18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Paris-Roubaix odds

På denne side klæder vi dig på med al den info, du har brug for, når du skal spille på Paris-Roubaix 2022. Find de bedste Paris-Roubaix odds, og se vores spiltips til den nordfranske endagsklassiker. Vi gennemgår favoritterne ved Paris-Roubaix, og så trakterer vi naturligvis med en rutebeskrivelse for 2022-udgaven, så du ved, hvad du kan forvente, når der bliver blæst til start søndag d. 10. april.


Hvem vinder Paris Roubaix?

Wout van Aert: 4,00 – SPIL HER >>*

Mathieu van der Poel: 6,00 – SPIL HER >>*

Florian Senechal: 11,00 – SPIL HER >>*

Kasper Asgreen: 13,00 – SPIL HER >>*

Mads Pedersen: 15,00 – SPIL HER >>*

Peter Sagan: 15,00 – SPIL HER >>*

Yves Lampaert: 19,00 – SPIL HER >>*

Jasper Stuyven: 19,00 – SPIL HER >>*

Zdenek Stybar: 23,00 – SPIL HER >>*

Nils Politt: 26,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 1. oktober 2021 kl. 10:19. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* for at se flere odds på vindere af Paris Roubaix.


Optakt: Favoritterne ved Paris-Roubaix

Hvilke ryttere har en særligt god chance for at stryge helt til tops ved Paris-Roubaix i 2022? I dette afsnit tager vi et kig på de mest oplagte vinderbud.

Wout van Aert

Det belgiske cykelfænomen var på alles læber forud for VM på hjemmebane, men belgieren skuffede og formåede ikke at leve op til favoritværdigheden. I stedet endte han lige udenfor top 10, nemlig på en 11. plads. Ugen inden endte Wout van Aert som nummer to på enkeltstarten ved VM, så formen bør være intakt, selvom han ikke kunne sidde med de bedste ved linjeløbet. Wout van Aert har kørt Paris-Roubaix to gange tidligere i karrieren, og har pt. en 13. plads i 2018 som det bedste resultat. Wout van Aert har vundet 12 løb i indeværende sæson og må derfor stadig betegnes som den største favorit til at vinde Paris-Roubaix.

Mathieu van der Poel

Der var stor usikkerhed om Mathieu van der Poel forud for VM efter at hans styrt ved OL i mountainbike. Hollænderen havde kun kørt tre løb forud for VM, og selvom at van der Poel ikke var med i den absolutte finale, så var det alligevel opløftende. Mathieu van der Poel endte som nummer otte ved VM, og havde endda sin holdkammerat van Baarle ude foran, som endte på andenpladsen. Mathieu van der Poel har aldrig skiftet bekendtskab med den franske klassiker, men har gode erfaringer med de hårde endagsløb. I Flandern Rundt har Mathieu van der Poel stillet op tre gange, og det har kastet en fjerde-, en anden- og en førsteplads af sig.

Mads Pedersen

Mads Pedersen var ramt af uheldig til VM i linjeløbet, hvor han var i asfalten to gange. Det betød også, at den tidligere danske verdensmester ikke gennemførte VM, da han simpelthen var kommet for langt efter, efter sit andet styrt. Det må derfor være en revanchelysten dansker, der stiller til start i Paris-Roubaix. Hvis han er sluppet uskadt fra de to styrt til VM, så bør Mads Pedersen bestemt regnes blandt de største favoritter, hvilket bookmakerne også er enige i. Mads Pedersen har en 51. plads som dit bedste resultat ved Paris-Roubaix, så mon ikke danskeren vil bevise at han hører til blandt de bedste ryttere til den slags løb.

Peter Sagan

Er der en mand man aldrig må afskrive, så er den slovakiske Peter Sagan. Selvom han har haft en halvsløj sæson med blot fire sejre indtil videre, hvilket er lavt i forhold til Sagans tidligere sæsoner, så er Paris-Roubaix nærmest skræddersyet til en rytter som Peter Sagan. Det viste han også i 2018, da han vandt løbet. Peter Sagan er ekspert i den slags løb, hvilket tre verdensmesterskaber og 16 top-10 placeringer i de fem monomenter vidner om. Peter Sagan skuffede også ved VM, men det ville ligne slovakken at gøre et storslået forsøg på at tage revanche.

Florian Senechal

Bookmakernes sidste mand i top 5 er Florian Senechal. Senechal er en ‘late-bloomer’, som trods sine 29 år, først er begyndt at levere topresultater i løbet af de sidste par år. Franskmanden har ofte stået i skyggen af store profiler hos Deceuninck – Quick-Step, men nu lader det til at han skal dele kaptajnrolle med danske Kasper Asgreen. Florian Senechal endte på sjettepladsen i den seneste udgave af Paris-Roubaix, som blev kørt i 2019. Florian Senechal kommer ind til løbet med en frisk niendeplads fra VM og en sejr i det belgiske endagsløb Primuc Classic, hvor han bl.a. slog Jasper Stuyven og sin holdkammerat Mikkel Honore.


