18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Giro d’Italia odds

Giro d’Italia 2021 cykles fra d. 8. til d. 30. maj – med start i Torino og slut i Milano. Colombianske Egan Bernal er favorit i årets første Grand Tour, hvor ryttere som Remco Evenepoel og Simon Yates regnes for konkurrenterne til at snuppe den lyserøde førertrøje. Vi bringer her Giro d’Italia odds, samt optakt og spilforslag til det store italienske etapeløb.


Odds på Giro d’Italia 2021

Herunder finder du de bedste odds på Giro d’Italia 2021. Du kan spille på alle trøjerne og dagens etape.

Hvem vinder det samlede klassement?
Egan Bernal: 1,07 – SPIL HER!*

Damiano Caruso: 17,00 – SPIL HER!*

Hugh Carthy: 29,00 – SPIL HER!*

Aleksandr Vlasov: 29,00 – SPIL HER!*

Simon Yates: 29,00 – SPIL HER!*

Odds senest opdateret d. 26. maj 2021 kl. 06:42. Odds kan ændre sig.

KLIK HER* for at se flere odds på Giroen (både vinder- og etapeodds).


De største favoritter i Giro d’Italia

I det følgende gennemgår vi de største favoritter til at triumfere ved Giro d’Italia 2021. Der er lagt op til en spændende kamp om podiepladserne og den samlede sejr med både unge store talenter og mere rutinerede etapeløbsryttere.

Egan Bernal
Løbets største favorit er colombianeren, Egan Bernal. Det er første gang i karrieren, at Bernal stiller til start i Giro d’Italia, men tidligere har han deltaget i Tour de France tre gange, hvor han i 2019 endte øverst på sejrskamlen. Egan Bernal har haft en udemærket sæson indtil videre uden at den har været forrygende. Bl.a. viste han gode takter i Strade Bianche, hvor kun Van der Poel og Alaphilippe endte foran ham. Han seneste løb var Tirreno-Adriatico i midten af marts, så Ineos Grenadiers-rytteren må komme til Italien med friske ben. Bernal har et utrolig stærkt hold bag ham i hans Giro-debut.

Simon Yates
Britiske Simon Yates er den mest rutineret etapeløbsrytter blandt favoritter med 10 kørte Grandtours i karrieren, hvor de otte er gennemført. Hans bedste resultat i de store etapeløb var sejren i Vuelta a Espana i 2018, og ellers har han tre top-10 placeringer, en i hver af de tre store. Simon Yates har kørt tre mindre etapeløb som opvarming til Giroen, og her vandt han det seneste i form af Tour of the Alps, som køres i Italien, og hvor flere af årets stigninger i Giro d’Italia også blev kørt. Simon Yates har Tanel Kangert og Mikel Nieve som hans største kort i bjergene, mens danske Christopher Juul-Jensen skal hjælpe ham på de flade veje. Det bliver spændende at se, om rutinen kan overvinde de mange unge konkurrenter.

Remco Evenepoel
Han er blevet udråbt som det næste helt store med ord som ‘cykelfænomen’ og ‘fremtidig mangedobbelt Grandtour-vinder’, og nu får han så chancen for at vise sig frem i et af de lange etapeløb. Den blot 21-årige belgier fik sit helt store gennembrud i sidste sæson, hvor han vandt samtlige af de fire etapeløb, som han stillede til start i bl.a. Polen Rundt og Vuelta a Burgos. Et styrt i Lombardiet Rundt i august sidste år blev dog fatalt for Deceuninck – Quick Step-rytteren, som ikke har kørt et løb siden. Deceuninck – Quick Step tror dog fuldt og fast på, at han er klar til en kaptajnrolle, og ellers har de Joao Almeida, som sidste år kørte i den lyserøde førertrøje i lang tid, og som endte som samlet firer.

Emanuel Buchmann
Emanuel Buchmann fra BORA – hansgrohe har i, efterhånden, en del år været Tyskland store klassementshåb i de store etapeløb, men uden helt at forløse det. En enkelt fjerdeplads i Tour de France i 2019 er alt hvad det er blevet til. Nu satser tyskeren på Giro d’Italia for første gang i karrieren og det bliver spændende at se, om de italienske landeveje passer ham bedre end de franske og spanske. Og om BORA – hansgrohe satser på ham, eller om han endnu engang skal stå i skyggen af Peter Sagan. Hans sæson indtil videre har ikke været imponerende med en 12. plads i UAE Tour som det bedste resultat.

