18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Giro d’Italia odds

Giro d’Italia 2023 cykles fra d. 6. til d. 28. maj – med start i Ortona og slut i Rom. Vi bringer her de bedste Giro d’Italia odds, samt optakt, med gennemgang af danskernes chancer, og spilforslag til det store italienske etapeløb.

Giro odds: Hvem vinder Giroen?

RytterVinderodds
Richard Carapaz1,50 – SPIL HER >>*
Jai Hindley2,60 – SPIL HER >>*
Mikel Landa10,50 – SPIL HER >>*
Vicenzo Nibali41,00 – SPIL HER >>*
Pello Bilbao51,00 – SPIL HER >>*
Emanuel Buchmann61,00 – SPIL HER >>*
Jan Hirt76,00 – SPIL HER >>*
Domenico Pozzovivo101,00 – SPIL HER >>*
Santiago Buitrago111,00 – SPIL HER >>*
Hugh Carthy111,00 – SPIL HER >>*

Odds senest opdateret d. 13. marts 2023 kl. 13:28. Odds kan ændre sig. KLIK HER* for at se flere Giro odds (både vinder- og etapeodds).

De største favoritter i Giro d’Italia 2023

Af Jesper Carstens

I det følgende gennemgår vi de største favoritter til at triumfere ved Giro d’Italia 2023. Der er lagt op til en spændende kamp om podiepladserne og den samlede sejr med både unge store talenter og mere rutinerede etapeløbsryttere.

Teksten opdateres frem mod løbsstart.


Richard Carapaz

Ineos er de forsvarende vindere af Giro d’Italia, men det bliver ikke løbets seneste vinder, Egan Bernal, der skal forsvare sejren. Det bliver derimod Richard Carapaz, der er Ineos’ bedste – men ikke eneste – bud på en ny vinder. Og umiddelbart er den olympiske mester og tidligere vinder af løbet også bookmakernes favorit. Det er nemt at forstå: Carapaz vandt Giro d’Italia i 2019. Han blev nummer to i Vuelta a España 2020 og i 2021 blev det til en tredjeplads i Tour de France. Med de meritter er man afgjort favorit til at vinde et Giro d’Italia, hvor de allerstørste favoritter er fraværende. Han bliver støttet af Pavel Sivakov, der er en glimrende klatrer såvel som Richie Porte, der kører karrierens sidste Grand Tour. Sidstnævnte blev nummer tre i Tour de France så sent som i 2020, så der er en lille chance for at han kan blive en faktor i årets løb.


Simon Yates

Simon Yates var i 2018 på vej mod en sikker Giro d’Italia-triumf, men til sidst gik han helt ned med flaget. Til gengæld rejste han sig og vandt Vueltaen i samme år. I 2019 forsøgte han igen at vinde Giroen, og han udtalte endda at han var i så god form, at hvis han var en af hans konkurrenter, ville han skide i bukserne af skræk — det viste sig hurtigt at være en overdrivelse af rang. Siden har han forgæves forsøgt at finde fordums styrke. Tættest kom han på i 2021, hvor han mod slutningen af Giro d’Italia pludselig så meget stærk ud. Så stærk, at man en overgang troede at han måske kunne fravriste Bernal sejren. Det lykkedes ikke, men Yates sluttede med en tredjeplads. Det italienske løb passer ham glimrende, og han vil igen i år forsøge at vinde. Det kræver 2018-formen, men har han ramt den, så kan jeg sagtens se ham løbe af med sejren.


Joao Almeida

23-årige Joao Almeida har fra først færd imponeret i Giro d’Italia. I den sindssygt mærkværdige 2020-udgave af Giro d’Italia debuterede han med en fjerdeplads. Året efter fulgte han op med en sjetteplads i selvsamme løb, der understregede at det ikke var en tilfældighed året forinden. I min optik har Almeida et potentiale, der gør at han kan drømme med om sejren i de her løb, men det kræver at han foretager sig et lille niveau-hop. Skiftet til UAE kan vise sig at være godt for den unge portugiser, især hvis han kan blive ved med at få en kalender, der komplimenterer holdets absolutte profil, Tadej Pogacar. Men det kræver også, at han leverer i løb som Giro d’Italia, og ambitionen i år må være det podie, som han har været tæt på i de to seneste udgaver. Sejren? Ikke umuligt hvis udviklingen fortsætter.