Danskere ved Paris-Roubaix 2022

Der er kommet mange stærke ryttere ud af danske cykelsport de seneste år, og derfor kan man heller ikke afvise, at en dansker vil gøre sig bemærket ved Paris-Roubaix i 2022. I dette afsnit tager vi et kig på de danskere der stiller til start i den franske klassisker.

Kasper Asgreen

Kasper Asgreen på 26 år var en af de helt store danske håb ved VM, men Deceuninck – Quick-Step-rytteren var ramt af sygdom eller et maveonde i løbet af dagen, som desværre resulterede i at han ikke gennemførte løbet. Kasper Asgreen er dog en fighter uden lige, og gav alt for at få Michael Valgren med i den forreste gruppe, hvilket lykkes. Kasper Asgreen skal højst sandsynligt dele kaptajnrollen med Senechal, men er bestemt en af de bedste bud på et dansk topresultat. Kasper Asgreen har kørt Paris-Roubaix en gang i karrieren (2019) og her endte han som nummer 50.

Mads Würtz Schmidt

27-årige Mads Würtz Schmidt fik vist sig frem ved VM, men gik pludselig kold. Danskeren skal højst sandsynligt forsøge at sidde med sin kaptajn Ses Vanmarcke så lang tid som muligt. Belgieren er endt blandt de seks forreste i Paris-Roubaix hele seks gange. Mads Würtz Schmidt er dansk mester og har udover det danske mesterskab, vundet en etape i Tirreno-Adriatico i denne sæson. Han har kørt Paris-Roubaix tre gange, hvoraf han har gennemført det to gange med en 34. plads som det bedste resultat. Der er god grund til at tro, at Mads Würtz Schmidt kan sidde med i lang tid.

Mads Pedersen

25-årige Mads Pedersen var ramt af uheldig til VM i linjeløbet, hvor han var i asfalten to gange. Det betød også, at den tidligere danske verdensmester ikke gennemførte VM, da han simpelthen var kommet for langt efter, efter sit andet styrt. Det må derfor være en revanchelysten dansker, der stiller til start i Paris-Roubaix. Hvis han er sluppet uskadt fra de to styrt til VM, så bør Mads Pedersen bestemt regnes blandt de største favoritter, hvilket bookmakerne også er enige i. Mads Pedersen har en 51. plads som dit bedste resultat ved Paris-Roubaix, så mon ikke danskeren vil bevise at han hører til blandt de bedste ryttere til den slags løb.

Michael Valgren

Den danske VM bronzevinder har vist sig at være rigtig godt kørende på de seneste. Ikke nok med, at han endte på en flot tredjeplads ved VM, så har han også vundet to italienske endagsløb, hvor han bl.a. slog europamesteren Colbrelli i en af dem. Michael Valgren på 29 år, har aldrig kørt Paris-Roubaix før, men han har en fjerdeplads i Flandern Rundt i 2018, som sit bedste resultat i de fem monomenter. Samme år vandt han Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad, men det virker til at Michael Valgren igen er tilbage blandt de stærkeste i de hårde endagsløb. Det bliver spændende at se, hvordan han klarer sin debut i Paris-Roubaix.

Mikkel Bjerg

Mikkel Bjerg har fået sit helt store gennembrud i denne sæson, hvor han bl.a. førte Tour de France-feltet i mange kilometer i sommers. Den 22-årige UAE-Team Emirates-rytter var også en del af det danske landshold ved VM. Her skulle han forsøge at få Mads Pedersen tilbage til feltet, men det lykkedes ikke og dermed udgik Mikkel Bjerg. Mikkel Bjerg har ikke de store erfaringer med disse endagsløb, da han kun har kørt Flandern Rundt i år, som han i øvrigt heller ikke gennemførte. For UAE-Team Emirates må man antage at Kristoff og Trentin tager taktstokken, men hvis de skulle have en offday, kan det være Mikkel Bjerg får lov til at køre sin egen chance.

Søren Kragh Andersen

Det har ikke været Søren Kragh Andersens sæson. Efter de to etapesejre i sidste sæsons Tour de France, var der store forventninger til den 27-årige dansker, men skader og sygdom har betydet at Søren Kragh aldrig er kommet op i det gear, som man tidligere har set ham i. Søren Kragh Andersen har stillet til start i Paris-Roubaix tre gange i løbet af karrieren, men har endnu ikke gennemført det hårde løb. Umiddelbart er det svært at pege på en kaptajn hos Team DSM, så måske at Søren Kragh Andersen får lov til at køre frit og evt. jagte muligheden for at komme i udbrud tidligt i løbet.

Casper Pedersen

25-årige Casper Pedersen, er ligesom hans holdkammerat hos Team DSM, uden sejr i indeværende sæson. Hans bedste resultat i sæsonen er en tredjeplads på 19. etape i Tour de France. Casper Pedersen har kørt Paris-Roubaix en gang, men gennemførte ikke løbet i 2019. Ligesom med Søren Kragh Andersen, er der mulighed for at Casper Pedersen får frie tøjler for Team DSM, som ikke har en af de absolutte vinderkandidater på holdet.

