18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Giro d’Italia 2024 odds & betting

Giro d’Italia 2024 cykles fra d. 4. til d. 26. maj i Italien. Der er 21 etaper på menuen, fra starten går i Venaria Reale, til rytterne sprinter over målstregen i Rom.

Hvem er Giro d’Italia 2024 favoritterne, hvilke danskere er med, og hvordan er Giro-ruten? De spørgsmål, og mange flere, besvarer vi på denne side, hvor du også får vores bedste Giro d’Italia spiltips.

Giro d’Italia 2024 favoritter

Vinder Udbyder Odds
Daniel Martínez Betinia
35.00
Geraint Thomas Betinia
80.00
Antonio Tiberi Betinia
160.00
Thymen Arensman Betinia
200.00
Ben O’Connor Betinia
290.00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 24. maj. 10:06.

Spil på Giroens 21 etaper

DatoEtape
04-05-2024Etape 1
05-05-2024Etape 2
06-05-2024Etape 3
07-05-2024Etape 4
08-05-2024Etape 5
09-05-2024Etape 6
10-05-2024Etape 7
11-05-2024Etape 8
12-05-2024Etape 9
13-05-2024Hviledag
14-05-2024Etape 10
15-05-2024Etape 11
16-05-2024Etape 12
17-05-2024Etape 13
18-05-2024Etape 14
19-05-2024Etape 15
20-05-2024Hviledag
21-05-2024Etape 16
22-05-2024Etape 17
23-05-2024Etape 18
24-05-2024Etape 19
25-05-2024Etape 20
26-05-2024Etape 21

Hos Betinia* kan du spille på alle etaper LIVE ved Giro d’Italia 2024. Altså, når de er startet. Så kan du se rytterne an og reagere på udbrud, punkteringer mv.

Af Jesper Carstens

Favoritterne i Giro d’Italia 2024

I det følgende kigger vi nærmere på de fem største favoritter til at vinde Giro d’Italia i 2024.

Tadej Pogacar

Tadej Pogacar må være den største favorit til at vinde en Grand Tour i nyere tid. Sloveneren er sammen med Jonas Vingegaard et niveau over alle andre, og da Jonas Vingegaard ikke er med her, samtidigt med at rivalerne nok nærmere er fra tredje hylde fremfor anden hylde, ja, så er det svært at forestille sig, at en uheldsfri Pogacar ikke løber af med sejren i årets Giro d’Italia. Jeg vil endda gå så langt til at sige, at han kan være i Maglia Rosa fra første til sidste etape. Han er bare et niveau over alle de andre, og jeg har svært ved at se hvem der for alvor skal udfordre ham. Der er ikke nogen talenter, der ligner at de står over for et snarligt gennembrud. Samtidigt kommer Pogacar med et solidt hold omkring sig. De gemmer mange af de stærkeste hjælpere til Tour de France, men Novak, Majka og Bjerg skal nok levere den assistance, han har brug for.

Spil på Tadej Pogacar HER >>*

Geraint Thomas

Geraint Thomas er umiddelbart Pogacars nærmeste rival, men det er under forudsætning af at han finder samme niveau, som han havde for et år siden. Her formåede han at presse Primoz Roglic til allersidste udfordring, men på bjergenkeltstarten var Roglic for stærk. Men nu er Thomas blevet et år ældre og Pogacar er bare bedre end Primoz Roglic. I øvrigt har Geraint Thomas ikke vist alverden i år, men jeg forestiller mig, at han alligevel kan finde niveauet til en Grand Tour. Det har han bevist. Holdet råder dog også over Thymen Arensman. Geraint Thomas skal vinde Giro d’Italia på at være bundsolid i sine præstationer, men jeg har svært ved at se ham køre fra Tadej Pogacar med sin alder i betragtning. Jeg afskrev ham dog også ganske klart for et år siden, og her endte han jo alligevel med en flot andenplads.                 

Spil på Geraint Thomas HER >>*

Damiano Caruso

Det er nemt at afskrive den erfarne Damiano Caruso. Alderen trykker måske lidt. Han plejer at være stærk i optaktsløbet Romandiet Rundt, men i år viste han ikke noget. Men alligevel plejer han at præstere hen over tre uger her i Italien. For et år siden blev han nummer fire. I 2021 blev han nummer to. Hans præstation i Romandiet Rundt skræmmer lidt, og Bahrain-mandskabet har to andre gode klassementsbud, men omvendt er det også svært at se bort fra et stabilt, sikkert kort i et felt, der ikke just er fyldt med de bedste klassementsfolk. Jeg har meget svært ved at se ham vinde, men hvis han rammer formen, kan jeg heller ikke se den store forskel på ham og de øvrige klassementsfolk – foruden Pogacar – der optræder på denne liste.