Miguel Angel Lopez

På sine bedste dage er Miguel Angel Lopez givetvis verdens bedste klatrer. Han er i al fald én af de få klatrere, der kan sætte alt og alle på dagen. Og i en Giro d’Italia, der bliver afgjort i bjergene, bør Miguel Angel Lopez have særdeles gode chancer, særligt fordi han op til løbet har bevist sin form. Han mangler bare at sammensætte flere af de dage, hvor han kan besejre dem alle, så det ikke bare sker på enkelte, udvalgte dage. Og så er han sårbare i andre terræn end på de stejle stigninger. Men der er få enkeltstartskilometer, der er nogle lede stigninger og han plejer at have en fornuftig Giro d’Italia-historik. Hvorfor ikke?


Mikel Landa

Der er næppe en rytter, jeg hepper mere på end Mikel Landa. Den ukuelige basker er ofte med fremme. På dagen er han ligesom Miguel Angel Lopez én af de bedre klatrere, men jeg har svært ved at se ham gå hele vejen. Han har haft en fabelagtig evne til at blive ‘fanget’ som hjælperytter på eget hold, og med stærke folk som fx Pello Bilbao på holdet, kan det såmænd også ske igen. Han er tidligere blevet nummer fire og nummer tre i Giro d’Italia, og det er nok også loftet, jeg ser for ham i år.

Danskere i Giro d’Italia 2023

I det følgende gennemgår vi de danske ryttere ved Giro d’Italia 2023.


Magnus Cort

Den danske etapejæger, Magnus Cort, skal jagte en ny Grand Tour-etapesejr i Giro d’Italia. Danskeren får sin Giro d’Italia-debut, og med flere sejre i Vuelta a España og også en sejr i Tour de France, må det vurderes at Magnus Cort har solide chancer for at vinde i Giro d’Italia også. Dermed kan danskeren skrive sig ind i en eksklusiv klub over ryttere, der har vundet etapesejre i alle tre Grand Tours. Den tæller i øjeblikket 101 ryttere, men blot én dansker: Jesper Skibby. Men det er ikke nemt at vinde i Giro d’Italia, særligt ikke når man er en rytter som Magnus Cort, der efterhånden er et markeret navn på udbrudsetaper. Opgaven bliver ikke nemmere af at Cort har været skadet i store dele af sæsonen samt at EF-holdet kommer til løbet med klassementsfokus på Hugh Carthy.


Mattias Skjelmose

Hos Trek-Segafredo får Mattias Skjelmose Grand Tour-debut. Den 21-årige dansker har ved flere lejligheder imponeret i det professionelle felt, men han er mest med for at lære. Trek-Segafredo er dog et hold, hvor man godt kan få chancen, hvis man er godt kørende, så hvis han kommer sig over de første par dage, burde der være muligheder for at snige sig i top10 på etaper (men næppe klassement) – enten i udbrud eller simpelthen ved ren og skær styrke. Skjelmose er et lovende, ungt talent, der kan komme til at spille én eller anden rolle i fremtiden.


Michael Mørkøv

Det var ikke planen, at Michael Mørkøv skulle køre Giro d’Italia, men planer kan ændres, og nu er danskeren til start i Ungarn. Der er dog ingen ambitioner om at han skal gennemføre løbet: Danskeren skal agere leadout-rytter for Mark Cavendish, og han forlader løbet omkring halvvejs igennem rundturen. Han kommer ikke til at opnå personlig succes, men for ham vil en etapesejr eller flere til Cavendish være en stor triumf.


