18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Fleche Wallonne odds

Vil du spille på Fleche Wallonne? På denne side dækker vi Fleche Wallonne 2024 med al den info, du har brug for. Du kan finde odds på Fleche Wallonne, favorit- og danskergennemgang og spilforslag til klassikeren, der afvikles onsdag den 17. april 2024.

Odds: Hvem vinder Fleche Wallonne?

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.

Af Jesper Carstens

Optakt: Favoritterne ved Fleche Wallonne

Herunder tager vi et kig på de største favoritter til løbssejren ved Fleche Wallonne.

Tadej Pogacar

Tadej Pogacar er den helt store favorit til at vinde Fleche Wallonne. Sloveneren skulle egentligt ikke have kørt løbet, men det ændrede sig, og nu er han så på startstregen igen. Han var også én af de tungeste favoritter for et år siden, men fik aldrig tur i den op ad Mur de Huy. Til gengæld er han i fremragende form i øjeblikket og i et svagt felt, bør han være massiv favorit. Måske kan det her endda være året, hvor løbet IKKE vindes på den sidste spurt op ad Mur de Huy, men i højere grad udefra?

Tom Pidcock

Tom Pidcock har stjernekvalitet, men han er svær at blive klog på. Han var med i udskilningen i Flandern Rundt, men han floppede stort i finalen, hvor han gik død. Dernæst spillede han en hovedrolle i Amstel, men gik igen død mod afslutningen. Jeg tænker, at en kort, eksplosiv affære på Mur de Huy passer ham ganske glimrende. Han blev nummer seks i 2021. Det kan han gøre bedre.

Enric Mas

Det skal blive spændende at se Enric Mas. Spanieren har aldrig kørt dette løb som kaptajn, men i de seneste måneder har han vist, at han har potentiale på denne type afslutninger. Ved Giro dell’Emilia overlistede han Pogacar på ren styrke og det lover godt for en afslutning som denne. Formen virker dog ikke til at være på helt samme niveau.

Ben Healy

Ben Healy er i strålende form i øjeblikket: Nummer to i Brabantse Pijl og nummer to i Amstel Gold Race, hvor han i perioder halede ind på Tadej Pogacar. Jeg tror, Mur de Huy er for skrap for Healy, men med den form, han er i lige nu, er det ikke til at sige. Med sine blot 22 år er alle muligheder åbne for Healy – men Mur de Huy er ikke nogen nem stigning for en ung gut.

Benoit Cosnefroy

Tilbage i 2020 blev franske Benoit Cosnefroy nummer to i løbet. Det vidner om at han kan gøre det godt igen. Ligeledes har vi set, at han besidder en solid form. Han er lidt en yoyo-rytter, så det kan være svært at blive klog på ham, men jeg ser en chance for franskmanden.

Danskere ved Fleche Wallonne 2024

Det er småt med danskere i årets Fleche Wallonne, men her følger en kort beskrivelse af dem, som stiller til start.


Mattias Skjelmose

Blandt de danske ryttere har jeg størst forhåbninger til Mattias Skjelmose. Jeg vurderer dog ikke, at Trek-rytteren umiddelbart er en vinderkandidat, men den stejle Mur de Huy passer nok i sidste ende bedst til ham. Han blev nummer otte i Amstel Gold Race, så formen er til stede.

Andreas Kron

Med en fjerdeplads i Amstel Gold Race er formen der for Andreas Kron, men umiddelbart er den stejle Mur de Huy ikke hans kop te. Det vil hæmme danskerens chancer for at opnå et topresultat, men modsat har vi før set, at form er en væsentlig faktor på Mur de Huy.

Søren Kragh Andersen

I sin bedste form er Søren Kragh Andersen en superstjerne, men han er svingende – og så er Mur de Huy næppe hans favoritstigning. Han kan dog sagtens finde på at angribe før alle andre i håb om at overrumple dem, og hvem ved – på en god dag kan det da lykkes. Men sandsynligheden er meget lille. Han kommer snarere til at kæmpe for top15.

