18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Liege-Bastogne-Liege odds

Er du på udkig efter odds til Liege-Bastogne-Liege? Så er du havnet det helt rigtige sted! På denne side klæder vi dig på med Liege-Bastogne-Liege odds og spiltips, så du er fuldstændig klar til søndag d. 21. april 2024, hvor den prestigefulde, belgiske endagsklassiker afvikles. Se også vores gennemgang af favoritterne og danskerne ved Liege-Bastogne-Liege.

Odds: Hvem vinder Liege-Bastogne-Liege?

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.

Af Jesper Carstens

Optakt: Favoritterne ved Liege-Bastogne-Liege

I dette afsnit kommenterer vi på de fem største favoritter til at triumfere ved Liege-Bastogne-Liege.

Tadej Pogacar

Med sejre i både Amstel Gold Race og Fleche Wallonne er Tadej Pogacar på vej mod det famøse Ardenner-hattrick. Feltet har ikke været imponerende, men han får mere modstand i Liege-Bastogne-Liege, hvor Remco Evenepoel – tidligere vinder af løbet – stiller op. Det er dog Pogacar, der er favoritten, selvom man ikke må blive forundret, hvis gassen snart går af ballonen. Supermand eller ej: Pogacar har haft en meget lang formkurve, og Liege-Bastogne-Liege er et svært løb at styre.

Remco Evenepoel

Vi ved ikke helt, hvor Remco Evenepoel står formmæssigt. Han blev nummer to i Catalonien Rundt, der er det seneste løb, han har kørt, og generelt holder han jo altid et højt niveau. Men Evenepoel sigter mod Giro d’Italia i maj, så det kan være farligt allerede at være for stærk nu. Omvendt var han skræmmende stærk i Clasica San Sebastian forud for Vueltaen sidste år, og det gik jo glimrende. Jeg tror, vi kommer til at se en belgier i fornuftig form, der forsøger at angribe løbet udefra.

Mattias Skjelmose

Danske Mattias Skjelmose er ved at markere sig som en stor profil. Han blev nummer to i Fleche Wallonne, hvor han halede ind på Tadej Pogacar til sidst. Danskeren er stærk og en ægte væddeløber, men han har det med at forsvinde ud af enkelte løb til tider. Det kan være restitueringen, der ikke er helt stærk, og så kan det sidste Ardenner-løb være for meget. Men umiddelbart ligner han en klar podiekandidat.

Mikel Landa

Hvis Mikel Landa kan køre en top3 hjem på Mur de Huy, så kan han også imponere her i Liege-Bastogne-Liege. Det ender ofte i en spurt, så det er svært at se ham vinde, men jeg forventer at se ham med dybt inde i finalen, og hvem ved, måske rammer baskeren endelig taktikken?

Romain Bardet

Der er mange store navne i feltet, men fælles for mange af dem er, at de ikke har vist meget i år. Derfor går jeg med Romain Bardet, der ved hvordan det her løb skal skæres, og som trods alt kommer fra en hæderlig 9. plads i Fleche Wallonne. Han er tidligere blevet nummer tre og to gange er han blevet seks, så han kan finde ud af at køre sig i finalen.

Danskere ved Liege-Bastogne-Liege 2024

Her stiller vi skarpt på de danskere, der deltager ved den belgiske endagsklassiker i 2024.

Mattias Skjelmose

Med en top10-placering i Amstel Gold Race og en andenplads i Fleche Wallonne, er Skjelmose én af favoritterne til Liege-Bastogne-Liege. Der er dog niveaumæssigt stor afstand til Pogacar og Evenepoel, der er fænomener, men i en taktisk affære er Skjelmose et meget godt bud – han har næse for væddeløb.

Andreas Kron

Kron er altid god i udmarvende, hårde puncheur-løb. Han er aggressiv og har ikke noget med at køre udefra. Han mangler lige de sidste styrkeprocenter i finalerne, men man må ikke tage fejl af Kron. Der er krummer i ham. En top10-placering vil være flot.

Søren Kragh Andersen

Søren Kragh fik testet benene af i Fleche Wallonne, hvor han var meget aktiv i udbruddet. Liege er et løb, der passer ham bedre, og han kommer til at få en fri rolle på et hold, der ganske vist råder over Quinten Hermans, men al logik tilsiger at deres danske stjerne også får fri snor. Det kan blive et pænt top10-resultat på en god dag.

Mikkel Honoré

Det har slet ikke været Mikkel Honorés forår. Danskeren skiftede væk fra det overfyldte QuickStep-mandskab for at få flere chancer på egen hånd hos EF, men indtil videre har skiftet ikke været den store succes. Jeg har svært ved at se ham hive et stort resultat op her, men det er i løb som disse, at han sine styrker.

