18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Giro d’Italia odds

Giro d’Italia 2024 cykles fra d. 6. til d. 28. maj – med start i Ortona og slut i Rom. Vi bringer her de bedste Giro d’Italia odds, samt optakt, med gennemgang af danskernes chancer, og spilforslag til det store italienske etapeløb.

Giro d'Italia mobil, sportscykling, transport og hastighed design

Giro odds: Hvem vinder Giroen?

Vinder Bundesligaen Udbyder Odds
Thomas Geraint LeoVegas
1,75
Primoz Roglic LeoVegas
2,40
Joao Almeida LeoVegas
6,00
Eddie Dunbar LeoVegas
81,00
Thymen Arensman LeoVegas
101,00
Thibaut Pinot LeoVegas
101,00
Damiano Caruso LeoVegas
151,00
Laurens De Plus LeoVegas
251,00
Lennard Kamna LeoVegas
301,00
Andreas Leknessund LeoVegas
301,00
Links i denne tabel er reklamelinks. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 6. jun. 14:16.

Giro d’ Italia etapeprofiler

Giro stilling: Klassement

De største favoritter i Giro d’ Italia 2024

Af Jesper Carstens

I det følgende gennemgår vi de største favoritter til at triumfere ved Giro d’Italia 2024. Der er lagt op til en spændende kamp om podiepladserne og den samlede sejr med både unge store talenter og mere rutinerede etapeløbsryttere.


Remco Evenepoel

Det er den belgiske wünderkind, Remco Evenepoel, der stiller til start som løbets store favorit. Verdensmesteren har haft en fornuftig optakt og vandt senest Liege-Bastogne-Liege i suveræn stil. Dermed har han kopieret optakten fra Vuelta a España, hvor han vandt Clasica San Sebastian som optakt. Han er flankeret af et fornuftigt hold. Den 23-årige belgier er blandt sportens største talenter, og hvis han har lagt yderligere på siden Vueltaen, så bliver han svær at slå her i Giro d’Italia.


Primoz Roglic

Da Remco Evenepoel vandt Vueltaen, var det Primoz Roglic, der længe var hans største rival. Faktisk var han begyndt at vinde tid på Remco på de afgørende etaper, men på 16. etape styrtede han – og det resulterede i at han udgik. Det var også et styrt, der ødelagde deltagelsen i Tour de France 2022, og det er en væsentlig faktor hos sloveneren: han har været ramt af mange styrt og skader, og måske er hans topniveau ikke helt, hvor de tidligere har været. Jeg ser ham dog stadig som en glimrende kandidat og én af de få klassementsryttere, der godt kan slå Remco.


Joao Almeida

24-årige João Almeida får fortsat lov at køre egen chance på det ellers så Pogacar-dominerede hold. Almeida plejer at være ganske dygtig i Grand Tours, hvor han efterhånden har udviklet en fabelagtig evne til at køre eget tempo på stigningerne. Det betyder at han ofte bliver hurtigt sat, men langsomt får kæmpet sig tilbage. Han besidder en god enkeltstart, og i et løb, hvor enkeltstarterne fylder meget, kan det blive hans chance.


Aleksandr Vlasov

Aleksandr Vlasov har haft en stille sæson i år, men det skyldes et større fokus på Giro d’Italia. Bora-holdet har underpræsteret en anelse i år, men jeg venter at se Vlasov på sit bedste niveau. Det betyder at han kommer til at kæmpe med om podiet her i Giro d’Italia. Jeg har svært ved at se ham vinde løbet, men hvis han rammer samme niveau, som han havde i perioder af sidste år, så er det ikke usandsynligt, at han hiver podiet hjem.


Tao Geoghegan Hart

Den tidligere Giro-vinder, Tao Geoghegan Hart, har haft svært ved at leve op til tidligere resultater, men i optakten til årets Giro, har han lignet en rytter på et højt niveau igen. Ineos har også Geraint Thomas, der givetvis er et sikrere kort, men jeg stoler mest på Tao i årets Giro. Meget afhænger dog af kaosset på de første mange etaper.