Aleksandr Vlasov
Russeren, Aleksandr Vlasov, er Astanas klassementshåb. I sidste års udgave af Giro d’Italia udgik Vlasov og efterfølgende kørte han så Vuelta a Espana med en samlet 11. plads til følge. Vlasov er altså ganske ny i Grandtour sammenhæng. Hans største evner er på stigningerne, og grundet de mange højdemeter i årets Giro, er der god grund til at tro på, at Vlasov kan være med fremme i kampen om podiepladserne. Hans sæson indtil videre har været ganske hæderlig med en tredjeplads i det stærkt besatte Tour de Alps og en andenplads i Paris-Nice. Vlasov ser ud til at være Astanas eneste trumfkort, så mon ikke at holdet vil forsøge at hjælpe ham bedst muligt gennem bjergene.

Mikel Landa
Sidste mand blandt de største favoritter er spanske Mikel Landa, som sammen med Simon Yates må påtage sig rollen som de mest erfarne. Mikel Landa har kørt hele 14 Grandtours i karrieren, hvoraf en tredjeplads i netop Giroen i 2015 er det bedste resultat. Derudover har han tre fjerdepladser på CV’et. Mikel Landa har tidligere vundet tre etape i Giro d’Italia. Mikel Landa har leveret en fin sæson indtil videre, bl.a. med en samlet tredjeplads i Tirreno-Adriatico, foran Giro-favoritten Bernal. Bahrain – Victorious’ hold ser ud til at være okay i bjergene med Pello Bilbao og Damiano Caruso som det største navne.


Danskere i Giro d’Italia 2021

I det følgende gennemgår vi de danske ryttere ved Giro d’Italia 2021.

Mikkel Frølich Honoré
Den 24-årige dansker fra Deceuninck – Quick Step skal køre sin tredje Giro d’Italia i træk efter han har gennemført det italienske etapeløb i både 2019 og 2020. I 2020-udgaven viste Mikkel Frølich Honoré gik flot frem, og endte på en tredjeplads på 2. etape og samlet blev nummer 30. I år bliver Mikkel Frølich Honorés primære opgave at passe på Deceuninck – Quick Steps to klassementshåb, Remco Evenepoel og Joao Almeida, som begge burde have gode muligheder for at blande sig i kampen om den lyserøde førertrøje. Mikkel Frølich Honoré har haft en rigtig fin sæson indtil videre, hvor han har hentet sin første sejr på Worldtouren. Det gjorde han på femte etape af Baskerlandet Rundt.

Christopher Juul-Jensen
Danskeren på 31 år er kendt som en af cykelsportens mest trofaste hjælperyttere. Christopher Juul-Jensen har gode erfaringer med de lange etapeløb, hvor han har gennemført samtlige ni, som han har stillet til start i. Han har kørt Giro d’Italia fem gange tidligere i karrieren, og kan dermed blive en vigtig brik for hans hold, Team BikeExchange. Det australske hold har ambitioner om at plane sig i klassementet med Simon Yates, som tidligere har vundet Vuelta a Espana, og som havde ambitioner om at vinde sidste år i Italien, men måtte trække sig fra løbet efter en positiv covid19 test. Christopher Juul-Jensens opgave er at holde Simon Yates og Mikel Nieve ude af problemer på de flade veje, og derfor bliver danskerens rolle i årets Giro højst sandsynlig meget anonym.


Spilanbefaling: Egan Bernal vinder Giroen

Det er svært at kigge andre veje end favoritten, Egan Bernal. Dels fordi der er mange højdemeter i årets Giro, og dels fordi Ineos Grenadiers ser ud til at stille til start med et utroligt stærkt hold. Hvis vi starter med at kigge på årets rute, så slutter hele seks af de 21 etaper opad, mens yderligere syv etaper er kategoriseret som en bjergetape. Derudover er der også fundet plads til grus på et par af etaperne, og Bernals talent bør række til, at han kan klare sig på grus. Han har et stærkt hold bag sig med navne som Castroviejo, Ganna, Daniel Martínez, Sivakov og Sosa, som alle kan hjælpe til i bjergene. Bernal har erfaringer fra de store Grandtours med Tour sejren i 2019, men har aldrig kørt Giro d’Italia før. Det kan meget vel blive en mindeværdig debut i det italienske etapeløb.

SpilXperten.com anbefaler: Egan Bernal vinder Giro d’Italia til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 1. maj 2020 kl. 22:00. Odds kan ændre sig.


