18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.83
1/10
Botafogo RJ
Internacional
Tipped at 1.83
Frank Pilantra-avatar
20. jul.
23:30
sport-icon

Anbefalet til

1.96
1/10
Silkeborg IF
Sønderjyske
Tipped at 1.96
Dagens BetBuilder-avatar
21. jul.
14:00
sport-icon

Anbefalet til

1.72
1/10
Vejle Boldklub
Randers FC
Tipped at 1.72
Dagens Spil-avatar
21. jul.
16:00
sport-icon

Anbefalet til

1.98
2/10
Vejle Boldklub
Randers FC
Tipped at 1.98
BettingGuru-avatar
21. jul.
16:00
sport-icon

Anbefalet til

2.05
3/10
Fortaleza
Atletico GO
Tipped at 2.05
BettingGuru-avatar
21. jul.
23:30
sport-icon

Anbefalet til

1.75
1/10
Fortaleza
Atletico GO
Tipped at 1.75
Frank Pilantra-avatar
21. jul.
23:30
sport-icon

Anbefalet til

1.78
3/10
Mali U23
Israel U23
Tipped at 1.78
Kjaer-avatar
24. jul.
21:00

Mads Pedersen går efter guldet ved OL i landevejscykling

| Sidst opdateret:


Hvert fjerde år afholdes OL i cykling på en unik rute med meget få ryttere til start, hvilket altid resulterer i et uhyre interessant cykelløb. OL 2024 i Paris er ingen undtagelse. Der venter en hård rute, der slutter af i Paris’ gader, og da holdene maksimalt består af fire ryttere, er det svært at se, hvem der skal kontrollere løbet – og svaret er nok, at ingen hold kan kontrollere løbet. Det har potentiale til at blive kaos.

Jesper Carstens dækker hele løbet med favorit-, dansker- og rutegennemgang, samt spilforslag på løbsvinderen.

Du kan følge OL i cykling på DR, DRs livestream og hos Max.

Odds og optakt til OL i landevejscykling 2024

Foto: Ritzau/Alamy Live News

OL 2024 i Paris – landevejscykling, løbsinfo

Løbsstart: Lørdag d. 3. august 2024, 11:00
Sted: Paris > Paris
TV: DR, Tv2
Stream: DR, Max

Odds på OL landevejscykling

Vinder Udbyder Odds
Mathieu van der Poel Unibet
4.00
Tadej Pogacar Unibet
5.00
Remco Evenepoel Unibet
8.00
Wout van Aert Unibet
8.00
Mads Pedersen Unibet
9.00
Julian Alaphilippe Unibet
12.00
Tom Pidcock Unibet
13.00
Jhonatan Narvaez Unibet
15.00
Michael Matthews Unibet
17.00
Matteo Jorgenson Unibet
21.00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 15. jul. 15:47.

OL 2024 favoritterne – landevejscykling

Der venter en fabelagtig dynamik ved OL i Paris. De bedste nationer har blot fire ryttere til start, hvilket gør det til en helt umulig opgave at kontrollere løbet. Jeg forventer derfor meget aggressiv kørsel på de sidste 100 kilometer.

Én af de bedste til den disciplin er Mathieu van der Poel (Holland). Jo hårdere løbet er, jo bedre er det. Det er ikke uden grund, at han har vundet Flandern Rundt en del gange de seneste par år, ligesom han også vandt VM sidste år. Sommetider er han lidt for passiv i begyndelsen af dagen, og spørgsmålet om det kan lade sig gøre ved dette OL, hvor alle og enhver vil sidde i hans baghjul.

Jeg vover også pelsen og holder Mads Pedersen (Danmark) langt fremme. Danskeren udgik tidligt af Tour de France efter et styrt, men øjnene har hele tiden været på OL. Et åbent løb, en semihård rundstrækning og en mulig spurt om sejren? Det er altså guf for Mads Pedersen. Han kan næppe have ønsket en meget bedre rute. Sammen med Mattias Skjelmose har Danmark en fornuftig chance for at lave ballade på denne rute.

Belgierne sætter deres lid til Wout van Aert og Remco Evenepoel. Typisk har belgierne svært ved at arbejde sammen, men den duo kan blive uhyre spændende. Remco skal tydeligvis angribe udefra, mens Wout van Aert qua sin hurtige afslutning er et sikrere kort i finalen. Hvis de øvrige hold har fået decimeret feltet før rundstrækningen, så har jeg svært ved at se hvem, der skal forhindre Evenepoel i at lancere udefra, som han plejer i for eksempel Clasica San Sebastian.

Jeg har ikke glemt Tadej Pogacar (Slovenien), og forhåbentligt er han skarp. Men OL kommer efter Giro d’Italia og Tour de France, og selvom Pogacar er et fænomen, så må da der også være grænser for ham. Han kommer med et stærkt hold, men han skal også køre løbet aggressivt. Vi ved dog, at han er uhyre stærk. Hvis han lykkedes med at vinde OL, så er det vel én af de bedste sæsoner nogensinde af en rytter.