Danskere i Giro d’Italia 2024

I det følgende gennemgår vi de danske ryttere ved Giro d’Italia 2024.


Magnus Cort

Med seks etapesejre i Vuelta a España og to i Tour de France, mangler Magnus Cort kun en her i Giro d’Italia for at have fuldendt sit Grand Tour-hattrick. Der er ovenikøbet solide chancer for at det kan ske i år, da der er en række etaper, der er skræddersyet til en rytter som Magnus Cort, der er hurtig på stregen, men som har brug for en selektiv etape for at få losset de hurtigste folk fra feltet. Der er solide chancer for at Cort tager en sejr.


Mads Pedersen

Mads Pedersen var fænomenal i 2022, hvor det blev til en etapesejr i Tour de France og tre i Vuelta a España. Han har hævet niveauet over det seneste år, og han ligner ikke en, der har tænkt sig at stagnere i år. Således har han allerede vundet én etape i Paris-Nice i år og endt i top5 i både Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Han går efter et Grand Tour-hattrick i år, og ligesom ved Magnus Cort, så er der en hel del etaper, der passer godt til Mads Pedersen. Jeg forventer, at danskeren hiver en triumf hjem i årets Giro. Så god er han blevet.


Mads Würtz Schmidt

Mads Würtz har fået en plads på Israels hold til Giro d’Italia. Holdet kommer med aldrende Domenico Pozzovivo som kaptajn, og da han næppe går efter den samlede triumf, efterlader det en plads til at Mads Würtz kan gå i udbrud. Det vil kræve en hel del held at vinde, men det er sket før for danskeren, så det er ikke umuligt. Tæt på, men ikke umuligt.

Spiltip med Giro odds 2024: Primoz Roglic vinder Giroen

Primoz Roglic er blandt verdens bedste klassementsryttere. Han har haft et par dårlige resultater i de senere år, hvor styrt og skader har holdt ham tilbage, men når han er forskånet for de store styrt, så besidder han et højt niveau. I min verden er forskellen mellem ham og Remco ikke særlig stor, og oddset er blevet skævt efter Remcos Liege-sejr. Det bør være tættere på 2,50.

SpilXperten.com anbefaler: Primoz Roglic vinder til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 29. april 2023 kl. 11:00. Odds kan ændre sig.


Flere Giro tips i ekspertpanelet

Jesper Carstens vil løbende udkomme med spiltips til etaperne i Giro d’Italia. De lander i ekspertpanelet, men du kan også skyde genvej ved at gå direkte til dem her:

11. mar.
01:00
Jesper Carstens
Units 4/10
Tippet til 2.75
01:00
Jesper Carstens
Units 3/10
Tippet til 3.25

Nøgleetaperne ved Giro d’Italia 2024

Giro d’Italia strækker sig over tre uger og 21 etaper, som man kender for de store etapeløb. I årets Giro d’Italia er der mange enkeltstartskilometer, så årets vinder skal være meget komplet. Herunder kigger jeg nærmere på de fem vigtigste etaper. De fleste af disse finder sted i den anden halvdel af løbet.


9. etape: Savignano Sul Rubicone – Cesena, 35 km
Den suverænt vigtigste klassementstest i første halvdel af løbet, er enkeltstarten på 9. etape. Med sine 35 kilometer er det en lang enkeltstart efter 2024-standarder, og det flade landskab gør at specialisterne virkelig kan vinde tid på klatrerne. Det er løbets anden enkeltstart, eftersom det også indlededes med en, men den her er langt vigtigere end 1. etape.


13. etape: Borgofranco d’Ivrea – Crans Montana, 207 km
På det her tidspunkt har rytterne allerede kørt et par bjergetaper, men ingen er så afgørende som Crans Montana-etapen. Der er tre hårde stigninger undervejs, men den væsentligste er Crans Montana, som afslutter hele ballet. Med sine 13,1 kilometer og 7,2 % i snit er det en relativt hård stigning, der kommer som afslutning på en voldsomt hård dag.