Mathias Norsgaard

24-årige Mathias Norsgaard har gang i sin første ‘rigtige’ sæson på Worldtouren, hvor han kører for spanske Movistar. Mathias Norsgaard blev nummer tre ved DM i landevejscykling, og har derudover en andenplads på en etape i Benelux Tour, som det bedste resultat i 2021. Mathias Norsgaard har kørt de to monomenter, Milano-Sanremo og Flandern Rundt, hvor han endte på henholdsvis en 125. og 45. plads. Særligt 45. plads i Flandern Rundt var imponerende med tanke på, at det er hans første sæson. Umiddelbart ser det ud til, at Mathias Norsgaard skal agere hjælperytter for spanske Iván García Cortina.


Paris-Roubaix på TV

Vil du følge Paris-Roubaix direkte på TV, skal du tænde for gode, gamle TV2. Kanalen har rettighederne til en række af de mest seværdige klassikerløb, heriblandt franske Paris-Roubaix.


Ruten ved Paris-Roubaix: En ”forårsdag” i helvede

Normalt er Paris-Roubaix en ‘forårsdag’ i helvede, men i 2021 bliver det en ‘efterårsdag’ i Helvede. Grundet covid-19 situationen i foråret er løbet rykket til efteråret. Paris-Roubaix er kendt som en af de hårdeste og mest historiske i cykelsporten og 2021-udgaven bliver ingen undtagelse. Ruten ligner meget hinanden år efter år, da de forskellige historiske sektioner skal passeres hvert år. I år starter rytterne i Paris forstaden, Compiègne, og kører nordpå, hvor de til sidst skal ind på den gamle Velodrome i Roubaix. Inden da skal rytterne dog tilbagelægge 259 kilometer med 30 passager med enten brosten eller grus. De første 100 kilometer er stille og rolig uden de store udfordringer, mens herefter bryder helvede løs. Der venter rytterne hårde passager og i midten af løbet kommer den første store udfordring, nemlig Arenbergskoven. Inden Arenbergskoven plejer der at være en voldsom positionskamp i feltet og det er tit her, hvor fårene bliver skilt fra bukkene. Arenberg er en næsten 2,3 kilometer lang strækning gennem en skov, hvor underlaget er mildest talt, elendigt. Herefter følger stadig over 10 sektioner, som hver især byder på en udfordring. Med 16,5 kilometer til mål ramme rytterne den berømte Carrefour de l’Arbre-passage, hvor vejen er smal, skarpe hjørner og med en lille stigning. Herefter venter der tre brostensstykker, hvoraf det ene er en hyldst til løbet. Disse sektioner burde dog ikke kunne skabe synderligt meget ballade i feltet. Til sidst kører rytterne ind på Velodromen i Roubaix, hvor halvanden omganng venter, inden man kan kåre året vinder af Paris-Roubaix – også kaldet Helvede i Nord.


Vores vinderbud: Mathieu van der Poel vinder Paris-Roubaix i 2021

Selvom Mathieu van der Poel aldrig har kørt Paris-Roubaix, så ligner det umiddelbart det endagsløb, som er mest egnet til hollænderen. Med hans baggrund som mountainrytter og med den evne han har vist i slutspurter, bør Mathieu van der Poel og Paris-Roubaix være et forrygende match. Mathieu van der Poel var selv i tvivl om, hvor han stod i forhold til de bedste forud for VM, men med hans ottendeplads beviste han, at han kan køre op med de bedste. Med gruspassager, brostensstykker, smalle veje og små stigninger, bør Mathieu van der Poel have en fordel af, at han i løbet af sommeren har forberedt sig på OL i mountainbike.

SpilXperten.com anbefaler: Mathieu van der Poel til odds 6,00 – SPIL HER >>*


Bookmakerne til Paris-Roubaix 2021

Herunder gennemgår vi nogle af de bookmakere, der er gode at have ved hånden, når det kommer til betting på cykelsport.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
Mr Green
*


Bundrutinerede Philippe Gilbert triumferede ved Paris-Roubaix sidste år

2020-udgaven af Paris-Roubaix blev aflyst pga. coronavirus. Derfor findes løbets seneste vinder i 2019:

I et begivenhedsrigt Paris-Roubaix 2019 viste Philippe Gilbert, at han hører til blandt de allerbedste i endagsløbene. For første gang i hans flotte karriere kunne han lade sig hylde som vinder af Helvede i Nord. Philippe Gilbert kom afsted med knap 60 kilometer igen med de to tyskere, Rüdiger Selig og Nils Politt, hvilke var en perfekt situation for den belgiske klassikerspecialist, da især Nils Politt har en stor motor og kan træde nogle watt. Rüdiger Selig måtte strække våben og Gilbert og Politt kunne køre sammen ind på cykelbanen i Roubaix. Her var der ikke den store tvivl som udfaldet og Philippe Gilbert kunne nemt spurte sig til sejren og efterfølende få overrakt murstenen, som symbolet på, at han vandt Paris-Roubaix 2019.