18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Liege-Bastogne-Liege odds

Er du på udkig efter odds til Liege-Bastogne-Liege? Så er du havnet det helt rigtige sted! På denne side klæder vi dig på med Liege-Bastogne-Liege odds og spiltips, så du er fuldstændig klar til søndag d. 23. april 2023, hvor den prestigefulde, belgiske endagsklassiker afvikles. Se også vores gennemgang af favoritterne ved Liege-Bastogne-Liege.

Analyse ved Jesper Carstens.

Odds på Liege-Bastogne-Liege 2023

Herunder finder du bookmakernes bedste odds på Liege-Bastogne-Liege.

Hvem vinder Liege-Bastogne-Liege?

RytterVinderodds
Wout van Aert3,25 – SPIL HER >>*
Julian Alaphilippe7,00 – SPIL HER >>*
Remco Evenepoel12,00 – SPIL HER >>*
Alejandro Valverde15,00 – SPIL HER >>*
Marc Hirschi17,00 – SPIL HER >>*
Daniel Martinez17,00 – SPIL HER >>*
Aleksandr Vlasov17,00 – SPIL HER >>*
Matej Mohoric19,00 – SPIL HER >>*
Dylan Teuns19,00 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 23. april 2022 kl. 13:00. Odds kan ændre sig.

Hvis du leder efter cykling odds, så glem ikke at tjekke andre cykelbegivenheder på SpilXperten.

Optakt: Favoritterne ved Liege-Bastogne-Liege

I dette afsnit kommenterer vi på de fem største favoritter til at triumfere ved Liege-Bastogne-Liege.

Wout van Aert
Det er svært at være brostensrytter og samtidigt satse på puncheur-løbene. Wout van Aert gør en undtagelse i år, og han stiller op som løbets umiddelbare favorit. Det er også nemt at forstå: Wout van Aert klatrer på dagen som én af de bedre i feltet, han har en stærk spurt og han har en klassikernæse, der gør at han altid rammer de rigtige udbrud. Det var også de egenskaber der førte til at Wout van Aert forlod Tour de France 2021 med en sejr på en bjergetape og på en sprinteretape – og det var også en kombination af de egenskaber, der gav metal på den svære OL-rute. Wout van Aert er sportens største allrounder, og hvis han og det stærke Jumbo-hold kan holde nogenlunde samling på finalen, så bliver han svær at slå i spurten.

Julian Alaphilippe
Julian Alaphilippe er ikke helt på sit højeste, men omvendt viste han også solid form i Fleche Wallonne, hvor han resultatmæssigt kun opnåede en fjerdeplads, men hvor han egentligt viste solid styrke. Han blev bare fanget i positionskampen, men det er jo også et tegn på at han ikke helt har samme topform som vanligt. Her i Liege kan han støttes af Remco Evenepoel, og de to kan blive en farlig duo i det her løb. Alaphilippe ved hvordan man peaker formen til et løb, så jeg tør ikke se bort fra ham.

Daniel Martinez
Colombianske Daniel Martinez er stille og roligt ved at placere sig i toppen af Ineos-hierarkiet. Der var ellers en risiko for at han ville blive fanget i en hjælperolle efter vanvittige præstationer i rollen i 2021, men i år har han taget skridtet op og leveret i rollen som kaptajn i udvalgte løb. Han så stærk ud i Fleche Wallonne, og det her løb passer ham givetvis endnu bedre.

Alejandro Valverde
Jeg er nødt til at snige Alejandro Valverde ind på listen. Fleche Wallonne viste, at han stadig klatrer, som han skal, og kommer han med hjem til målstregen i en decimeret gruppe, ja, så er der ikke mange, der er hurtigere end ham. Jeg er klar over, at han er blevet langsommere end tidligere i karrieren, men han har stadig en fornuftig spurt – især i det her selskab. Jeg tør ikke afskrive ham.

Matej Mohoric
Der er efterhånden ikke et eneste løb i klassikersæsonen, som Matej Mohoric ikke kan vinde. Han vandt Milano-San Remo og var længe en faktor i Paris-Roubaix, og der er vel ingen, der for alvor tør give ham for lang snor i et udmarvende klassikerløb i et kuperet landskab som Liege-Bastogne-Liege. Det er vel næsten her, han har sin styrke. Han vil nok være mere markeret, men han er så bomstærk, at hvis han rammer dagen, kan han blive svær at hente igen, hvis han først spiller ud.

Danskere ved Liege-Bastogne-Liege 2022

Her stiller vi skarpt på de danskere, der deltager ved den belgiske endagsklassiker i 2022.

Jakob Fuglsang
Som tidligere vinder af løbet er Jakob Fuglsang afgjort én af de ryttere, man skal holde øje med. Men den 37-årige dansker er ikke helt ved fordums styrke, og selvom han så ganske fint kørende ud i Fleche Wallonne, vil det alligevel være en overraskelse, hvis han napper en ny triumf. Han kan dog godt være en faktor i finalen, men skal dele kaptajnrollen med Michael Woods.