Jonas Gregaard

Uno-X-rytteren Jonas Gregaard er som type fin til disse løb. Han var på vej mod et pænt resultat i Amstel Gold Race, men et styrt sendte ham ud af løbet. Jeg tror, han kommer lidt mere i arbejdstøjet på Mur de Huy for Johannessen, men hvis han kører egen chance, så kan han klemme sig ind i top20.

Anthon Charmig

Charmig er en lovende klatrer, men det er svært at se ham vinde i det her selskab. Jeg tror, han skal satse på en top20-placering, hvis han søger personlig succes.

Jacob Hindsgaul

Også Hindsgaul er en lovende dansk klatrer, men det er – trods flotte resultater i bagagen – svært at se ham imponere stort her. Opgaven er en anden for Hindsgaul.

Ruten ved Fleche Wallonne

Fleche Wallonne plejer at være det oversete midterbarn, der er placeret midt imellem Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege. Det franske præsidentvalg har dog rykket rundt på kalenderen, hvorfor det efterhånden er noget tid siden, rytterne har kørt Amstel Gold Race. Dermed markerer Fleche Wallonne i højere grad indledningen på en double bestående af Fleche om onsdagen og Liege-Bastogne-Liege om søndagen.

Ikke nok med at Fleche Wallonne er det lidt oversete midterbarn, så er det også det simple løb. Det hele handler om Mur de Huy på de sidste par kilometer af ruten. Nok har arrangørerne forsøgt at åbne løbet udefra med tilføjelsen af Côte de Cherave umiddelbart før Mur de Huy. På trods af angreb på Cherave-stigningen, så bliver løbet fortsat afgjort på modbydelige Mur de Huy.

Der er simpelthen for stor frygt. Mur de Huy er en stigning, der kun måler 1300 meter, men med en gennemsnitlig stigningsprocent på 9,6 % – og med længere passager med 19 % – ja, så er det en stigning, der gør ondt. Det er kun de allerskrappeste klatrere, der kan vinde på Mur de Huy. Til gengæld er det også blandt sæsonens mest spændende 1300 meter — også selvom de 200 kilometer, der går forud, plejer at være relativt kedelige.

Spilforslag til Fleche Wallonne 2024

Jeg har nok i sidste ende svært ved at se bort fra Tadej Pogacar, men omvendt var det også stemningen for et år siden, hvor det aldrig lykkedes for ham. Han er dog i storform og konkurrenterne er knap så prangende. Men hvis Enric Mas finder sin storform frem, så er han faktisk én af de få ryttere, der har slået Pogacar på en afslutning som denne.

SpilXperten.com anbefaler: Enric Mas til odds 26,00 SPIL HER >>*

Odds kan ændre sig.

Fleche Wallonne på TV

TV2 og Eurosport har sikret sig rettighederne til at vise Fleche Wallonne i 2024.

Bookmaker til Fleche Wallonne 2024

bet365 er blandt de absolut skarpeste bookmakere til cykelsport.

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

SpilXpertens dækning af cykelklassikerne sponsoreres af bet365.

Julian Alaphilippe tog sin tredje triumf i 2021

Mens alle kiggede mod Julian Alaphilippe og Tadej Pogacar, var det i stedet den solide belgier, Dylan Teuns, der stak af med sejren i sidste års udgave af Fleche Wallonne. Belgieren rev sig fri i finalen og henviste Valverde og Vlasov til de efterfølgende placeringer.


Bo Hamburger vandt i 1998

Det er småt med danske meritter ved Fleche Wallonne, men Bo Hamburger og Kim Andersen satte Danmark på landkortet med triumfer i henholdsvis 1998 og 1984.

1️⃣ Hvornår køres Fleche Wallonne 2024?

Fleche Wallonne afvikles onsdag d. 17. april 2024.

2️⃣ Hvem vandt Fleche Wallonne sidste år?

Tadej Pogacar vandt Fleche Wallonne i 2023.

Kommende cykelløb

04-05-2024: Giro D’Italia

29-06-2024: Tour de France

17-08-2024: Vuelta a España

21-09-2024: VM i cykling