Spil på Damiano Caruso HER >>*

Ben O’Connor

En rytter som Ben O’Connor bliver bedre og bedre for hvert år, og sammenholdt med at Decathlon-Ag2r kører meget stærkt i år, så kan han da blive spændende. Han er tidligere blevet nummer fire i Tour de France og nummer otte i Vuelta a España, men når jeg nævner ham blandt mine fem favoritter, så hænger det også sammen med at klassementsfeltet bare ikke er særligt spændende. Decathlon-Ag2r er det hold, der har løftet sit niveau mest i 2024, og alt og alle lovpriser deres Van Rysel-cykler. Hvis den udvikling holder stik, kommer Ben O’Connor til at have et niveau, der dyster med om podiet her. Han kommer med et solidt hold omkring sig, hvor Paret-Peintre-brødrene især skal være hans hjælpere, men det er klart, at Ben O’Connor er lidt i skyggen af større navne.

Spil på Ben O’Connor HER >>*

Daniel Martinez

Det har været et par meget magre år for Daniel Martinez, men når Bora-rytteren rammer topformen, er han uhyre stærk. Jeg skal gerne erkende, at jeg er meget skeptisk på Martinez’ vegne, men når han alligevel er at regne som én af de større favoritter, så er det fordi hans topniveau er soleklart for enhver. Det er dog også tydeligt, at han skal holde sig til på de første par etaper, for ellers tøver Bora-hansgrohe næppe med at give nøglerne til talentet Florian Lipowitz, der viste glimrende optaktsform i Romandiet Rundt, hvor han kørte med blandt de allerbedste. Daniel Martinez har dog – på trods af ganske få løb – allerede på nuværende tidspunkt præstereret næsten lige så godt, som han gjorde hele sidste sæson, så måske var 2023 bare et elendigt år?

Spil på Daniel Martinez HER >>*

Outsiderne til Giro-sejren i 2024

Her gennemgår vi nogle af de ryttere, der må anses som giftige outsidere til sejren i det samlede klassement ved Giro d’Italia.

Antonio Tiberi

Hvis jeg skal pege på én rytter, som jeg tror, står over for et klassementsgennembrud, så er det italienske Antonio Tiberi. Han præsterede godt i Tour of the Alps, og han har selv meldt ud at målsætningen noget ambitiøst er top5. Han har en god enkeltstart og han klatrer godt. Efter en elendig start på den professionelle karriere – han dræbte en kat – virker han til at have fundet melodien hos Bahrain under Franco Pellizottis vinger.  Han er bare 22 år gammel og bliver 23 umiddelbart efter Giro d’Italia, så jeg tør omvendt heller ikke garantere en topplacering, men jeg synes, Tiberi har et stort potentiale. Som juniorrytter vandt han VM i enkeltstart, og selvom det ikke er en disciplin, han har brilleret meget i som professionel, så vidner det om at han har forudsætningerne på denne rute, der indeholder en del enkeltstartskilometer.

Spil på Antonio Tiberi HER >>*

Romain Bardet

Franske Romain Bardet fløj pludselig frem i Liege-Bastogne-Liege. Her viste han, at han et niveau til at være den bedste af de næstbedste – altså dem bag Tadej Pogacar. Han har ikke niveauet til at kunne følge Pogacar over 21 dage, men han har erfaringen og panache til at kunne hente et pænt resultat alligevel. Der er dog ikke meget støtte på DSM-mandskabet, der kommer med sprinterholdet, men Bardet kan klare sig. Han kommer ikke til at vinde løbet under normale forudsætninger, men det er omvendt også svært at finde reelle vinderkandidater i det her løb. Han bliver begrænset af enkeltstartskilometerne, men modsat er han også en rytter, der med glæde vil gå i offensiven for at vinde det tabte tilbage. Han kan blive vigtig for underholdningsværdien i årets løb, for på papiret ligner det en hurtig afgørelse i Pogacars favør.

Spil på Romain Bardet HER >>*

Cian Uijtdebroeks

Cian Uijtdebroeks skiftede til Visma efter en mindre transfersaga, der ikke var specielt køn. Den unge belgier ville væk fra Bora-hansgrohe, og Visma fik efter lang tid deres unge guldfugl. Men skiftet har indtil videre ikke været en succes. Der er ingen tvivl om at Uijtdebroeks er et lovende talent, men jeg tror, de fleste havde forestillet sig, at han havde klaret sig bedre. Det er dog i Grand Tours, at han skal stå sin endelige test. Man bør dog fortsat huske på, at han tidligere på året blev 21 år, så det er farligt at have alt for store forventninger til Uijtdebroeks, men det siger også noget om det potentiale, han besidder, at man kan blive skuffet over en 7. plads i Tirreno-Adriatico som hjælperytter for Jonas Vingegaard. Jeg tror fortsat, man skal være lidt forsigtig med forventningerne på Uijtdebroeks’ vegne.