Jonas Vingegaard
Liege-Bastogne-Liege er et løb, hvor Jonas Vingegaard har evnerne til at spille med i den absolutte finale, men det kræver en bedre dag end forleden i Fleche Wallonne, hvor han aldrig blev en faktor. Har han fundet de gode ben frem, kan han ovenikøbet lukrere på at køre på hold med Wout van Aert. Det kan blive en bonus for ham.

Christopher Juul-Jensen
Christopher Juul-Jensen er én af sportens rendyrkede domestiques. Det bliver også hans rolle her i Liege-Bastogne-Liege. Med lidt held kan han ramme morgenudbruddet, men han er ikke en faktor i finalen.

Søren Kragh Andersen
Søren Kragh Andersen er stærk, hvilket han senest viste i Fleche Wallonne. Jeg synes, han får for lidt ud af talentet, men ingen kan fornægte, at han er verdensklasse på dagen. Jeg er spændt på, hvordan han håndterer Liege-Bastogne-Liege. Det er et hårdt løb, umiddelbart tror jeg det bliver en tand for hårdt i finalen for ham.

Mattias Skjelmose
21-årige Skjelmose må have en relativ fri rolle hos Trek-Segafredo. Der er flere solide ryttere, herunder Bauke Mollema, men Skjelmose har vist så pæn form, at han godt kan få frihed. Han er i glimrende form, har et ret pænt talent og bør kunne være på en rute som den her. Også selvom han blot er 21 år. Jeg siger ikke, han vinder løbet – det gør han næppe – men jeg tror godt, han kan klemme sig ind i top20. På en rigtig god dag er top10 mulig.

Liege-Bastogne-Liege på TV

Vil du se Liege-Bastogne-Liege direkte på TV? Så er det TV2 eller Eurosport , du skal tænde for. Transmissionen starter kl. 12:50 på TV2 og varer til slut.

Ruten ved Liege-Bastogne-Liege: 257 kilometer til puncheurs og klatrere

Som navnet antyder, så starter og slutter feltet i Liege, og skal undervejs forbi Bastogne i den sydlige del af Belgien. Liege ligger i den østlige del af Belgien, hvorfra der køres sydpå mod Bastogne, som ligger på grænsen til Luxenbourg. På vej til Bastogne, som de rammer efter præcis 100 kilometer, kører feltet lidt ind i landet og skal egentlig kun over én kategoriseret stigning. På vej tilbage til Liege er det dog en mere krævende rute, og her skal rytterne over hele 10 kategoriserede stigninger. Den sidste stigning kommer med godt 15 kilometer til mål. 

I de senere år har der været en tendens til at det er meget tæt i finalen, men at mindre grupper river sig løs og spurter om sejren. Det hænder sjældnere at ryttere vinder solosejre i løbet, men der burde være muligheder for at splitte feltet ad på de mange stigninger undervejs.


Vores vinderbud på Liege-Bastogne-Liege i 2022

Daniel Martinez har været flyvende i 2022, og selvom han i mange tilfælde nok vil tabe en spurt om sejren i Liege-Bastogne-Liege, så er han afgjort én af de ryttere, der kan tage en triumf i løbet. Ineos kan mønstre et stærkt mandskab, der kan lukrere på overtal i finalen, og der er Daniel Martinez bedste bud på at udnytte det. Jeg smider gerne 5 procent efter colombianeren.

SpilXperten.com anbefaler: Daniel Martinez til odds 23,00 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 21. april kl. 17:00. Odds kan ændre sig.


Bookmakerne til Liege-Bastogne-Liege 2023

Herunder anbefaler vi tre bookmakere, du med fordel kan have ved hånden, når du skal spille på Liege-Bastogne-Liege.

*Reklamelink

bet365
*
Mr Green
*

Dansk succes i 2019

Jakob Fuglsang har gode minder fra Liege-Bastogne-Liege, som han vandt i 2019. Efter at være blevet nummer tre og to i de to andre Ardennerklassikere i 2019 triumferede Jakob Fuglsang, da han satte samtlige af sine konkurrenter til vægs med 13 kilometer til mål, og kørte over stregen alene. Med under 5 kilometer til mål var Jakob Fuglsang milimeter fra at styrke, men på mirakuløs vis reddede danskeren den og han kunne strække armene i vejret efter over 6,5 time i sedlen.

Et tilbageblik på den seneste udgave af Liege-Bastogne-Liege

For et år siden stillede alle de stærke ryttere op i Liege-Bastogne-Liege. Det betød at 16 ryttere kom over stregen inden for 10 sekunders forskel af hinanden, men i finalen havde fem ryttere vist sig lidt stærkere end de øvrige. De afgjorde løbet i en spurt, hvor det var cykelsportens største fænomen, Tadej Pogacar, der til sidst var hurtigst. Han henviste Julian Alaphilippe til andenpladsen i spurten, mens David Gaudu tog løbets tredjeplads. Pogacar havde allerede vist fine takter i 2020, men her blev han forstyrret i spurten og måtte ‘nøjes’ med tredjepladsen.