Nøgleetaperne ved Giro d’Italia 2021

Giro d’Italia strækker sig over tre uger og 21 etaper, som man kender for de store etapeløb. I alt skal rytterne køre 3.479,9 kilometer i støvlelandet. Etapeløbet er fordelt på seks relativt flade etaper, syv dage med kuperet terræn og seks dage med bjerge på programmet. Derudover venter der to enkeltstarter, nemlig første og sidste etape. Herunder følger en gennemgang af løbets nøgleetaper. I det følgende tager vi et kig på de formodede nøgleetaper ved Giro d’Italia 2021.

14. etape: Cittadella – Monte Zoncolan, 205 km
Årets første rigtige bjergslag kommer til at være på 14. etape, når det slutter på toppen af Monte Zoncolan. Etape strækker sig over 205 kilometer og foruden kategori 1-stigningen til sidst venter der rytterne en kategori 2-stigning.

16. etape: Sacile – Cortina D’Ampezzo, 212 km
En af Giroens nøgleetaper er 16. etape, hvor der venter feltet tre kategori 1-stigninger og en stigning udenfor kategori. Hele tre gange i løbet af etape skal rytterne over 2000 højdemeter. Etapen slutter i Cortina D’Ampezzo, som ligger i midten af Dolomitterne.

17. etape: Canazei – Sega de Ala, 193 km
17. etape starter i skisportsområdet Canazei og slutter i Sega de Ala. Endnu engang slutter etapen på en bjergtop. Denne gang ikke i det vilde højder, men Sega de Ala er kendt for den stejle stigning.

20. etape: Verbania – Valle Spluga – Alpe Motta, 164 km
Selvom etapen kun er 164 kilometer lang, så kan den få alvorlig betydning for det samlede klassement. Det er sidste chance for de bjergstærke ryttere, hvis de skal hente tid på konkurrenterne og derfor kan der vente et ordentlig bjergslag. Etapen slutter op af en kategori 1-stigning, og inden da har rytterne også været over to andre bjerge i kategori 1.

21. etape: Senago – Milano, 30,3 km
Giroen rundes af med en enkeltstart på over 30 kilometer, hvor der også kan gøres forskel i det samlede klassement.


Den skarpeste bookmaker med odds på Giro d’Italia

Giro d’Italia er årets tidlige cykelfest, og bookmakerne er naturligvis klar med odds på vinderen af etapeløbet. En enkelt bookmaker, nemlig LeoVegas, skiller sig særligt positivt ud fra feltet – med både vinderodds og spil på Top3-placeringer.

Sådan spiller du på Giroen hos LeoVegas
Følg denne overskuelige guide – så er du klar til at spille på Giro d’Italia 2021 i løbet af få øjeblikke.

1. Gå til LeoVegas.dk – KLIK HER!*

2. Vælg ”Cykling” fra menuen “Gennemse sport”.

3. Vælg ”Giro d’Italia” og placer dine væddemål.

Spil for 1.000 kr. og få 1.000 kr.
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår


Giroen i TV

Eurosport har rettighederne til Giro d’Italia 2021, og du kan overvære samtlige 21 etaper på Eurosport og Eurosport Player. Hos Eurosport kan du både se optakt og nedtakt til Giroen, og du kan således hver dag blive klogere på, hvad du kan forvente dig – og hvordan det gik (hvis du ikke har haft tid til at se livedækningen af det kuperede cykelløb).


Fire gode tips, når du oddser på Italien Rundt og cykelløb generelt

– Slå til, hvis du ser et godt odds. Det går hurtigt med, at oddsene ændrer sig på cykling, så ser du et godt spil på Giroen, må du hellere slå til, før det er for sent.

– Hold øje med, hvornår bookmakerne kommer med odds. Når en etape er slut omkring klokken 17:30, kommer de første bookmakere typisk med odds omkring klokken 20-21. Dem begynder andre så at ”kopiere” indtil midnat, så du samme aften har mulighed for at spille hos mange forskellige bookmakere. Dagen efter kan de gode odds være væk!

– Stol på egne evner. Bookmakerne ved ikke så meget om cykling og Giroen, som de gør om fx Premier League og Superligaen. Du kan derfor sagtens opleve, at de giver meget bedre odds på en rytter, end de bør.

– Hold øje med vores ekspertpanel, hvor eksperterne løbende vil bidrage med spilforslag til etapeløbet.