Spil på Cian Uijtdebroeks HER >>*

Danskere i Giro d’Italia 2024

Herunder ser du danskerne, der deltager ved Giro d’Italia 2024.

  • Mikkel Honoré (EF Education – EasyPost)
  • Michael Valgren (EF Education – EasyPost)
  • Tobias Lund Andresen (DSM-firmenich PostNL)
  • Alexander Kamp (Tudor Pro Cycling)
  • Mikkel Bjerg (UAE Team Emirates)

Ruten i Giro d’Italia 2024

Nøglebegrebet for årets Giro d’Italia-rute må være balanceret. Det er en balanceret rute, der venter rytterne, om end starten er noget hårdere end i mange andre udgaver. Allerede på første etape kan en klassementsrytter potentielt ende i førertrøjen, mens de første bjerge allerede falder på 2. etape. På trods af en hård start er fem af de seks hårdeste etaper dog placeret fra etape 15 og frem efter.

Der er mere ed 70 kilometers enkeltstart, og der er omkring seks sprinteretaper – hvis ikke flere. Typisk har Giro d’Italia med at være et løb, der favoriserer de lidt lettere typer, men jeg ser muligheder for alle slags ryttertyper i år. Der bør også være en række Giro-etaper, der passer til lykkejægerne, og det er guf for nogle af de danske ryttere, vi har til start i årets Giro d’Italia.

Giro d’Italia trøjerne

Hvad er det nu for noget med alle de trøjer? Jo nu skal du bare se:

Den lyserøde trøjeDen rytter, der fører det samlede klassement (Maglia Rosa)
Den blå trøjeDen rytter, der fører bjergkonkurrencen (Maglia Azzurra)
Den violette trøjeDen rytter, der fører pointkonkurrencen (Maglia Ciclamino)
Den hvide trøjeDen rytter, der fører ungdomskonkurrencen (Maglia Bianca)

Se de aktuelle trøjestillinger på vores dedikerede side med Giro d’Italia stilling, eller gå direkte til vores trøje-spiltips herunder.

Førertrøjen ved Giro d'Italia er lyserød

Førertrøjen ved Giro d’Italia er lyserød. Foto: Action Plus Sports Images / Alamy Stock Photo

Betting: Spiltips til Giro d’Italia 2024

I dette afsnit finder du vores forudsigelser til Giro d’Italia 2024. Du vil desuden løbende kunne finde specifikke etape-spiltips på Giroen fra eksperten Jesper Carstens i ekspertpanelet.

Hvem vinder klassementet?

Hvis Tadej Pogacar undgår uheld, så vinder han Giro d’Italia 2024. Så simpelt kan det siges. Sloveneren er mindst ét niveau over alle andre, og i den her sæson har han været flere minutter bedre end alle rivalerne. Jeg ved godt, at nogle vil hænge sig meget i at han kortvarigt på Barcelona-etapen i Catalonien Rundt viste svaghedstegn, men han vandt altså det løb med adskillige minutter. Der er ingen i det her felt, der kan true Pogacar, heller ikke selv hvis det er en Tadej Pogacar, der kører med håndbremsen trukket, fordi han vil vinde både Giro d’Italia og Tour de France. Jeg hælder næsten til at det er mere sandsynligt, at han vil gå efter at holde førertrøjen fra 1. til 21. etape. Pogacar har erkendt, at han går efter at blive én af sportens store legender, og der vil sådan en præstation tale ind i det.  

SpilXperten.com tipper: Tadej Pogacar vinder klassementet til odds 1,22 – SPIL HER >>*


Hvem vinder pointtrøjen?

Det er altid svært, når der er tale om hvem, der vinder pointtrøjen i Giro d’Italia. I Tour de France er det jo et stort mål, som man kører efter, men her i Giro d’Italia vil flere af sprinterne udgå undervejs, fordi de netop også vil præstere i Touren. Her er det dog godt, at Jonathan Milan er til start, for Lidl-Trek-rytteren vil gå helhjertet efter at vinde pointtrøjen, og vi ved også at han vil gøre alt for at hente sejren i Roma. Spørgsmålet er om vi vil opleve Tadej Pogacar være så suveræn, at han kan vinde pointtrøjen alligevel, men det vil kræve en stor-offensiv af sloveneren, da han skal ud og vinde nogle af de indlagte konkurrencer, før det er realistisk. I al fald var klassementsrytterne langt fra sejren i pointkonkurrencen for et år siden.  Jeg tror, det bliver Jonathan Milan.