Mads Würtz Schmidt

Mads Würtz er i hjælperens rolle i årets Liege. Det er ikke et løb, der passer ham optimalt, så han skal arbejde for sine kaptajner hos Israel-holdet. Det må blive Michael Woods.

Uno-X

Hos Uno-X har de tre danskere: Anthon Charmig, Jacob Hindsgaul og Jonas Gregaard. Hindsgaul var i det tidlige udbrud i Fleche Wallonne. Det kunne han gøre igen her. Charmig var vigtig i positionskampen mod Mur de Huy, og jeg forestiller mig at han skal hjælpe til i finalen. Jonas Gregaard er nok mere fri, selvom Tobias Johannesen er holdets kaptajn.

Ruten ved Liege-Bastogne-Liege: 257 kilometer til puncheurs og klatrere

Som navnet antyder, så starter og slutter feltet i Liege, og skal undervejs forbi Bastogne i den sydlige del af Belgien. Liege ligger i den østlige del af Belgien, hvorfra der køres sydpå mod Bastogne, som ligger på grænsen til Luxenbourg. På vej til Bastogne, som de rammer efter præcis 100 kilometer, kører feltet lidt ind i landet og skal egentlig kun over én kategoriseret stigning. På vej tilbage til Liege er det dog en mere krævende rute, og her skal rytterne over hele 10 kategoriserede stigninger.

I de senere år har der været en tendens til at det er meget tæt i finalen, men at mindre grupper river sig løs og spurter om sejren. Det hænder sjældnere at ryttere vinder solosejre i løbet, men der burde være muligheder for at splitte feltet ad på de mange stigninger undervejs. Arrangørerne har ændret finalen, så den er hårdere end vanligt.

Spilforslag til Liege-Bastogne-Liege 2024

Der er ikke værdi på Tadej Pogacar – nok er han den bedste, men oddset er for lavt. Og Remco Evenepoel er der for mange spørgsmål omkring. Så jeg går med danske Skjelmose, der er et godt bud på en top3-placering. Odds 5 er lige på grænsen til at være interessant, men jeg kan godt se scenariet.

SpilXperten.com anbefaler: Mattias Skjelmose i top3 til odds 5,00 SPIL HER

Odds kan ændre sig.

Liege-Bastogne-Liege på TV

Vil du se Liege-Bastogne-Liege direkte på TV? Så er det TV2 eller Eurosport , du skal tænde for.

Bookmaker til Liege-Bastogne-Liege 2024

bet365 er blandt de absolut skarpeste bookmakere til cykelsport.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af cykelklassikerne sponsoreres af bet365.

Et tilbageblik på den seneste udgave af Liege-Bastogne-Liege

For et år siden stillede alle de stærke ryttere op i Liege-Bastogne-Liege. Det betød at 16 ryttere kom over stregen inden for 10 sekunders forskel af hinanden, men i finalen havde fem ryttere vist sig lidt stærkere end de øvrige. De afgjorde løbet i en spurt, hvor det var cykelsportens største fænomen, Tadej Pogacar, der til sidst var hurtigst. Han henviste Julian Alaphilippe til andenpladsen i spurten, mens David Gaudu tog løbets tredjeplads. Pogacar havde allerede vist fine takter i 2020, men her blev han forstyrret i spurten og måtte ‘nøjes’ med tredjepladsen.


Dansk succes i 2019

Jakob Fuglsang har gode minder fra Liege-Bastogne-Liege, som han vandt i 2019. Efter at være blevet nummer tre og to i de to andre Ardennerklassikere i 2019 triumferede Jakob Fuglsang, da han satte samtlige af sine konkurrenter til vægs med 13 kilometer til mål, og kørte over stregen alene. Med under 5 kilometer til mål var Jakob Fuglsang milimeter fra at styrke, men på mirakuløs vis reddede danskeren den og han kunne strække armene i vejret efter over 6,5 time i sedlen.

Hvis du leder efter cykling odds, så glem ikke at tjekke andre cykelbegivenheder på SpilXperten.

1️⃣ Hvornår køres Liege-Bastogne-Liege 2024?

Liege-Bastogne-Liege afvikles søndag d. 21. april 2024.

2️⃣ Hvem vandt Liege-Bastogne-Liege sidste år?

Remco Evenepoel vandt Liege-Bastogne-Liege i 2023.

Kommende cykelløb

04-05-2024: Giro D’Italia

29-06-2024: Tour de France

17-08-2024: Vuelta a España

21-09-2024: VM i cykling