Christopher Juul-Jensen

Erfarne Christopher Juul-Jensen, der efterhånden er blevet 32 år, er én af feltets mest dedikerede hjælpere. Det bliver også hans rolle her i Giro d’Italia, hvor han skal hjælpe Simon Yates til samlet triumf. Det betyder at der kun er ganske få muligheder for danskeren, men det lever han nok også fint med.

Spiltip med Giro odds 2023: Miguel Angel Lopez ender i toppen

Der er meget få enkeltstartskilometer, og Miguel Angel Lopez markerer sig altid som én af de bedste bjergryttere i Grand Tours. Det sammenholdt med et lidt svagt felt åbner op for værdi i et spil på at colombianeren, der er skiftet hjem til vante rammer hos Astana, kan ende i løbets top3. Jeg har uddybet spillet i dette tip, men det korte af det lange er at Miguel Angel Lopez er et interessant navn. Også på trods af manglende stabilitet.

SpilXperten.com anbefaler: Miguel Angel Lopez i top3 til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Spilforslaget er skrevet d. 2 maj 2022 kl. 20:00. Odds kan ændre sig.


Flere Giro tips i ekspertpanelet

Jesper Carstens vil løbende udkomme med spiltips til etaperne i Giro d’Italia. De lander i ekspertpanelet, men du kan også skyde genvej ved at gå direkte til dem her:

Nøgleetaperne ved Giro d’Italia 2023

Giro d’Italia strækker sig over tre uger og 21 etaper, som man kender for de store etapeløb. I alt skal rytterne køre 3.445,6 kilometer i støvlelandet. Etapeløbet er fordelt på seks relativt flade etaper, syv dage med kuperet terræn og seks dage med bjerge på programmet. Derudover venter der to enkeltstarter, nemlig anden og sidste etape. Herunder følger en gennemgang af løbets nøgleetaper. I det følgende tager vi et kig på de formodede nøgleetaper ved Giro d’Italia 2023.


4. etape: Avola – Etna-Nicolosi, 172 km
Giro d’Italias første bjergafslutning venter allerede på fjerde etape, hvor feltet skal passere Siciliens måske nok mest kendte stigning, vulkanen Etna. Det hører dog med til historien at vulkanen er som de fleste andre vulkaner, nemlig relativt bar, hvorfor vinden plejer at hæmme de største favoritter. Forvent små tidsforskelle – men forvent også at nogle af favoritterne vil teste hinanden. Etapen kommer jo trods alt lige efter en hviledag.


9. etape: Isernia – Blockhaus, 191 km
Løbets anden bjergafslutning er også én af de hårdeste. Etapen slutter på Blockhaus, der senest blev brugt i 2017. Blockhaus er 13 kilometer lang og stiger i snit med 8,4 %. De sidste 10 kilometer er på 9,4 %, og det er en stigning, der plejer at garantere tidsforskelle. Det bliver en nøgle-etape i årets Giro d’Italia.


16. etape: Salò – Aprica, 202 km
Alpernes konge-etape venter denne dag med mål i Aprica. Der er mere end 5.000 højdemeter på etapen, der tager feltet over tre seriøse stigninger: Goletto di Cadanio (19,9 km – 6,2 %), Passo del Mortirolo (12,6 km – 7,6 %) og Valico di Santa Cristina (13,5 km – 8,0 %). Etapen slutter med en nedkørsel og en kort, svag opstigning mod Aprica. Forskellen vil blive lavet på de to sidste, store stigninger.


17. etape: Ponte di Legno – Lavarone, 168 km
Trods en hård start er de første 121 kilometer dybest set bare optakt til finalen – men herfra bliver det voldsomt. Først kommer Passo del Vetriolo (11,8 km – 7,7 %). Fra toppen er der en kort nedkørsel hen mod Menador (7,9 km – 9,9 %), der bliver stejlest mod toppen af stigningen. Fra toppen af den er der 8 kilometer på mere eller mindre flad vej.