SpilXperten.com tipper: Jonathan Milan vinder pointtrøjen til odds 2,65 – SPIL HER >>*


Hvem vinder bjergtrøjen?

Bjergtrøjen er et usikkert spil her før løbsstart, men jeg går med Nairo Quintana, der altid har haft et godt øje til bjergtrøjer i diverse løb. Colombianeren har meldt ud, at formen ikke er der til at køre klassement, så i stedet jagter han etapesejre. I og med at flere af bjergene falder sidst i løbet, så er der rig mulighed for at Quintana kan køre sig i form, så han kan jagte point i den sidste del af løbet. Det er måske mere oplagt at Tadej Pogacar vinder bjergtrøjen, men Pogacar kører næppe efter trøjen. Nej, jeg går med Nairo Quintana, men allerhelst vil jeg nok vælge at holde et vågent øje med løbsudviklingen for at se, hvem der viser interesse i den blå trøje.

SpilXperten.com tipper: Nairo Quintana vinder bjergtrøjen til odds 17,00 – SPIL HER >>*


Hvem vinder ungdomstrøjen?

Thymen Arensman, Florian Lipowitz, Cian Uijtdebroeks og Antonio Tiberi. Det er umiddelbart de ryttere, der kæmper om ungdomstrøjen, og de er alle sammen ret spændende navne. Jeg har dog længe sagt, at jeg har en tro på at det her bliver et godt år for Antonio Tiberi, så jeg går med den unge italiener, der også viste sig at være godt kørende i Tour of the Alps. Der er dog også flere dygtige klassementsfolk på hans hold, så han må ikke vakle fra starten af, for så sadler Bahrain-holdet hurtigt om og går efter etapesejre med unge Tiberi. Jeg tror dog meget på ham, og han har også lidt forsigtigt meldt ud, at han går efter top5 i det her løb.

SpilXperten.com tipper: Antonio Tiberi vinder ungdomstrøjen til odds 2,85 – SPIL HER >>*

Anbefalinger forud for løbsstart. Odds kan ændre sig.

Andre tips til Giroen

Gå direkte til øvrige Giro-tips her (opdateres løbende).

Giro d’Italia 2024 i TV

Discovery har de eksklusive rettigheder til at vise Giro d’Italia 2024 på dansk TV. Du skal tænde for Eurosport og Discovery+, hvis du vil se rytterne i aktion i den italienske Grand Tour.

Giro d’Italia bookmakere

Du kan spille på Giro d’Italia hos samtlige danske bookmakere.


Giro d’Italia SpilXperten

100 % bonus op til 1.000 kroner
NY BOOKMAKER
Min. 18 år | Kun nye spillere | Bonuskode: MAXSPORT | Min. indbetaling 100 kr. | Maks. bonus 1000 kr. | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af Giro d’Italia er sponsoreret af Betinia.

Giro d’Italia historik

Primoz Roglic vandt den seneste udgave af Giro d’Italia.

Alfredo Binda, Fausto Coppi og Eddy Merckx deler æren at at have flest sejre ved Giro d’Italia (5 stk.).

Verdensrangliste

Se den aktuelle verdensrangliste forud for Giro d’Italia:

Hvem er favorit til at vinde Giro d’Italia 2024?

Tadej Pogacar er favorit til at vinde Giro d’Italia 2024.

Spil på Giroens 21 etaper

DatoEtape
04-05-2024Etape 1
05-05-2024Etape 2
06-05-2024Etape 3
07-05-2024Etape 4
08-05-2024Etape 5
09-05-2024Etape 6
10-05-2024Etape 7
11-05-2024Etape 8
12-05-2024Etape 9
13-05-2024Hviledag
14-05-2024Etape 10
15-05-2024Etape 11
16-05-2024Etape 12
17-05-2024Etape 13
18-05-2024Etape 14
19-05-2024Etape 15
20-05-2024Hviledag
21-05-2024Etape 16
22-05-2024Etape 17
23-05-2024Etape 18
24-05-2024Etape 19
25-05-2024Etape 20
26-05-2024Etape 21

Hos Betinia* kan du spille på alle etaper LIVE ved Giro d’Italia 2024. Altså, når de er startet. Så kan du se rytterne an og reagere på udbrud, punkteringer mv.