Herefter er det enormt åbent. Jeg kan se 20 ryttere vinde OL. Én af dem er Jhonatan Narvaez (Ecuador). Han kører alene, da Ecuador kun har én plads. De vandt OL sidste med Richard Carapaz. Carapaz har været rasende over at han ikke fik pladsen, men Narvaez er et bedre kort til den her rute. Han er én af dem, der kan køre afsted lidt tidligere og så ende med at holde hjem.

Det samme gælder for ryttere som Alberto Bettiol (Italien), Julian Alaphilippe (Frankrig), Tom Pidcock (Storbritannien), Oier Lazkano (Spanien), Derek Gee (Canada), Brandon McNulty (USA) m.fl. Alle har den samme mulighed: De skal køre aggressivt, så de kan forsøge at komme før de største kanoner.

Danskernes chance ved OL 2024 i landevejscykling

Ruten ved OL i Paris er helt perfekt for Mads Pedersen, der således også er at regne for én af de klareste favoritter. Pedersens udfordring er ofte, at der er ryttertyper, der minder meget om ham, som Wout van Aert og Mathieu van der Poel, der ofte lige er en tand stærkere. Til gengæld er Pedersen en væddeløber, der er stærk i det taktiske spil, og de små hold ved OL kan være hans fordel.

Forden Pedersen har Danmark også Mattias Skjelmose, der skal køre det her løb aggressivt. Han er en rytter, der også har bevist sig ved mesterskaber tidligere. Jeg forventer, at han angriber tidligt i finalen.

De øvrige danskere er Michael Mørkøv og Mikkel Bjerg, der kommer til at spille en rolle tidligere i løbet. Først Mørkøv, siden Bjerg. Håbet er at Bjerg kan holde sig mere aktiv ind i finalen.

Rutebeskrivelse: OL 2024 i landevejscykling

OL-ruten i Paris er 273,7 kilometer lang og har omkring 2600 højdemeter. Det unikke ved OL-ruterne er at de altid er skabt til denne ene dag, så der er ingen historik på ruten – og eftersom ruten køres i Paris’ gader, er det heller ikke et sted, man lige kommer forbi og træner.

Rutens første 200 kilometer foregår i og omkring Paris på en kuperet rute, og særligt fra kilometer 150 til kilometer 200 er den kuperet. Her bliver det svært for de små hold at kontrollere løbet, så jeg forventer egentligt at vi vil se en række løjtnanter forsøger at angribe her.

Herefter kommer ruten ind på rundstrækningen i Paris, hvor hovedbegivenheden er Côte de la butte Montmartre (1 km – 5 %). Tre gange skal de op ad denne stigning. Der er også andre bakker på rundstrækningen, og der er i det hele taget masser af steder, hvor rytterne kan angribe hinanden. Fra toppen af den sidste opkørsel følger en nedkørsel og flad vej ind til målstregen, der er på Trocadéro.

Der er lagt op til et uhyre åbent løb.

Odds-forslag: Derek Gee kan blive olympisk mester

Han er flyvende. Derek Gee har en skarp løbsnæse, og han ved hvordan han skal time sine angreb. Han har svært ved at vinde, men til oddset og løbssitatuionen taget i betragtning, så synes jeg faktisk det ser ganske pænt ud.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bet365
81,00
Derek Gee
Gå til Bet365 *

OL 2024 live stream

Du kan se landevejscykling fra OL 2024 på live streaming-tjenesten DR eller Discovery+/Max.

Spil på sommerlegene 2024

bet365
Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder

Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.*

Betinia
100 % bonus op til 1.000 kroner

Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

Expekt
Matched freebet op til 600 kr.

18 +. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudeluk via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun for nye spillere Min. indsats på 100 kr til odds 1,80 Maks freebet op til 600 kr. Aktiveres under “mine tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Skrill og PaySafeCard indbetalinger er ikke bonusberettigede. Freebet gælder kun som et livebet.

Betsson
Få 500 kroner freebet

Gælder kun nye spillere | Gyldigt i 60 dage efter oprettelse | Placer et væddemål, hvor indsatsten er minimum 500 kr. og et valg er til min. odds 1.8 og få et freebet på 500 kr. | Gevinster, du vinder fra dit freebet, udbetales til din konto uden omsætningskrav. | Indsatsen fra dit freebet udbetales ikke | Regler og vilkår gælder* | 18+ | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk.

ComeOn
100% op til 1.000 kroner

18+ | For spillere registreret i Danmark | 100% bonus på en indbetaling på op til 1.000 kroner | Minimumindbetaling: 100 kr | Maksimumindbetaling: 1.000 kr | Gennemspilskrav: 5 x indbetaling + 5 x bonus til min. odds 1.80 | Dage til at gennemspille din bonus: 60 | Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | StopSpillet (tlf. 70 22 28 25).

Hvornår starter OL i landevejscykling?

OL i landevejscykling starter kl. 11:00 lørdag d. 3. august 2024.

OL 2024 i Paris – landevejscykling, løbsinfo

Løbsstart: Lørdag d. 3. august 2024, 11:00
Sted: Paris > Paris
TV: DR
Stream: DR, Max

Skriv første kommentar

Skriv et svar