16. etape: Sabbio Chiese – Monte Bondone, 203 km
Der er fire hårde stigninger på denne etape. De første 50 kilometer er flade, men herefter kommer stigningerne lige i rap på hinanden. Det er ikke de hårdeste stigninger isoleret set, men tilsammen udgør de noget af en udfordring. Etapen sluttes på toppen af Monte Bondone, der måler hele 21,4 kilometer og stiger med 6,7 % i snit. Der er passager, hvor den flader ud, men længden og hårdheden gør, at der nok skal komme forskelle her.


19. etape: Longarone – Tre Cime di Lavaredo, 183 km
På 19. etape venter den etape, der i min optik er løbets konge-etape: Tre Cime di Lavaredo. Der er fem bjergtoppe på de sidste 100 kilometer, herunder mytiske Passo Giau. Det er dog – som altid – finalen, der er mest relevant: Først er der Passo Tre Croci (7,9 km – 7,2 %) inden etapen slutter med Tre Cime di Lavaredo (7,2 km – 7,6 %). Det er særligt de sidste par kilometer, der er stejle: her stiger den med over 11 %.


20. etape: Tarvisio – Monte Lussari, 18,6 km
Hele ballet sluttes af med en enkeltstart, men hvilken en af slagsen! Det er nemlig en bjergenkeltstart, der venter rytterne. Den første del af ruten er flad, men så rammer de Monte Lussari, der over 7,3 kilometer stiger med 12,1 % i snit. Den er stejlest i længst tid i bunden, men mod toppen venter en rampe på 22 %.

Bookmakere med odds på Giro d’Italia

Giro d’Italia er årets tidlige cykelfest, og bookmakerne er naturligvis klar med Giro odds på vinderen af etapeløbet. Som vi kommer tættere på løbsstart, bliver markederne flere. Vi anbefaler dig at kigge hos disse bookmakere for at finde konkurrencedygtige Giro 2024 odds:

*Reklamelink

LeoVegas
*
Unibet
*
bet365
*


Sådan spiller du på Giroen hos LeoVegas
Følg denne overskuelige guide – så er du klar til at spille på Giro d’Italia 2024 hos LeoVegas i løbet af få øjeblikke.

1. Gå til LeoVegas.dk – KLIK HER!*

2. Vælg ”Cykling” fra menuen “Gennemse sport”.

3. Vælg ”Giro d’Italia” og placer dine væddemål på dine ønskede Giro odds.

Få op til 1.000 kr. som freebet
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Giro 2024 i TV

Eurosport har rettighederne til Giro d’Italia 2024, og du kan overvære samtlige 21 etaper på Eurosport-kanalerne og Discovery+. Hos Eurosport kan du både se optakt og nedtakt til Giroen, og du kan således hver dag blive klogere på, hvad du kan forvente dig – og hvordan det gik (hvis du ikke har haft tid til at se livedækningen af det kuperede cykelløb).

Gode tips: Italien Rundt og cykelløb generelt

  • Slå til, hvis du ser et godt Giro odds. Det går hurtigt med, at oddsene ændrer sig på cykling, så ser du et godt spil på Giroen, må du hellere slå til, før det er for sent.
  • Hold øje med, hvornår bookmakerne kommer med Giro odds. Når en etape er slut omkring klokken 17:30, kommer de første bookmakere typisk med odds omkring klokken 20-21. Dem begynder andre så at ”kopiere” indtil midnat, så du samme aften har mulighed for at spille hos mange forskellige bookmakere. Dagen efter kan de gode odds være væk!
  • Stol på egne evner. Bookmakerne ved ikke så meget om cykling og Giroen, som de gør om fx Premier League og Superligaen. Du kan derfor sagtens opleve, at de giver meget bedre Giro odds på en rytter, end de bør.
  • Hold øje med vores ekspertpanel, hvor cykelekspert Jesper Carstens løbende vil bidrage med spilforslag og Giro 2024 odds til etapeløbet.

Kan du ikke få nok cykling? Husk at der inden længe er Tour de France.

1️⃣ Hvornår køres Giro d’Italia 2024?

Giro d’Italia afvikles fra d. 6. til d. 28. maj 2023.

2️⃣ Hvem vandt Giro d’Italia sidste år?

Jai Hindley vandt Giro d’Italia i 2022.