørende i efteråret, da de sidst kørte løbet. Der er fornuftige chancer for dansk triumf. Især hvis Deceuninck-Quick Step-holdet stepper op som de gjorde i Flandern Rundt.


Danskere ved Paris-Roubaix 2022

Der er kommet mange stærke ryttere ud af danske cykelsport de seneste år, og derfor kan man heller ikke afvise, at en dansker vil gøre sig bemærket ved Paris-Roubaix i 2022. I dette afsnit tager vi et kig på de danskere der stiller til start i den franske klassisker.


Kasper Asgreen

Kasper Asgreen er allerede nævnt oven over, men han står afgjort tilbage som én af de store favoritter. Han har tidligere vundet Flandern Rundt, så nu mangler kun Paris-Roubaix. Ugen forinden kørte han flot i Amstel Gold Race og hentede en top10-placering i det kuperede løb. Det vidner om at formen er der.


Mads Pedersen

Også den tidligere verdensmester er i storform. Han styrtede ud af Sarthe-løbet, som han ellers var på vej til at vinde i optakten til Paris-Roubaix, men han skulle være okay. I topform er Pedersen en fremragende væddeløber. Det kan blive en stor, dansk dag.


Mads Würtz Schmidt

Mads Würtz Schmidt har stille og roligt udviklet sig pænt. Han er blevet bedre og bedre for hvert år. For et år siden tog han karrierens største triumf som professionel, da han sejrede på en etape i Tirreno-Adriatico. I løb som de her skal han nok satse på at ramme hovedudbruddet. Det hænder af og til at ryttere fra disse udbrud spiller en rolle i finalen, men som udgangspunkt er Mads Würtz regnet som én af statisterne i Paris-Roubaix.

Johan Price-Pejtersen

Bahrain har udtaget tempospecialisten Price-Pejtersen. Det er hans første sæsons som professionel, så det er næppe alverden, man skal forvente fra hans side. Han er med for at lære.

Casper Pedersen

DSM-holdet stiller til start med en ny teknologi, der kan ændre dæktrykket. Det er enten galt eller genialt, og det kan betyde en del for Casper Pedersen. Som udgangspunkt er han en anelse nede i hierarkiet hos DSM, der blandt andre råder over ex-vinderen John Degenkolb.

Mathias Norsgaard

Der er ikke mange specialister hos Movistar-holdet, men én af dem, der ser frem til brostensunderlaget er danske Mathias Norsgaard. Han er stærk på underlaget, men skal sandsynligvis forsøge at komme de største profiler i forkøbet ved et tidligt angreb. Det har han styrken til, men som udgangspunkt vil en top10-placering være en overraskelse.

Lasse Norman Hansen

Den tidligere olympiske mester på cykelbanen får også mulighed for at levere varen i Paris-Roubaix. Norman Hansen kører for Uno-X og er primært med i holdets tjeneste. Han har kørt en del brostensklassikere i denne sæson, men uden at vise sig frem.

William Blume Levy

Talentet William Blume Levy er atter med i et stort løb for at lære. Tilbage i 2019 vandt han juniorudgaven af Flandern Rundt og blev nummer 11 i Paris-Roubaix. Det er første gang han kører eliteløbet, og han er som nævnt med for at lære.


Paris-Roubaix på TV

Vil du følge Paris-Roubaix direkte på TV, skal du tænde for enten TV 2 eller Eurosport 1 fra omkring 10:30. Her starter livetransmissionen. Dagen forinden kan du klokken 14:00 følge kvinderne i deres udgave af Paris-Roubaix. Det sker på Eurosport 1 og TV 2 Sport.


Ruten ved Paris-Roubaix: En ”forårsdag” i helvede

Ruten ligner meget hinanden år efter år, da de forskellige historiske sektioner skal passeres hvert år. I år starter rytterne i Paris forstaden, Compiègne, og kører nordpå, hvor de til sidst skal ind på den gamle Velodrome i Roubaix. Inden da skal rytterne dog tilbagelægge 257,5 kilometer med 30 passager med enten brosten eller grus.

De første 100 kilometer er stille og rolig uden de store udfordringer, mens herefter bryder helvede løs. Der venter rytterne hårde passager og i midten af løbet kommer den første store udfordring, nemlig Arenbergskoven. Inden Arenbergskoven plejer der at være en voldsom positionskamp i feltet og det er tit her, hvor fårene bliver skilt fra bukkene. Arenberg er en næsten 2,3 kilometer lang strækning gennem en skov, hvor underlaget er mildest talt, elendigt. Herefter følger stadig over 10 sektioner, som hver især byder på en udfordring.

Med 16,5 kilometer til mål ramme rytterne den berømte Carrefour de l’Arbre-passage, hvor vejen er smal, skarpe hjørner og med en lille stigning. Herefter venter der tre brostensstykker, hvoraf det ene er en hyldst til løbet. Disse sektioner burde dog ikke kunne skabe synderligt meget ballade i feltet.

Til sidst kører rytterne ind på Velodromen i Roubaix, hvor halvanden omgang venter, inden man kan kåre årets vinder af Paris-Roubaix – også kaldet Helvede i Nord.


Vores spiltip: Stefan Küng ender i top3 i Paris-Roubaix 2022

Paris-Roubaix er ofte et kaotisk løb, hvor taktik spiller en gigantisk rolle. Det er ikke Küngs spidskompetence, men til gengæld er schweizeren stærkere end nogensinde før – og Paris-Roubaix er om noget hans løb. I al fald burde hans evner være som skræddersyet til det franske enddagsløb. I kølvandet på Flandern Rundt steg holdmanager Marc Madiot ud af bilen, pegede på Küng og udbrød “PARIS-ROUBAIX”. Og Madiot ved, hvad han snakker om.

Küng er ikke den største favorit, men han kan givetvis ende med at være én af de stærkeste, akkurat som han har været det meste af foråret. Det er dog sjældent, at han vinder. Derfor går jeg med top3-spillet.

SpilXperten.com anbefaler: Stefan Küng i top3 til odds 5,50 – SPIL HER >>*


Bookmakerne til Paris-Roubaix 2022

Herunder gennemgår vi nogle af de bookmakere, der er gode at have ved hånden, når det kommer til betting på cykelsport.

*Reklamelink

bet365
*
Mr Green
*


Sonny Colbrelli tog sympatisk triumf i 2021

Coronaen var lige ved at tage livet af Paris-Roubaix i 2021, men det lykkedes at finde en plads til løbet sidst på året. Det gav givetvis en anden dynamik, men vigtigst af alt gav det løbet noget, som mange har sukket efter i mange, mange år: Regnvejr. Og massevis af det.

Længe lignede kontroversielle Gianni Moscon en vinder af løbet, men et cykelskifte førte til flere styrt, og så kunne Mathieu van der Poel rykke forbi sammen med sprinteren Sonny Colbrelli og stortalentet Florian Vermeersch. De tre ryttere skulle afgøre spurten, og her var det Sonny Colbrelli, der var i sit livs form, der var hurtigst. Han henviste Vermeersch til andenpladsen mens Mathieu van der Poel tog tredjepladsen.