20. etape: Belluno – Marmolada, 168 km
16. etape var givetvis Alpernes konge-etape, men 20. etape må være Dolomitternes konge-etape. Der venter en ordentlig etape med tre drønhårde stigninger. Først er der Passo San Pellegrino (18,5 km – 6,2 %), hvor der næppe sker alverden. Men stigningen sætter scenen til Passo Pordoi (11,8 km – 6,8 %), der kan fungere som afsæt til udspil. Det store slag skal dog stå på Passo Fedeia (14,0 km – 7,6 %). Det er primært på grund af de indledende 8 kilometer at stigningsprocenten er lav, for de sidste 6 kilometer har næsten udelukkende en to-cifret stigningsprocent.


21. etape: Verona, 17,4 km
Der er ikke mange enkeltstartskilometer i årets Giro d’Italia, og det kan gøre den her enkeltstart meget vigtig. Som regel er løbet afgjort inden det her tidspunkt, men hvis det er tæt i toppen, bliver de 17,4 kilometer særdeles nervepirrende. Der er en stigning midtvejs på ruten, der i den grad giver klatrerne en pæn chance for flotte resultater.

Bookmakere med odds på Giro d’Italia

Giro d’Italia er årets tidlige cykelfest, og bookmakerne er naturligvis klar med Giro odds på vinderen af etapeløbet. Som vi kommer tættere på løbsstart, bliver markederne flere. Vi anbefaler dig at kigge hos disse bookmakere for at finde konkurrencedygtige Giro 2023 odds:

*Reklamelink

LeoVegas
*
Unibet
*
bet365
*


Sådan spiller du på Giroen hos LeoVegas
Følg denne overskuelige guide – så er du klar til at spille på Giro d’Italia 2023 hos LeoVegas i løbet af få øjeblikke.

1. Gå til LeoVegas.dk – KLIK HER!*

2. Vælg ”Cykling” fra menuen “Gennemse sport”.

3. Vælg ”Giro d’Italia” og placer dine væddemål på dine ønskede Giro odds.

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Giro 2023 i TV

Eurosport har rettighederne til Giro d’Italia 2023, og du kan overvære samtlige 21 etaper på Eurosport-kanalerne og Discovery+. Hos Eurosport kan du både se optakt og nedtakt til Giroen, og du kan således hver dag blive klogere på, hvad du kan forvente dig – og hvordan det gik (hvis du ikke har haft tid til at se livedækningen af det kuperede cykelløb).

Gode tips: Italien Rundt og cykelløb generelt

  • Slå til, hvis du ser et godt Giro odds. Det går hurtigt med, at oddsene ændrer sig på cykling, så ser du et godt spil på Giroen, må du hellere slå til, før det er for sent.
  • Hold øje med, hvornår bookmakerne kommer med Giro odds. Når en etape er slut omkring klokken 17:30, kommer de første bookmakere typisk med odds omkring klokken 20-21. Dem begynder andre så at ”kopiere” indtil midnat, så du samme aften har mulighed for at spille hos mange forskellige bookmakere. Dagen efter kan de gode odds være væk!
  • Stol på egne evner. Bookmakerne ved ikke så meget om cykling og Giroen, som de gør om fx Premier League og Superligaen. Du kan derfor sagtens opleve, at de giver meget bedre Giro odds på en rytter, end de bør.
  • Hold øje med vores ekspertpanel, hvor cykelekspert Jesper Carstens løbende vil bidrage med spilforslag og Giro 2023 odds til etapeløbet.

Kan du ikke få nok cykling? Husk at der inden længe er Tour de France.

1️⃣ Hvornår køres Giro d’Italia 2023?

Giro d’Italia afvikles fra d. 6. til d. 28. maj 2023.

2️⃣ Hvem vandt Giro d’Italia sidste år?

Jai Hindley vandt Giro d’Italia i 2022.